FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
ključan je razlog zašto ne idem na utakmice koji ću naravno zadržati za sebe, to ne treba nikoga da interesuje.
ono što je važno da nisam okrenuo leđa klubu niti sam prestao da volim i pratim klub. biti srcem vezan u tome leži snaga
uporedo sa sarajevom ne pratim niti simpatišem bilo koji drugi klub, naglasak na neki veliki evropski klub, kao što to rade
pojedini, izvinite ako vas to vrijeđa ali moram vas malo prozivati zbog toga. pratiti u isto vrijeme sarajevo i čelzi je apsurd.
znači voliš malo i plavu boju,a
ono što je važno da nisam okrenuo leđa klubu niti sam prestao da volim i pratim klub. biti srcem vezan u tome leži snaga
uporedo sa sarajevom ne pratim niti simpatišem bilo koji drugi klub, naglasak na neki veliki evropski klub, kao što to rade
pojedini, izvinite ako vas to vrijeđa ali moram vas malo prozivati zbog toga. pratiti u isto vrijeme sarajevo i čelzi je apsurd.
Nikada nisam zagovarao rat osim u smislu postizanja mira.
Ovo opet mene proziva!
Molotovljev burazeru, hajde na pp ako hoces da se svađamo, popusti ovu temu sa svojim nebulozama i napadima na mene, zivota ti. Je li ti to smeta sto gledam na tv-u tekme Celzija i pratim taj klub?
I kakve to veze ima sa ovom temom?
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Međusobna prepucavanja i prozivke na pp
Ja imam jedan problem u vezi tebePukovnik je napisao/la:ključan je razlog zašto ne idem na utakmice koji ću naravno zadržati za sebe, to ne treba nikoga da interesuje.
ti kao i par forumasa cim se neka novost vi imate nekoga u klubu i odma se demantuje ili potvrdi ono sto se pise(nagadja)
zbog takvih nam klub i jeste tu gdje ne bi trebao biti
Smijem li simpatisati Arsenal?
dupla bol
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!
Nemam vremena "spisak" pisati, ali za pocetak jedna neobicna pojava, je 'l se neko registrovao odmah je lupio nesto.jurisicduska je napisao/la:Šta je po tebi normalno? Da pokušamo raditi na tom.Sabinho je napisao/la:Da li ce ova tema ikad biti normalna pitam se ja, obicni navijac voljenog kluba...![]()
Predlažem da se trač o transferima potencijalnim, mahalskim, i priče bila plata ne bila prebace na posebnu temu pogotovo jer se bliži transfer rok i tek onda neće biti lijepo to čitati. A i zbog prozivanja ima ovdje ljudi čuje da će neki igrač negdje pa ga povezuju s nama ne bil kasnije mogli to koristiti protiv nas. Jbga kad nema neki test jesi li navijač kluba ili nisi. Al eto brzo se skontaju ako ništa.
Mislim da je ova tema napredovala dolaskom hilmage samo još da ima da banuje vako ove padobrance odlično bi bilo. Jbga kad svako sebi daje za pravo da piše šta hoće.
Prvo i da kasne plate pravi navijač ne bi nikad napisao problem unutar svog kluba. Drugo umetanje datuma da bi izgledalo uvjerljivije je providno.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ne moramo se dijeliti ali ružno je nekom doći u kuću i pisat odmah negativu i zakuhavati vijesti planirane iz neke kuhinje odnekud. Pojavom informacije negdje drugdje da kasni plata odmah se i ovdje to napisalo.
Donekle se uspjelo s upravom donekle nije postoje još tu kukolji. Da znate da je utakmica s krupom bila jako bitna i iz mnogih drugih stvari ne bi ste ni vjerovali.
Da razjasnimo ovo o injekciji. Kao protokol ugovora koji je Tan potpisao pri kupovini udjela u FK Sarajevo kao većinski vlasnik prava na upravljanje potpisao je i to da Sarajevo mora svoje obaveze servisirati redovno. Plate i pare za plate i budžet za iste se definiše početkom godine
I lupam ima se 15 maraka 15 igrača po marka i te pare su unaprijed odobrene. Kašnjenje, neisplaćivanje se dešava samo u slučaju sankcija. Mi imamo budžet formiran sa tačno definisanim kretanjem novca pogotovo zadnjih godinu dana. Malverzacije su moguće jedino ugradnjom u ugovor, po principu koliko tražiš (4) evo tebi majstore 6 ali potpiši na 8. (može), ili po principu evo firma za štampu plakata na ime komšije bivšeg člana uprave koja će ispostavit račun na 20.000 godišnje a realna cijena 10.000, na principu obrok za Akademiju je 5 KM po igraču piši 6 i slično. Ne može doći do zastoja isplaćivanja redovnih obaveza osim ako to nije odluka s vrha u vidu sankcije.
