Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

BosnaSTL
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la BosnaSTL » 28 feb 2016, 17:02

Prevc ove sezone naplacuje dugove iz proslih sezona .Mnogo puta je bio tako blizu pobjede al vecinom je podbacivo u drugoj seriji .Sezona iz snova definitvno I osvoji titulu 6 takmicenja prije kraja.Svaka cast .Jos mu I Tepes uze titlu u ispred nosa prosle godine sa onim letom .

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 16 mar 2016, 14:30

Pred nama finale u Planici. 4 takmicenja, sutra vec prvo.

Tilen Bartol danas na treningu poletio 252m ali nazalost pao.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 17 mar 2016, 11:52

Rekordna 14. pobjeda u jednoj sezoni i rekordni broj ukupnih bodova u jednoj sezoni a tek pocetak finala.
Peter Prevc! :bow:

elvis270178
Kontakt:

Post Postao/la elvis270178 » 18 mar 2016, 17:13

Kranjec 1, Prevc 2

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 18 mar 2016, 17:14

Prevc je lud :mrgreen:

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 18 mar 2016, 17:16

Kranjec majstore. :kralj:
Prevc osvojio i mali kristalni globus i novi rekord, 21 puta na postolju u jednoj sezoni.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 19 mar 2016, 08:26

U 8:00 vise nema prostora za autobuse, kojih je tamo 430. :bow:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 mar 2016, 10:06

Bolesna statistika Prevca.

elvis270178
Kontakt:

Post Postao/la elvis270178 » 20 mar 2016, 11:45

Sad prevc 1, kranjec 2. 15 pobjeda, 21 puta na Podium, veliki Rekord svaka cast Prevcu

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 mar 2016, 11:58

da, strašna godina prevca.
vidjećemo kako će to fercerati marednih par godina sa velikim takmičenjima. u skokovima se uvijek pojavi neko neočekivan.

nego šta je to bilo sa gregorom, kaže voditelj na evrosportu polomio se na skijanju?

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 20 mar 2016, 12:23

Kapa do poda.
Ubio je sezonu.
Nadam se nastavku i slijedece. Predominantan je.
Srbija ima Novaka, Slovenija Prevca.
Dva covjeka koji dominiraju u svojim sportovima i koji su dokaz da je narod ovdje genetski predodredjen za sport, samo je potreban mukotrpan rad i ulaganje.
Valjda i mi dobijemo nekad nekog slicnog u nekom sportu.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 mar 2016, 13:18

Teško da ćemo još jednom za naših života svjedočiti ovako brutalnoj dominaciji jednog skijaša-skakača.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 mar 2016, 13:41

Evander je napisao/la:Kapa do poda.
Ubio je sezonu.
Nadam se nastavku i slijedece. Predominantan je.
Srbija ima Novaka, Slovenija Prevca.
Dva covjeka koji dominiraju u svojim sportovima i koji su dokaz da je narod ovdje genetski predodredjen za sport, samo je potreban mukotrpan rad i ulaganje.
Valjda i mi dobijemo nekad nekog slicnog u nekom sportu.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
mi možemo u najboljem slučaju dobiti dominatora u pokeru :crazy: :mrgreen:

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 20 mar 2016, 15:20

Najbolja sezona jednog skijaša-skakača po svim statističkim parametrima. Svaka čast za Prevca. Naplatio je dugove iz prethodnih sezona.

Osvajač Svjetskog kupa
Pobjede - 15/29 = 51,7 %
Podijumi - 22/29 = 75,9 %
Broj bodova - 2303/29 = 79,41
Rekord po broju ukupno osvojenih bodova na turneji 4 skakaonice - 1139,4
Svjetski prvak u ski-letovima

Pri tome, u posljednje četiri godine na Planici, na svakom takmičenju na kojem je nastupao je upisao barem podijum. Devet od devet.

Jedino što je moglo ovu sezonu učiniti još savršenijom jeste pobjeda u Oberstdorfu i svjetski rekord. :D
Sljedeće dvije sezone su veoma bitne za njega. Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Ako i tu bude dominantan, neće mu biti daleko ni titula najboljeg skijaša-skakača u historiji ovog sporta. Za sad je tu negdje oko TOP 10.

I treba napomenuti da je ovo bio fantastičan vikend na Planici. Definitivno najbolja atmosfera. FIS bi trebao donijeti odluku da se na Planici i u Vikersundu održavaju po tri individualna takmičenja, a izbaciti ,recimo, Lahti i Kuopio.

Sljedeće sezone očekujem borbu Prevca, starijeg, i Forfanga. Tu će biti i standardni Freund, te mrski Austrijanci, Hayboeck i Kraft.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 mar 2016, 15:27

više prevc ima pobjeda nego svi finci zajedno drugih serija ove sezone :roll: šta uradiše od haman nacionalnog sporta :oops:
nema potpisa

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 20 mar 2016, 19:19

Admir_Sa je napisao/la:više prevc ima pobjeda nego svi finci zajedno drugih serija ove sezone :roll: šta uradiše od haman nacionalnog sporta :oops:
Fince ce od iduce sezone preuzeti dosadasnji treneri austrijske B-reprezentacije (ili COCa, kako god). Florian Liegl (nekadasnji skakac) i jos jedan (ne znam mu ime). Mogu reci da su Austrijanci ove godine bili poprilicno uspjesni u COCu odnosno najuspjesnija reprezentacija u tom takmicenju. Dakle, mozda i nesto urade od Finaca, puno losiji ne mogu biti vise.

