NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

Sarmelino
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la Sarmelino » 14 nov 2016, 12:42

Sarmelino je napisao/la:Jedva cekam da me veceras i Oklahoma razocara
:opaopa:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 nov 2016, 12:53

Ostaje pitanje koliko % igra Golden State. Ako su 100% onda im se loše piše. Recimo Cavsi evidentno ne igraju svoj max, a opet sve pobjeđuju prilično lagano.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 nov 2016, 12:58

Neutral je napisao/la:Ostaje pitanje koliko % igra Golden State. Ako su 100% onda im se loše piše. Recimo Cavsi evidentno ne igraju svoj max, a opet sve pobjeđuju prilično lagano.
Naravno da ne igraju 100%. Prošle sezone je to bio slučaj pa ih je to možda i koštalo na kraju.

Prvo poluvrijeme protiv Oklahome su možda jedino igrali punom parom.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 14 nov 2016, 13:13

Sarmelino je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:Jedva cekam da me veceras i Oklahoma razocara
:opaopa:
ne moze Russ sam, jbg.. :( zao mi je samo sto su izgubili od ovog odrona od ekipe, samo zato sto se Ibaka nalozio bem mu nanu

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 nov 2016, 13:23

rio_Ferdy88 je napisao/la:Russ i Brada za MVP, ostali lade jaja do PO :kafa:
:eh: :eh:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 nov 2016, 13:35

Donnie Darko je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Ostaje pitanje koliko % igra Golden State. Ako su 100% onda im se loše piše. Recimo Cavsi evidentno ne igraju svoj max, a opet sve pobjeđuju prilično lagano.
Naravno da ne igraju 100%. Prošle sezone je to bio slučaj pa ih je to možda i koštalo na kraju.

Zasto im onda glavni igraci igraju 37,8,9 min svaku tekmu?Ok,mozda intenzitet kojim igraju nije sigurno na max.,ali svesce im se umor na isto,ako ne i gore,nastave li sa ovim minutama do kraja sezone.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 nov 2016, 13:39

Minutaže drugačije govore. Ako ne bi igrali neki punom parom, zašto igraju 35-36+ minuta, nema neke logike.

Više mi to liči na neko uigravanje koje se svodi na šutiranju lopte te dajte loptu prvom igraču ekipe, Durantu, Kevinu koji je prva opcija u ekipi.

Odbrana je stran pojam za ovu ekipu i biće jako zanimljivo gledati playoff ove sezone.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 nov 2016, 13:48

NEZALAGANJE je napisao/la:

Zasto im onda glavni igraci igraju 37,8,9 min svaku tekmu?Ok,mozda intenzitet kojim igraju nije sigurno na max.,ali svesce im se umor na isto,ako ne i gore,nastave li sa ovim minutama do kraja sezone.
Intenzitet definitivno nije na 100%, ofanzivno manje više ali u odbrani definitivno nije. Igraju dosta minuta ali ih igraju dosta laganije i opuštenije nego prošle sezone. Možda Kerr provjerava šta može i ne može sa ovim igračima pa ih zato igra duže, ne znam.

Potrebno je samo uporediti utakmicu protiv Oklahome i na primjer ovu sinoć protiv Sunsa. Nema šanse da su obje tekme igrali jednakim intenzitetom, iako je ova sinoć bila rezultatski mnogo bliža.

Ali opet mislim da će mnogo svježiji dočekati playoff. Njih su uništile prošle sezone utamice zadnjih par mjeseci kada se svaka ekipa naložila protiv njih kao da igraju finale da ih uskrate za rekord. Ove godine to neće biti slučaj.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 14 nov 2016, 13:58

Pa tek pocetak sezone, odmorni su, a tih 35min po mecu nije im nikakav problem kad se uzmu njihove godine i intezitet kojim igraju, isto ko da ce PO za mjesec, a oni po 40min igraju kako predstaviste ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 nov 2016, 14:11

Durant u sezoni odigrao 16 minuta više od Kawhija. Nešto više od 1.5 minute po utakmici. Istina, i ostatak klape (ne računam Curryja) igra vjerovatno minuticu duže negoli je to planirano, ali ništa to nije alarmantno.

