Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

AA23
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la AA23 » 19 nov 2016, 23:49

koalem je napisao/la:
AA23 je napisao/la:A gle u Telekomu j5 2015 je 371 KM, a u Univerzalnom 2016ka je 340 KM, kako zašto ne znam fakat, ali manje vise koga god sam pitao dobra iskustva imaju sa telefonima iz Univerzalnog
Evo da ti probam odgovoriti na pitanje.
koalem je napisao/la:Prije par mjeseci kupio starom telefon (Lumia 640 XL) u Hustelu na čaršiji. Prezadovoljan čovjek bio, ali imao problem da kada ga neko zove, njemu jednsotavno ne zvoni. Pozivač dobije poruku da je nedostupan. Nakon par dana, pojave se neke linije na ekranu. Odnesemo na servis, da poprave display i to sranje što je nedostupan. Kažu levati da je display otišao i da je popravka 100 KM. Kad smo otišli po telefon, kaže lik da niej bilo do displaya i da su napravili. Ne mora se ništa platiti. Al skontamo da nisu uspjeli popraviti to gdje je nedostupan. Odemo opet dole, sa garantnim listom, kažu: "Garancija vam više ne važi kao kompenzacija, napravili smo vam display, nismo ništa naplatili jer je kolega ZABORAVIO."

I novi problem na telefonu, ne radi proximity senzor. Kažu:" Da se to napravi, mora se čitav display zamijeniti(nonsense, čitava lumia iz dijelova. **** proximity senzor 10$ na ebayu)" Svađao se s krmcima kojim se sjetim najmilijih ovom prilikom. Elem uzmem sebi taj telefon, dam starom J5. I kod mene tek onda počnu sranja(random restarti, zvučnik otišao, baterija curi ko luda. Telefon je proveo oko 2 i pol mjeseca na servisima, ni ovlašteni mobis nije mogao napraviti taj problem gdje je nedostupan. Riješih se smeća, i sad ne znam šta da kupim.

Znam da ću u Telekomu uzeti, iako jesu **** i sve, nikad nisam imao problema ako bi se koji telefon pokvario.
Razmišljam o ovome P9 Lite, iako mi je ružan skroz.

Izvinjavam se na dužem postu, htio sam da podijelim iskustva i pitam za savjet. Poz.

U telekomu se ovo nikad neće desiti. Jer ako telefon nije uredu, vjerovatno PROIZVOĐAČ refundira. Univerzalno ga uveze na crno, ne plati carinu i time nije OVLAŠTENI distributer. On ga nema kome vratiti nego ga ili popraviti ili baciti u smeće. Ili ti reći da si ti sjebao pa ti ga dati.

U Telekomu nikad nisam imao problema, kupio tamo 3 telefona, u hustelu 3 ili 4. I nikad više, samo ovlašteni distributeri. Dakle, meni je lumia došla sa milion fabričkih grešaka i garanciju ću da pojedem od muke. (čak sam ga i ovlaštenom serviseru i distributeru nosio, ni oni ga nisu mogli popraviti. Da sam kod njih kupio, dobio bih nov uređaj i prst u uho.

J5 iako ima zastario hardver unutra, vjeruj mi da se ne osjeti. Osim ako nećeš igrati Asfalt ili nešto tako. Onda ne znam. Sretno.

Hvala drug na redovnim savjetima i dijeljenju iskustva, dobro cu promisliti i vidjeti gdje kupiti, student sam pa sam malo kokuzaner, ali hajde prikupice se nekako

Hvala još jednom druže, često zapitkujem ovdje, a ti često odgovaraš i pomogneš :D

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 20 nov 2016, 00:25

@AA23
Ako si student i kokuz uzmes pretplati studentsku i na 24 rate mob, jbg to je neka po djep trenutno najbolja varijanta ako nemas da kesiras ili soping kartice i sl.

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 20 nov 2016, 00:28

Ma ništa. Fakat bi mi bilo žao da se nekome desi što i meni. I ja sam iskeširao 300 KM za telefon koji ne zvoni. Pored toliko stvari danas koje mogu da ne rade, tolika tehnologija se ugrađuje u njih.. On NE ZVONI. :wtf: Razlika između J5 i J5 2016 je u memoriji i pola gige RAMa. To se riješi karticom od 15 KM, sad ne znam kolko tih pola gige RAMa igra ulogu, ako ćeš baš J seriju. ŠTo se tiče M4 Aqua, jučer pričam s likom i kaže da je najgori telefon koji je ikad imao. Ali možda su to sve izolovani slučajevi, ko zna. Al trenutno nema ni J5 2016, ni J5 2015 u BHT. Ja sam htio P9 lite, al ako se prije pojavi J5 2016 uzimam njega. NE mogu više bez telefona.. :puke:
Quinlan je napisao/la:@AA23
Ako si student i kokuz uzmes pretplati studentsku i na 24 rate mob, jbg to je neka po djep trenutno najbolja varijanta ako nemas da kesiras ili soping kartice i sl.

