FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 11 nov 2016, 23:05

Sabinho je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Jušer ja pitah da mi neko konkretno kaže zašto je taj Bašić kapacitet za nas? Niko konkreno ne odgovori. Iskren da budem nisam nešto pratio njegov rad pa je možda moje pitanje izgledalo "potcjenjivači" prema njemu.

Pročitao sam ovaj njegov interviju i djeluje mi pravo interesantan. Čak bih ga odmah zaposlio u stručni štab. Neka bude pomoćnih Čali i neka radi video analize protivnika, očito se u to mnogo razumije. Ne vjerujem da bi on takvu ponudu prihvatio, ali eto nekako mi je baš za te pozicije.

Evo jednog dijela gdje govori o najvećem problemu fudbalera ove lige:

U našoj ligi je rijetkost da gledate meč u kojem uživate. Klubovi ne igraju dopadljiv fudbal i teško je reći koliko se trude u tome. Od Bašića smo tražili odgovor i na to pitanje

"Zrinjski, Željezničar i Radnik su tri kluba u kojima vidim zdrav sistem. Jako puno je do infrastrukture, do trenažnog procesa, ali i do kvalitete lige. Tokom jednog istraživanja u našoj ligi gdje se analizrao derbi između Željezničara i Sarajeva, Željezničar je imao 70 šprinteva u tom meču. Isti taj Željo sa istim tim kadrom kada je igrao protiv Ferencvaroša imao je 150 šprinteva. Zašto to govorim? Dakle, spora je liga i protivnik ti ne dozvoljava da ubrzaš igru. Cilj je ubrzati našu igru. Mora se cijela liga podići. Ne može se samo Zrinjski podići, jer ostali nisu dobri. Naši igrači su jako nezreli, malo se vremena provodi na videoanalizama i teoriji. Igrač mora shvatiti da fudbal nije trčanje za jednom loptom. Igrač jedan u meču ukupno dvije ili tri minute ima loptu u svom posjedu. Šta radiš tokom ostalih 87? Gdje se krećeš? Kad? U kojem intenzitetu? Problem je što ne idemo od temelja, nego uvijek od krova. Izbacujemo jako puno školovanih trenera, ali nikako da se uhvatimo u koštac sa problemima i da napravimo plan makar za narednih osam godina. Nijemci od obdaništa kreću sa tim...", u srž pogađa Bašić.

Oduzeti mu licencu i deportovati ga iz drzave.
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 nov 2016, 23:10

Pantelija je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Jušer ja pitah da mi neko konkretno kaže zašto je taj Bašić kapacitet za nas? Niko konkreno ne odgovori. Iskren da budem nisam nešto pratio njegov rad pa je možda moje pitanje izgledalo "potcjenjivači" prema njemu.

Pročitao sam ovaj njegov interviju i djeluje mi pravo interesantan. Čak bih ga odmah zaposlio u stručni štab. Neka bude pomoćnih Čali i neka radi video analize protivnika, očito se u to mnogo razumije. Ne vjerujem da bi on takvu ponudu prihvatio, ali eto nekako mi je baš za te pozicije.

U našoj ligi je rijetkost da gledate meč u kojem uživate. Klubovi ne igraju dopadljiv fudbal i teško je reći koliko se trude u tome. Od Bašića smo tražili odgovor i na to pitanje

"Zrinjski, Željezničar i Radnik su tri kluba u kojima vidim zdrav sistem. Jako puno je do infrastrukture, do trenažnog procesa, ali i do kvalitete lige. Tokom jednog istraživanja u našoj ligi gdje se analizrao derbi između Željezničara i Sarajeva, Željezničar je imao 70 šprinteva u tom meču. Isti taj Željo sa istim tim kadrom kada je igrao protiv Ferencvaroša imao je 150 šprinteva. Zašto to govorim? Dakle, spora je liga i protivnik ti ne dozvoljava da ubrzaš igru. Cilj je ubrzati našu igru. Mora se cijela liga podići. Ne može se samo Zrinjski podići, jer ostali nisu dobri. Naši igrači su jako nezreli, malo se vremena provodi na videoanalizama i teoriji. Igrač mora shvatiti da fudbal nije trčanje za jednom loptom. Igrač jedan u meču ukupno dvije ili tri minute ima loptu u svom posjedu. Šta radiš tokom ostalih 87? Gdje se krećeš? Kad? U kojem intenzitetu? Problem je što ne idemo od temelja, nego uvijek od krova. Izbacujemo jako puno školovanih trenera, ali nikako da se uhvatimo u koštac sa problemima i da napravimo plan makar za narednih osam godina. Nijemci od obdaništa kreću sa tim...", u srž pogađa Bašić.

