Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Otelo
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Otelo » 19 nov 2016, 10:54

BaDa12 je napisao/la:Pozdrav ljudi,

Kakve imate preporuke za mobitel do nekih 500 KM u rangu J5 ili A5?
Ako ima šta i jeftinije a dobro, ok. :D
Sestra sebi kupuje, pa se zanima i za HTC, susrela se skoro sa 530, pa se konta bi li to ili ipak nešto zehru jače.
Šta vi mislite?
Danke.
Xperia XA, odličan mobitel za te pare :P
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 19 nov 2016, 10:54

madridist je napisao/la:Ne bih kupio polovan a pronaci sad nov s5 je nemoguce,mada kontam tvoj rezon.
Polovni uređaji ne dolaze u obzir. Ali hvala i Neutralnom.

Ja imam J5 ali prvu generaciju i zadovoljna sam.

Ne bi više išla sa 'lijevim' mobitelima, dema, uz dužno poštovanje, jer ona nema tako dobra iskustva. Mada, naravno da stoji da to više nisu lijevi mobiteli, i čak su neki po specifikacijama jači od brendiranih u istom cjenovnom rangu. Nije to više ni pitanje kvalitete, nego više ono kad bi došlo prvo štekanje, bilo bi: što kupih ovo...? :D

Ako ima još kakvih prijedlog, super i hvala :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 19 nov 2016, 11:27

madridist je napisao/la:Ne bih kupio polovan a pronaci sad nov s5 je nemoguce,mada kontam tvoj rezon.
sta fali kupiti polovan mob ako ima oficijelnu garanciju
jer bolje je barem meni, dati npr 400 /500 KM za polovan LG G4 nego za neki drugorazredi novi mob ;)
Zadnja izmjena: semir01, dana/u 19 nov 2016, 11:28, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 nov 2016, 11:27

Evo gledam 550-600KM g4, i on je bolji od a i nekog j tamo, u to budi uvjerena.

Nezamislivo je tako velike pare dati za mobitel koji nije pro klasa, a pro klase su ti:

Samsung s serije
LG g serije

Ostalo tipa belo, magma, spirit u lg je srednja i low klasa, isto kao a ili j serije u samsunga.

Ne kažem da je a ili j sada posljedni šrot, ali ovdje mislim na klasu, nije isto c klasa u Merca i a :D

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 19 nov 2016, 11:29

@Neutral je u pravu 100%. Vrlo je moguce da se S5 i sada moze pronaci nov. Neka sestra ode do mob shop-a i pita ih postoji li mogucnost da joj odredjeni 'stariji' model mogu dobaviti (kao sto je moj brat trazio Z2 prije gotovo godinu dana). Vjeruj da u globalu nisu nista losiji, vec naprotiv. S serija je sigurno bolja od J i A serije, bez obzira sto su mozda specifikacije u 'pet deka'. Gotovo sam siguran da se S5 i sada moze pronaci nov. Na svim tim modelima je marshmallow vec izasao, tako da to nije nikakva prepreka.

Moji prijedlozi, pored tih A, J serija (HTC ne bih ni pod razno, Huawei nikada nisam koristio duze vrijeme jer mi se ne svidjaju, a ovdje su odredjene modele bas nahvalili):

Sony Xperia Z2 - savrsen mobitel u svakom smislu. Koristio sam ga i ja, a buraz nije htio nijedan drugi osim njega. Isto tako pitao covjeka (koji je vlasnik mob shop-a) moze li mu gdje naci, iako je 'izasao iz mode', i ovaj mu ga nasao novog (tu odakle on kupuje uredjaje) za 680 KM (sada je cijena poprilicno opala). Da ti sad ne pricam o specifikacijama (mozes i sama pronaci), mobitel je stvarno vrh vrhova. Pogledaj na univerzalno.com koliko kosta, sumnjam da je vise od 450 KM.

Sony Xperia Z3 - gotovo isto sve kao Z2, samo je kod njega (cini mi se) malo bolji procesor, a kod Z2 baterija. Meni je i Z3 ljepsi, rubovi nekako zaobljeniji (dok su kod Z2 ostriji).

LG G3 (32;3 Gb) - sad sam gledao na piku, u univerzalno je 495 KM, a u nekim drugim radnjama do 530. Tako da, jedini problem bi mogao biti da se pronadje nov u mjestu gdje ti zivis. O kvalitetu G3 ti @Neutral moze vise, koristio ga je (gotovo sve je u superlativu :P). Mislim da je jedan od prodavanijih mobitela 'svog doba', sto sve govori.

S5 je vec @Neutral spominjao.

