FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Beduin
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Beduin » 14 nov 2016, 14:49

klma1 je napisao/la:
FrantoBauzek je napisao/la:
Dobro. Logicki: Od kojih para se klub finansirao zadnje tri godine?
I da li je AH halalio te pare sto je dao na plate igraca, pripreme i slicno?
Svi znamo koliko je opstina davala i da je AH davao pare Slobodi u obliku pozajmnica, cak je i on to izjavio.

Evo matematicki: Uzmimo misaoni primjer da su plate od 5 igraca bile 5 hiljada u zadnje tri godine. I samo su oni bili placeni, bez priprema i bez trenera i ostalih igraca.
36mjesecix5igracax 5000 plata=900 000 KM

Ko je to platio i da li je taj pare halalio?
Tu dolazi do onog da li smo klub ili tzv. klub. Nije bitno kad smo osnovani nego kako funkcioniramo. Kad je falilo niko nije pitao odakle i pod kojim uvjetima nego je bilo daj Azmire, pomagaj izginsumo. Kad se malo stabilizovalo tj. uslo u premijer ligu krenuli su upiti o financijama. Tada je to protumaceno kao napad na Azmira a koliko se sjecam Asim je opasno napadan i vrijedjan na ovom forumu od strane mnogih Slobodinih forumasa da ih sad ne imenujem.
Posle je postalo jasno da ce on biti opet na listi SDA pa je izostavljen iz daljnih pljuvanja. I tako opet nema finansijskog na skupstini, osim dugujemo ovoliko ili onoliko Azmiru. Kad to spomenes pitaju da li si to smio reci Sabovicu. Sabovic je obecavao Evropu i govorio ja dajem pare sad kad ste u minusu, izvjestaj trazite od onoga ko je minus napravio. I tako u nedogled unazad. I pretpostavljam da je problem u onome sto je Karic, zalizanko, objavio. Tj. koliko stvarno kostaju igraci.
Ja, ne kao navijac jer to nisam, nego kao neko ko eto volim klub, bi volio da platim kartu, pogledam utakmicu, popricam sa ljudima bez teskih tema i odem kuci sretan. Ali da meni licno neko kaze duzan sam toliko i toliko para, volio bih u marku da znam zasto.
Dakle prethodni dugovi po sudskim tuzbama (500), plate igraca (2 m) turneje (500.) Opcina+centralno+vodovod 100 , Dug je dakle 2,9 m Azmir 100k Opcina ili nesto slicno. Da ne bude zabune Azmir je jedini manje redovno izmirivao obaveze koje su nicale kao gljive posle kise.
A onda bi mi raspravljali da li je za 2m mglo se napraviti nesto vise ili ne.
Ovako se forum koristi samo za promicanje vlastite politke kako bi se poguralo odredzeno misljenje. Ili pripremio teren. I svi imaju svoje cuke koji za njih obavljaju te poslove iz razlicitih interesa.
Treba imati u vidu i da smo mi izborili Evropu, samo sto se zasralo sa papirologijom, a zatim nam Savez ucera i posalje Sirokog u Evropu. Tu smo izgubili dosta para neizlaskom "vani", ali pouceni svim ovim godinama i te pare od Evrope bi oni uzeli sebi, a klub ostao na istom. Ne bi te pare ulozili u vracanje duga i jacanje igrackog kadra, to je cinjenica. Ali da se izborila Evropa, izborila se, treba biti fer.

