FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

pitic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pitic » 12 nov 2016, 00:41

Na ovoj utakmici sam razmišljao o samoranjavanju u 18 minuti. Košpe nisam ni normalno otvorio, a već 0-2 za mesare.

SRETAN BROJ - 1725

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 nov 2016, 01:20

hilmo je napisao/la:Jučer ja pitah da mi neko konkretno kaže zašto je taj Bašić kapacitet za nas? Niko konkreno ne odgovori. Iskren da budem nisam nešto pratio njegov rad pa je možda moje pitanje izgledalo "potcjenjivači" prema njemu.

Pročitao sam ovaj njegov interviju i djeluje mi pravo interesantan. Čak bih ga odmah zaposlio u stručni štab. Neka bude pomoćnih Čali i neka radi video analize protivnika, očito se u to mnogo razumije. Ne vjerujem da bi on takvu ponudu prihvatio, ali eto nekako mi je baš za te pozicije.

Evo jednog dijela gdje govori o najvećem problemu fudbalera ove lige:

U našoj ligi je rijetkost da gledate meč u kojem uživate. Klubovi ne igraju dopadljiv fudbal i teško je reći koliko se trude u tome. Od Bašića smo tražili odgovor i na to pitanje

"Zrinjski, Željezničar i Radnik su tri kluba u kojima vidim zdrav sistem. Jako puno je do infrastrukture, do trenažnog procesa, ali i do kvalitete lige. Tokom jednog istraživanja u našoj ligi gdje se analizrao derbi između Željezničara i Sarajeva, Željezničar je imao 70 šprinteva u tom meču. Isti taj Željo sa istim tim kadrom kada je igrao protiv Ferencvaroša imao je 150 šprinteva. Zašto to govorim? Dakle, spora je liga i protivnik ti ne dozvoljava da ubrzaš igru. Cilj je ubrzati našu igru. Mora se cijela liga podići. Ne može se samo Zrinjski podići, jer ostali nisu dobri. Naši igrači su jako nezreli, malo se vremena provodi na videoanalizama i teoriji. Igrač mora shvatiti da fudbal nije trčanje za jednom loptom. Igrač jedan u meču ukupno dvije ili tri minute ima loptu u svom posjedu. Šta radiš tokom ostalih 87? Gdje se krećeš? Kad? U kojem intenzitetu? Problem je što ne idemo od temelja, nego uvijek od krova. Izbacujemo jako puno školovanih trenera, ali nikako da se uhvatimo u koštac sa problemima i da napravimo plan makar za narednih osam godina. Nijemci od obdaništa kreću sa tim...", u srž pogađa Bašić.
Svaka mu cast..
Iskreno ja sam za mladjeg trenera, koji ce imati znanje, kvalitet i slobodu da napravi nesta od ekipe..
Basic mi djeluje mnogo zanimljiv, ima sigurno potencijala..

Polovini forumasa ovde niko iz BiH nije za fkS.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 12 nov 2016, 09:32

hilmo je napisao/la:Jučer ja pitah da mi neko konkretno kaže zašto je taj Bašić kapacitet za nas? Niko konkreno ne odgovori. Iskren da budem nisam nešto pratio njegov rad pa je možda moje pitanje izgledalo "potcjenjivači" prema njemu.

Pročitao sam ovaj njegov interviju i djeluje mi pravo interesantan. Čak bih ga odmah zaposlio u stručni štab. Neka bude pomoćnih Čali i neka radi video analize protivnika, očito se u to mnogo razumije. Ne vjerujem da bi on takvu ponudu prihvatio, ali eto nekako mi je baš za te pozicije.