Što se tiče finansijske injekcije nije samo za ugovor Duljevića i Mihojevića. Tan je stopirao neka BONUS sredstva što smo imali prethodnih godina jer su se uložile pare i plan nije ispunio, nije se izašlo u Europu i izgubilo se 1+ milion eura planiranih. Druga stvar istina je da se insistira na transferu jer je to jedini način zarade ostao u ovoj godini. Europu nismo igrali, sponzori su svoje dali, budžet je formiran na početku i bez dodatnog priliva on se neće povećati. Međutim Tan je odlučio upumpati dodatni iznos koji je poprilično velik za naše uslove i može biti uz pravilno poslovanje benifit na dugo. Doće 4-5 igrača sa jačim platama sad kakvi će biti tu je ono ako se pravilno isposluje bićemo bolji. Druga stvar radi se i na pregovorima o drugoj fazi kampa da de završi jer je i to potpisano da se mora. Treba vremena za dozvole i ostalo.
Greška uprave što ugovorom nije obavezala Tana da ulaže svake godine toliko i toliko. Ili možda nije jer bi ovi to spiskali. Međutim plus je što nećemo imat dugova nikom dok je tan tu i to je jasno ko dan, i da ih napravimo on će platiti kao što je platio i dosadašnje (isto je učinio i u kardifu). Tan ako uloži 2 miliona eura očekuje da igraš Europu i da prodaš igrača. Da se to vrati. Ako se ne vrati slijedeće godine dobiješ 500.000 jer više nisi zaslužio. Poslovanje jednostavno tako ide. Nikakve pipe nisu zavrnute, Sarajevo na realnoj osnovi bez obećavanja onog što ne može isplatiti je klub sa najboljom finansijskom podlogom. Dakle u Sarajevu 6 hiljada je 6 hiljada nije 3 nakon 6 mjeseci nit je 2,5 nakon remija. Imaš 6 imaš najbolje uslove za trening imaš najmodernije sprave za treniranje imaš suplementaciju u iznosu omanjeg budžeta nekih klubova imaš hranarine stanarine, aparate za oporavak, stalni ljekarski nadzor, operacije na račun kluba, liječenje u klinikama po izboru igrača, premije za uspijeh. Tvoje je da igraš. Što se to ne radi na adekvatan način pitanje je za dublju analizu. Ali mora se istini u oči pogledati. Sve što sam nabrojao je 1/1 istina. I igrači moraju to opravdati. Jer je to više nego drugdje.
Donekle se uspjelo s upravom donekle nije postoje još tu kukolji. Da znate da je utakmica s krupom bila jako bitna i iz mnogih drugih stvari ne bi ste ni vjerovali.
Da razjasnimo ovo o injekciji. Kao protokol ugovora koji je Tan potpisao pri kupovini udjela u FK Sarajevo kao većinski vlasnik prava na upravljanje potpisao je i to da Sarajevo mora svoje obaveze servisirati redovno. Plate i pare za plate i budžet za iste se definiše početkom godine
I lupam ima se 15 maraka 15 igrača po marka i te pare su unaprijed odobrene. Kašnjenje, neisplaćivanje se dešava samo u slučaju sankcija. Mi imamo budžet formiran sa tačno definisanim kretanjem novca pogotovo zadnjih godinu dana. Malverzacije su moguće jedino ugradnjom u ugovor, po principu koliko tražiš (4) evo tebi majstore 6 ali potpiši na 8. (može), ili po principu evo firma za štampu plakata na ime komšije bivšeg člana uprave koja će ispostavit račun na 20.000 godišnje a realna cijena 10.000, na principu obrok za Akademiju je 5 KM po igraču piši 6 i slično. Ne može doći do zastoja isplaćivanja redovnih obaveza osim ako to nije odluka s vrha u vidu sankcije.
