FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

pitic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pitic » 12 nov 2016, 15:24

Memara je napisao/la:slika
Prvi slikao svlačionice i uslove u PLBiH širom BiH, a drugi nije trčao i time navukao bijes Istoka i tjerača. :kafa:
SRETAN BROJ - 1725

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 12 nov 2016, 15:25

Otkako desni ode, desetke nismo ni imali, sve nesto preko qrca i s jednom nogom.. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 nov 2016, 15:26

Fino je poceo sa igrama u Atini, bez golova sa 3 asistencije u 6 utakmica. Solidno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 12 nov 2016, 15:27

@Mortem,
Skontao sam te sada, sve je u dure. Samo razmjenjujemo misljenja. Mozda sam malo ocajan ali nesto se mora mijenjati. Brzo ce play-off i moramo hitno popravljati stvari. Basic mi je djelovao kao radilica, ne za trenera ali u klubu nam treba takvih. Mozda bi mogao raditi sa Kadusicem i juniorima da ih priprema za seniore i te stvari. Mi se moramo oslanjati na mlade igrace a ne samo kupovati formirane (skuplje) igrace koji nisu anonimusi. Plakalo nas zavi u crno a probao je jadan najbolje sto moze i bio jedan od najperspektivnijih. Malo pojasniti moderne fudbalske trendove i viziju a pogotovo raditi na mentalnom dijelu - koji dodje na udar u prvom timu. O obavezi odrzavanja kondicije i "fizikalija" da ne govorim. Treba momke neko pripremiti.

@Sarajlijica1946,
Znam ja dobro zasto je Guardiola otisao, ali kao mozda najbolji trener na svijetu moze se reci da ga je Bayern "olako pustio" - a to i nije tako. Nisam ni pokusao da ih poredim ali sam ti replicirao da ti je logika pogresna. I Basic je dobio nogu jer je predsjednik mislio da je on morao postici vise. Da li je bio u pravu - vidjecemo. Rano je reci da ne valja jer je dobio otkaz. Samo imaj u vidu uslove koje je on imao a kakve imaju nasi "strucnjaci" pa mi reci da su nasi bolji.

@Zip,
Zalicu ja za Kodrom jos podugo

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 12 nov 2016, 15:41

ja mislim da bi Bašića trebali nasi gledati ne za prvi tim ili ovo sto se spominje vec za rad sa omladincima, jer bi tako radio i sa Calom i bio bi u kontaktu sa njim mozda bi bila to kvalitetna saradja
ako se ne pokaze noga
ako se vidi da zna onda ga ostavit pa kad dodje vrijeme polako dizati na poziciju koju zna raditi

mozda je Starcevic i bolji za omladince jer sta uradi sa Krupom a vecina su djeca
ali tesko da bi on dao otkaz u Krupi
a ovaj je vec bez posla

pitanje za sve koji govore da je Kojasevic peglao loptu kao i Stojcev

Koji igrac Sarajeva nije peglao loptu a da je znao igrati fudbala?
kod nas ili ne znaju pa bjeze ili znaju pa je peglaju( Nikad sredina)
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 12 nov 2016, 15:52

Ma kakvi Bašići i qurci samo provjerene pitare za trenere i ostalo . Dosta je više ljudi sa strane koje ćemo otjerati za 3 mjeseca. Bašić je više pričao, a i nekad pjevao tikitiki tambu nego što je imao rezultata. Zna pričati pred kamerama paglu nije i to je sve.

Kažeš ako se ne pokaže noga, dosta je meni više nogu. Pa ko se je sa strane pokazao kod nas :?: svi rastjerani i nekima još nije dosta tjeranja ovih sa strane.
SRETAN BROJ - 1725

Cheikh
Kontakt:

Post Postao/la Cheikh » 12 nov 2016, 15:55

hilmo je napisao/la:E pa sretna nam 13000-ta stranica :thumbup:
:clap: :clap: :clap:
Hocemol se radovati na 14 000. stranici? :stop:
Football is a game about feelings and intelligence!

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 12 nov 2016, 16:53

@hilmo zakljucaj ovu temu titat. stid me citati ovo za nekog basica koji nije iz jajca iziso..

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 12 nov 2016, 17:06

pitic je napisao/la:Ma kakvi Bašići i qurci samo provjerene pitare za trenere i ostalo . Dosta je više ljudi sa strane koje ćemo otjerati za 3 mjeseca. Bašić je više pričao, a i nekad pjevao tikitiki tambu nego što je imao rezultata. Zna pričati pred kamerama paglu nije i to je sve.

