NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

Slatinash_7
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la Slatinash_7 » 11 nov 2016, 11:52

TrollsRoyce je napisao/la:Evo zamislimo da dodje u Boston,imali bi petorku thomas bradley crowder horford cousins. U toj ekipi bi glavni igrac vjerovatno bio cousins,vjerovatno bi zabijao 20-25 poena po utakmici,i vjerovatno bi ta ekipa imala 50+ pobjeda. Njemu samo treba pravi trener i ozbiljna ekipa. Sacramento Kingsi su reality show. Stavi Rodmana u ovakvu ekipu i vjerovatno bi u zatvoru zavrsio nakon 2 mjeseca igre.
A bil boston trebao dati nesto SAC u tradeu za Cousinsa,morali bi sigurno dati vise od pika Netsa ove godine..ostat ce rodjo u kingsima do kraja ugovora a onda je sve moguce..mada moraju i lose ekipe imati nekog dobrog igraca,jednostavno salary cap ne dozvoljava toliko ovih superekipa,tako da,mozda ce Cousins i preci u neku bolju ekipu,al ce onda neki drugi igrac slicne kvalitete zaglaviti u Kingsima i tako sve u krug,to i jeste car NBA lige..
Inace LAL stvarno super igraju,pogotovo s obzirom na roster,Walton bas radi prilagodbe u toku utakmice nevjerovatne..jos malo pregame plan da se popravi,jer tesko je svaku pobjedu skoro uzeti nekim preokretom..
Philla razocarala,jos nemaju pobjede,a tu su Embiid,Saric,Sergio pa i Henderson za razliku od prosle godine,i opet nista..ok,jesu konkurentniji,restrikcije minuta za dva glavna centra ali daj uzmi tu pobjedu,kad su mogli Pelicansi morali su i ovi!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 11 nov 2016, 11:58

Pa majstore jesam li ja napisao "zamislimo da dodje",ili sam napisao zamislimo da Kingsi i Celticsi naprave trade u kojem Celticsi daju pick druge runde za Cousinsa. Postoji i free agency,i svjestan sam da je tesko da dodje do toga,i da se tesko stvaraju super timovi,ali ovo je samo scenario u kojem bi Cousins bio glavni igrac 50+ ekipe. Sto se pocelo ovdje negirati kao da pricam o Tobiasu Harrisu.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 11 nov 2016, 12:02

TrollsRoyce je napisao/la:Pa majstore jesam li ja napisao "zamislimo da dodje",ili sam napisao zamislimo da Kingsi i Celticsi naprave trade u kojem Celticsi daju pick druge runde za Cousinsa. Postoji i free agency,i svjestan sam da je tesko da dodje do toga,i da se tesko stvaraju super timovi,ali ovo je samo scenario u kojem bi Cousins bio glavni igrac 50+ ekipe. Sto se pocelo ovdje negirati kao da pricam o Tobiasu Harrisu.
Ma Cousins je prejak igrac,mislim covjek ima i neku poludistancu,puca i trice,post up odavno ima,samo mu treba sastaviti neki tim da maksimizira njegove vjestine,a ne uparivati ga sa Koufosom,WCS(dobro ovo i moze proci) i jos kao lutrijski pik dovesti Papagianisa ili kako se zove vec onaj Grk koga su draftali,jos bezvezni trade napravili,pomjerili se sa osmog mjesta da uz njega dobiju Bogdanovica,kao da je on ne znam ti kakav igrac..Samo do tog FA ima jos ova i sljedeca sezona,a do tad,ko ziv ko mrtav :D
Slatina Bog i batina

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 11 nov 2016, 12:06

Slatinash_7 je napisao/la:
TrollsRoyce je napisao/la:Pa majstore jesam li ja napisao "zamislimo da dodje",ili sam napisao zamislimo da Kingsi i Celticsi naprave trade u kojem Celticsi daju pick druge runde za Cousinsa. Postoji i free agency,i svjestan sam da je tesko da dodje do toga,i da se tesko stvaraju super timovi,ali ovo je samo scenario u kojem bi Cousins bio glavni igrac 50+ ekipe. Sto se pocelo ovdje negirati kao da pricam o Tobiasu Harrisu.
Ma Cousins je prejak igrac,mislim covjek ima i neku poludistancu,puca i trice,post up odavno ima,samo mu treba sastaviti neki tim da maksimizira njegove vjestine,a ne uparivati ga sa Koufosom,WCS(dobro ovo i moze proci) i jos kao lutrijski pik dovesti Papagianisa ili kako se zove vec onaj Grk koga su draftali,jos bezvezni trade napravili,pomjerili se sa osmog mjesta da uz njega dobiju Bogdanovica,kao da je on ne znam ti kakav igrac..Samo do tog FA ima jos ova i sljedeca sezona,a do tad,ko ziv ko mrtav :D
Bas tako ! Ja sam se samo osvrnuo na one sto pisu da je covjek empty stats igrac,sto sigurno nije,i da bi u pravpj ekipi napravio mnogo toga jer se on moze nositi s najboljima. Ali i njegovo vrijeme lagano prolazi tako da,ako zeli prsten ili napad na isti,mora djelovati sto prije.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 11 nov 2016, 12:23