Cinjenica je i da smo mogli i morali osvojiti neki trofej prosle godine, znajuci koliko se para ulozilo u pripreme, igracki kadar, sve moguce uslove igracima za utakmice u gostima i ostalo. Ulozilo se previse, na kraju odigrali samo 1 pretkolo LE i zaradili 400.000KM, jesmo li sa tih 400.000 pokrili proteklu sezonu i sve ulozeno? Neka neko povrsno prebroji i predoci nam, ja nemam zaista volje ni vremena sve ponaosob racunati, ali mislim da nismo cak ni na nuli.
Mozda bi za par godina pocelo se poslovati u plusu, ne mozes za godinu dana profunkcionisati, to je cinjenica, ali govorim o ulozenom i vracenom. Da se prodao Piric i Ordagic pa te pare ulozene u fin igracki kadar i neki dugovi vraceni, e onda bi se moglo govoriti o plusu i poslovanju.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

FrantoBauzek

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la FrantoBauzek » 14 nov 2016, 15:05

klma1 je napisao/la: Tu dolazi do onog da li smo klub ili tzv. klub. Nije bitno kad smo osnovani nego kako funkcioniramo. Kad je falilo niko nije pitao odakle i pod kojim uvjetima nego je bilo daj Azmire, pomagaj izginsumo. Kad se malo stabilizovalo tj. uslo u premijer ligu krenuli su upiti o financijama. Tada je to protumaceno kao napad na Azmira a koliko se sjecam Asim je opasno napadan i vrijedjan na ovom forumu od strane mnogih Slobodinih forumasa da ih sad ne imenujem.
Posle je postalo jasno da ce on biti opet na listi SDA pa je izostavljen iz daljnih pljuvanja. I tako opet nema finansijskog na skupstini, osim dugujemo ovoliko ili onoliko Azmiru. Kad to spomenes pitaju da li si to smio reci Sabovicu. Sabovic je obecavao Evropu i govorio ja dajem pare sad kad ste u minusu, izvjestaj trazite od onoga ko je minus napravio. I tako u nedogled unazad. I pretpostavljam da je problem u onome sto je Karic, zalizanko, objavio. Tj. koliko stvarno kostaju igraci.
Ja, ne kao navijac jer to nisam, nego kao neko ko eto volim klub, bi volio da platim kartu, pogledam utakmicu, popricam sa ljudima bez teskih tema i odem kuci sretan. Ali da meni licno neko kaze duzan sam toliko i toliko para, volio bih u marku da znam zasto.
Dakle prethodni dugovi po sudskim tuzbama (500), plate igraca (2 m) turneje (500.) Opcina+centralno+vodovod 100 , Dug je dakle 2,9 m Azmir 100k Opcina ili nesto slicno. Da ne bude zabune Azmir je jedini manje redovno izmirivao obaveze koje su nicale kao gljive posle kise.
A onda bi mi raspravljali da li je za 2m mglo se napraviti nesto vise ili ne.
Ovako se forum koristi samo za promicanje vlastite politke kako bi se poguralo odredzeno misljenje. Ili pripremio teren. I svi imaju svoje cuke koji za njih obavljaju te poslove iz razlicitih interesa.
Sve si u pravu druze. Problem je sto ima ubacenih elemenata svuda te promicu se ideje i misljenja koja nemaju veze sa logikom, a upravo su u direktnoj korelaciji propagiranje ideja odredjenih interesnih sfera.
Na moju zalost niko me ne placa, a ustvari na moju radost, jer mi je obraz svetinja, poput kluba. Tu sam iz ljubavi, bez interesa a na forumu malo i iz razbibrige.
solinas je napisao/la: Druze moj ukupno je vraceno, reprogramirano,ljudi se dogovorili pa dio otpisali,skoro 4 miliona starog duga.......
Zato to nikako ne moze biti novo zaduzenje. .....
Maksimalno da se ne raspravljamo nemam vremena,izacu ti u susret i recemo da smo na istom....
Kakvo bolan novo zaduzenje...
Solinas, ja bih volio da si u pravu. Znam da se radilo na topljenju starog duga. Uspjelo se dogovoriti sa potraziocima pa manje isplacivati itd. To je sve legitimno i radilo se na tome od strane prijasnje uprave i AH. Na tome svaka cast.
Ne znam koliko je konkretno u ciframa uradjeno. Dio duga prema AH je sigurno i u placenim racunima i dugovanjima prijasnjih uprava. Ali samo kazem da klub nije funkcionirao na vodu, nego od pozajmnica AH. Od tih pozajmnica su se placali tekuci racuni. I to su nova zaduzenja kluba (koja navodno nece biti potrazivana do privatizacije).