Kažeš ako se ne pokaže noga, dosta je meni više nogu. Pa ko se je sa strane pokazao kod nas :?: svi rastjerani i nekima još nije dosta tjeranja ovih sa strane.
Basic bi po meni u omladinski jer ni tamo nista nije bolje nego u "prvom" timu
i tamo se saltaju pa nikom ne smeta nek proba i on .

Reci ime trenera ili nekoga od njih kojeg bi stavio na neku poziciju.
Realno ne Halilhodzica za SS
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 12 nov 2016, 17:10

Al' fakat je malo naivna priča oko čovjeka koji je prošao niže lige zahvaljujući novcima vlasnika, došao u PL i meda gotovo da nije mogao. To što je pobjedio na Koševu je više na obraz nama koji smo se mučili u tom periodu protiv kojekakvih Bratstava iz Gračanice itd. Zapanjilo raju jer je prebrojao šprinteve na derbiju i na utakmici FKŽ - Ferencvaroš? Pa tom logikom je @MCMXLVI je davno trebao biti naš strateg, prvo pitar je, drugo davno prije Bašića je čak i grafičke prikaze dodavanja imao? Ako ćemo već da se gađamo glupostima. Postoje mladi treneri koji obećavaju, ali nekoga ko ima ovakvu priču zadnje tri-četri godine - daj da budemo ozbiljni.
Samo Saraj'vo.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 12 nov 2016, 17:37

kengur je napisao/la:@Sarajlijica1946,
"zasto su ga se odrekli tako lahko" - po tebi je Guardiola rinaka jer ga je Bayern pustio U City.
@Lik,
Ti si jedini koji zeli da ga zadovoljavaju anonimusi kao i ovi iz sportskog staba, nismo svi kao ti.
@Mortem,
Prva premisa ti je pogresna "Tebi je glavno zato sto je on mlad i zato sto je dobio Sarajevo na Koševu". To sto je mlad je pozitivno i znaci da mu karijera nije dugacka te da ima potencijala. To sto je nas dobio eliminise pravo da budemo prema njemu prepotentni jer nas je spustio na zemlju. Oba ta razloga nisu uopste glavni preduslovi da bi dosao kod nas. Nakon sto procitas tekst (da ja ne ponavljam) reci mi ko u nasem sadasnjem strucnom stabu ima vise znanja i sposobnosti od njega. Ihtijarevic ? Glavonja ? Ko ? Basic nije ni blizu Hadzije za kojeg sam rekao da bi volio da bude SD ili Slavise ali da moze biti koristan operativac u puno poslova koji se ne vide ali su bitni za klub. Sadasnji SS nam je katastrofa i HITNO ga treba staviti na noge kao i Akademiju.

Trebamo se osloboditi ljudi koji naturaju staromodni staticni dekadentni stil fudbala i dovesti ljude koji nas mogu voditi u buducnost. Nasi igraci misle da kopiraju Barcu igrajuci od noge do noge ali nije to ni blizu. Na 30 metara od gola niko nema namjere ici u dubinu nego sire nesto okolo i sporo tako da se protivnicke odbrane i ne umore protiv nas. Nije problem bunker nego nasa sporost i nedostatak playa (ideja). Jedini fol je lopta u prazan prostor pa ako upali mozda se nesto izrodi. A Benkara ili Ahmet ce se valjda snaci nekako. Posmatrajte nase igrace bez lopte. To su elementarne stvari, a ne 4-4-2 i 4-2-3-1 sheme. Tek to bi ih pogubilo totalno. Ko kod nas moze analizirati protivnika i Cali dati kakvu korisnu ideju ? Ko ?

Svi sude Basicu a frajer je u uslovima koje je imao napravio sta moze. Nasi imaju 10 puta bolje uslove i budjet i opet su upropastili sansu. A sto se tice "anonimusa", i Bosa Tanjevic je bio niko kad nas je odveo do titule prvaka Evrope. Sve i jedan nas igrac od Vahidina, Husrefa, Hadzije, Edhema Sljive, Jasenkovica, Paje, Papeta, Teskeredzica sve ih je FKS napravilo imenima a nisu dosli kao poznati. Mozda su bili gladni dokazivanja a mozda im je i ljubav prema bordo dresu pomogla da uspiju. Tada nije bilo bahatog papanluka kao nas Radovac (koji nije anonimus i koji misli da je Svevisnji). Hase je kupovao namirnice za siromasne familije ali nikada nije o tome pricao, ali raja je znala. Nije bilo bahatosti i pisanja po sirotinji. Moji su generacijama iz Sarajeva a ne mislim da sam bolji od nekoga iz Visokog ili Zenice, samo zbog mjesta rodjenja. A sada je sve iz Jajca smece i nedovoljno dobro.

