FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

muhamedhulk
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la muhamedhulk » 19 nov 2016, 20:42

hvala carlo sto si unistio mullera, stavljajuci ga na desno krilo. on je raumdeuter, a ne winger. #samokazem
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 19 nov 2016, 20:48

Rajaz je napisao/la:Šta Carlo uradi od Pepove mašinerije ..
u Bayern zadnjih 50 godina samo valja Jupp Heynckes, kakav Pep unisti Bayern k'o niko drugi :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 19 nov 2016, 20:58

Xabeard14Alonso je napisao/la:karlo kad ces mijenjati nick?
btw nece ovaj anceloti ni do aprila izdrzati
ne bi me cudilo do nove godine da promijeni u Pep

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 19 nov 2016, 21:28

ne gledam više mučenike do proljeća

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 19 nov 2016, 21:30

:kafa: ako ću ja hebavat svoje živce zbog karla i nekih drugih više volim gledat ozbiljnu muziku...

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 19 nov 2016, 21:32

jaran me zahebava kaže uskoro derbi bayern-lajpcig... kakva blamaža hebem im pleme...

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 19 nov 2016, 21:39

akle malo sam dosadan ali sam fan od 1982 kad sam imao 10 godina ne pamtim gori bayern od onog 94.95.96 iz doba ciklera ,vitačeka i sličnih dok nas nije preuzeo legendarni Otmar od tada smo uglavnom išli prema gore....Karlo molim te odlazi...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 nov 2016, 23:01

Vidim krenulo je pljuvanje po igracima pa i treneru. Sad ce se jadni Alonso kriviti za sve. Kasnije ce i Carlo kao sto je i Pepun bio.

Hocemo li s ovom igrom uspjeti i doci do polufinala LP pa da Carlo ne ispadne naivan? Cisto sumnjam. Zaiskali ste i eto vam. Hocete preko noci kao da igra dolazi sa neba i kao da sistem uspjeva preko noci.

Jel sad stoji ono od prije da BL moze Bayern igrati i bez trenera?

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 19 nov 2016, 23:02

bajern100 je napisao/la:akle malo sam dosadan ali sam fan od 1982 kad sam imao 10 godina ne pamtim gori bayern od onog 94.95.96 iz doba ciklera ,vitačeka i sličnih dok nas nije preuzeo legendarni Otmar od tada smo uglavnom išli prema gore....Karlo molim te odlazi...
Eh pa ti stvarno ko da ne znas koga imate za trenera. Covjek zna igrat LP i to je to. Lige ne moze osvojit da mu das tim svijeta. Pa njemu je raspali Lyon uzimao ligu a onakav PSG trenirao :lol:

Inace 5 puta bolje ste igrali pod Pepom. Kazete ispao u LP. E da mi vas je vidjeti ove sezone isto u polufinalu s Realom, Barcom i Atleticom pa da vidite kako ce Carleto proci.
27.10.2020

Klare

Post Postao/la Klare » 19 nov 2016, 23:57

Bilo kao još jedna od onih silnih utakmica kod Pepa Gvardiole.
Posjed, prividna dominacija, u napadu jalovo, fino ide do završnice, ali onda se uprska, nema konačnog rješenja.

Levat možda jedan ili dva duela dobio, zaista se on i Miler svađaju ko će da bude lošiji, užasni su.

Riberi vukao, pokušavao bez podrške, u napadu jedini igrači koji valjaju on i Roben, te povremeno Kosta, i tako je to u zadnja dva mjeseca, stvarno premalo s obzirom da su i ova trojica više pauzirali no igrali.

Sredina terena solidna na prolaznom nivou, pogotovo obećavajuća stvar da se Tijago brusi u jednog pravog centralnog box-to-box veznjaka, dosta je defanzivno napredovao, jači, lakše osvaja lopte, precizniji, sigurniji je u startovima, manje prekršaja pravi.