Što se tiče finansijske injekcije nije samo za ugovor Duljevića i Mihojevića. Tan je stopirao neka BONUS sredstva što smo imali prethodnih godina jer su se uložile pare i plan nije ispunio, nije se izašlo u Europu i izgubilo se 1+ milion eura planiranih. Druga stvar istina je da se insistira na transferu jer je to jedini način zarade ostao u ovoj godini. Europu nismo igrali, sponzori su svoje dali, budžet je formiran na početku i bez dodatnog priliva on se neće povećati. Međutim Tan je odlučio upumpati dodatni iznos koji je poprilično velik za naše uslove i može biti uz pravilno poslovanje benifit na dugo. Doće 4-5 igrača sa jačim platama sad kakvi će biti tu je ono ako se pravilno isposluje bićemo bolji. Druga stvar radi se i na pregovorima o drugoj fazi kampa da de završi jer je i to potpisano da se mora. Treba vremena za dozvole i ostalo.
Greška uprave što ugovorom nije obavezala Tana da ulaže svake godine toliko i toliko. Ili možda nije jer bi ovi to spiskali. Međutim plus je što nećemo imat dugova nikom dok je tan tu i to je jasno ko dan, i da ih napravimo on će platiti kao što je platio i dosadašnje (isto je učinio i u kardifu). Tan ako uloži 2 miliona eura očekuje da igraš Europu i da prodaš igrača. Da se to vrati. Ako se ne vrati slijedeće godine dobiješ 500.000 jer više nisi zaslužio. Poslovanje jednostavno tako ide. Nikakve pipe nisu zavrnute, Sarajevo na realnoj osnovi bez obećavanja onog što ne može isplatiti je klub sa najboljom finansijskom podlogom. Dakle u Sarajevu 6 hiljada je 6 hiljada nije 3 nakon 6 mjeseci nit je 2,5 nakon remija. Imaš 6 imaš najbolje uslove za trening imaš najmodernije sprave za treniranje imaš suplementaciju u iznosu omanjeg budžeta nekih klubova imaš hranarine stanarine, aparate za oporavak, stalni ljekarski nadzor, operacije na račun kluba, liječenje u klinikama po izboru igrača, premije za uspijeh. Tvoje je da igraš. Što se to ne radi na adekvatan način pitanje je za dublju analizu. Ali mora se istini u oči pogledati. Sve što sam nabrojao je 1/1 istina. I igrači moraju to opravdati. Jer je to više nego drugdje.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 16 nov 2016, 22:33, ukupno mijenjano 4 puta.
- franklampard8
- Kontakt:
Moj duska, kako bi ovo dobro bilo da je istina, da je ovakvo stanje, ali...
since 1973
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ali, šta?onako je napisao/la:Moj duska, kako bi ovo dobro bilo da je istina, da je ovakvo stanje, ali...
Daj kontra tezu. Nemoj samo na tome stajati, da vidimo i drugu stranu medalje. Vidim dugo si na forumu, pročitat ćemo tvoje postove, mada ni ti ne znaš na čijoj si strani, malo kod komšija, malo na opšte diskusije, malo ovdje... Što te veoma diskredituje kao nekog kome bi trebali vjerovati.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ja sam jedan od najvećih protivnika uprave i ja bih volio da im imam što više tereta na leđa natovariti. Da odu svi što prije. Nemamo razloge da lažem. Svako bira ono u šta će vjerovati. Pričali ste o odlasku Tana, nezainteresovanosti ovom i onom. Ja napišem biće injekcija mjesec poslije mediji to objave. Jer sam u kontaktu sa nekoliko igrača i jednim uposlenikom. Ali nisam nikad koristio to poznanstvo da bi zakuhao ili im držao stranu. Uvijek je bilo realno i onako kako jest. Najžešći u pljuvanju najobjektivniji kad treba nešto pohvalit čak i spuštat loptu.onako je napisao/la:Moj duska, kako bi ovo dobro bilo da je istina, da je ovakvo stanje, ali...