Naravno, sve je do toga mogu li se navedeni mobiteli pronaci novi. Ja mislim da mogu, bez obzira sto ih mozda trenutno nema u prodaji u odredjenom shop-u. Ne znaci da se ne mogu naruciti, univerzalno.com ih ima sve (ja mislim). Kada bih ja sebi kupovao, maksimalno bih se potrudio da pronadjem jedan od ovih, a tek ako ih bas nema, isao bih na J i A seriju, itd.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 19 nov 2016, 11:34

sto joj Univerzalno spominjes jbt
kod njih je najbolja garancija... :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 nov 2016, 11:54

LG G3 je super mobitel, posebno za djevojke koji ne igraju igrice na njemu jer se pregrijava, to im je velika mana. No za prosječnog korisnika kojem mobitel nije život, problema ne bi trebalo biti, tj. da od pregrijavanja crkne display, ode touch i te stvari.

Kamera u G3 je vrhunska.

Ja nikad nisam imao problema sa Univerzalnim. Niti jedna radnja u BiH koja nije oficijelna za Samsung, Apple (postoji li to ikako kod nas?) itd ne mogu garantirati za cijeli mobitel.

Isto pc, kupiš u radnji pc nov, oni ti sastave garanciju, ali sve te djelove garantira Kimtech, dok Kimtech iz Viteza pošalje garanciju za neku matičnu ili grafičku, prođoše mjeseci.

Hipotetički, ode ti display u Samsunga s6, on ako nema fabričku garanciju, tj. radnja, a nema je sigurno, oni će ti sami zamijeniti display jer to danas nije problem, staviće ti kopiju ili najbolju kopiju i to je to. Isto kada mijenjaš neki dio, stave te kopije ili najbolje kopije, rijetke su radnje koje stavi orginalnu stavku jer je ona preskupa. Recimo display 140-180KM i opet je kopija, znam jer sam dosta vremena bio dio jednog mobitel šopa i išao sam u glavno sjedište u Sarajevo za djelove gdje sam vidio milion displaya za sve mobitele :mrgreen:
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 nov 2016, 11:58, ukupno mijenjano 1 put.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 19 nov 2016, 11:55

semir01 je napisao/la:sto joj Univerzalno spominjes jbt
Ma nesigurni su oni za kupovinu, ali eto kod njih se orjentises za neke cijene. Sto se garancije tice, vjeruj da se ja na to uopste ne oslanjam. Vecina tih shop-ova ti ne moze pruziti adekvatnu garanciju, znas kako to kod nas ides - ne podlaze garanciji, ti si kriv sto je doslo do toga, itd...

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 19 nov 2016, 12:03

Kupi dobar telefon, u radnji u kojoj garancijom možeš samo guzicu obrisati.

Zato samo Telekom ili ovlašteni distributeri. :/
4.10.2009.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 19 nov 2016, 12:11

Federer17 je napisao/la:
semir01 je napisao/la:sto joj Univerzalno spominjes jbt
Ma nesigurni su oni za kupovinu, ali eto kod njih se orjentises za neke cijene. Sto se garancije tice, vjeruj da se ja na to uopste ne oslanjam. Vecina tih shop-ova ti ne moze pruziti adekvatnu garanciju, znas kako to kod nas ides - ne podlaze garanciji, ti si kriv sto je doslo do toga, itd...

jbg ja se na garanciju oslanjam

Nedavno sam imao probIem sa G3 otisao mi touch, valjda zbog pregrijavanja. Odem do Stanica, i ljudi mi bez ikakavih problema zamjenili ;)
bukvalno sam dobio nov mobitel nazad. nisu me nista zajebavali i te fore... Cak su mi zamjenili oklop i one lajsne

dok npr sa Univerzalnim siguran sam da ne bih tako prosao ;) jer je kod njih garancija sluzi za obrisati g .....
Zadnja izmjena: semir01, dana/u 19 nov 2016, 12:42, ukupno mijenjano 3 puta.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 19 nov 2016, 12:13

Odgledah par recenzija za Samsung J5, i J3, i ispostavi se da Samsung bas koristi lose hardverske uredjaje unutra za novac koji se plati

Mislim u odnosu na ovaj Acer koji sada imam, J5 je pet klasa iznad, ali gledao sam Sony Xperia M4 i E5, kao i Huawei P8 Lite

Nesto mi se najviše dopala Xperia M4, jeste da samo Huawei i E5 imaju 16 GB interne, ovi ostali su po 8 GB

Fakat sam neodlucan jer ne bih da se zajebem pri izboru, J5 2015 ili neki od Sonya :mrgreen:

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 19 nov 2016, 14:16

AA23 je napisao/la:Odgledah par recenzija za Samsung J5, i J3, i ispostavi se da Samsung bas koristi lose hardverske uredjaje unutra za novac koji se plati