Ne znam koji je odnos novih zaduzenja u odnosu na otplatu starih dugova. Ako je egal, onda si potpuno u pravu. Moj bojazan je da nije :hmmmmm:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

xeksor
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la xeksor » 14 nov 2016, 15:53

Razlika je sto klub nema bojazni da da će AH trazit pare sve dok je klub gradski i sto osim pozajmnica nije istavio dugove prema igracima, dobavljacima i poreznoj

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 14 nov 2016, 16:03

xeksor je napisao/la:Razlika je sto klub nema bojazni da da će AH trazit pare sve dok je klub gradski i sto osim pozajmnica nije istavio dugove prema igracima, dobavljacima i poreznoj
Da, to je bitna razlika za sadasnju situaciju. Ali u slucaju da neko treci dodje i hoce da privatizuje klub, onda mora isplatiti AH 3 miliona+ ostala potrazivanja. U tom slucaju nema nikakve razlike, jer dug je dug.
(to je napisao SRSlavinovici)
League Cup winners
Yugoslavia - ★

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 14 nov 2016, 16:09

PA normalno da treba platit, ne samo Azmiru, nego i bilo kojoj upravi posle Azmira. Daj malo realnosti pa sta se ocekivalo da će neko doć u klub, dat svojih par miliona dovest klub na nulu i onda da se pojavi bilo kakav lik i kupi klub, ma to neće niko na bijelom svijetu uradit prijatelju. A ja opet kazem da sloboda osim poreznog duga koji je u reprogramu i potpisanog duga AH koji se nepotrazuje nema dugova, A ti si realan a sto pise SRS me neinteresuje jer njegova pisanja su nebulozna

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 14 nov 2016, 16:19

I sta mislite da se ovakva Sloboda bez infrastrukture moze bilo kome prodat. Pa velike fireme sa kapitalom i sa nekretninama se prodavale za 1 KM. Sta taj koji zeli kupit slobodu ima osim časnog imena Slobode. Sloboda se samo moze nekad prodat u paketu sa stadionom a pošto je jasmin decidno rekao da nema nista od prodaje stadiona onda zaboravite tu opciju a u toj opcije sloboda kao SD nema duga prema Azmiri i nemojmo vise o toj temi. Kad se neko pojavi a nikad neće da privatizuje klub bez stadiona i nijedne nekretnine onda će mo o toj temi. A SRS neodgovori mi na pitanje plaćal se reprogram i sta je sa izgradnjom istoka.

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 14 nov 2016, 16:42

xeksor je napisao/la:PA normalno da treba platit, ne samo Azmiru, nego i bilo kojoj upravi posle Azmira. Daj malo realnosti pa sta se ocekivalo da će neko doć u klub, dat svojih par miliona dovest klub na nulu i onda da se pojavi bilo kakav lik i kupi klub, ma to neće niko na bijelom svijetu uradit prijatelju. A ja opet kazem da sloboda osim poreznog duga koji je u reprogramu i potpisanog duga AH koji se nepotrazuje nema dugova, A ti si realan a sto pise SRS me neinteresuje jer njegova pisanja su nebulozna
Veliki je to problem generalno. Taj klub je bure bez dna. Nije samoodrziv i nece u skorije vrijeme biti. Problem je to svih klubova u BiH, ne samo naseg, da se razumijemo. Zato svi i bjeze od njega.
Daj Boze da bude nesto od svega. Jer tanka je to linija. Ne sporim pravo AH, on se bavio sa njim, ulozio mnogo svojih para i donio nam odredjene rezultate. Ali zamisli sada kada bi svaki navijac potrazivao svoje pare nazad. (npr.solinas je uzeo jedne sezone puno sezonki)
Jer realno i te pare su usle u klub, samo pravno nije kao pozajmnica. Kontas da se tu povlaci mnogo pitanja i otvara se Pandorina kutija.

