PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

brkatasomina
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la brkatasomina » 17 nov 2016, 13:27

IlProfessore je napisao/la:We alejkumus selam i neka je i na tebe mir i spas, i pripremi vazelin 26.11. na gradskom stadionu.
Nemojte zaboraviti cvijeće ponijeti aktuelnom prvaku u glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine :tralala:
Nije siromašan onaj koji ima, nego koji nema.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 17 nov 2016, 13:30

brkatasomina je napisao/la:
IlProfessore je napisao/la:We alejkumus selam i neka je i na tebe mir i spas, i pripremi vazelin 26.11. na gradskom stadionu.
Nemojte zaboraviti cvijeće ponijeti aktuelnom prvaku u glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine :tralala:
Znači i NK Zrinjski ZM već prvak svemira nakon polusezone... poznat mi je nešto taj scenario dizanja u nebo :rol:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

predmetmrznje
Kontakt:

Post Postao/la predmetmrznje » 17 nov 2016, 13:35

IlProfessore je napisao/la:
brkatasomina je napisao/la: Nemojte zaboraviti cvijeće ponijeti aktuelnom prvaku u glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine :tralala:
Znači i NK Zrinjski ZM već prvak svemira nakon polusezone... poznat mi je nešto taj scenario dizanja u nebo :rol:
jok Glasinac je aktualni prvak. Kako si samo urnebesno glup :urnebes:

Haj iščupaj taj kabal iz modema i udri se s njim bekane
Prvi i jedini mostarski šampion

brkatasomina
Kontakt:

Post Postao/la brkatasomina » 17 nov 2016, 13:35

IlProfessore je napisao/la:
brkatasomina je napisao/la:
Ne kontam o čemu pričas intelektualac?
Vi ste aktualni prvaci ili tko već?
Nije siromašan onaj koji ima, nego koji nema.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 nov 2016, 13:37

Nije mu sport jaca strana zato samo o ratu i pise
Nad tobom sunce najljepše sja

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 17 nov 2016, 13:40

Znam samo neke osnovne stvari. Npr. da je rahmetli Modriča Maxima veći klub od slobodanke. Da ne spominjem OlimpiC
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 17 nov 2016, 13:45

Ljudi cesto ne mogu da razumiju humor. Ljudi misle da je humor sretna stvar, jer humor nas cini da se smijemo, a smijeh nas cini sretnim :D

U vecini slucajeva, mnogi ne primjecuju, da ono sto nas cini da se smijemo je ustvari mracno i morbidno. Ako bi uzeli i pregledali sale, uvidjeli pretjerivanje i pokusali shvatiti njen mehanizam, kako i zasto sala funkcionira, naci cemo da vecina sala ima genezu u bolu i patnji.
Jer smijeh je nas izvrsni transcendentalni alat koji imamo, gdje mozemo uzeti nesto sto je gorko, strasno i tesko za shvatiti i napraviti ga smijesnim kako bi se nosili sa tim.

Primjer: Koliko policajaca treba da se promjeni sijalica? Nijedan. Oni prebiju sobu, zato sto je crna.

Takva sala ima genezu u veoma ozbiljnom i veoma mracnom sranju. I ta sala ne cini laksim, da su ljudi patili ili da su ljudi marsirali u pokretu za ljudska prava ili da su ljudi rasno diskriminirani ili policijska brutalnost. Ne cini nista takvo.
Sto radi je da uzima tu bol i taj mracni predmet rasprave i pomaze da transcedentuje za momenat i da prikaze apsurdnost naseg stanja. Humor to treba da radi. Humor u najboljem uzima elemente svijeta, koja su mracna i strasna i pokazuje njenu apsurdnost, pokazuje apsurdnost ljudskog stanja. To je veoma bitno.