U našoj ligi je rijetkost da gledate meč u kojem uživate. Klubovi ne igraju dopadljiv fudbal i teško je reći koliko se trude u tome. Od Bašića smo tražili odgovor i na to pitanje

"Zrinjski, Željezničar i Radnik su tri kluba u kojima vidim zdrav sistem. Jako puno je do infrastrukture, do trenažnog procesa, ali i do kvalitete lige. Tokom jednog istraživanja u našoj ligi gdje se analizrao derbi između Željezničara i Sarajeva, Željezničar je imao 70 šprinteva u tom meču. Isti taj Željo sa istim tim kadrom kada je igrao protiv Ferencvaroša imao je 150 šprinteva. Zašto to govorim? Dakle, spora je liga i protivnik ti ne dozvoljava da ubrzaš igru. Cilj je ubrzati našu igru. Mora se cijela liga podići. Ne može se samo Zrinjski podići, jer ostali nisu dobri. Naši igrači su jako nezreli, malo se vremena provodi na videoanalizama i teoriji. Igrač mora shvatiti da fudbal nije trčanje za jednom loptom. Igrač jedan u meču ukupno dvije ili tri minute ima loptu u svom posjedu. Šta radiš tokom ostalih 87? Gdje se krećeš? Kad? U kojem intenzitetu? Problem je što ne idemo od temelja, nego uvijek od krova. Izbacujemo jako puno školovanih trenera, ali nikako da se uhvatimo u koštac sa problemima i da napravimo plan makar za narednih osam godina. Nijemci od obdaništa kreću sa tim...", u srž pogađa Bašić.
Hilmo ja sam prvi spomenuo Basica nakon teksta koji sam procitao. Rekao sam ti da iz teksta sam zakljucio da je napravio puno vise nego iko iz naseg strucnog staba tako da ga smatram vrlo interesantnim. Objasnjeno je sa dosta detalja sta je frajer sve radio. Moja je namjera bila da i drugima skrenem paznju na tekst a ne da forsiram neke moje interpretacije. Eto tvoji su zakljucci identicni mojim (sto inace nije cesto :)). Cak i operativno mogao bi nam pomoci a mozda i u tranziciji mladih fudbalera u seniorski tim, jer talenata imamo. Djeluje da bi nam bio koristan a i njemu bi valjalo. Takodje pristup i filozofija fudbala su mu moderniji od polulijevo i jaranskih dogovora. A Mortem i jos par njih bahato i potcjenjivacki reaguju na lika, tipa 'ta ce on, divi mu vusugla. Njihovo pravo.

Moze se ljudski sa covjekom sjesti i naci odgovarajuce mjesto ako zelimo, jer sa nasim resursima on bi mogao dosta postici kao dio kluba.

Evo i sa Zipom jednom da se slozim. Svaka cast. Jos samo da Ordagic i Obradovic potpisu pa da me hercika zdrma :)

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 12 nov 2016, 09:39

kengur je napisao/la:

Hilmo ja sam prvi spomenuo Basica nakon teksta koji sam procitao. Rekao sam ti da iz teksta sam zakljucio da je napravio puno vise nego iko iz naseg strucnog staba tako da ga smatram vrlo interesantnim. Objasnjeno je sa dosta detalja sta je frajer sve radio. Moja je namjera bila da i drugima skrenem paznju na tekst a ne da forsiram neke moje interpretacije. Eto tvoji su zakljucci identicni mojim (sto inace nije cesto :)). Cak i operativno mogao bi nam pomoci a mozda i u tranziciji mladih fudbalera u seniorski tim, jer talenata imamo. Djeluje da bi nam bio koristan a i njemu bi valjalo. Takodje pristup i filozofija fudbala su mu moderniji od polulijevo i jaranskih dogovora. A Mortem i jos par njih bahato i potcjenjivacki reaguju na lika, tipa 'ta ce on, divi mu vusugla. Njihovo pravo.

Moze se ljudski sa covjekom sjesti i naci odgovarajuce mjesto ako zelimo, jer sa nasim resursima on bi mogao dosta postici kao dio kluba.