AH je takodjer napravio ime na osnovu FK Slobode. Kupio si je na taj nacin prestiz, drustvenu priznanje. I to treba uzeti u obzir i uvijek spomenuti.
Sa druge strane ime Slobode vrijedi 8 miliona KM. Prodas za 1 KM, jer tako se prodaju preduzeca sa dugovima. AH nek preuzme dug na sebe i ime Slobode je njegovo.

E sad, on bi i jare i pare. I stadion i ime Slobode (tj.klub)

(hipotetski da uzmes: on bi za svoja ulozena 3 miliona dobio stadion sa zemljistem vrijednosti neka bude 10 miliona(AH je spomenuo vrijednost 40 miliona) i dugova 8(ukljucujuci i 3 mil prema njemu). 10-8=2 miliona je on dobar.

Takvu kupovinu jos nisam cuo.

PS: Ne kazem da je tako! Samo hocu da ljudi razmisljaju individualno i kriticki prema svemu, sto je vezano za nas klub.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

scorpy
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la scorpy » 14 nov 2016, 16:49

solinas je napisao/la:
FrantoBauzek je napisao/la: Dobro. Logicki: Od kojih para se klub finansirao zadnje tri godine?
I da li je AH halalio te pare sto je dao na plate igraca, pripreme i slicno?
Svi znamo koliko je opstina davala i da je AH davao pare Slobodi u obliku pozajmnica, cak je i on to izjavio.

Evo matematicki: Uzmimo misaoni primjer da su plate od 5 igraca bile 5 hiljada u zadnje tri godine. I samo su oni bili placeni, bez priprema i bez trenera i ostalih igraca.
36mjesecix5igracax 5000 plata=900 000 KM

Ko je to platio i da li je taj pare halalio?
Zasto da halali....
Da li bi ti halalio.....
Bi jel de :)
Ti i komunista pokrecete istu temu sto puta jarane.
Ne bi halalio. Ne pokrecem nista druze, nego vidim da je neko pokrenuo temu i da postoji zabluda na forumu. Dobar dio od ta 3 miliona su nova dugovanja Slobode, nazalost.
Dio od 3 miliona je koristen da se plate stari dugovi, dio da se finansira klub zadnje tri godine. Pa ne radi klub na vodu :)
Ako su to nova zaduzenja kako to da je ukupni dug manji. Znaci covjek je radio dobro. I sa tih 3 miliona duga prema njemu ukupni dug Slobode se smanjio. Eto kako je klub radio. Nije na vodu ali jedini koji je uspio smanjivati dug to znaci da je radio u plusu.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 14 nov 2016, 16:59

Ma druze kakav ba stadion i kupovina i to. Stadion je gradski tako je odlučeno. Azmir je i lično pohvalio gradonačelnika što je spasio stadion od otimanja, drugo sam je azmir reko da je zemljište sa objektima u vlasništvi JU Stadion vrijedno oko 40 miliona itd itd. Nemojmo mo samo hipotetički razmišljat. Drug solinas je kupovao sezonske i tako je pomogao budzetu slobode, a Azmir je kupio 10 vip sezonski i 50 sezonskih i podjelio i to će ti potvrditi iz udruzenja prijatelji slobode. Sad je bitno da sloboda nema dugova kao SD i da ovi gradski oci plaćaju reprogram. A ako Azmir bude potrazivao dok je Sloboda SD svoje pare svima ću se javno izvinut, pljuvat ću ga naj više i sve olizat sto sam rekao pozitivno za njega. Al on je takav čovjek koji nebi to uradio. I ja Vam kazem neće bit skupštine dok se on ne vrati ( to kazem sto sam čuo od par članova skupštine koji su tražili od Kurevića info kad će bit a on je reko neznam ni ja) problem su clanovi UO iz javnih preduzeća koji će bit u upravi a ne mogu nista pomoć klubu, problem je i tom cat sto nemoe izmoć dosta finansija, nerko bony ima volje al i on zavisi koliko mu Bingo doznaci para itd.