Alonsu se definitivno ne bi trebao produživati ugovor jer je nekonstantan za svoja primanja, zaista je danas u drugom pol. imao nevjerovatan pad koncentracije i išao iz greške u grešku što se dodavanja tiče, pritom ona dosta skupa umalo da bude, on jednostavno vrlo često koncentraciju izgubi, nije ni čuditi s obzirom način na koji igra zahtjeva max fokusiranost svih 90, on to vrlo rijetko da uspije.

Šta reći o zadnjoj liniji, Humels majstor ove igre, ostala trojica čisti prosjek, da ne kažem nešto oštrije, zaista ono što igraju ove sezone može skoro bilo koji igrač iz ove lige, dakle blijedo, neprimjetno, nekonkretno.

Ovaj put sam komentarisao igrače, jer smatram da nije toliko do Karla, previše je tu individualnih grešaka(neprecizni pasovi, loša primanja lopti, loši centaršutevi, olako izgubljeni dueli), zaista mislim da u timu imamo igrača koji su plaćenici, mnogi igrači nisu fokusirani, to se jasno vidi,
a šta je uzrok i kako to otkloniti neka mozgaju koji su plaćeni za to...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 nov 2016, 00:08

leorey je napisao/la:
bajern100 je napisao/la:akle malo sam dosadan ali sam fan od 1982 kad sam imao 10 godina ne pamtim gori bayern od onog 94.95.96 iz doba ciklera ,vitačeka i sličnih dok nas nije preuzeo legendarni Otmar od tada smo uglavnom išli prema gore....Karlo molim te odlazi...
Eh pa ti stvarno ko da ne znas koga imate za trenera. Covjek zna igrat LP i to je to. Lige ne moze osvojit da mu das tim svijeta. Pa njemu je raspali Lyon uzimao ligu a onakav PSG trenirao :lol:

Inace 5 puta bolje ste igrali pod Pepom. Kazete ispao u LP. E da mi vas je vidjeti ove sezone isto u polufinalu s Realom, Barcom i Atleticom pa da vidite kako ce Carleto proci.
Montpellier mu je "ukrao" ligu.
Sljedeće godine je 'ladno uzeo ligu sa 12 bodova prednosti.

No, stoji to da si pogodio da je Carlo dobar za kup takmičenja. Jbt, trener je 21 godinu, uspio je uzeti samo tri ligaške titule (Milan, Chelsea i PSG). :crazy:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 20 nov 2016, 00:14

Monolog je napisao/la:
leorey je napisao/la:

Montpellier mu je "ukrao" ligu.
Sljedeće godine je 'ladno uzeo ligu sa 12 bodova prednosti.

No, stoji to da si pogodio da je Carlo dobar za kup takmičenja. Jbt, trener je 21 godinu, uspio je uzeti samo tri ligaške titule (Milan, Chelsea i PSG). :crazy:
Da , da rijec je o Montepllieru , upravu si , zaboravio sam. Poenta je napisana, jos kad se uzme u obzir s kakvim je kadrom raspolagao u tadasnjem Milanu, Chelseu i PSG-u, pa i Real Madridu, to je porazavajuce.
27.10.2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 nov 2016, 00:38

Kao što sam najavio, tj. pretpostavljao sam da ćemo izgubiti i izgubili smo, rekao sam frendu poklon kvota jer je kladioničar, ali neka je on odigrao svoj United ;)

uglavnom šta reći, imamo loptu, nemamo prilike, odbrana ispala opet smiješna i to je to.

Xabi je odigrao dobru utakmicu, odbrana nam je ko švicarski sir, Alaba rupetin a teška, možda pokušati njega u vezni red, a Bernata na beku?

In Carlo we trust, pa šta bude neka bude.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 nov 2016, 00:41

Thiago :thumbup: .
Sve je rečeno i ne treba komentarisati više.
Problem je što nas je Pep malo razmazio ovom dominacijom u ligi a to pod Carlom nikako ne treba očekivati.