NEk vidi, možda mu se više isplati da pređe na Mini 15, 5 KM više plaća a malo jeftinije telefon dođe na kraju. Ne znam sad koliko, mrsko mi gledati.
4.10.2009.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 20 nov 2016, 00:34

Ma meni je bolji student 1, na onom mini se zaneses pa uvijek.predjes, ovako kad potrosis znas da si potrosio pa onda dopunis, ali mozda mu vise mini odgovara :D

I da bh-telecom znam da od nekog nabavlja mobitele jer meni kad su popravljali (nakon mjesec mi dali novi) su slali u tu firmu ali ne mogu da se sjetim koja, pa mozda je kod njih direktno jeftinije?

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 20 nov 2016, 00:39

JA kad sam LG uzimao, Stanić bio serviser. A stanić je ovlašteni distributer LGa. I oni nisu imali uređaja na stanju, a bht imao XD
Otišo mi proximity bio(i na tome :lol: ), uredno napravili. Rođaku crko LG Leon, dobio zamjenski dok je na servisu, nakon 10 dana dobio novi skroz.
4.10.2009.

anonimni
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 20 nov 2016, 02:05

Quinlan je napisao/la:Ma meni je bolji student 1, na onom mini se zaneses pa uvijek.predjes, ovako kad potrosis znas da si potrosio pa onda dopunis, ali mozda mu vise mini odgovara :D

I da bh-telecom znam da od nekog nabavlja mobitele jer meni kad su popravljali (nakon mjesec mi dali novi) su slali u tu firmu ali ne mogu da se sjetim koja, pa mozda je kod njih direktno jeftinije?
Nabavljaju od ovlastenih uvoznika i servisera, pa je recimo za Sony serviser Agramservis, za Samsung KimTec, za HTC MIBO komunikacije, mislim da i iPhone rade tako... Uglavnom, ne kupuju ih direktno iz fabrika, vrlo jasno :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 20 nov 2016, 12:54

Kakav je ovaj Coolpad Max u telecomu, gledam recenzije strasan telefon: 5.5" FHD, 4gb rama, octa core procesor, odlicne kamere, 64 interne, fingerprint senzor, 50 rata na godinu...znam da je kinez, ali sta mislite je li rizicno uzimati ovo ? da nije telecom ne bi ni pomisljao ali oni imaju dobru garanciju u slucaju kvarova...

PS. nemojte me sad iskulirati kao za Xperiu, nek se neko udostoji da odgovori :hmmmm: :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 nov 2016, 21:28

iz nekog razloga ne mogu messengeom slati video snimke,tacnije poslao sam krace,do desetak sekundi,ove duze nece,sta moze biti razlog tome?

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 20 nov 2016, 21:36

max 25 mb mozes slati ja mislim
4.10.2009.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 nov 2016, 22:22

koalem je napisao/la:max 25 mb mozes slati ja mislim

ma do sad slao i te nesto duze snimke,od minute,sad nece

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 21 nov 2016, 07:36

Papastathopoulos je napisao/la:Kakav je ovaj Coolpad Max u telecomu, gledam recenzije strasan telefon: 5.5" FHD, 4gb rama, octa core procesor, odlicne kamere, 64 interne, fingerprint senzor, 50 rata na godinu...znam da je kinez, ali sta mislite je li rizicno uzimati ovo ? da nije telecom ne bi ni pomisljao ali oni imaju dobru garanciju u slucaju kvarova...

PS. nemojte me sad iskulirati kao za Xperiu, nek se neko udostoji da odgovori :hmmmm: :D
Coolpad je jedna od jačih i provjerenih proizvođača iz Kine. Imaju sad isto dobar mobitel Cool1, napravljen u saradnji sa leeco tj letv. Slobodno uzmi solidan mobitel, uostalom tu imaš garanciju

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 nov 2016, 10:34

filip13 je napisao/la:

Možda su ti se promijenile postavke kamere, pa sad sekunda videa zauzima više mb.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 21 nov 2016, 19:43

Opet ja :mrgreen:

Odlučih se za telefon, J5 2016, i sad mi je mala šuha oko recimo Digital Citya, namjeravam kupiti tu telefon, jer je cijena 350 KM, recimo 100 KM jeftinije nego u Imtecu, Mobilmediji i slično, na sajtu piše da nude garanciju od dvije godine.

Da li je neko imao pozitivna iskustva sa ovom radnjom i da li je pouzdano kupiti telefon ovdje, malo smaram sa čestim pitanjima, ali BH Telecom nema cak ni J5 2015 na stanju, a nemam vremena da čekam potreban mi je skroz.