FrantoBauzek

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la FrantoBauzek » 14 nov 2016, 17:01

scorpy je napisao/la:
FrantoBauzek je napisao/la: Ne bi halalio. Ne pokrecem nista druze, nego vidim da je neko pokrenuo temu i da postoji zabluda na forumu. Dobar dio od ta 3 miliona su nova dugovanja Slobode, nazalost.
Dio od 3 miliona je koristen da se plate stari dugovi, dio da se finansira klub zadnje tri godine. Pa ne radi klub na vodu :)
Ako su to nova zaduzenja kako to da je ukupni dug manji. Znaci covjek je radio dobro. I sa tih 3 miliona duga prema njemu ukupni dug Slobode se smanjio. Eto kako je klub radio. Nije na vodu ali jedini koji je uspio smanjivati dug to znaci da je radio u plusu.
Ukupni dug bez duga prema AH u iznosu od 3 miliona KM je manji. Kad nadodas ta 3 miliona je minimum isti, misljenja sam da je veci.

U plusu poslovali? Uredu.
Sa kim smo to sklopili sponzorski ugovor?
Koga smo od igraca prodali za masnu lovu?

Mi smo tekuce racune placali AH novcem i taj novac njemu dugujemo.

Bokte, poslovali u plusu :facepalm:
Zadnja izmjena: FrantoBauzek, dana/u 14 nov 2016, 17:12, ukupno mijenjano 1 put.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 14 nov 2016, 17:06

xeksor je napisao/la:Ma druze kakav ba stadion i kupovina i to. Stadion je gradski tako je odlučeno. Azmir je i lično pohvalio gradonačelnika što je spasio stadion od otimanja, drugo sam je azmir reko da je zemljište sa objektima u vlasništvi JU Stadion vrijedno oko 40 miliona itd itd. Nemojmo mo samo hipotetički razmišljat. Drug solinas je kupovao sezonske i tako je pomogao budzetu slobode, a Azmir je kupio 10 vip sezonski i 50 sezonskih i podjelio i to će ti potvrditi iz udruzenja prijatelji slobode. Sad je bitno da sloboda nema dugova kao SD i da ovi gradski oci plaćaju reprogram. A ako Azmir bude potrazivao dok je Sloboda SD svoje pare svima ću se javno izvinut, pljuvat ću ga naj više i sve olizat sto sam rekao pozitivno za njega. Al on je takav čovjek koji nebi to uradio. I ja Vam kazem neće bit skupštine dok se on ne vrati ( to kazem sto sam čuo od par članova skupštine koji su tražili od Kurevića info kad će bit a on je reko neznam ni ja) problem su clanovi UO iz javnih preduzeća koji će bit u upravi a ne mogu nista pomoć klubu, problem je i tom cat sto nemoe izmoć dosta finansija, nerko bony ima volje al i on zavisi koliko mu Bingo doznaci para itd.
Naravno, sa svime se u ovom post-u slazem. Misljenja sam da se AH treba vratiti na celo Slobode, da ne bude neke zabune.
Samo sam htio da senzibiliziram osjecaj za kritickim razmisljanjem.
Stadion ce tesko dobiti u vlasnistvu Slobode tek tako. Nadam se da ce se taj klub privatizovati a tada nek grad odluci hoce li stadion vratiti u posjed FK Slobode.

(nije mala vrijednost stadiona a u klubu gdje se mesatari nije dobro da bude dok se ne privatizuje klub)
League Cup winners
Yugoslavia - ★