Recimo, kad pogledamo Dallas i Toronto i vidimo da njihovi dvojci (Lowri + DeRozan; Barnes + Matthews) imaju po 38 minuta u prosjeku, onda vidiš ko se koliko "muči".

Usput, evo Thibodeau opet "tjera" ove svoje. Moradoh vidjeti trojac Levine, Wiggins i KAT. Igraju po 35 minuta u prosjeku.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 nov 2016, 14:26

Monolog je napisao/la:Durant u sezoni odigrao 16 minuta više od Kawhija. Nešto više od 1.5 minute po utakmici. Istina, i ostatak klape (ne računam Curryja) igra vjerovatno minuticu duže negoli je to planirano, ali ništa to nije alarmantno.

Recimo, kad pogledamo Dallas i Toronto i vidimo da njihovi dvojci (Lowri + DeRozan; Barnes + Matthews) imaju po 38 minuta u prosjeku, onda vidiš ko se koliko "muči".

Usput, evo Thibodeau opet "tjera" ove svoje. Moradoh vidjeti trojac Levine, Wiggins i KAT. Igraju po 35 minuta u prosjeku.
Ja i za Kawhia smatram da trenutno igra previse i sa ovoliko minuta(ako nastavi do kraja sezone) nece biti svjez za PO.Dvojac DAL i TOR igraju isto velike minute.Prvi svakako nece imati duboki PO run koji se ocekuje od vodecih ekipa,ako ga uopste i bude.Isto i sa igracima MIN,tako da za njih to nije ni bitno.Igraci TOR igraju velike minute,pa vidimo na sta lice u POu kad padnu procenti suta.Slucajnost?Ne bih rekao,zato sto se tu javi kamara sitnih povreda koje te ne sprijecavaju da igras,ali uticu na tvoju igru..Problem za GS je sto ce njihove minute,ako im klupa nastavi biti ovako losa,postati jako teske jer ce morati kad-tad zategnuti svoju odbranu i poceti igrati sa vise intenziteta.
P.S.Kerr je na pocetku sezone najavio manje minute za njihove glavne igrace nego sto su ih igrali prosle sezone.U ovih 10 tekmi je pokazao suprotno.E sad,da li je lagao ili i sam vidi da to ne moze uraditi ostaje da vidimo u narednih 10 tekmi.1/4 sezone ce biti sasvim dovoljan uzorak.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 14 nov 2016, 14:32

Pocelo me pravo nervirati, konstantno, zapomaganje sve veceg broja igraca ''and 1'' na ulazima...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 nov 2016, 14:34

@Donnie Kakva ti je teorija da se ove godine ekipe nece loziti,ako ne isto na njih ,onda jos i jace??Nema te ekipe koja ih ne zeli pobijediti i koja nece biti stimulisana,vjeruj mi.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 nov 2016, 14:35

Kad promijeniš 60% rostera naravno da će na početku sezone sve ići teže dok se ekipa ne uigra i da će glavni igrači igrati koju minutu duže po utakmici. Ne moraš biti ekspert u košarci da to skontaš.

Prošle sezone minutaža im je bila savršeno raspoređena za PO, ali kao što donnie reče, kada se vidjelo da je rekord jako realan druge ekipe su se naložile protiv Goldena pa je svaka utakmica bila kao finale i intezitet je bio daleko od RS utakmica.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 nov 2016, 14:45

NEZALAGANJE je napisao/la:@Donnie Kakva ti je teorija da se ove godine ekipe nece loziti,ako ne isto na njih ,onda jos i jace??Nema te ekipe koja ih ne zeli pobijediti i koja nece biti stimulisana,vjeruj mi.
Bit će naložene, ali neće biti naložene kao prošle godine. Prošle sezone kada su ganjali rekord svaka im je utakmica bila kao sedma utakmica finala konferencije, svaka. Naravno svi će htjeti da ih pobjede, ipak su najomraženija ekipa u ligi, ali ne u istoj mjeri kao prošle godine prvo kad su imali onaj neporaženi niz na početku sezone, pa onda na kraju kada su ganjali 73 pobjede.