Za mene je definicija superstar igraca sposobnost da s prosjecnim saigracima izbori play off ili nesto vise. A poredjenje DMC sa Loveom je vise nego dobro, ispod prosjecni procenti suta za visokog igraca znace drasticno opadanje poena u dobroj ekipi. Sigurno da bi pomogao nekom od potencijalnih kontendera, ali iskljucivo kao drugi ili treci igrac, ili eventualno prvi strijelac u nekoj izbalansiranoj ekipi kao sto su bili oni sampionski Pistonsi. A to da on donese nekom NBA titulu, na dominantan nacin kao Shaq, ili da makar izbori finale kao Howard, to necemo gledati.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 11 nov 2016, 12:30

BuffonGigi je napisao/la:Za mene je definicija superstar igraca sposobnost da s prosjecnim saigracima izbori play off ili nesto vise. A poredjenje DMC sa Loveom je vise nego dobro, ispod prosjecni procenti suta za visokog igraca znace drasticno opadanje poena u dobroj ekipi. Sigurno da bi pomogao nekom od potencijalnih kontendera, ali iskljucivo kao drugi ili treci igrac, ili eventualno prvi strijelac u nekoj izbalansiranoj ekipi kao sto su bili oni sampionski Pistonsi. A to da on donese nekom NBA titulu, na dominantan nacin kao Shaq, ili da makar izbori finale kao Howard, to necemo gledati.
Pa dobro,to stoji,ali covjek nema ni drugog igraca kraj sebe,kamoli sta vise..ono,nije on Dirk pa da bez i jednog all stara odvede ekipu u PO ili cak do titule..pa sta je Irving bio bez Jamesa,ismijavan jer sa onoliko top5 pikova nije bio ni blizu PO,a gledaj sta mu samo jedna sezona sa onakvim igracem uradi,neke clutch trice je covjek pogadjao..bitno je igraca staviti u dobar,jos bolje idealan kontekst i onda se vide njegove prave sposobnosti..znas da bi Howard recimo dogurao do finala zapada onih godina sa ovakvom ekipom u Sacramentu,iako je to sbbkbb prica,sasvim je opravdano reci da se to nebi desilo..
Slatina Bog i batina

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 11 nov 2016, 12:42

Proslogodisnja ekipa DMC-a je bila u rangu, ako ne i bolja od Howardovog Magica koji je usao u finale. Koga je covjek imao za saigrace, Lewisa i Andersona? Pa necemo se zajebavat...

Kljucna stvar je ta sto je Howard imao prosjek suta preko 60%, trosio i gubio puno manje lopti od Cousinsa, a davao skoro jednak broj poena. Ali ono jos vaznije je da je u reketu zatvarao i zaustavljao skoro sve, Howard je pored vise nego dobrih ofanzivnih brojeva, bio defanzivni monstrum. To je kljucna razlika i razlog zbog kojeg se ne mogu porediti.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 nov 2016, 12:53

BuffonGigi je napisao/la:Proslogodisnja ekipa DMC-a je bila u rangu, ako ne i bolja od Howardovog Magica koji je usao u finale. Koga je covjek imao za saigrace, Lewisa i Andersona? Pa necemo se zajebavat...

Kljucna stvar je ta sto je Howard imao prosjek suta preko 60%, trosio i gubio puno manje lopti od Cousinsa, a davao skoro jednak broj poena. Ali ono jos vaznije je da je u reketu zatvarao i zaustavljao skoro sve, Howard je pored vise nego dobrih ofanzivnih brojeva, bio defanzivni monstrum. To je kljucna razlika i razlog zbog kojeg se ne mogu porediti.
Ključna stvar je ta što je Howard imao fenomenalnog trenera.

Što ne mijenja činjenicu da je Howard tada bio dosta bolji igrač nego je Cousins danas, Howard je bio legitiman MVP kandidat i jedna od najboljih igrača lige, top5 minimalno. I nisam upratio, jel neko ozbiljno poredio prime Howarda i Cousinsa?

