faruk993 je napisao/la:Prema pisanju medija bazdarevic je na treninzima najcesce uigravao ovu postavu: begovic na golu, odbrana vranjes-spahic-zukanovic-kolasinac, sredina jajalo-pjanic-lulic, krila hajrovic-milicevic i napad dzeko.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
faruk993 je napisao/la:Prema pisanju medija bazdarevic je na treninzima najcesce uigravao ovu postavu: begovic na golu, odbrana vranjes-spahic-zukanovic-kolasinac, sredina jajalo-pjanic-lulic, krila hajrovic-milicevic i napad dzeko.
To je po mom misljenju najbolja moguca formacija i izbor igraca, jedino mozda Cimirot umjesto Jajala, ali i tako je dosta dobro.faruk993 je napisao/la:Prema pisanju medija bazdarevic je na treninzima najcesce uigravao ovu postavu: begovic na golu, odbrana vranjes-spahic-zukanovic-kolasinac, sredina jajalo-pjanic-lulic, krila hajrovic-milicevic i napad dzeko.
Bravo. Ali to ti je standard u nas.Virtu4l je napisao/la:Ponovo stvaramo onu našu bolesnu atmosferu gdje sebe predstavljamo kao neku silu a protivnika potcjenjujemo. Prošli ciklus Grčke nema nikakve veze sa ovim aktuelnim, jednostavno su pali nakon mnogo godina. To je nešto što se dešava ekipama koje su u našem rangu, isto se i nama desilo samo u blažem obliku.
Bolji smo od njih, to je jasno, ali to su nijanse. Dobro je to što znamo šta od njih možemo očekivati, dobro je što nemaju igrača koji će nas sam pobijediti jer takvi su redovno pogubni po nas. Nije dobro to što su kompaktni i što je teško doći do njihovog gola, nemoguće ih je poremetiti jer oni od svog plana ne odstupaju.
Ako neko misli da će Grčka nabiti igrače na 30 metara od svog gola, a da ćemo mi kao dominirati - grdno se vara. To rade Kipar i Estonija, a Grčka je mnogo kvalitetnija ekipa od njih. Moramo biti spremni na tvrdu utakmicu koju će odlučiti jedna greška i trenutak nepažnje, i nadati se da ne bude naša.
Ja bih bio zadovoljan bodom, a pobjeda nam donosi ogroman korak naprijed, međutim ništa ne rješava... kao ni poraz.
Da li je mogucefaruk993 je napisao/la:Prema pisanju medija bazdarevic je na treninzima najcesce uigravao ovu postavu: begovic na golu, odbrana vranjes-spahic-zukanovic-kolasinac, sredina jajalo-pjanic-lulic, krila hajrovic-milicevic i napad dzeko.
Ja nesto bas ne vjerujem da ce izvesti ovu postavu iako bi volio da bude ovako ili eventualno cimirot umjesto jajala. Cak i da izvede ovaj sastav moguce da bi imali problema sa prekidima jer nema ovdje puno visokih igraca.pinoglavi je napisao/la:Da li je mogucefaruk993 je napisao/la:Prema pisanju medija bazdarevic je na treninzima najcesce uigravao ovu postavu: begovic na golu, odbrana vranjes-spahic-zukanovic-kolasinac, sredina jajalo-pjanic-lulic, krila hajrovic-milicevic i napad dzeko.
Poznavajuci mesu, tesko da ovo bude prvi sastav sutra. Zamisli bez ibisevica, medunjanina i visce. Tesko da on moze bez bar jednog od njih u prvih 11.Pivopija je napisao/la:To je po mom misljenju najbolja moguca formacija i izbor igraca, jedino mozda Cimirot umjesto Jajala, ali i tako je dosta dobro.faruk993 je napisao/la:Prema pisanju medija bazdarevic je na treninzima najcesce uigravao ovu postavu: begovic na golu, odbrana vranjes-spahic-zukanovic-kolasinac, sredina jajalo-pjanic-lulic, krila hajrovic-milicevic i napad dzeko.
Nije lose.faruk993 je napisao/la:Prema pisanju medija bazdarevic je na treninzima najcesce uigravao ovu postavu: begovic na golu, odbrana vranjes-spahic-zukanovic-kolasinac, sredina jajalo-pjanic-lulic, krila hajrovic-milicevic i napad dzeko.
hz1987 je napisao/la:Ovo je nas problem.samoposmatram je napisao/la:Ovo je ono sto bi mi trebali da budemo ekipa sa sistemom, ali nazalost mi se i dalje oslanjamo na individualne kvalitete igraca. Ovo cekanje Kolasinca je dobar primjer toga.hz1987 je napisao/la:grcka ce igrati 4-6-0 formaciju
4 u zadnjoj liniji (2 da cuvaju dzeku) i 2 da nam odsijeku krila.
