Neutral je napisao/la:Na stranu sve, mi se moramo suočiti sa jednom istinom i realnošću, mi smo prosječna reprezentacija sa limitiranim igračima.
Imamo tu nesreću da su nam dva od pet najboljih igrača napadači kojima treba lopta, a igrati sa dva klasična napadača u 2016-oj godini je out of tactics i gubljenje jednog igrača na terenu, praktički igramo sa 10 igrača svaku utakmicu. Od igrača koji su tu jaki po kvaliteti, osim Edina i Vedada je naravno Miralem kao jedini super kvalitetni vezni igrač. Što se odbrane tiče, imamo Seada i 36 godišnjeg Emira koji je Nesta za ostale stopere. Imamo i super golmana u liku i djelu Asmira Begovića. Ostali su maksimalno limitirani igrači.
Ne sporim kvalitete drugih igrača, posebno ne Zukanovića i Medunjanina, ali oni su slabiji po kvaliteti od ovih nabrojanih, da bi ostali bilo daleko ispod svih nabrojanih.
Trebamo početi razmišljati o smjeni generacija, treba gurati malo Rijada Bajića, malo Armina Hodžića koji ne igra u klubu nikako, čisto da ti momci dobiju samopouzdanje i stvore neko ime u svijetu fudbala. Ironično je, da recimo Bajić igra vrlo kvalitetno u klubu i postiže golove, dok realno bolji igrač i veći potencijal Hodžić bude na klupi jednog Dinama.
Mlada repka nam je užasna, i moramo se pripremiti za lošije rezultate u fudbalu.

Prva recenica sve objašnjava.
Veceras par kontri, otvara se Vedad sam - a Džeko (naš ponajbolji igrac i kapiten) je mentalno i fizicki lijen da ga proigra gdje bi ovaj istrcao 1 na 1 sa grckim golmanom, slicno je (ne)uradio i Lulić u prvom poluvremenu....ta sporost u reakciji /u razmišljanju, taj nedostatak brzine u odlukama najbolje objašnjava našu selekciju....kvalitetne selekcije imaju igrace koji brzo razmišljaju kad su sa loptom, ne moraju biti brzi fizicki, ali moraju imati brz mozak...kod nas to ima samo Pjanić, ostalo su oko njega dizelaši i u mentalnom i u trkackom smislu. Dok naš igrac skonta šta hoce s loptom, gdje ce sa njom, kud da goni

I još jedna stvar koja pada u oci - prijem i kontrola lopte kod Džeke i Lulića