Mislim u odnosu na ovaj Acer koji sada imam, J5 je pet klasa iznad, ali gledao sam Sony Xperia M4 i E5, kao i Huawei P8 Lite

Nesto mi se najviše dopala Xperia M4, jeste da samo Huawei i E5 imaju 16 GB interne, ovi ostali su po 8 GB

Fakat sam neodlucan jer ne bih da se zajebem pri izboru, J5 2015 ili neki od Sonya :mrgreen:
Ja sam koristio J5 par mjeseci, telefon nije nikad usporio sekunde, bude dosta aplikacija upaljeno, prebacuje s jedne na drugu odlično(mada nisam imao igrice na njemu). Kamera mi nije toliko nikad bitna bila, ali da je pretjerano loša i nije. Fine slike na dnevnom svjetlu, i kad ih zumiraš nisu toliko loše. Za prednju kameru ne znam, nisam je nikad upalio valjda. Jeste bezveze da koriste snapdragon 410, ali budžet telefon. Baterija je odlična bila, znao sam i dan i pol izgurati da koristim dosta fb, viber, messenger. Ali je sranje bilo napuniti, 1A punjač sa 5V, znao je i 3 sata da se puni ako je baš baterija bila pri kraju. Za 300 KM, ja sam bio prezadovoljan telefonom i bio mi je dovoljan za moje potrebe.

edit: Eh ja, i ta plastika sa zadnje strane je najveće smeće. Sa nje se prljavština nikad nije mogla očistiti, a telefon nikad vadio iz futrole nisam.

Osim da ga očistim :think:
editedit: Pa P8 lite 320 KM u digitalcityu. Ima gorilla glass, 2gb RAMa, octa core(iako je opet A53). Ako ti ne smeta slabija baterija, uzimaj.
4.10.2009.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 19 nov 2016, 18:52

M4 jedan od najgorih telefona od Sonya

a ne znam zasto se toliko dvoumiš, ovde je raja dosta hvalila Galaxy J5, još je kod njih onaj proslogodisnji model, ovaj 2016 model bi po pravilo trebao biti jos bolji.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 19 nov 2016, 19:24

Recimo na netu raja više hvali M4 nego Samsungove cheap iznutrice prodane po masnoj cijeni

Ne znam fakat, eto razmislim izmedju J5 2015, 2016 i M4 Aqua :D

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 19 nov 2016, 20:26

AA23 je napisao/la:Recimo na netu raja više hvali M4 nego Samsungove cheap iznutrice prodane po masnoj cijeni

Ne znam fakat, eto razmislim izmedju J5 2015, 2016 i M4 Aqua :D
A ybg, j5 2016 je odlican apsolutno odlican uredjaj i ne vidim razlog za hejt.
A flagshipovi su nesto sasvim drugo.
Ovdje za oko 400 km dobijes extra uredjaj i dvije godine garancije (bh telecom).
Nikad ne bih iskesirao novac bilo kojem od preprodavaca .
Dvije godine telecomove garancije vrijede svake marke.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 19 nov 2016, 20:36

A gle u Telekomu j5 2015 je 371 KM, a u Univerzalnom 2016ka je 340 KM, kako zašto ne znam fakat, ali manje vise koga god sam pitao dobra iskustva imaju sa telefonima iz Univerzalnog

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 19 nov 2016, 22:00

Nije ni bh telecom siguran uvijek, ima čovjek problem kupio LG k8 kod njih koristio par mjeseci i neće mu wifi vrati mobitel i poslije par mjeseci mu kažu da mu je upao u vodu i da ne važi garancija. Mobitel sve ostalo radi čovjek siguran da mu nije bio u vodi e sad. Ja sam koristio iphone, pa Lenovo A8, pa Huawei p8 lite te sad ovaj letv one pro. Ljudi dajete za imena pare,svi mobiteli se prave u Kini, skoro svi. Sve to Kinezi sastave, spakuju itd. Imaš loših marki kineskih mobitela tipa Umi, tu je rizik, može valjat ali moze i biti loši. Međutim ove marke koje sam nabrojao su ekstra, mobiteli su kvalitetni, dio naručiš iz Kine ako sta ode i to je to. Uštedit se može a imat dobar mobitel. Uostalom pogledajte 10 najvećih proizvođača mobitela u svijetu, više od pola su kineski brendovi.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 19 nov 2016, 23:06

Postujem svaciji izbor.
Moj kod mobitela su Lg i Samsung.
Da imam viska love uzeo bih ifone da vidim u cemu je fol.
Valjda je pravo na slobodnu volju i izbor elementarno,nek za svoj novac kupuje sto god tko zeli..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 19 nov 2016, 23:21

Vidim da se razvila pravo dobra diskusija nakon mojih postova, pa se i drugi mogu okoristiti s tim. Super ste raja. :)

Ja ću sestri na kraju predložiti ono što sam i ranije, j5 ili a5 ako hoće dati koju marku više. :D

Hvala svima na prijedlozima i savjetima.

