SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Slatinash_7
Kontakt:

Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Post Postao/la Slatinash_7 » 21 nov 2016, 20:38

KapitenK je napisao/la:Nova pobjeda. Sada nakon velike borbe sa @Slatinom.
5:4. Tijesno, da ne moze tjesnije :D
Cestitke na pobjedi! od toliko bekova ja nmg da uzmem ukradene lopte,jos su mi dvije falile,ti imao dva igraca ja 6 komada i opet dzaba,Valanciunas uzeo blokade i eto..al polako,mozda sam sad los u RS a izvucem PO :D
hoce neko Irvinga za nekog centra?
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 22 nov 2016, 15:30

Slatinash_7 je napisao/la:
KapitenK je napisao/la:Nova pobjeda. Sada nakon velike borbe sa @Slatinom.
5:4. Tijesno, da ne moze tjesnije :D
Cestitke na pobjedi! od toliko bekova ja nmg da uzmem ukradene lopte,jos su mi dvije falile,ti imao dva igraca ja 6 komada i opet dzaba,Valanciunas uzeo blokade i eto..al polako,mozda sam sad los u RS a izvucem PO :D
hoce neko Irvinga za nekog centra?
Pošalji neku ponudu:)

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 26 nov 2016, 11:24

Kakav je ovo trejd Hood za Covingtona ? Neka greska ili ? :?

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 26 nov 2016, 11:30

KapitenK je napisao/la:Kakav je ovo trejd Hood za Covingtona ? Neka greska ili ? :?
Ako vam smeta,protestujte..meni trebaju ukradene i blokade koje donosi Covington,Hood u malom padu forme i zbog toga sam se odlucio na ovaj potez..
Slatina Bog i batina

scarr
Kontakt:

Post Postao/la scarr » 26 nov 2016, 14:10

Mogu li samo komesari potvrditi trade?

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 26 nov 2016, 20:46

Mogu se ostali buniti, i ako se većina protivi onda može trejd biti blokiran.

Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk
Anfernee "Penny" Hardaway #1

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 07 dec 2016, 10:42

Ovo je najmrtviji thread, a svi aktivni u ligi:))

Dakle, zasad katastrofalan početak, slično kao prošle sezone, a dodatno me unazadile povrede Conley-a i Russela, ali hajde, nadam se ponovo preokretu (ipak sam završio treći na kraju;)).
Razočarenja su gotovo svi igrači, uključujući KAT-a, a najveće dosad je Jokić za kojeg se očekujem a će ubrzo doći sebi..

A, sad malo edukacije ( za one koje možda ne prate toliko igrače ili nemaju mnogo iskustva u fantasy-u).

Statusi igrača prije utakmice.

Nerijetko se desi da se igrač povrijedi, jal na utakmici, jal na treningu i onda se čovjek nada samo da nije pokidao ligamente, slomio kakvu kost ili bilo šta drugo. U svakom slučaju, u malim notesima igrača obično budu kratki opisi, pa da ih malo elaboriramo:

OUT - ovo je obično oznaka za igrače kada se tek sazna da neće igrati tu večer ili sljedeću utakmicu. Razlozi mogu biti različiti (odmor (ovo je u Spursima glavni razlog), smrt nekoga u familiji, rođenje djeteta, kratkoročna neka povreda, potres mozga i sl.), a često budu i bizarni(uhapšen, suspendovan, i sl.). U svakom slučaju, kad je igrač OUT znači da ga nema u narednoj utakmici, a očekuje se ažuriranje statusa da mu se odredi dalja sudbina.

INJ- eh, igrač otišao na pregled i ustanovili mu gadnu povredu zbog kojeg će pauzirati barem 3-4 utakmice (ili 2 mjeseca, jelde Conley). Automatski ga nema određen period, i može se roosterovati pod IL sekciju (naravno ako imate mjesta za istu). U svakom slučaju, na igrača treba zaboraviti, obično barem heftu dana, dok ne dođe sebi.

GTD- iliti Game Time Decision. Ovo je vrlo nezahvalno (pogotovo ako je rooster prepun i može se staviti zamjena ovom igraču tu noć) i znači da će trener bukvalno sačekati zagrijavanje i kratko pred utakmicu će odlučiti hoće ili igrač igrati ili ne. Dakle, sve zavisi koliko je igrač ranije odsustvovao, i što je teža povreda ranije bila veće su šanse da će igrač pauzirati tu noć.