Treba početi bacati Sanchesa u vatru malo više.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 20 nov 2016, 14:39

vako momci , preksionc sam sano zivoa i da ce lajpcig zasjesti na prvo mesto .i sta bi znamo .Iskreno oli me neka stvar za BL sve snage usmjerit na LP ovo sto igramo je jalovo pretnko jadno ni tamo ni vamo. spominjete tiaga ja licno nevidim neki znacajniji progres i njegov doprin ovom karlom bajernu,istina momak igra vise slobodnije ,kao da je prodihao od odlaska pepija ,ali nije to ni blizu ono sto se od njega ocekivalo,tiago je premnlak fizicki inferiorad za o0zblljiniju igru covjek ima tehiku ali nema fizicke predispouzicje da bi jos kvlaitetniji bio , jednostavno defanzivnoi prot.igraci ga u vecini slucajeva pojedu otresu.

ovo sto karlito radi puno zujimo a malo meda dajemo premalo, bajern striktno mora imati dva igraca ispred zadnje linije vidal + javi =bedem neprobojni tigao,alosno jednostavno ljudi u kojima nema ozbiljnije konstante.
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 20 nov 2016, 15:16

Bayern treba da ima tim i igrače koji je fleksibilan, koji može mijenjati više sistema i da se tako suportstavi svojim protivnicima. TT ima takav tim i ima mogućnost da postavi formaciju koja mu odgovara u datom trenutku (to je i Pep imao pa je iz tog razloga lahko dobijao u BL). Sinoć je postavio 4-5-1 sa modifikacijama po potrebi i tako je nadjačao naš vezni red i lahko radio presing. Sutra će postaviti 3-4-3, pa 3-5-2... Mi imamo jedan osnovni 4-3-3 i po potrebi se prešaltamo nekad na 4-4-2, i što je zanimljivo budemo bolji uvijek kad to uradimo jer tada dobijemo Mullera (znači igrača više u odnosu na prethodnu postavku) i dobijemo prisutnost u sredini. Ako hoćemo Mullera onda ili ćemo igrati 4-4-1-1 ili 3-5-2, dok onu opciju 4-2-3-1 sa Javijem ne vidim nikako kao opciju jer na krilo Muller ne može i ako ode iza napadača pitanje je ko će biti kreator i organizator napada.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 20 nov 2016, 15:23

Pozdrav navijači.
gerdmuller je napisao/la:Steta zbog Vidala i Robbena ali cemu takav pesimizam? Igramo protiv prosjecne ekipe ala Monaco koja ove sezone nema niti jednu pobjedu protiv ozbiljne ekipe:poraz od nas u Superkupu,poraz od Leipziga,Leverkusena,nerijeseno s Realom,nerijeseno s Schalkeom..

Obrani u kojoj igraju Bartra i Schmelzer moze zabiti gol bilo koja ekipa na svijetu a kamoli mi koji imamo Lewu u vrhu napada.
Nisam se stigao osvrnuti jučer, i naravno da je lako biti general poslije bitke, ali pesimizam jučer prije tekme je bio objektivan jer igramo jako loše. I po meni Dortmund sa svim tim igračima ( a još toj ekipi nedostaje par ozlijeđenih igrača ) nikako nije prosječna ekipa. Jeste da im je loša obrana ali ipak im jučer nismo stvorili niti jednu pravu šansu.
effe_sa je napisao/la:I ja sam uvjeren da nećemo izgubiti...Postavit će to Carlo kako treba, mogli bi ih ubiti baš kontrama, a naš najkorisniji igrač svih ovih godina (naravno Muller :D ) mogao bi da ga fino metne večeras i da okonča ovu neku mini krizu (od koje neki prave nešto toliko veliko i strašno).

A ja u jednoj od velikih utakmica očekujem da Carlo stavi Javija u vezu i da sviju time iznenadi, zato je za večeras šteta što on još uvijek nije spreman. U većini utakmica će Carlo na njega više računati u odbrani i tamo ga rotirati, ali u utakmicama protiv većih protivnika i ovih posebno koji vole isto posjed, to bi moglo biti jedno od ključnih oružja. Na taj način još lakše možeš prepustit protivniku posjed i doći do brzih transformacija kod osvojene lopte. Carlo je pragmatik, on to sve zna, a večeras će isto potražiti pragmatična rješenja. Nije njegova fudbalska filozofija opšte toliko komplikovana, kako bi nekad neki da to predstave. ;)
Totalno loš osjećaj si imao. :mrgreen:

Kao što kažeš, ako Karlo postavi taktiku kako treba....... ali problem je što on već sad dobra 2 mjeseca filozofira kao Guardiola i hoće neke svoje zamisli ostvariti. Ok, ali čemu takvo razmišljanje kad ovim igračima dokazano najbolje leži 4-2-3-1?