Namjerno nisam napisao na nasem primjeru, da se ne bi neko uvrijedio, ali slobodnom analogijom se moze zakljuciti. LP, Franto
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 17 nov 2016, 13:46

Izvini kolega Ilprofesore.... dozvoli samo da te ispravim...
Modrica nije rahmetli igraju neku sklj nizu ligu.... ligu bas po mjeri i trofejnosti Slobodanke Sakic..... cak i tu ima mnogo mnogo uspjesnijih i trofejnijih klubova koji su osvajali neke bas jake turnire ispred skola.... ni to nije poslo za rukom slobodanki...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 17 nov 2016, 13:54

Peace je napisao/la:Izvini kolega Ilprofesore.... dozvoli samo da te ispravim...
Modrica nije rahmetli igraju neku sklj nizu ligu.... ligu bas po mjeri i trofejnosti Slobodanke Sakic..... cak i tu ima mnogo mnogo uspjesnijih i trofejnijih klubova koji su osvajali neke bas jake turnire ispred skola.... ni to nije poslo za rukom slobodanki...
djes dinamovac, inace?

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 17 nov 2016, 14:10

Peace je napisao/la:Izvini kolega Ilprofesore.... dozvoli samo da te ispravim...
Ispravka, ona nije Slobodanka Sakic vec Slobodanka Beztrofejovic Bezkupovic :urnebes:

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 17 nov 2016, 14:15

Osttribine je napisao/la:
Ispravka, ona nije Slobodanka Sakic vec Slobodanka Beztrofejovic Bezkupovic :urnebes:
u subotu skupa u skenderiju, gine se za bosnu, :mrgreen:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 17 nov 2016, 15:19

IlProfessore je napisao/la:Znam samo neke osnovne stvari. Npr. da je rahmetli Modriča Maxima veći klub od slobodanke. Da ne spominjem OlimpiC
Tu ste negdje sa kupljenim titulama, pokakim vam se na rezimske titule, ono bas svojski.....
🔴⚫️

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 17 nov 2016, 15:36

Bosna je nas sarajevski klub i ne vidim razloga da im se ne pruzi podrška... cak i da egzistira muski kk zeljeznicar opet bi podržavao da najveci bosanski kolektiv opstane... to je klub svih nas u sarajevu... i on se ne smije ugasiti... on nije ni pitarski a ni nas klub... u upravi se nalaze ljudi koji su i u upravi zelje, ili ce biti, i u upravi sarajeva... dakle nema to uopste veze sa klupskom pripadnoscu...

Bosna mora biti sacuvana... a slobodu i ostale koji su se ugasili ko ebe... ionako su uvijek bili nevazan i nebitan faktor u svakoj sferi...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 nov 2016, 15:43

Nije mi jasno odakle KK Bosna u ovoj priči :kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 17 nov 2016, 16:07

Probisvjet je napisao/la:!
Đe taj cement, ja te više neću čekati...
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 17 nov 2016, 16:21

Neko pokusava spasiti klub, a neko ugasi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 nov 2016, 16:40

Incognito87 je napisao/la:Đe taj cement, ja te više neću čekati...
Jesi li se ti dogovorio sa klubom oko šalovanja? Ili ćeš sa Butmirom?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 17 nov 2016, 16:48

Virtu4l je napisao/la:
Incognito87 je napisao/la:Đe taj cement, ja te više neću čekati...
Jesi li se ti dogovorio sa klubom oko šalovanja? Ili ćeš sa Butmirom?
Ma ovaj neradnik iz Tuzle me zeza u vezi cementa. Počeo bih ja davno, nego haj reko nek' on to dovuče iz Lukavca, nek' ne idu sve pare u Sarajevo, nešto da se vrati i tamo. Ali izgleda da ću morati iz Kaknja naručiti. Šta ćeš kad neće ljudi da rade.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 17 nov 2016, 17:24

Muerte je napisao/la:Neko pokusava spasiti klub, a neko ugasi
''Pametnom je i išaret dosta!''

:bow: :bih:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 17 nov 2016, 17:30

recite tuzlacima i laznim mostarcima da se je vratio mitar, da im izdrka litar
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.