Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Neutral
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Neutral » 10 nov 2016, 23:25

Jučer u nekoga, 3.3mb skida po sekundi, a kod mene milion godina bhtelekom 590kbs, idemo prvi, dajemo više :D :D :D

Svako malo pišem o ovome istom problema, pa imaju li ti ljudi imalo obraza, ne čudi što su izgubili tisuće i tisuće pretplatnika. Ja minimalno znam sto ljudi koji su prešli na telemach zbog brzine, tv (sportklub) i bolje ponude za telefine.

bh telekom je najveća podvala bosni nakon dejtona

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 11 nov 2016, 01:09

zna li neko sto mi se kad kliknem na jednu sliku otvori 34564 novih prozora, i ne mogu ih pogasiti dok ne izvadim bateriju iz laptopa?
hvala

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 11 nov 2016, 15:50

više se ne može skinuti windows10 sa microsoft stranice ? i kako uopšte instalirati preko usb-a vidim da ima ta opcija

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 nov 2016, 15:15

Jucer mi bio Windows 10 update i net radio normalno preko lan kabla, sad se spojim i nece. Pise Network no internet access
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 nov 2016, 15:27

do kabla ti je sigurno ili nečega drugog, nije do win10, barem ne bi trebalo biti

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 nov 2016, 15:28

Neutral je napisao/la:do kabla ti je sigurno ili nečega drugog, nije do win10, barem ne bi trebalo biti
Kabal radi, pise tako, postavke modema u redu
Stoji ipv4 i 6 not connected
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 nov 2016, 15:32

6 iskljuci i pokusaj opet, restartaj modem, ako ne idem kompletno resetiraj modem ako ti je bhtelekom

ako nije do toga, mozda ti je lost driver od mrežne na matičnoj ili je posebna. Meni se to dešavalo mislim na 8 ili sada na 10, kada instaliram nema mi nikako mrežne kartice i ne mogu pristupiti internetu, pa sam moram posebno skidati driver. Evo prije par dana na laptop sam nabacio 10 i bez problema je bila interneta

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 nov 2016, 15:34

Neutral je napisao/la:6 iskljuci i pokusaj opet, restartaj modem, ako ne idem kompletno resetiraj modem ako ti je bhtelekom

ako nije do toga, mozda ti je lost driver od mrežne na matičnoj ili je posebna. Meni se to dešavalo mislim na 8 ili sada na 10, kada instaliram nema mi nikako mrežne kartice i ne mogu pristupiti internetu, pa sam moram posebno skidati driver. Evo prije par dana na laptop sam nabacio 10 i bez problema je bila interneta
Sinoć mi radio, a Logosoft je u pitanju. A ne mogu driver skinuti jer nemam neta

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 nov 2016, 15:38

Otelo je napisao/la:Jucer mi bio Windows 10 update i net radio normalno preko lan kabla, sad se spojim i nece. Pise Network no internet access
Ako imas bilo kakav security program poput McAfeea i sl. deinstaliraj.

Otvori command prompt, kucaj ipconfig /all (tacno ovako da ima razmaka i kosa crta blize all) pa enter. Vidi da li ti IPv4 adresa, Gateway i ostale stvake imaju dodjeljene adrese. Ako je tu sve ok, u command promptu kucas:

ipconfig /release pa enter, nakon toga ipconfig /renew pa opet enter. Udjes u device manager i vidis ima li kakvih zutih usklicnika, ako ne, onda bi trebalo biti sve ok a ako ne, vjerovatno nije do tebe neg do provajedra.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 nov 2016, 15:44

Asteriks je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Jucer mi bio Windows 10 update i net radio normalno preko lan kabla, sad se spojim i nece. Pise Network no internet access
Ako imas bilo kakav security program poput McAfeea i sl. deinstaliraj.

Otvori command prompt, kucaj ipconfig /all (tacno ovako da ima razmaka i kosa crta blize all) pa enter. Vidi da li ti IPv4 adresa, Gateway i ostale stvake imaju dodjeljene adrese. Ako je tu sve ok, u command promptu kucas:

ipconfig /release pa enter, nakon toga ipconfig /renew pa opet enter. Udjes u device manager i vidis ima li kakvih zutih usklicnika, ako ne, onda bi trebalo biti sve ok i vjerovatno nije do tebe neg do provajedra.
Stoji ip4 preffered, ima gateway, ali status media disconnrcted, tih programa nemam, a ostale komande ne mogu jer je media disconnrcted
A u device manager ima other devices i ispod unkown s uzvicnokom

Fizička adresa ima sve nule

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 nov 2016, 15:55

Ides u control panel - network and sharing centre. U lijevom uglu imas change adapter settings i onda ides na local area conections, desni klik, properties, klik na IPv4 (nemoj na IPv6), opet properties, i vidi da li ti je obtain an ip adres stavljen na automatic, te takodjer i DNS ispod.