Nije mi Basic niko u familiji pa da ga guram, ali nama hitno u SS trebaju ljudi koji znaju i zele da rade. Basic ili neko bolji ali ovo trenutno je problem. Ovo Sarajevo je svjetlosnim godinama iza onog predratnog.
Ja kažem onako kako mislim, libo me racku šta misliš ti i bilo ko drugi. Ne mora da znači da sam u pravu, al kad nešto kažem kažem iz svoje glave. O kojim anonimusima misliš ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 12 nov 2016, 19:15

slika

Hmmmm???
Krste aktivan pravo :D

HzHercegovac
Kontakt:

Post Postao/la HzHercegovac » 12 nov 2016, 19:18

samo da se upišemo na 13.000 tu :D
Sarajevo :ljepota:
♥1946♥
18.05.2019 prva dupla kruna
01.06.2020 7-ma najslađa titula

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 12 nov 2016, 19:20

19FKS46 je napisao/la:slika

Hmmmm???
Krste aktivan pravo :D
Radovac, ne moze kroz trojicu......
1946

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 12 nov 2016, 19:23

Kakav brat, kakva emocija, nevjerovatno.
Lijepa vremena, na celu sa gospodinom Kodrom.
:(

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 12 nov 2016, 19:45

19FKS46 je napisao/la:

Kakav brat, kakva emocija, nevjerovatno.
Lijepa vremena, na celu sa gospodinom Kodrom.
:(
Najezih se,uhhhhh :thumbup: :salut:
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 12 nov 2016, 20:02

i onda uporedis sva imena koja nam nisu valjala tada, sa ovim sada, i shvatis da se ona ekipa trebala samo nadogradjivat i danas bi imao dijametralno suprotnu situaciju, kad su ovi igrali uvijek si ocekivao neki potez neku magiju, jer je vecina znala, a danas samo gledas da je primi kako Bog zapovijeda, al jbg, valja sad jovo nanovo, ako Tan odobri.
DELAČ
PUZIGAĆA
STEPANOV
BARBARIĆ
HEBIBOVIĆ
CIMIROT
JAJALO
STOJČEV
VELKOSKI
BENKO
BILBIJA

plus klupa, radovac, alispahic, duljevic, itd hahah koja ekipa, samo je trebalo svaki prelazni nadogradjivat sa po dva bolja od ovih i vrtit tako ehh...

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 13 nov 2016, 00:33

Sada nemamo extra ekipu, ali nije rjesenje tjerati sve redom, nego pojacati ekipu sa 3-4 igraca i rijesiti se isto toliko. Golman ako izleti koji dobar i mlad, dovesti ga. Bekove ne dirati (nisu extra ali nisu ni prioritet). Stoperi isto, ako ode Balic, Miha i Novakovic + Kovacevic, te jedan akademac. Vezni red dovesti 2-3 igraca, obavezno. Rijesiti se Cetkovica i Saida, dovesti zadnjeg veznog i(li) desetku, moze i 2 centralna vezna, a Duljevic da ostane 10-ka- Krilni igraci nisu prioritet. Dovesti napadaca, da bude zamjena ili dzoker da uleti kad ganjamo rezultat. Znaci maxmum 4 igraca i odlazak Cetkovca, Balica, Saida i eventualno jos jednog.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 13 nov 2016, 00:37

belosevic28 je napisao/la:Sada nemamo extra ekipu, ali nije rjesenje tjerati sve redom, nego pojacati ekipu sa 3-4 igraca i rijesiti se isto toliko. Golman ako izleti koji dobar i mlad, dovesti ga. Bekove ne dirati (nisu extra ali nisu ni prioritet). Stoperi isto, ako ode Balic, Miha i Novakovic + Kovacevic, te jedan akademac. Vezni red dovesti 2-3 igraca, obavezno. Rijesiti se Cetkovica i Saida, dovesti zadnjeg veznog i(li) desetku, moze i 2 centralna vezna, a Duljevic da ostane 10-ka- Krilni igraci nisu prioritet. Dovesti napadaca, da bude zamjena ili dzoker da uleti kad ganjamo rezultat. Znaci maxmum 4 igraca i odlazak Cetkovca, Balica, Saida i eventualno jos jednog.
Ja moram igrati od prve, necu samo da ulazim kad nas mlate vec! :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 13 nov 2016, 00:42

Jokac, to sredi sa Sabrinom :mrgreen: nemam nista protiv :D
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: BeYaZ, dime, Google Adsense [Bot], Kabinet1987, kogmagie46, laznokrilo, Lokomotifa, riki46, Tracy3McGrady, Varijantas8, zagorski i 135 gostiju.