Oduzeti mu licencu i deportovati ga iz drzave.
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 nov 2016, 23:13

Zakačili ste se za potpuno nebitnu stvar, ali eto...

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 nov 2016, 23:13

hilmo je napisao/la:Zakačili ste se za potpuno nebitnu stvar, ali eto...
kako bolan hilmo nebitna, pa procjene su mu precizne ko neddzad fazlija u londonu na OI
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 11 nov 2016, 23:14

U nedelju FK Sarajevo igra prijateljsku s FK Jaguar na pomocnom terenu na Kosevu ? Zna li neko vise podataka, da se ode gledat ?
1946~

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 nov 2016, 23:20

Brate, gospodin Basic je izvalio veliku glupost. Reci za klub kojem je prosle godine trener trajao krace nego meni Argeta da ima "zdrav sistem" je banalno. Sagledaj realno desavanja u Zeljeznicaru, moze se reci da je Basic donekle u pravu ali do utakmica sa Standardom, kasnije su svoju djecu potisnuli a ugurali sumnjive igrace. Sagledaj i vrijeme koje je doslo nakon toga, te sadasnju situaciju i shvatices koliku je glupot gospodin Basic izvalio. Za Zrinjski i Radnik to svi znamo, medjutim svrstati Zeljeznicar sa njima je smijesno. Mozda mu je Miske poslao cvaju da ovo izjavi. kuknjava
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 nov 2016, 23:21

Sta je FK Jaguar djece ti :urnebes:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 nov 2016, 23:21

Pantelija je napisao/la:
kako bolan hilmo nebitna, pa procjene su mu precizne ko neddzad fazlija u londonu na OI
Koje su mu loše procjene?
Da pomenuti klubovi imaju zdrav sistem, to je njegovo mišljenje koje je u ovom postu apsolutno nebitno. U ovoj njeovoj rečenici, ili rečenicama, je objasnio opći problem lige što se tiče same igre.

Ali ne, vas je zabolilo što je rekao jednu stvar koja nas apsoluno ne treba zanimati.

Laku noć

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 nov 2016, 23:21

Sabinho je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
Nek' je ziv i zdrav, ali sto dalje od Koseva :stop:
Zasto druze? Mislis li to sa aspekta igrackih kvaliteta ili je nesto drugo u pitanju?
Evo da pravo Panteliji i tebi odgovorim.
Da, s aspekta igrackih kvaliteta koje je pokazao u FKS dresu. Jednostavno, po meni nije bio igrac koji pravi razliku na terenu. Jest dao neke odlicne golove, ali ih je davao i Beli, cak nekad i Comor :D .
Posebno me kod njega nerviralo ono meljanje lopte, uzme je i ne zna sta ce s nje i samo komplikuje. I u pravilu uvijek potez viska. Ne znam zasto su ga nasi pojedini navijaci uzdizali kao nekog ekstra igraca.
I danasnjoj utakmici je imao kod 2-0 sjajnu sansu, koju je upropastio potezom viska, umjesto suta krenuo u dribling i naravno ode sansa.
Kakav je bio u FKS, valjda govori i cinjenica da je otisao u Buducnost.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 nov 2016, 23:23

@hilmaga ovo sto on prica ce ti reci svaki trener koji se iole skolovao. ;) Problem je u tome sto su rijetki treneri koji tome mogu stati u kraj, posebno u ovim jacim klubovima.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 11 nov 2016, 23:25

