Treba imati u vidu i da smo mi izborili Evropu, samo sto se zasralo sa papirologijom, a zatim nam Savez ucera i posalje Sirokog u Evropu. Tu smo izgubili dosta para neizlaskom "vani", ali pouceni svim ovim godinama i te pare od Evrope bi oni uzeli sebi, a klub ostao na istom. Ne bi te pare ulozili u vracanje duga i jacanje igrackog kadra, to je cinjenica. Ali da se izborila Evropa, izborila se, treba biti fer.klma1 je napisao/la:Tu dolazi do onog da li smo klub ili tzv. klub. Nije bitno kad smo osnovani nego kako funkcioniramo. Kad je falilo niko nije pitao odakle i pod kojim uvjetima nego je bilo daj Azmire, pomagaj izginsumo. Kad se malo stabilizovalo tj. uslo u premijer ligu krenuli su upiti o financijama. Tada je to protumaceno kao napad na Azmira a koliko se sjecam Asim je opasno napadan i vrijedjan na ovom forumu od strane mnogih Slobodinih forumasa da ih sad ne imenujem.FrantoBauzek je napisao/la:
Dobro. Logicki: Od kojih para se klub finansirao zadnje tri godine?
I da li je AH halalio te pare sto je dao na plate igraca, pripreme i slicno?
Svi znamo koliko je opstina davala i da je AH davao pare Slobodi u obliku pozajmnica, cak je i on to izjavio.
Evo matematicki: Uzmimo misaoni primjer da su plate od 5 igraca bile 5 hiljada u zadnje tri godine. I samo su oni bili placeni, bez priprema i bez trenera i ostalih igraca.
36mjesecix5igracax 5000 plata=900 000 KM
Ko je to platio i da li je taj pare halalio?
Posle je postalo jasno da ce on biti opet na listi SDA pa je izostavljen iz daljnih pljuvanja. I tako opet nema finansijskog na skupstini, osim dugujemo ovoliko ili onoliko Azmiru. Kad to spomenes pitaju da li si to smio reci Sabovicu. Sabovic je obecavao Evropu i govorio ja dajem pare sad kad ste u minusu, izvjestaj trazite od onoga ko je minus napravio. I tako u nedogled unazad. I pretpostavljam da je problem u onome sto je Karic, zalizanko, objavio. Tj. koliko stvarno kostaju igraci.
Ja, ne kao navijac jer to nisam, nego kao neko ko eto volim klub, bi volio da platim kartu, pogledam utakmicu, popricam sa ljudima bez teskih tema i odem kuci sretan. Ali da meni licno neko kaze duzan sam toliko i toliko para, volio bih u marku da znam zasto.
Dakle prethodni dugovi po sudskim tuzbama (500), plate igraca (2 m) turneje (500.) Opcina+centralno+vodovod 100 , Dug je dakle 2,9 m Azmir 100k Opcina ili nesto slicno. Da ne bude zabune Azmir je jedini manje redovno izmirivao obaveze koje su nicale kao gljive posle kise.
A onda bi mi raspravljali da li je za 2m mglo se napraviti nesto vise ili ne.
Ovako se forum koristi samo za promicanje vlastite politke kako bi se poguralo odredzeno misljenje. Ili pripremio teren. I svi imaju svoje cuke koji za njih obavljaju te poslove iz razlicitih interesa.
Cinjenica je i da smo mogli i morali osvojiti neki trofej prosle godine, znajuci koliko se para ulozilo u pripreme, igracki kadar, sve moguce uslove igracima za utakmice u gostima i ostalo. Ulozilo se previse, na kraju odigrali samo 1 pretkolo LE i zaradili 400.000KM, jesmo li sa tih 400.000 pokrili proteklu sezonu i sve ulozeno? Neka neko povrsno prebroji i predoci nam, ja nemam zaista volje ni vremena sve ponaosob racunati, ali mislim da nismo cak ni na nuli.
Mozda bi za par godina pocelo se poslovati u plusu, ne mozes za godinu dana profunkcionisati, to je cinjenica, ali govorim o ulozenom i vracenom. Da se prodao Piric i Ordagic pa te pare ulozene u fin igracki kadar i neki dugovi vraceni, e onda bi se moglo govoriti o plusu i poslovanju.