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 14 nov 2016, 17:11

druze sloboda nema dugova vise osim AH( zamrznuta pozajmnica) i reprogram, 2 tuzbe iz 2002 i 2004od 35 000 KM koje su pravosnazne. To je Sav dug slobode, aj budi malo realan i reci mi kako je isti. Naj veči sponzorski ugovor je nudila jedna Firma iz Austrije koja je trazila da za ugovor od 150 000 Eura godisnje sloboda u svoj naziv doda ime i to će ti potvrdit iz prijatelja slobode. I nemoj ocekivat odmah sponzorski ugovor sa nekom kompanijom a klub bio u dubiozi . Mozda je bilo preambiciozno od vugdalića sto je tako visoke ambicije imao, drugo a koga ces prodat ba kad je prije 2 god ugovore potpisalo 15 novih igraca , pola igraca je imalo polugodisnji ili do kraja prosle sezone ugovore, tek u ovoj sezoni su potpisani duzi ugovori. Samo budimo malo realniji. To isto kad bi sad rekli da je jasmin rekao da sloboda igra do godine evropu i da počinje izgradnja istoka i završavanje sjevera. Samo je poljepljeno 100 kvadrata pločica i zavrnuto 20 pisoara.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 14 nov 2016, 17:17

xeksor je napisao/la:Ma druze kakav ba stadion i kupovina i to. Stadion je gradski tako je odlučeno. Azmir je i lično pohvalio gradonačelnika što je spasio stadion od otimanja, drugo sam je azmir reko da je zemljište sa objektima u vlasništvi JU Stadion vrijedno oko 40 miliona itd itd. Nemojmo mo samo hipotetički razmišljat. Drug solinas je kupovao sezonske i tako je pomogao budzetu slobode, a Azmir je kupio 10 vip sezonski i 50 sezonskih i podjelio i to će ti potvrditi iz udruzenja prijatelji slobode. Sad je bitno da sloboda nema dugova kao SD i da ovi gradski oci plaćaju reprogram. A ako Azmir bude potrazivao dok je Sloboda SD svoje pare svima ću se javno izvinut, pljuvat ću ga naj više i sve olizat sto sam rekao pozitivno za njega. Al on je takav čovjek koji nebi to uradio. I ja Vam kazem neće bit skupštine dok se on ne vrati ( to kazem sto sam čuo od par članova skupštine koji su tražili od Kurevića info kad će bit a on je reko neznam ni ja) problem su clanovi UO iz javnih preduzeća koji će bit u upravi a ne mogu nista pomoć klubu, problem je i tom cat sto nemoe izmoć dosta finansija, nerko bony ima volje al i on zavisi koliko mu Bingo doznaci para itd.
Naravno, sa svime se u ovom post-u slazem. Misljenja sam da se AH treba vratiti na celo Slobode, da ne bude neke zabune.
Samo sam htio da senzibiliziram osjecaj za kritickim razmisljanjem.
Stadion ce tesko dobiti u vlasnistvu Slobode tek tako. Nadam se da ce se taj klub privatizovati a tada nek grad odluci hoce li stadion vratiti u posjed FK Slobode.

(nije mala vrijednost stadiona a u klubu gdje se mesatari nije dobro da bude dok se ne privatizuje klub)
Ma sve se to da uredit. da se stadion prepise sportskom drustvu, sa mogućim raskidom vlasnistva cim počne da se klub zaduzuje, da se na tret zemljista i stadiona nesmiju upisivati hipoteke, da se odrazavaju tromjesecno skupstine, da se u slucaju privatizacije cijena nekretnine nesmije bit manja od trzisne vrijednosti. Citam neki dan za CZ, taj klub su davno htjeli kupit , klub ima renome kao osvajac prvaka evrope, al broblem je zvjezdin stadion koji je u vlasnistvu CZ a na tu nekretninu ima upisano 18 stranica hipoteka, i 90 % novaca od sponzora ide na otplatu kredita.

GradKamena1
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena1 » 14 nov 2016, 17:20

Jel utakmica u Sub ili Ned i koja je satnica ,?