Apsolutno smo svi složni da Martinez mora igrati zadnjeg veznog i to je tako ali bojim se da taj film nećemo gledati, što u prijevodu znači da ćemo protiv jačih ekipa ponovno biti donji.
sekerbay je napisao/la:dzaba posjed i dominacija na terenu kad iz iste ne znamo izgraditi sansu.
Bundesliga je napisao/la:Ajde barem mi je ovo poluvrijeme dalo odgovor kako ćemo igrati i protiv jačih, a to je possession football.
Naravno da mi se to ne sviđa, ali ruku na srce u prvom poluvremenu nismo imali pokretljivu napadačku liniju.
Ribery-Lewa-Muller, jednostavno to sporo ide.
Još da Dortmund nije radio onakav presing ovaj posjed bi dobrano prelazio 60%.
Za poređenje u Superkupu, posjed lopte je bio 60:40 za njih, a mi smo mnogo lakše dolazili do izglednih prilika.
Ovu utakmicu imamo prividnu dominaciju, kao što su oni imali u Superkupu. Opet smo postali Gvardina posjed ekipa :roll:
Slažemo se potpuno i činjenica jeste da mi jučer nismo stvorili jedan pravi zicer u 90 minuta.

Nevjerojatno, formacija u napadu nam je kao što igraju rukometne ekipe, dakle kruženje na nekih 30 metara od gola pa u širinu na jednu stranu pa opet vraćaj loptu na drugu stranu i tako cijelo vrijeme pa onda nekakvi centaršutevi sa 25 metara na aut liniji Alabe ili Lahma koji nemaju veze sa zdravom logikom.

Nema pravljenja viškova na samoj aut linij kao što smo to gledali kod Don Juppa i Louis van Gaala, dakle da Ribery ili Robben navuku igrače na sebe pa iza njihovih leđa u punom trku dolaze Alaba ili Lahm pa jaki centaršut ili povratna lopta.

Thiago i Kimmich igraju dosta pozicijski bez utrčavanja u prazne prostore kao što je to nekad radio Švajnštajger redovito ili Toni Kroos pa ponekad i Javi Martinez. Po meni nam taj segment igre jako jako fali i kad sad ovo pišem prisjećam se onih sezona kod Gaala ili Juppa gdje nam je to bio jedan veliki forte.

Igra nam Alonso non stop najjače utakmice umjesto da ako već neće staviti Martineza na tu poziciju onda barem nek stavi Vidala ili Kimmicha. Džaba njemu igra sa loptom u nogama kad u obrani ne bi zaustavio niti @Klareta.

Nema više svjesnog prepuštanja lopte protivniku, pa onda kad dođu na našu polovicu jaki presing i ubitačna kontra. Plače mi se kad vidim kako odigravamo kontre. Tužno.

Iskreno, jako sam iznenađen svim tim filozofiranjem Ančelotija jer ne vidim nikakav smisao u tome a očito je da ne igramo nikako. Gledati ovakav Bayern sad već 4 godine za redom mi je baš žalosno jer smatram da smo jednostavno sa ovom generacijom morali uzeti još jednu Ligu Prvaka. Dobro, nije da već sad očajavam i ima vremena da se sve posloži do proljeća ali objektivno ovakav nogomet igramo već duže vremena i nema naznaka da bi se nešto moglo promijeniti na bolje.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 nov 2016, 17:15

A kad smo pojedini ovdje pisali o nekim problemima napadnuti smo ko najveći hejteri. Eto ne daj Bože reći da nešto ne štima, sve je savršeno. :nene:
Pola igrača igra ko da je jučer saznalo šta je lopta. Na kraju će izgleda biti tačna ona tvrdnja da ovdje treba svježe krvi i da su se ovi zasitili svega.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 20 nov 2016, 17:29

Prije utakmice sam rekao da bi sve osim poraza bio uspjeh jer s obzirom na okolnosti bilo je realno za ocekivati ovako nesto. Ako za necim moramo zaliti onda to nije ovaj poraz vec izgubljeni bodovi protiv Hoffenheima ili Frankfurta, to su utakmice koje su se trebale dobiti i tad bi bez obzira na ishod ovog derbija bili i dalje vodeci.