Evo i sa Zipom jednom da se slozim. Svaka cast. Jos samo da Ordagic i Obradovic potpisu pa da me hercika zdrma :)
:bih: :bih: :bih:
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 nov 2016, 10:54

Mozda reagujem bahato ali to je cinjenica. Tebi je glavno zato sto je on mlad i zato sto je dobio Sarajevo na Koševu. To je njegov najveci uspjeh u karijeri i svaka mu cast na tome ali realno, mi smo zadnje 2 sezone odron, nas je u ove 2 godine mogao dobiti ko je htio, bukvalno. Pogledaj mu ostale rezultate pa ces vidjeti da je istina ovo sto govorim. On veze nema i zivotu i jedan dobar rezultat ne moze izbrisati kompletnu sezonu. To sto je mlad ne igra nikakvu ulogu jer trener moze imati i 70 godina, iskustvo je bitno. On je jedno on najgorih rjesenja koji su se i u sali spominjali ovdje. Ne znam stvarno na cemu baziras/te svoje misljenje ali nismo svi isti i ja to postujem. Neki bi njega doveli u strucni stab, sd ili slicno a nase legende sjede, neko ko se ustvari razumije u fudbal. Ne moraju ni biti nase legende nego obicni ljudi koji imaju neko znanje.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 12 nov 2016, 11:02

Jedna stvar je tu malo cudna, ako je on toliki strucnjak, toliko zasluzan za uspjeh tog meta kako vec. Od kad su presli, 2,3 lige koliko vec, zasto su ga se odrekli tako lahko ako je posteno usao sa klubom, ne vjerujem da bi dobio nogu da je toliko zasluzan. Za mene jos jedna ubleha, i ono kukanje sa sudijama pa salje pomocnika dno dna! A sto se tice tekme na kosevu, niko ne zna kako se ono desilo. :hmmmmm:

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 12 nov 2016, 12:01

Pa jestel normalni, još pričate o Bašiću :lol: i prizivate ga.
Nije ni čudno što smo na niskim granama kad i navijači žele da se zadovolje nekim anonimusima.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 nov 2016, 12:11

Nije ni cudo sto nemamo uspjeha, generalno kad sve domace omalovazavamo...

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 12 nov 2016, 13:06

Sarajlijica1946 je napisao/la:Jedna stvar je tu malo cudna, ako je on toliki strucnjak, toliko zasluzan za uspjeh tog meta kako vec. Od kad su presli, 2,3 lige koliko vec, zasto su ga se odrekli tako lahko ako je posteno usao sa klubom, ne vjerujem da bi dobio nogu da je toliko zasluzan. Za mene jos jedna ubleha, i ono kukanje sa sudijama pa salje pomocnika dno dna! A sto se tice tekme na kosevu, niko ne zna kako se ono desilo. :hmmmmm:
Nije basic zasluzan za uspjeh metal... nego predsjednik ovog kluba , oni kad su redali pobijede basic je vodio tr.... za basica je klub tipa visocke bosne ili rudar kakanj , Sarajevo je gigant za BH okvire i tako treba struku sastavljati doduse nista nije bolje sad u klubu od omladinaca pa nadalje , al doci ce promijene ...

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 12 nov 2016, 13:54

Zip je napisao/la:Nije ni cudo sto nemamo uspjeha, generalno kad sve domace omalovazavamo...
Daleko od toga da sve domaće omalovažavamo, al Bašić nije kalibar za neko "normalno" Sarajevo. U budućnosti možda, ali sada ne, to je sigurno.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 12 nov 2016, 14:11

Frajera nabiju nogom u Jajcu, vi bi ga u Sarajevo? Zemljo otvori se.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 12 nov 2016, 14:13

Derdiyok je napisao/la:
ThrillerHz je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Sta je FK Jaguar djece ti :urnebes:
AHAHAHAAHAH, klub u kantonalnoj ligi, osnovao ih covjek iz Kameruna, dosta tamnoputih igra za njih :rol: Vidjeh na FB objavu za ovu prijateljsku, pa reko da vidim zna li ko sta vise o tome ?
Marc Bogmis ih je osnovao, ja mislim da se tako zove čovjek. Preko njega su naši došli do Noukena i meščini saznali da tamo vodi neku školu fudbala za dječurliju.
Da da, Marc ih je osnovao. Prosle sezone su se ugasili jer je Marc napao sudiju i dobili su kaznu, zbog koje nisu mogli nastaviti sezonu (financijski problemi). Ovu sezonu u kantonu se nisu prijavili, ali koliko sam upucen igrat ce prijateljske utakmice i naredne sezone bi se mogli vratiti u kanton. Primarni cilj im je da dovode te tamnopute igrace i da ih dalje preprodaju... Ali i dalje niko nista nit potvrdi nit demantova da li igraju prijateljsku sutra ? Oko 10 ujutro nekad ?
1946~

