Sjajna utakmica... mogla bi se nazvati i "Trenutak istine" ili pak "Razotkrivanje" tj. neka vrsta realne slike forme Barse od početka ove sezone...iznenadjenje samo za one neupućene i neka vizija Barcelone u post-Mesijevoj eri koja će kad tad morati doći......ijaaaaaaaojjjjj
Ali neću o tome, za oko mi je zapalo nešto drugo a ova utakmica mi je pokazala razlog zašto je to tako.....Verovatno ste primetili (ako niste onda primetite) da većina Barsinih igrača nosi iliti je pustilo neku bradu... površno gledano moglo bi se reći da je to zbog trenda, mode ili jednostavno lenjosti za brijanjem (moj slučaj ponekad

)....ali nije tako, ova utakmica mi je otvorila oči....većinu njih je u stvari sramota.....sramota ih je da stanu pred ogledalo, pogledaju se "licem u lice" i priznaju svaki od njih pojedinačno.... "sram me/nas bilo, imam/o tolike pare na računu, vozim/o najbolje automobile, krešem/o manekenke i svetske zvezde, svi me/nas vole......sve nam to dade ona budala što plače i povraća kad njegovom timu ili reprezentaciji ne ide....i to ne ide zbog nas........kakav GLUPAN"...istina cela
A sad mi je jasan i njegov razlog za puštanjem brade...on je preuzeo "ulogu" koja mu je namenjena kako u Barsi a još izraženije u Argentini (takodje prepunoj "bradonja")....on je njihov ISUS, on pati i povraća....on na svojim ledjima nosi uboge bogalje i trpi sve njihove grehe u teškim vremenima, grehe nosi sam a slavu kao i uvek deli sa njima.....a kao i medju nama običnim smrtnicima setimo ga se samo kad je teško.....
I još mi je nešto zaparalo oko....Bartomeu sedi i nešto zapisuje. Možda je konačno našao "formulu" kako da mu poveća platu (kažu da u kasi nema dovoljno....bogalji razgrabili za svoje metrese)....svima redom linearno skini po 10 odsto a kad te pitaju ZAŠTO GAZDA???.....samo im kaži da je to "BOŽIJI PRILOG"....iako ne verujem da će razumeti!
Svako zlo ima i svoje dobro....pa tako i ova utakmica, nadam se da će se uzvući korist iz nje....valjda