Sjećam se da sam poslao analizu leha sa videom sa skicama baš sam se potrudio svakog igrača pojedinačno trenera navike slabosti kretnje sve sve na jedno 15 stranica na mail direktoru sa nadom da će proslijediti na trenera što je on obećao. I prva stvar koju sam napisao nemojte pravit faul na 16 dobit ćemo go iz slobodnog sjajan izvođač prekida. Šta se desilo go iz prekida. To najviše zamjeram njima jer su zatvoreni za savjet. **** mene ali mnogi ozbiljni ljudi su se nudili da pomognu. Hadžija je tražio puno para i 3 godine ali bi on od nas napravio Dinamo al jbga to nije odgovaralo nekom. Ne može i Dinamo i poluprofesionalci i ugradnje u ugovor.
Evo i tema sve vise lici na onu od kona,gdje se pojedini registruju i lupetaju nebuloze.
Hajde nastavite mirelovi sljedbenici,da vidimo ko ce vise...
Hajde nastavite mirelovi sljedbenici,da vidimo ko ce vise...
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
de vam je budet, yeboti obitelj
-
jurisicduska
- Kontakt:
Napiši Majkl nešto. Stalno Online.
Moze se npr. meni izvinuti za ovo..
Majkl je napisao/la:Nemoj lupati gluposti.joker90 je napisao/la:Fino ovo za sada ide sa pojacanjima. Saida zaboravite, zavrsio je sa ozbiljnim fudbalom vjerovatno! Koljeno..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
bordoheart
- Kontakt:
Dobro duska. Koje je tvoje misljenje o reformiranju UO odnosno ocito Hujicu kao novom predsjedniku skupstine. Mozda sam bas sto se tice njega skeptican, ali obzirom da se radi o mom klubu zelim mu srecu kao najrodjenijem. Kao neko ko dobro vrijeme provede citajuci ovaj forum, mišljenja sam da si mozda najrelevantniji od svih.jurisicduska je napisao/la:Ja sam jedan od najvećih protivnika uprave i ja bih volio da im imam što više tereta na leđa natovariti. Da odu svi što prije. Nemamo razloge da lažem. Svako bira ono u šta će vjerovati. Pričali ste o odlasku Tana, nezainteresovanosti ovom i onom. Ja napišem biće injekcija mjesec poslije mediji to objave. Jer sam u kontaktu sa nekoliko igrača i jednim uposlenikom. Ali nisam nikad koristio to poznanstvo da bi zakuhao ili im držao stranu. Uvijek je bilo realno i onako kako jest. Najžešći u pljuvanju najobjektivniji kad treba nešto pohvalit čak i spuštat loptu.onako je napisao/la:Moj duska, kako bi ovo dobro bilo da je istina, da je ovakvo stanje, ali...
Sjećam se da sam poslao analizu leha sa videom sa skicama baš sam se potrudio svakog igrača pojedinačno trenera navike slabosti kretnje sve sve na jedno 15 stranica na mail direktoru sa nadom da će proslijediti na trenera što je on obećao. I prva stvar koju sam napisao nemojte pravit faul na 16 dobit ćemo go iz slobodnog sjajan izvođač prekida. Šta se desilo go iz prekida. To najviše zamjeram njima jer su zatvoreni za savjet. **** mene ali mnogi ozbiljni ljudi su se nudili da pomognu. Hadžija je tražio puno para i 3 godine ali bi on od nas napravio Dinamo al jbga to nije odgovaralo nekom. Ne može i Dinamo i poluprofesionalci i ugradnje u ugovor.
I ponavljam, nemojte me povezivati sa bilo kakvim "novim nickovima", tu sam jer volim Sarajevo i odlucio sam se eto bas sada registrovati.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Hujić isto sranje drugo pakovanje ko i ovi prije. Ja polažem nade u to da gore od ovog ne može.
Da li bi vi pustili Marka za milion eura 
-
farukzidane
- Kontakt:
Nije Duljevuc odbio, nego Fk. Sarajevo, u pitanju je iznis oko 700.000 eura.Merhaba je napisao/la:Imali istine sto pisu pojedini portali da je Duljevic odbio preci u Francusku navodno u Nantes za 1,5 mil?
- franklampard8
- Kontakt:
Naravno.Lakoste je napisao/la:Da li bi vi pustili Marka za milion eura
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Trenutno korisnika/ca: Drum, Lecler, mire971, mosarajvosa83 i 53 gosta.