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 12 nov 2016, 14:22

@Sarajlijica1946,
"zasto su ga se odrekli tako lahko" - po tebi je Guardiola rinaka jer ga je Bayern pustio U City.
@Lik,
Ti si jedini koji zeli da ga zadovoljavaju anonimusi kao i ovi iz sportskog staba, nismo svi kao ti.
@Mortem,
Prva premisa ti je pogresna "Tebi je glavno zato sto je on mlad i zato sto je dobio Sarajevo na Koševu". To sto je mlad je pozitivno i znaci da mu karijera nije dugacka te da ima potencijala. To sto je nas dobio eliminise pravo da budemo prema njemu prepotentni jer nas je spustio na zemlju. Oba ta razloga nisu uopste glavni preduslovi da bi dosao kod nas. Nakon sto procitas tekst (da ja ne ponavljam) reci mi ko u nasem sadasnjem strucnom stabu ima vise znanja i sposobnosti od njega. Ihtijarevic ? Glavonja ? Ko ? Basic nije ni blizu Hadzije za kojeg sam rekao da bi volio da bude SD ili Slavise ali da moze biti koristan operativac u puno poslova koji se ne vide ali su bitni za klub. Sadasnji SS nam je katastrofa i HITNO ga treba staviti na noge kao i Akademiju.

Trebamo se osloboditi ljudi koji naturaju staromodni staticni dekadentni stil fudbala i dovesti ljude koji nas mogu voditi u buducnost. Nasi igraci misle da kopiraju Barcu igrajuci od noge do noge ali nije to ni blizu. Na 30 metara od gola niko nema namjere ici u dubinu nego sire nesto okolo i sporo tako da se protivnicke odbrane i ne umore protiv nas. Nije problem bunker nego nasa sporost i nedostatak playa (ideja). Jedini fol je lopta u prazan prostor pa ako upali mozda se nesto izrodi. A Benkara ili Ahmet ce se valjda snaci nekako. Posmatrajte nase igrace bez lopte. To su elementarne stvari, a ne 4-4-2 i 4-2-3-1 sheme. Tek to bi ih pogubilo totalno. Ko kod nas moze analizirati protivnika i Cali dati kakvu korisnu ideju ? Ko ?

Svi sude Basicu a frajer je u uslovima koje je imao napravio sta moze. Nasi imaju 10 puta bolje uslove i budjet i opet su upropastili sansu. A sto se tice "anonimusa", i Bosa Tanjevic je bio niko kad nas je odveo do titule prvaka Evrope. Sve i jedan nas igrac od Vahidina, Husrefa, Hadzije, Edhema Sljive, Jasenkovica, Paje, Papeta, Teskeredzica sve ih je FKS napravilo imenima a nisu dosli kao poznati. Mozda su bili gladni dokazivanja a mozda im je i ljubav prema bordo dresu pomogla da uspiju. Tada nije bilo bahatog papanluka kao nas Radovac (koji nije anonimus i koji misli da je Svevisnji). Hase je kupovao namirnice za siromasne familije ali nikada nije o tome pricao, ali raja je znala. Nije bilo bahatosti i pisanja po sirotinji. Moji su generacijama iz Sarajeva a ne mislim da sam bolji od nekoga iz Visokog ili Zenice, samo zbog mjesta rodjenja. A sada je sve iz Jajca smece i nedovoljno dobro.