A imao je i bolju i izbalansiraniju ekipu.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 11 nov 2016, 13:05

Ma meni on jednostavno nije dobar toliko koliko ga sad ljudi dizu. U napadu zaista ima kompletan arsenal, nema toga sto ne moze uciniti. Ali u glavi jos i dalje nije sazrio, i odbrana mu nije cemu. Ne pomaze ni to sto se u zadnje 2 sezone pokusava napraviti cetvorkom i bjezi od kosa sve vise. On treba svoj okvir da iskoristi za post up situacije koliko god moze, te da vrijeme provodi u reketu koliko god je moguce, bez obzira na cinjenicu da je napredovao kao suter.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 nov 2016, 13:13

BuffonGigi je napisao/la:Ma meni on jednostavno nije dobar toliko koliko ga sad ljudi dizu. U napadu zaista ima kompletan arsenal, nema toga sto ne moze uciniti. Ali u glavi jos i dalje nije sazrio, i odbrana mu nije cemu. Ne pomaze ni to sto se u zadnje 2 sezone pokusava napraviti cetvorkom i bjezi od kosa sve vise. On treba svoj okvir da iskoristi za post up situacije koliko god moze, te da vrijeme provodi u reketu koliko god je moguce, bez obzira na cinjenicu da je napredovao kao suter.
Ma i ne diže ga se toliko, realno. Važi za najboljeg centra, što i jeste. Svi su svjesni njegovih mana, niko ne tvrdi da je jedan od najboljih u ligi, uopšte ne vidim gdje ga se uzdiže više od zasluženog.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 11 nov 2016, 13:21

Ni ja nisan primjetio da ga se dizalo u neke sad visine, ispade da.smo ga gurali u top 5 igraca i sl. sto je daleko od istine ;)

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 11 nov 2016, 14:23

Durant MVP. Na kraju sezone 29ppg na 60% suta iz igre; 7,7 rpg; 4,16 apg. True shooting percentage 72,141592653589793%
Osim ako ga Harden babuka ne nadyebe. Zasad je nepokoyebljiv.
Kawhi se moze zadovoljiti DPOY-em i trecim mjestom na MVP listi.
Lebron se zayebava u regularnoj sezoni, samim tim i ne zasluzuje MVP.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 nov 2016, 16:49

Donnie Darko je napisao/la:
BuffonGigi je napisao/la:Proslogodisnja ekipa DMC-a je bila u rangu, ako ne i bolja od Howardovog Magica koji je usao u finale. Koga je covjek imao za saigrace, Lewisa i Andersona? Pa necemo se zajebavat...

Ključna stvar je ta što je Howard imao fenomenalnog trenera.

Što ne mijenja činjenicu da je Howard tada bio dosta bolji igrač nego je Cousins danas, Howard je bio legitiman MVP kandidat i jedna od najboljih igrača lige, top5 minimalno. I nisam upratio, jel neko ozbiljno poredio prime Howarda i Cousinsa?

A imao je i bolju i izbalansiraniju ekipu.
Top 3, LeBron/Kobe, Howard

I dobio je Brona u playoffu, ali je imao bolju ekipu i sistem nego ovaj cirkus u SAC.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 nov 2016, 17:18

lewis je bio igračina

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 11 nov 2016, 17:24

Kad' je dobio veliki ugovor odma je drasticno pao.

Dobar igrac,ali ne ''igracina'' :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 nov 2016, 17:28

15k poena, okanio se košarke ranije nego što je trebao ugovor ga je uništio. Ima 1.8k trica, odličan šuter, posebno sa čoškova gdje je neumoljivo ubacio. Gledao sam Orlanda tada uveliko, i šteta pa nisu uzeli prsten.

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 11 nov 2016, 17:31

Nelson JJ Hedo Rashard Howard ! Sjajna ekipa.

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 11 nov 2016, 17:37

Al' im je babuka zgadio košarku :kafa:
Viva la France, as they say in Rome.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 11 nov 2016, 17:38

Gdje ces te dvije ekipe porediti covjece,taj Orlando je medju prvima poceo igrati kosarku slicnu danasnjoj,cetvorka sa sutem,trojka kao sekundarni kreator,sa puno pika..Lewis zabijao 18 a Hedo 17 ppg u regularnoj sezoni,cak se to i povecalo u PO,bio je tu i neki JJ Redick,Pietrus za odbranu,Gortat kad odmori Howard,Courtney Lee pa i Rafer Alston za drugu postavu..samo zato sto ih ne mozes porediti sa danasnjim superekipama koje igraju finala ne znaci da je to bila ekipa u rangu proslogodisnjeg Sacramenta..
Slatina Bog i batina

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 11 nov 2016, 17:42

PaskalHens je napisao/la:Al' im je babuka zgadio košarku :kafa:

Cuj babuka,kakav izraz,strasno. xD

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.