Na kraju prošle sezone su ekipe poput Minesote pišale krv u aprilu da im ugroze rekord, u situaciji kada je sezona bila bukvalno gotova za njih i svaka dodatna pobjeda im je kvarila potencijalne šanse za dobar pik. Mislim da to ove godine neće biti slučaj, ako budu na omjeru koji ja očekujem (između 75 i 80% pobjeda). Ako nekako opet ugroze rekord naravno ovo sve pada u vodu.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2016, 15:03

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 nov 2016, 15:22

Igraju ovolike minute da se uigraju logicno i dobro im ide. A to sto neki se tjese da ce se umorit i istrosit je druga stvar. Odmarat ce oni kad obezbjede prvo mjesto u konferenciji.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 nov 2016, 15:24

BIHfan je napisao/la:Igraju ovolike minute da se uigraju logicno i dobro im ide. A to sto neki se tjese da ce se umorit i istrosit je druga stvar. Odmarat ce oni kad obezbjede prvo mjesto u konferenciji.
Hoces samnom po sta hoces da ,nastavi li im Defrtg biti ispod 15.mjesta u ligi da nece imati prvo mjesto na Zapadu??I o kakvom tjesenju ti pricas?Nije ih prosle godine kostao taj umor,izmedju ostalog?Mislis da je lako doci do 3 uzastopna finala?

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 14 nov 2016, 15:36

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 nov 2016, 15:42

NEZALAGANJE je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Igraju ovolike minute da se uigraju logicno i dobro im ide. A to sto neki se tjese da ce se umorit i istrosit je druga stvar. Odmarat ce oni kad obezbjede prvo mjesto u konferenciji.
Hoces samnom po sta hoces da ,nastavi li im Defrtg biti ispod 15.mjesta u ligi da nece imati prvo mjesto na Zapadu??I o kakvoklm tjesenju ti pricas?Nije ih prosle godine kostao taj umor,izmedju ostalog?Mislis da je lako doci do 3 uzastopna finala?
Pa eto Spursi vazda odmaraju igrace za taj Playoff pa ispadnu prije finala. Naravno da ce biti prvi na zapadu, jer imaju takav ofanzivni potencijal da ih ne moze potrefit losa suterska noc, odbranu zato sad i ne igraju jer mogu napucat svakom 130 poena.

Pa prosle sezone si pricao da su previse odmarali i da u PO nece imat ritma (onaj period od januara do marta, dok su april igrali PO intezitet radi glupog rekorda), nece biti naviknuti igrati velike minute u PO, a sad pricas suprotno, sad ce se umorit do playoffa. Proslo finale su izgubili zato sto su bili losija ekipa, kakav crni umor, Cleveland je igrao bolju kosarku i bili su bolja ekipa. Sad su ovi doveli Duranta, poslje Jamesa najbolji igrac lige (barem meni) i ne vidim da im iko moze parirat u idealnim uslovima (svi zdravi, bez povreda). Svaku noc sebi jedan od trojke Klay, Steph i KD sebi mogu dozvoiliti taj luksuz da 38 minuta stoje na liniji za 3 poena i cekaju pas da sutnu dok ostala dvojica napadaju kos, i onda se tako mjenjat svaki mec.

Uopste ne zelim niti imam vremena da trosim se na raspravu u vezi GSW sa tobom, jer ces ti ic u svom pravu, ja u svom. Dao sam svoje misljenje i to je to. Zivio.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.