Stvarno ne znam zasto igramo possession football kad na taj nacin ne mozemo prilike stvoriti, zasto se nije igralo na nacin kao dvoboj superkupa. U toj utakmici mi se vratila nada u nogomet i mislio sam da cemo gledati drugaciju, direktniju, konketniju igru s tempom, ali ocito se odustalo od toga ili je Pep ostavio toliki pecat kojeg se igraci ne mogu osloboditi.
Sa defenzivnijim pristupom mozda bi bilo vise prilika i udaraca na gol Neuera, ali tih udarca se ja ne bojim jer zato imamo njega, najboljeg svjetskog vratara koji ce zbog postavljene obrane puno lakse zaustaviti to nego kad u kontri jedan na jedan mora braniti gol. S druge strane na taj nacin lakse bi dolazili u priliku kad se oduzme lopta da stvorimo sansu za gol.

Jedino pozitivno u svemu ovome je sto ce prvenstvo biti zanimljivije i sto bi se mogli do zadnjih kola boriti za titulu, a to je dobro za ritam zbog lige prvaka, naravno ako ne ispadnemo vec u osmini finala, sto s ovakvom igrom i taktikom lako moguce.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 nov 2016, 18:05

Mene uopšte ne boli toliko ovaj poraz od Dortmunda, koliko činjenica da je Bayern nastavio forsirati nešto što ne ide. Iskreno, nakon jučerašnje utakmice sam razmišljao da prestanem uopšte pratiti Bayern sve dok se ovo smaranje sa posjedom ne prekine. Tri godine pod Guardiolom smo igrali dosadan, spor, često neučinkovit fudbal sa slabom odbranom i ogromnim bespotrebnim posjedom. Početak kod Carla me ohrabrivao, Bayern je igrao drugačiji fudbal, dosta direktniji, često se branio na svojoj polovici, bili su tu dobri kontranapadi, čak smo i golove iz kornera postizali. Nismo imali problem da se prilagodimo protivniku.

Međutim, otprilike u posljednja dva mjeseca Bayern se vraća fudbalu koji su igrali posljednje 3 godine. Veliki posjed lopte, prebacivanje sa jedne na drugu stranu, sada su neki igrači čak i dosta istrošeni, umorni od reprezentativnih stanki. Bezidejnost u napadu, loša forma igrača je sve ono što "krasi" Bayern u posljednja 2 mjeseca otkako se Bayern vratio prijašnjim navikama ogromnog posjeda i kruženja oko 16 metara. Ono što je poražavajuće je da je Bayern opet postao potpuno jednodimenzionalan, opet igramo posjed, posjed i samo posjed. Dortmund se jučer prilagodio protivniku, nije im bilo mrsko da se odreknu posjeda koji je njihov trademark otkako ih Tuchel vodi. Znaju da je Bayern jači i zato su promijenili pristup, a mi smo ono što je dobro odbacili za ono što je loše. Vidim, kritikuje se Alonso, ali jednostavno on igra zbog stila igre, zbog posjeda će vjerovatno uvijek on i Thiago igrati. Nije problem uopšte što slabo igramo u Bundesligi, to je bilo i očekivano, problem je što će Bayern vrlo vjerovatno nastaviti sa ovim mučenjem.

Sve u svemu, Carlo je po meni odličan trener i stvarno ga gotivim kao čovjeka za razliku od njegovog prethodnika. Ali, ako se nastavi ista smor igra kao i prethodne 3 godine onda takav Bayern treba prestati pratiti sve dok se ne promijeni pristup.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.