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 14 nov 2016, 17:20

Ne ocekujem sponz. ugovore, prodaju fudbalera i slicno. Nego mi je nejasno da moze neko napisati da smo poslovali u plusu :facepalm:

Da u plusu ako odbijemo dug prem AH. Samo to :lol:

(da, pozajmnica je trenutno zamrznuta ali je i dalje dug. i MMF daje transu i nece naplatiti uskoro, ali je BiH MMF-u duzna)
League Cup winners
Yugoslavia - ★

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 14 nov 2016, 17:27

Nezelim na ovoj temi da pominjem pitare i Tana( njihovog amidze) Tan je vlasnik upravljackih struktura ( skupšine) kupio je večinski paket stolica u skupštini i preuzeo upravljanje sarajevom. Kupio je zemljište napravio trening kamp i osnovo akademiju. 3 godine im je vratio sve dugove i rekao da klub mora bit samo odrziv ili da i grad kao suosnivac ucestvuje u finansiranju, posto niko neće cojek prodaje ta upravljacke stolice al niko neće da kupi. i Napustaju ljudi klub, nema para a on ne zeli vise bacat u prazno novac.

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 14 nov 2016, 17:32

Tragikomicno je procitati neke postove! Kaze Azmirov dug se razlikuje od drugih dugova zato jer Azmir nece potrazivati pare sve dok klub posluje u ovom obliku (zastsrjelo, nemoguce, bolesnik na aparatima), a cim ga neko bude htio privatizovati (jedini spas i zelja svih navijaca i simpatizera) Azmir ce traziti pare nazad :zviz: interesantno razmisljanje :kafa:
Sloboda Tuzla

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 14 nov 2016, 17:39

druze pozajmnice ko pozajmnice ne idu u saldo dugovanja, Azmir Husić jedini način da svoja potrazivanja naplati je sudskim putem, zadnje tri godine sve obaveze prema igracima, dobavljacima i poreznoj upravi za taj period su uplaćena i nema novih dugovanja, kad se račun deplokirao i u kasi se nađe 40 000 km kako je bilo na početku sezone onda si poslovao u plusu. Vidio si izvjestaje prijasnjih uprava pa tamo jedna godina za vrijeme Giproma pise prihodi i rashodi pa dug porasto za 2 700 000 KM. Ako servisiras dugove prema svima je ok, Pa vidi jednu objavu za vrijeme giproma on je samo za jednu godinu napravio dugove 2 700 000. a ovaj je za 3,5 godina toliko pozajmnica dao al nije napravio dugove prema poreznoj , dobavljacima pripreme itd. Pa sami znamo nismo mogli od roada dobit bus, otić na zlaću na pripreme , svima duzni.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 14 nov 2016, 17:43

fukaratz je napisao/la:Tragikomicno je procitati neke postove! Kaze Azmirov dug se razlikuje od drugih dugova zato jer Azmir nece potrazivati pare sve dok klub posluje u ovom obliku (zastsrjelo, nemoguce, bolesnik na aparatima), a cim ga neko bude htio privatizovati (jedini spas i zelja svih navijaca i simpatizera) Azmir ce traziti pare nazad :zviz: interesantno razmisljanje :kafa:

pa noramlno da če trazit i treba trazit nije lud on i bilo ko da daje svoje novce i plaća tuđe dugove pa da neko dođe na gotovo i kupi klub . To je tvoje razmisljanje i ne slazemo se. Samo bi svakog od nas ovdje pitao sta bi vi uradili da vam neki prijatelj duguje rate banci za stan vi uskocite date mu trećinu novaca da odplati stan , a on kad odplati stan taj stan proda i stavi pare u dzep bilo bi vam svjedno. Ma daj te. I davudu treba novac vratit sto mu se duguje samo sto davuda treba teretit za dug od 3 miliona.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 nov 2016, 18:19

xeksor je napisao/la:druze pozajmnice ko pozajmnice ne idu u saldo dugovanja, Azmir Husić jedini način da svoja potrazivanja .
Kako onda dugujemo onih 400.000 onom smradu pa se odigravanje utakmice dovodilo u pitanje? Sta je sa onom sergijom na stadionu, jel i ona bila za pozajmincu bivsem uposleniku ili nesto drugo je bilo?
Pozajmica je dug klubski i tu prica zavrsava. Idemo mi probati izboriti ligu za prvaka pa cemo vidjeti hocemo li jos jednom uspjeti vratiti naseg Azemicu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.