MortemHz je napisao/la:Sta je FK Jaguar djece ti :urnebes:
AHAHAHAAHAH, klub u kantonalnoj ligi, osnovao ih covjek iz Kameruna, dosta tamnoputih igra za njih :rol: Vidjeh na FB objavu za ovu prijateljsku, pa reko da vidim zna li ko sta vise o tome ?
1946~

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 11 nov 2016, 23:39

Pantelija je napisao/la:
Je*i se hahahh cuj ko Fazlija, gdje ga iskopa :urnebes:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 11 nov 2016, 23:41

hilmo je napisao/la:Jučer ja pitah da mi neko konkretno kaže zašto je taj Bašić kapacitet za nas? Niko konkreno ne odgovori. Iskren da budem nisam nešto pratio njegov rad pa je možda moje pitanje izgledalo "potcjenjivači" prema njemu.

Ovo je prvi put da vidim da neki nas trener na ovaj nacin napravi analizu.
O ovome mi amateri stalno pricamo, dok nam treneri na tv-u daju izjave "utakmica je bila prava prvenstvena".
Losa infrastruktura i katastrofalan strucni kadar, najveci su problem naseg fudbala.

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 11 nov 2016, 23:45

Kakav Basic, imamo mi naseg skauta, doktorirao na video analizama :)

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 12 nov 2016, 00:05

ThrillerHz je napisao/la:
AHAHAHAAHAH, klub u kantonalnoj ligi, osnovao ih covjek iz Kameruna, dosta tamnoputih igra za njih :rol: Vidjeh na FB objavu za ovu prijateljsku, pa reko da vidim zna li ko sta vise o tome ?
Ovaj Jaguar se je prošle sezone takmičio u kantonaloj ligi Sarajevo i nisu uspijeli završiti sezonu radi besparice i odustali od takmičenja u kantonalnoj ligi. Ovaj tamnoputi trener on ih je i osnovao to je njegova ideja. Trenirali su na onom terenu pored glavnog stadiona Otoka onaj mali neuslovni terenčić gdje treniraju neki momci ragbi. Ove sezone ih nema u kantonalnoj ligi i nigdje se ne takmiče da li su se ugasili ja milim da jesu. Jedino da pokupe stare dresove iz ormara iz prošle sezone i da odigraju utakmicu. 2014 su igrali prijateljsku utakmicu protiv Željezničara na pomoćnom na Grbavici. Naranđasto-plave dresove su nosali :urnebes:

Morta tu je avatar opet :cool:
SRETAN BROJ - 1725

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 nov 2016, 00:09

"Sve pratim, ali ne idem na utakmice kao prije. Nisam zadovoljan kvalitetom. Prije je bilo bolje dok su igrali Hota, Škoro, Krupinac, Muratović, Bešlija... Iskreno, pratim Sarajevo i Željezničar, ali mi je draži Bordo tim.''

:tokralju:

@pitic pa nisam ja to bezveze stavio :cool:
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 12 nov 2016, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 12 nov 2016, 00:17

Jedini avatar kojeg sam ikad nosio :cool:

Pobjedom kod Vrbasa očekujem veću posjetu za 500 za razliku od prošle utakmice na Koševu. :kafa:
SRETAN BROJ - 1725

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 nov 2016, 00:19

Mozda dobacimo do 3 milje, sad je i reprezentativna pauza pa kontam da je raja makar malo pozeljela :D

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 nov 2016, 00:21

ThrillerHz je napisao/la:
Marc Bogmis ih je osnovao, ja mislim da se tako zove čovjek. Preko njega su naši došli do Noukena i meščini saznali da tamo vodi neku školu fudbala za dječurliju.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 12 nov 2016, 00:23

pitic je napisao/la:Jedini avatar kojeg sam ikad nosio :cool:

Pobjedom kod Vrbasa očekujem veću posjetu za 500 za razliku od prošle utakmice na Koševu. :kafa:
Pogotovo kad grane sunce i dođemo u šorcevima :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.