Nije mi Basic niko u familiji pa da ga guram, ali nama hitno u SS trebaju ljudi koji znaju i zele da rade. Basic ili neko bolji ali ovo trenutno je problem. Ovo Sarajevo je svjetlosnim godinama iza onog predratnog.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 12 nov 2016, 14:33

Guardiola je otisao zbog toga sto nije osvojio ligu prvaka, i sto su mu vise kesa arapi davali. Na kojoj planeti to mozes porediti? Ovog su nabili nogom u Jajcu, kao sto kolega @pasica rece. Da je dobar ostao bi, nisu jos ispali ni blizu toga.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 nov 2016, 14:34

Tu si sasvim u pravu druze kengur. Ihtijarevic je idiot koji je zalutao u ovaj posao ali iskreno mi reci, da li je onda prizivanje ''nekog'' Basica pametna, dobra stvar? Ja sam od pocetka rekao da je Ihtijarevic odron i da nije za nas, ne za najveci BH klub. On je za klubove poput Metalleghe-a, Bosne Visoko i slicnim, uz duzno postovanje navedenih svakako. Mene srce bolan boli kada vidim da je neki Zeljeznicar 2 trofeja ispred nas. Klub koji je u bivsoj drzavi proveo desetak godina po nizim ligama i koji nista znacajno nije uradio osim jedne titule na koju su cekali 50 punih godina, bili prigradski klub za koji sarajlije nisu navijale jer se nismo mogli poistovjetiti sa istim. Srce me boli sto je takav klub danas ispred nas, poslije rata. Zato ja necu da se zadovoljavam raznim ljudima poput Ihtijarevica i Basica i slicnih. To nisu ljudi za nas. Mi nikad necemo biti k'o sto smo prije bili ali ja nista vise ne trazim osim osvajanja titula u Bosni i jedne godine u europi, u ovoj jadnoj ligi gdje su ti konkurenti politicke tvorevine i klubovi nastali jucer. Necu da se zadovoljavam takvim ljudima. Kazem ti, nikada necemo biti k'o sto smo prije bili ali da ne mozemo osvajati trofeje u ovoj jadnoj ligi to ne mogu da shvatim, srce me evo steze dok pisem ovo.
Istina je da je Hase davao siromasnim i bas zato hocu da shvatis kakvi ljudi nas trebaju predstavljati. Moji su odavde i prije nego sto je nastalo ime ''Sarajevo'', dok je bila Vrhbosna tako da shvatam o cemu govoris ali ja ti ne govorim zato sto je neko iz Jajca. Jajce je ba kraljevski grad i nijedan mi ne smeta, ja obozavam Banja Luku, Mostar i Tuzlu jer su to sve Bosanski gradovi i naravno da mi nece smetati to, ja ti govorim opcenito o covjeku kakav je pa da je dosao iz ne znam ti cega ako je on dobar za moje SARAJEVO on ce i ostati tu. Nadam se da si shvatio sta ti govorim i nadam se da te nisam uvrijedio necim.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 12 nov 2016, 14:48

slika

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 nov 2016, 15:07

Lik je napisao/la:
Zip je napisao/la:Nije ni cudo sto nemamo uspjeha, generalno kad sve domace omalovazavamo...
Daleko od toga da sve domaće omalovažavamo, al Bašić nije kalibar za neko "normalno" Sarajevo. U budućnosti možda, ali sada ne, to je sigurno.
Ma uredu raspravljat jel za Sarajevo il ne, al momak je mlad i mozda ce ga sutra bas prizivati ovi koji ga sad smatraju smokljanom, i ismijavaju.. Izabrao je put, bar zna sta zeli i ima cilj, za razliku od nekih...

Ja sam da imamo mlade ljude, skolovane, kvalitetne i strucne. Ako je on taj, meni je ok..
Kodro je bio taj idealan covjek za nas, steta opet sto je to tako olako propalo..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 nov 2016, 15:09

E pa sretna nam 13000-ta stranica :thumbup:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 nov 2016, 15:11

:clap:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 12 nov 2016, 15:22

Memara je napisao/la:slika
Vracaj desnog! :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, bvsic, Google Adsense [Bot], laznokrilo, MokraKifla, Olise, zagorski i 95 gostiju.