Btw, Poljake ce od iduce sezone preuzeti najvjerovatnije Stefan Horngacher (trener B-reprezentacije Njemacke, nije jos 100%). Tako ce ukupno 7 reprezentacija imati austrijskog trenera iduce sezone (Norveska, Njemacka, Ceska, Finska, Poljska, "Bugarska" (to je zapravo trener Zogravskog) i naravno sama Austrija).

Ivo Daneu
Kontakt:

Post Postao/la Ivo Daneu » 23 mar 2016, 22:33

Nije lako živjeti snove. Posebno one snove koji traju više od 35 godina. Prošloga vikenda ostvario sam još jedan san. San koji je počeo baš nekako u vrijeme kada je umro Tito. To mi je valjda najupečatljiviji orjentir po kojem mjerim prolazno vrijeme i računam zaostatak za vodećim. Sloveniju sam prvi put dodirnuo baš jako, prigrlio je i osjetio njenu blizinu. Uvjerio sam se da imamo veliki zaostatak za Slovenijom, sportskim žargonom rečeno, kasnimo nekoliko (stotina) krugova, ali još uvijek trčimo. Kaskamo, ali ne treba odustajati. Do ovog vikenda deželu sam doživljavao u prolazu, onako u tranzitu na putu do država koje dolaze iza nje. I kao da sam znao, uvjerio sam se da su vicevi o Sloveniji i njenim ljudima pretjerani i preuveličani, ali zato valjda i jesu vicevi, da bi bili smiješni i duhoviti. Bar mi u BiH s tim ne bi trebali imati problema. Imamo svoje edicije i cikluse viceva. I nosimo se s njima.
Ekipa od šest ljudi iz BiH koju su još činili Lidija, Boris, Indira, Vladimir i Haris učinila je mali korak za čovječanstvo, a veliki za svoju dušu. I čini se, još veći za zbližavanje ljudi iz ove dvije zaista prijateljske države. Svako od nas šest osjećao se jako ponosno i sretno što smo iz BiH, i svi ljudi s kojima smo se sreli u Sloveniji također su osjećali ponos. Taj osjećaj se razmjenio među nama, oni su bili ponosni na nas, a mi smo bili ponosni na njih.
Planica je valjda jedino mjesto u ovom kutku kosmosa gdje se to najjače može osjetiti. A na to mjesto sve nas je okupio Peter Prevc. O tome velikanu svjetskog kalibra zaista je suvišno pisati bilo šta. Mnogo toga je ispisano. Dovoljno je samo reći Peter Prevc da bi ispričao pomalo nestvarnu i nevjerovatnu ljudsku, ne samo sportsku priču.
Da ću ostvariti svoj višedecenijski san i pohoditi svjetsku velikanku na Planici znao sam u ova doba prošle godine. Prevc je tada sa istim učinkom kao i pobjednik Severin Freund iz Njemačke ipak bio drugi u ukupnom poretku Svjetskog kupa jer je Nijemac imao više pobjeda. Peter je to podnio junački, mirno i dostojanstveno. Viteški i sportski ruku je pružio svom reprezentativnom kolegi Juriju Tepešu, dao mu podršku i stao uz njega i ispred njega, kako bi ga zaštitio od kritike i svojevrsnog ''linča''. Jer, da Tepeš nije pobjedio tada, veliki kristalni globus bi još prošle godine bio u rukama Petera Prevca.
Godinu dana poslije, na istom mjestu, ista fešta, isti broj ljudi, a potpuno drugi scenarij. Peter je podigao nekolika kristalna globusa jer je osvojio sve što se u ovoj sezoni moglo osvojiti. Zagrlili su ga prvi Robi Kranjec i Jurij Tepeš, brat Cene, a Pero je uzvratio velikim zagrljajem koji je obuhvatio više od 100.000 ljudi koji su pohodili Planicu protekla četiri dana. To nije moglo proći bez mene, tu sam jednostavno morao biti. Zajedno sa svojim drugarima iz BiH i svim onim dragim ljudima u dolini pod Poncami. Otišao sam pokloniti se junaku mog prekinutog djetinjstva i prenijeti mu poruku koju sam smislio mjesec dana nakon što sam slušao njegov intervju na jednoj televiziji u kojoj je rekao da je još kao dijete želio postati ptica. Otišao sam da mu kažem: POLETI PTICO...I zaplakao od sreće i ponosa...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 24 mar 2016, 11:56

blago tebi, divno je ostvariti snove.

ali 35 godina si čekao da odeš na planicu?? da si rekao tahiti ili uskršnja ostrva ...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 nov 2016, 14:25

Da aktueliziramo ovu temu?
Moze li Prevc nastaviti domintaciju? :D

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 16 nov 2016, 22:41

Evander je napisao/la:Da aktueliziramo ovu temu?
Moze li Prevc nastaviti domintaciju? :D
apsolutno veliki je favorit i možda jedini,treba pripaziti na poljaka Kot-a koji je bio sjajan na
ljetnom grand prixu i Kranjec zbog ozljede križnih ligamenata propušta čitavu sezonu 2016/17 :damn:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.