Doubtful- što bi rekli, vrlo upitan. Dakle, kada pročitate da je neki igrač doubtful, to znači da ima od ranije neku povredu, i da iako postoje šanse da će igrati iste su vrlo male, tj. možda 20%. Ako imate nekog drugog da stavite u rooster tu noć, preporučuje se da to uradite.

Questionable - upitan status. Ovo je bukvalno kockanje, jer su šanse da će igrač igrati 50%-50%, pa može biti da igrača benchate a on zaigra i zakuca box score, a s druge strane možete ga staviti na rooster, a ono pred utakmicu (kad već vi spaavate) jave da ipak neće igrati, a mogli ste staviti nekog umjesto njega.

Probable - vjerovatan. Ovo je optimističnija prognoza za status igrača, što znači da se očekuje da će igrač igrati, ali postoji mala trunka sumnje da će ga trener iz opreza možda opet ostaviti na klupi. Konkretno, ovo je obrnuto proporcionalno stanju "doubtful".

Eto toliko.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 dec 2016, 12:14

Ma bitno je da svi igraju,komentarisanje manje vise..a jest ono malo glupo sto ima igraca za koje znas da nece igrati a ne mozes ga staviti na IL..pogotovo mi je glupa zadnja izmjena u 9 ujutro,recimo to je u Americi 12-2 navece kad su oni normala izgledali sve utakmice a mi se moramo povampiriti da bi to sve fino ispratili,i onda ne mozes napraviti adekvatnu zamjenu za taj dan..ja sam zadovoljan s obzirom da sam birao zadnji,eto sam sam profulao trade za Hooda,mozda sam trebao malo sacekati ali mi poeni nista ne znace..poslao bi Gordona ako nekome treba desetak trica u sedmici..
Slatina Bog i batina

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 07 dec 2016, 15:32

Čekaj, kod vas je nariktano da morate napraviti sastav do 9h?

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 07 dec 2016, 15:55

Tracy3McGrady je napisao/la:Čekaj, kod vas je nariktano da morate napraviti sastav do 9h?

Ove iz FA do 9 ujutro moramo dovesti da bi ih mogli koristiti kasnije odmah taj isti dan, a ne sljedeći.. Sastave možemo mijenjat kada god
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 dec 2016, 15:57

MirsoNi je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Čekaj, kod vas je nariktano da morate napraviti sastav do 9h?

Ove iz FA do 9 ujutro moramo dovesti da bi ih mogli koristiti kasnije odmah taj isti dan, a ne sljedeći.. Sastave možemo mijenjat kada god
Ma pogresno sam se ja izrazio al svejedno mi vrijeme ne odgovara jer se zna desiti da mi neki deseti igrac nece igrati to vece,pogotovo kad je kraj sedmice pa bi ja njega i oko 6 zamjenio,kad se povrijedi a b2b utakmica se igra ne stignem ja to odma vidjeti a moze puno znaciti
Slatina Bog i batina

scarr
Kontakt:

Post Postao/la scarr » 07 dec 2016, 21:33

Jesam li ja nesto propustio ili se mogu ovi 2 za 1 trejdovi ostvariti?

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 08 dec 2016, 00:08

Izgleda da mogu, mada moraš onda otpustit nekog, ili jednog na IL.
Sta reći za moj start, katastrofa nad katastrofama :D Mada sam 2 pobjede ispustio samo zato sto nisam sve igrače postavio. A zadnje sedmice sam vodio sve do petka i onda su moji igrači odlučili taj dan da faktički bojkotuju košarku. Ali valjda se iscupam jos nekako. Stvarno se pitam sta sam ja birao na draftu, mada se igrači po ovim stručnjacima yahoo-a solidno nose. Uglavnom predaje nema :D

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 08 dec 2016, 13:10

Greivis je napisao/la:PRAVILA:

13) O trade-ovima sporazumno odlučuju komesari. U slučaju da se oko nekog trade-a komesari ne mogu usaglasiti, organizovaće se glasanje isključivo na ovoj temi na forumu. Glasanje će trajati 24 sata i odlučiće natpolovična većina od ukupnog broja (aktivnih) glasača. U slučaju da bude isti broj glasova ZA i PROTIV trade-a, trade će se odbiti.
14) Osnovni kriterij za ocjenjivanje trade-a je generalna statistika. U obzir pri tome ulazi i status koji uživa neki igrač u ekipi, povrede koje su eventualno dovele do povećanja/smanjenja učinka nekog igrača, namjerno slabljenje ekipe od strane „nezainteresovanog“ managera (slučaj kad u prilog trade-u idu svi gore nabrojani kriteriji, ali po ocjeni komesara igrači „jačeg“ tima nisu potrebni „oslabljenom“ timu, npr. da je ekipa već dobro popunjena na centarskim pozicijama, a trade-om se dovode dodatni igrači na istoj poziciji) i sl.
15) Trejdovati se može samo isti broj igrača, po principu „1 za 1“, „2 za 2“, „2 za 2 za 2“ (ako učestvuju 3 ekipe u trade-u) itd.

Ne znam je li se šta promijenilo u pravilima za drugu ligu, ali ovo je bilo pravilo za prošlu sezonu.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

scarr
Kontakt:

Post Postao/la scarr » 08 dec 2016, 20:54

jose je napisao/la:
Greivis je napisao/la:PRAVILA:

13) O trade-ovima sporazumno odlučuju komesari. U slučaju da se oko nekog trade-a komesari ne mogu usaglasiti, organizovaće se glasanje isključivo na ovoj temi na forumu. Glasanje će trajati 24 sata i odlučiće natpolovična većina od ukupnog broja (aktivnih) glasača. U slučaju da bude isti broj glasova ZA i PROTIV trade-a, trade će se odbiti.
14) Osnovni kriterij za ocjenjivanje trade-a je generalna statistika. U obzir pri tome ulazi i status koji uživa neki igrač u ekipi, povrede koje su eventualno dovele do povećanja/smanjenja učinka nekog igrača, namjerno slabljenje ekipe od strane „nezainteresovanog“ managera (slučaj kad u prilog trade-u idu svi gore nabrojani kriteriji, ali po ocjeni komesara igrači „jačeg“ tima nisu potrebni „oslabljenom“ timu, npr. da je ekipa već dobro popunjena na centarskim pozicijama, a trade-om se dovode dodatni igrači na istoj poziciji) i sl.
15) Trejdovati se može samo isti broj igrača, po principu „1 za 1“, „2 za 2“, „2 za 2 za 2“ (ako učestvuju 3 ekipe u trade-u) itd.

Ne znam je li se šta promijenilo u pravilima za drugu ligu, ali ovo je bilo pravilo za prošlu sezonu.

Da i ja sam se vodio tom logikom, al eto izgleda da moze cim je prosao trade, nebitno :D

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 12 dec 2016, 03:38

4 sekunde prije kraja westbrook masi slobodno, i vjerovatno ću zbog toga izgubiti matchup :plac: :urnebes:
Jedino ako len ne bude dobio slobodna i pogodi sve. Ne mogu da vjerujem. Kontao sam da će mi russell asistencije večeras preokrenuti jer sam imao 12 zaostatka, medjutim i tu je stao na 6, i slag na tortu su slobodna 7/12.

scarr
Kontakt:

Post Postao/la scarr » 12 dec 2016, 12:42

dino-92 je napisao/la:4 sekunde prije kraja westbrook masi slobodno, i vjerovatno ću zbog toga izgubiti matchup :plac: :urnebes:
Jedino ako len ne bude dobio slobodna i pogodi sve. Ne mogu da vjerujem. Kontao sam da će mi russell asistencije večeras preokrenuti jer sam imao 12 zaostatka, medjutim i tu je stao na 6, i slag na tortu su slobodna 7/12.
Tebi se bas ne da :crazy:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Post Postao/la Tracy3McGrady » 12 dec 2016, 17:49

dino-92 je napisao/la:4 sekunde prije kraja westbrook masi slobodno, i vjerovatno ću zbog toga izgubiti matchup :plac: :urnebes:
Ti i ja moramo prestati da budemo komesari liga, imam osjećaj da se ovu grozni porazi samo tebi i meni dešavaju, ili samo ti i ja kukamo. Meni četvrti tijesni poraz u sezoni [PERSEVERING FACE][PERSEVERING FACE][PERSEVERING FACE]

iceTATA
Kontakt:

Post Postao/la iceTATA » 13 dec 2016, 02:23

Bice da vi samo kukate hahaha :D

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.