6 ce ih biti u vezi jer mi cemo imati samo 3 u vezi po obicaju (jer duplamo bekove i krila) i tu ce nam drzati sredinu terena hladno. dvojica ce odsjeci pjanica, 4 ce ici naprijed na nasa 4 da cekaju kiks nase slavne zadnje linije. ako ne uspiju da nam uguraju, sami cemo to uciniti.
Nasa formacija gdje krila i bekovi duplaju bokove, pa kad protivnik zaigra u formaciji 4-2-3-1 mi na sredini terena nemamo sta da radimo i tražimo u toj tekmi. Slika pokazuje prostor koji nasi igraci pokrivaju i odgovor protivnicke formacije 4-2-3-1 i pokrivanje prostora i naših igrača. Na zadnjoj slici se lijepo vidi kako nam protivnik markira Pjanića, a onda nadmoćno brzo prelazi sredinu terena i opterećava nam sa 3 svoja naša 2 zadnja vezna i brzo dolaze do gola zajedno sa centarforom, pa ispada da preuzimanjem sredine terena brzo preskaču našu vezu i direktno 4 na 4 igraju sa našom zadnjom linijom. Iole kvalitetnija odbrana sa 4 zadnja zatvore naša krila i dupliraju Džeku. Nama svaka ekipa preuzme sredinu i vrši presing na naša zadnja 2 vezna 35m-40m od gola.
Problem leži u manjku igrača u veznom redu, jer to nam naša krila ne znaju igrati niti pomoći u sredini - jer su jednosmjerna. Konačan zaključak = mi 4 igrača gonimo po bokovima a u vezi imamo 3 igrača na 5....još gore je kad imamo samo 2 u sredini kad igramo u formaciji sa 2 napadača. To nam se desilo protiv Belgije, a tukli su nas i Irci upravo na sredini terena, kao što su nas patili i Kiprani prošli ciklus kvalifikacija.
Ne mogu da vjerujem, sve nam ide u koristGoalgetter je napisao/la:Visca se povrjedio, ne igra sutra, ne znam koliko je tacna informacija, tako sam ja cuo.
I ja isto mislim da bi 4-2-3-1 bila bolja, baš tako kako si napisao. Da svi svoje pozicije igraju je najbolje.rope11 je napisao/la:Nikakva steta vala.![]()
Kako uklopiti Milicevica i Hajrovica po krilima? Ja sam nekako vise za 4231 formaciju gdje bi svi igrali na svojim primarnim pozicijama gdje bi naravno pruzili svoj maksimum, Milicevic AMF, Hajrovic desno krilo, Lulic lijevo (mada je on bolji kada je povuceniji nazad, al' sta da radis kad nemas alternative). Nazad Dzadzalo i Pjanic, a ovom bas i odgovara ova formacija gdje igra uz defanzivnog veznog.
Mada je i ova gore postavljena postava dobra ako uzmemo u obzir s kim smo prije igrali, samo bez Medunjanina i nekih glupavih eksperimenata i sve pet.
Znaci Vranjes ipak starta, pisalo se da nece radi povrede.
+1rope11 je napisao/la:Nikakva steta vala.![]()
Kako uklopiti Milicevica i Hajrovica po krilima? Ja sam nekako vise za 4231 formaciju gdje bi svi igrali na svojim primarnim pozicijama gdje bi naravno pruzili svoj maksimum, Milicevic AMF, Hajrovic desno krilo, Lulic lijevo (mada je on bolji kada je povuceniji nazad, al' sta da radis kad nemas alternative). Nazad Dzadzalo i Pjanic, a ovom bas i odgovara ova formacija gdje igra uz defanzivnog veznog.
Mada je i ova gore postavljena postava dobra ako uzmemo u obzir s kim smo prije igrali, samo bez Medunjanina i nekih glupavih eksperimenata i sve pet.
Znaci Vranjes ipak starta, pisalo se da nece radi povrede.
Nadam se da ce hajrovic poceti jer je bolji igrac od visce, bolji sut, dribling...hapuc je napisao/la:"Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća zbog povrede neće moći sutra nastupati u kvalifikacionom susretu sa Grčkom.
Pred kraj večerašnjeg treninga našeg tima na stadionu Karaiskakis u Pireju, Višća je obnovio povredu zgloba i on sutra neće biti na raspolaganju selektoru Mehmedu Baždareviću."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.