Ak je tu sve uredu, iskljuci modem na tri minute, ponovo ukljuci i vidi u services (start - services) da li ti je dhcp clinet pokrenut (started) i postavljen na automatic, ako nije, postavi.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 nov 2016, 16:04

Asteriks je napisao/la:Ides u control panel - network and sharing centre. U lijevom uglu imas change adapter settings i onda ides na local area conections, desni klik, properties, klik na IPv4 (nemoj na IPv6), opet properties, i vidi da li ti je obtain an ip adres stavljen na automatic, te takodjer i DNS ispod.

Ak je tu sve uredu, iskljuci modem na tri minute, ponovo ukljuci i vidi u services (start - services) da li ti je dhcp clinet pokrenut (started) i postavljen na automatic, ako nije, postavi.
Sve je tako bilo i ne radi

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 nov 2016, 16:08

Aj tacno uslikaj da vidim te usklicnike u device manageru pa zaljepi ovdje.

Takodjer mi uslikaj i adapter settings (network and shering center).

Tebi je u sustini ostalo jos samo jedno, da skines preko drugog pc/laptopa instalacioni od programa windows repair all in one, prebacis na svoj pc/laptop, instaliras pokrenes, cekiras sve stavke i start repair. Pustis da ti odradi jedno 30 min i ak nakon toga nece, nesto si vece blokirao updejtom.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 nov 2016, 16:18

Asteriks je napisao/la:Aj tacno uslikaj da vidim te usklicnike u device manageru pa zaljepi ovdje.

Takodjer mi uslikaj i adapter settings (network and shering center).

Tebi je u sustini ostalo jos samo jedno, da skines preko drugog pc/laptopa instalacioni od programa windows repair all in one, prebacis na svoj pc/laptop, instaliras pokrenes, cekiras sve stavke i start repair. Pustis da ti odradi jedno 30 min i ak nakon toga nece, nesto si vece blokirao updejtom.
Ma nece ni na drugom laptopu

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 nov 2016, 16:19

Skines negdje drugo, kod kolege, cure il koga vec, kod komsinice kakve :mrgreen:

Prebacis na usb i zavrsena prica.

Znaci ovaj program windows repair all in one je lijek za vecinu problema slicnog tipa. Isti ce ti pokazati da li je u pitanju greska sistema/registra il pak modema te na kraju i provajdera.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 nov 2016, 16:50

Asteriks je napisao/la:Skines negdje drugo, kod kolege, cure il koga vec, kod komsinice kakve :mrgreen:

Prebacis na usb i zavrsena prica.

Znaci ovaj program windows repair all in one je lijek za vecinu problema slicnog tipa. Isti ce ti pokazati da li je u pitanju greska sistema/registra il pak modema te na kraju i provajdera.
Wi-fi na laptopu mi radi jer mi je komšija dao šifru.

http://prntscr.com/d6dc12

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 nov 2016, 16:59

Tu je sve ok, msm na sliku.

Znaci samo to, ak vec fatas wifi skidaj ovaj program, instal i odradi ostalo navedeno.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 nov 2016, 17:15

Asteriks je napisao/la:Tu je sve ok, msm na sliku.

Znaci samo to, ak vec fatas wifi skidaj ovaj program, instal i odradi ostalo navedeno.
Idem na repairs i on sve sam odradi?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 nov 2016, 17:23

Ides repairs, open repair, start repairs i sacekas 30-ak minuta.

I da, ak imas u donjem desnom uglu desktopa nesto tipa Windows Genuine, znaci da ti istekla/pirat verzija W10 i da trebas iskljuciti automatic update.

adidas
Kontakt:

Post Postao/la adidas » 12 nov 2016, 18:23

miki_92 je napisao/la:
adidas je napisao/la: Nemam neki budjet trazim et samo da mogu pokrrnut nivije naslove tipa gta 5 ili fifa 17...pošto sam dosta para izletio za auto..
http://www.olx.ba/artikal/23110246/inte ... 6mb-cache/

http://www.olx.ba/artikal/23476145/asus-r7-260x/

ili

http://www.olx.ba/artikal/23030158/sapphire-r9-270-2gb/
koja je razlika izmedju ovih i5 2400 ili 2500 i i5 3xxx

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.