Unaprijed hvala na odgovoru

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 21 nov 2016, 20:47

dema je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Kakav je ovaj Coolpad Max u telecomu, gledam recenzije strasan telefon: 5.5" FHD, 4gb rama, octa core procesor, odlicne kamere, 64 interne, fingerprint senzor, 50 rata na godinu...znam da je kinez, ali sta mislite je li rizicno uzimati ovo ? da nije telecom ne bi ni pomisljao ali oni imaju dobru garanciju u slucaju kvarova...

Coolpad je jedna od jačih i provjerenih proizvođača iz Kine. Imaju sad isto dobar mobitel Cool1, napravljen u saradnji sa leeco tj letv. Slobodno uzmi solidan mobitel, uostalom tu imaš garanciju
Valja li ovaj Torino? cini se ko dobar mobitel po specifikacijama, vrijedi li dati oko 400/450 koliko vec ispadne u telecomu za njega?

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 21 nov 2016, 20:54

AA23 je napisao/la:Opet ja :mrgreen:

Odlučih se za telefon, J5 2016, i sad mi je mala šuha oko recimo Digital Citya, namjeravam kupiti tu telefon, jer je cijena 350 KM, recimo 100 KM jeftinije nego u Imtecu, Mobilmediji i slično, na sajtu piše da nude garanciju od dvije godine.

Da li je neko imao pozitivna iskustva sa ovom radnjom i da li je pouzdano kupiti telefon ovdje, malo smaram sa čestim pitanjima, ali BH Telecom nema cak ni J5 2015 na stanju, a nemam vremena da čekam potreban mi je skroz.

Dobit ćeš nov telefon 100%. Što se tiče garancije, zavisi od uređaja do uređaja. Ali servisiraju ga oni a ne ovlašteni servis. To je lutrija. Mada generalno čujem da ljudi imaju bolja iskustva s njima nego s univerzalno. Sačekaj pa vidi šta će ti još ljudi reći.
Quinlan je napisao/la:
dema je napisao/la:

Valja li ovaj Torino? cini se ko dobar mobitel po specifikacijama, vrijedi li dati oko 400/450 koliko vec ispadne u telecomu za njega?
Ja bi rekao da je P9 Lite bolji, ali ga nema :D
4.10.2009.

anonimni
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 21 nov 2016, 21:05

AA23 je napisao/la:Opet ja :mrgreen:

Ja u porodici imam 2 telefona tamo kupljena, oba Samsungova i oba s KimTecovom garancijom, ako imas kes idi tamo slobodno [emoji2]

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 nov 2016, 21:20

Otelo je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Možda su ti se promijenile postavke kamere, pa sad sekunda videa zauzima više mb.

mozda,jos da mi je znati kako to popraviti

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 21 nov 2016, 21:37

AA23 je napisao/la:Recimo na netu raja više hvali M4 nego Samsungove cheap iznutrice prodane po masnoj cijeni

Ne znam fakat, eto razmislim izmedju J5 2015, 2016 i M4 Aqua :D
gdje to hvale m4? mozda na sonyevim forumima, ja odavno nisam vidio gori telefon od m4 od novije generacije, telefon je toliko bio nestabilan sa lollipopom da je gotovo bilo neprakticno ga koristiti kao daily driver, jos kod sestrine prijateljice telefon sam podivlja cak i nakon hard reseta.

da li je sta marshmallow u medjuvremenu popravio, mozda jest ali sumnjam da je to opet na nekom nivou, i to skontaj da je vecina m4 u prodaji sa 8gb interne, a nakon ovoga s internom, sumnjam da ti treba jos jedan razlog zasto ga ne bi trebao uzeti. IMHO

a ti uzmi sta hoces, tvoj novac ;)

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 21 nov 2016, 21:44

koalem je napisao/la: Ja bi rekao da je P9 Lite bolji, ali ga nema :D
znaci ufatio sam zadnju turu :tralala: :tralala:
ma ovo sad burazu trebam mobitel uzet crko moj alkatel sto sam mu dao kad sam uzo p9 lite, maticna otisla :rol:
pa konto on uzet s4 polovan, ali sad vidjoh tek ovaj torino pa kontam mozda mu je bolje ovo cudo uzet po specifikacijama izgleda dobar :mrgreen:

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 21 nov 2016, 21:47

Quinlan je napisao/la:
koalem je napisao/la: Ja bi rekao da je P9 Lite bolji, ali ga nema :D
znaci ufatio sam zadnju turu :tralala: :tralala:
ma ovo sad burazu trebam mobitel uzet crko moj alkatel sto sam mu dao kad sam uzo p9 lite, maticna otisla :rol:
pa konto on uzet s4 polovan, ali sad vidjoh tek ovaj torino pa kontam mozda mu je bolje ovo cudo uzet po specifikacijama izgleda dobar :mrgreen:
Pa eto ono kad si mi ga nahvalio, ja otišao da uzmem. Kaže nema, za par dana dolazi. Evo danas treća sedmica od toga :D

KimTec daje garanciju u Digitalcityu? Da odma idem uzeti :D
4.10.2009.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.