@Neutral je u pravu 100%. Vrlo je moguce da se S5 i sada moze pronaci nov. Neka sestra ode do mob shop-a i pita ih postoji li mogucnost da joj odredjeni 'stariji' model mogu dobaviti (kao sto je moj brat trazio Z2 prije gotovo godinu dana). Vjeruj da u globalu nisu nista losiji, vec naprotiv. S serija je sigurno bolja od J i A serije, bez obzira sto su mozda specifikacije u 'pet deka'. Gotovo sam siguran da se S5 i sada moze pronaci nov. Na svim tim modelima je marshmallow vec izasao, tako da to nije nikakva prepreka.
Moji prijedlozi, pored tih A, J serija (HTC ne bih ni pod razno, Huawei nikada nisam koristio duze vrijeme jer mi se ne svidjaju, a ovdje su odredjene modele bas nahvalili):
Sony Xperia Z2 - savrsen mobitel u svakom smislu. Koristio sam ga i ja, a buraz nije htio nijedan drugi osim njega. Isto tako pitao covjeka (koji je vlasnik mob shop-a) moze li mu gdje naci, iako je 'izasao iz mode', i ovaj mu ga nasao novog (tu odakle on kupuje uredjaje) za 680 KM (sada je cijena poprilicno opala). Da ti sad ne pricam o specifikacijama (mozes i sama pronaci), mobitel je stvarno vrh vrhova. Pogledaj na univerzalno.com koliko kosta, sumnjam da je vise od 450 KM.
Sony Xperia Z3 - gotovo isto sve kao Z2, samo je kod njega (cini mi se) malo bolji procesor, a kod Z2 baterija. Meni je i Z3 ljepsi, rubovi nekako zaobljeniji (dok su kod Z2 ostriji).
LG G3 (32;3 Gb) - sad sam gledao na piku, u univerzalno je 495 KM, a u nekim drugim radnjama do 530. Tako da, jedini problem bi mogao biti da se pronadje nov u mjestu gdje ti zivis. O kvalitetu G3 ti @Neutral moze vise, koristio ga je (gotovo sve je u superlativu

). Mislim da je jedan od prodavanijih mobitela 'svog doba', sto sve govori.
S5 je vec @Neutral spominjao.
Naravno, sve je do toga mogu li se navedeni mobiteli pronaci novi. Ja mislim da mogu, bez obzira sto ih mozda trenutno nema u prodaji u odredjenom shop-u. Ne znaci da se ne mogu naruciti, univerzalno.com ih ima sve (ja mislim). Kada bih ja sebi kupovao, maksimalno bih se potrudio da pronadjem jedan od ovih, a tek ako ih bas nema, isao bih na J i A seriju, itd.