koalem je napisao/la:Evo da ti probam odgovoriti na pitanje.AA23 je napisao/la:A gle u Telekomu j5 2015 je 371 KM, a u Univerzalnom 2016ka je 340 KM, kako zašto ne znam fakat, ali manje vise koga god sam pitao dobra iskustva imaju sa telefonima iz Univerzalnog
koalem je napisao/la:Prije par mjeseci kupio starom telefon (Lumia 640 XL) u Hustelu na čaršiji. Prezadovoljan čovjek bio, ali imao problem da kada ga neko zove, njemu jednsotavno ne zvoni. Pozivač dobije poruku da je nedostupan. Nakon par dana, pojave se neke linije na ekranu. Odnesemo na servis, da poprave display i to sranje što je nedostupan. Kažu levati da je display otišao i da je popravka 100 KM. Kad smo otišli po telefon, kaže lik da niej bilo do displaya i da su napravili. Ne mora se ništa platiti. Al skontamo da nisu uspjeli popraviti to gdje je nedostupan. Odemo opet dole, sa garantnim listom, kažu: "Garancija vam više ne važi kao kompenzacija, napravili smo vam display, nismo ništa naplatili jer je kolega ZABORAVIO."
I novi problem na telefonu, ne radi proximity senzor. Kažu:" Da se to napravi, mora se čitav display zamijeniti(nonsense, čitava lumia iz dijelova. **** proximity senzor 10$ na ebayu)" Svađao se s krmcima kojim se sjetim najmilijih ovom prilikom. Elem uzmem sebi taj telefon, dam starom J5. I kod mene tek onda počnu sranja(random restarti, zvučnik otišao, baterija curi ko luda. Telefon je proveo oko 2 i pol mjeseca na servisima, ni ovlašteni mobis nije mogao napraviti taj problem gdje je nedostupan. Riješih se smeća, i sad ne znam šta da kupim.
Znam da ću u Telekomu uzeti, iako jesu **** i sve, nikad nisam imao problema ako bi se koji telefon pokvario.
Razmišljam o ovome P9 Lite, iako mi je ružan skroz.
Izvinjavam se na dužem postu, htio sam da podijelim iskustva i pitam za savjet. Poz.
U telekomu se ovo nikad neće desiti. Jer ako telefon nije uredu, vjerovatno PROIZVOĐAČ refundira. Univerzalno ga uveze na crno, ne plati carinu i time nije OVLAŠTENI distributer. On ga nema kome vratiti nego ga ili popraviti ili baciti u smeće. Ili ti reći da si ti sjebao pa ti ga dati.
U Telekomu nikad nisam imao problema, kupio tamo 3 telefona, u hustelu 3 ili 4. I nikad više, samo ovlašteni distributeri. Dakle, meni je lumia došla sa milion fabričkih grešaka i garanciju ću da pojedem od muke. (čak sam ga i ovlaštenom serviseru i distributeru nosio, ni oni ga nisu mogli popraviti. Da sam kod njih kupio, dobio bih nov uređaj i prst u uho.
J5 iako ima zastario hardver unutra, vjeruj mi da se ne osjeti. Osim ako nećeš igrati Asfalt ili nešto tako. Onda ne znam. Sretno.
Hvala drug na redovnim savjetima i dijeljenju iskustva, dobro cu promisliti i vidjeti gdje kupiti, student sam pa sam malo kokuzaner, ali hajde prikupice se nekako
Hvala još jednom druže, često zapitkujem ovdje, a ti često odgovaraš i pomogneš