Edit:
Ne znam jesam li pisala sljedeći slučaj ovdje ono kad sam pisala o svojoj kupovini J petice. Elem, kupila sam na provjerenom i ozbiljnom mjestu u svom gradu, jer sam bila kod kuće. Nakon čitave priče oko Telecoma i svega, odem gore, odlučim se šta ću i izaberem boju, kažem da ću garanciju na dvije godine (različite su cijene, ovaj je skuplji), gledam u izlog i uređaj dok izgovaram. Veli mi čovjek kako mora provjeriti ima li baš zlatni. Rekoh: "Pa, evo ga."
Kad on meni reče kako je to "onaj od godinu garancije", uz dodatak kako "ne mogu oni prodati nešto jeftinije/skuplje nego što su platili". Ja poprilično zbunjena, a on nastavlja kako zapravo postoje dva uređaja istog imena, onaj slabiji kojeg pokrivaju godinu dana, i bolji koji će izdržati duže. Dakle, izgled i grube specifikacije možda jesu isti, ali to su različiti uređaji, različite kvalitete.
Kako ne pratim previše ovu industriju, ovaj podatak nisam znala, ali je svakako koristan, ako je istinit.
Zadnja izmjena: BaDa12, dana/u 19 nov 2016, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 19 nov 2016, 23:33

AA23 je napisao/la:A gle u Telekomu j5 2015 je 371 KM, a u Univerzalnom 2016ka je 340 KM, kako zašto ne znam fakat, ali manje vise koga god sam pitao dobra iskustva imaju sa telefonima iz Univerzalnog
Evo da ti probam odgovoriti na pitanje.
koalem je napisao/la:Prije par mjeseci kupio starom telefon (Lumia 640 XL) u Hustelu na čaršiji. Prezadovoljan čovjek bio, ali imao problem da kada ga neko zove, njemu jednsotavno ne zvoni. Pozivač dobije poruku da je nedostupan. Nakon par dana, pojave se neke linije na ekranu. Odnesemo na servis, da poprave display i to sranje što je nedostupan. Kažu levati da je display otišao i da je popravka 100 KM. Kad smo otišli po telefon, kaže lik da niej bilo do displaya i da su napravili. Ne mora se ništa platiti. Al skontamo da nisu uspjeli popraviti to gdje je nedostupan. Odemo opet dole, sa garantnim listom, kažu: "Garancija vam više ne važi kao kompenzacija, napravili smo vam display, nismo ništa naplatili jer je kolega ZABORAVIO."

I novi problem na telefonu, ne radi proximity senzor. Kažu:" Da se to napravi, mora se čitav display zamijeniti(nonsense, čitava lumia iz dijelova. **** proximity senzor 10$ na ebayu)" Svađao se s krmcima kojim se sjetim najmilijih ovom prilikom. Elem uzmem sebi taj telefon, dam starom J5. I kod mene tek onda počnu sranja(random restarti, zvučnik otišao, baterija curi ko luda. Telefon je proveo oko 2 i pol mjeseca na servisima, ni ovlašteni mobis nije mogao napraviti taj problem gdje je nedostupan. Riješih se smeća, i sad ne znam šta da kupim.

Znam da ću u Telekomu uzeti, iako jesu **** i sve, nikad nisam imao problema ako bi se koji telefon pokvario.
Razmišljam o ovome P9 Lite, iako mi je ružan skroz.

Izvinjavam se na dužem postu, htio sam da podijelim iskustva i pitam za savjet. Poz.

U telekomu se ovo nikad neće desiti. Jer ako telefon nije uredu, vjerovatno PROIZVOĐAČ refundira. Univerzalno ga uveze na crno, ne plati carinu i time nije OVLAŠTENI distributer. On ga nema kome vratiti nego ga ili popraviti ili baciti u smeće. Ili ti reći da si ti sjebao pa ti ga dati.

U Telekomu nikad nisam imao problema, kupio tamo 3 telefona, u hustelu 3 ili 4. I nikad više, samo ovlašteni distributeri. Dakle, meni je lumia došla sa milion fabričkih grešaka i garanciju ću da pojedem od muke. (čak sam ga i ovlaštenom serviseru i distributeru nosio, ni oni ga nisu mogli popraviti. Da sam kod njih kupio, dobio bih nov uređaj i prst u uho.

J5 iako ima zastario hardver unutra, vjeruj mi da se ne osjeti. Osim ako nećeš igrati Asfalt ili nešto tako. Onda ne znam. Sretno.
4.10.2009.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], JackW i 8 gostiju.