13.11.2016. Grčka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Protiv Grčke očekujem...

Pobjedu
85
43%
Remi
64
33%
Poraz
47
24%

Ukupno glasova: 196

JavierBosnia
Kontakt:

Re: 13.11.2016. Grčka - BiH

Post Postao/la JavierBosnia » 09 nov 2016, 20:50

Virtu4l je napisao/la:Ko im igra sad protiv Bjelorusije?
Kombinovani tim, imaju jedno 4-5 igrača iz prve postave
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 09 nov 2016, 22:10

Nadam se da ce nam ovdje proraditi taj patriorski karakter.
0:2 za nas.. i s tim rezonom preskacemo na drugu poziciju koja vodi u baraz !

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 09 nov 2016, 22:11

mislim da je sve "do glave", kvalitetom smo jaci i sa izmjenjenim sastavom, ruku u vatru dajem da bi ih dobili sa timom slicnim onom u japanu jer taj tim ima drugaciji mentalni sklop, ali naravno takav tim je nerealno ocekivati, ovako mesha ih mora nekako refreshovat da i one najvece zvijezde budu zeljne dokazivanja u ovoj utakmici :bih: :bih:
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 09 nov 2016, 22:13

Mentalni sklop ove reprezentacije se zove guzeljanje
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 09 nov 2016, 22:19

Qurac od repke. Ne mogu crnu Bjelorusiju da uzmu ili makar da od-Xaju. Super je to sto nije prva postava igrala ali ja vjerujem da bi mi s kombinovanim sastavom pobijedili tog protivnika. Dole treba makar remi izvuci, mada se ova Grcka moze i uzeti u Atini. Sve osim toga je velika katastrofa.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 09 nov 2016, 23:27

Jedina dobra stvar oko ove utakmice je da Bazdarevic sigurno leti ako izgubimo.

Prije nego sto su igraci dosli na okupljanje vec je poceo traziti alibi unaprijed izjavama da ovo nije kljucna utakmica,trkeljanjem vazda istih gluposti tipa,moramo vrijedno raditi,moramo se spremati ni jednom rijecju ne spomenuvsi ciljeve i ocekivanja.A sto god vise "radi" i "sprema se" to nam igra na terenu izgleda groznije.

Yebo takvog trenera i takvog covjeka,bezmuda i neambiciozna marionetska pi.zda,po belaju jos i trenerski diletant.Takvi su mu i vecina glavnih igraca,ne smijemo izgubiti i slicne luzerske vadione.Budali je jasno da ako budemo isli na bod gubimo milion posto.

Dakle dragi Bazdarevicu i dragi Zmajevi,mi vama ne vjerujemo,puno ste nam ostali duzni jos iz proslog ciklusa a baraza pogotovo,ne vidimo da se vi nesto pretjerano slomiste da vratite to izgubljeno povjerenje.Izletujete opet lagano,mali godisnji od klupskih obaveza,malo opustanja,ovaj dosao,ovaj nije dosao,ne znamo zasto nije dosao i tome slicno.

Demantujte nas u Atini i mi cemo Vam se odmah izviniti.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 09 nov 2016, 23:54

Treba reci i da je generalno atmosfera losa,"novinari" su ga vec sahranili,on ih manje-vise bojkotuje i potura pomocnike.Ocito im ne ispunjava ni zelje a nema ni rezultate,o igri da ne govorim.Ne vjeruju mu ni savez ni javnost,ne vejruje mu ustvari vise niko i samo se ceka dobar povod za konacni odstrijel.
Ostaje da se vidi jesu li ga i igraci sahranili,jedino ga oni mogu izvaditi.Doduse samo do prve nove prilike.
Sve skupa ne mirise na dobro.

I sad dolazimo do onoga sto sam pisao kad je tek dosao,dodvorava se novinarima,cinovnicima iz saveza,menadzerima,lobistima,agencijama a ide u kontru navijacima.A kad dodje gusto svi oni ce ga nabit na nogu samo tako dok ga navijaci mogu spasiti.

To je sad.Ali ko ga yebe,sam je kriv i eto mu sad.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 nov 2016, 00:28

Fidelis je napisao/la:Treba reci i da je generalno atmosfera losa,"novinari" su ga vec sahranili,on ih manje-vise bojkotuje i potura pomocnike.Ocito im ne ispunjava ni zelje a nema ni rezultate,o igri da ne govorim.Ne vjeruju mu ni savez ni javnost,ne vejruje mu ustvari vise niko i samo se ceka dobar povod za konacni odstrijel.
Ostaje da se vidi jesu li ga i igraci sahranili,jedino ga oni mogu izvaditi.Doduse samo do prve nove prilike.
Sve skupa ne mirise na dobro.

I sad dolazimo do onoga sto sam pisao kad je tek dosao,dodvorava se novinarima,cinovnicima iz saveza,menadzerima,lobistima,agencijama a ide u kontru navijacima.A kad dodje gusto svi oni ce ga nabit na nogu samo tako dok ga navijaci mogu spasiti.

To je sad.Ali ko ga yebe,sam je kriv i eto mu sad.
Moze biti i da covjek samo ne zna bolje.
Ne trebaju teorije zavjere kad je neznanje dovoljno.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 nov 2016, 01:22

Hocemo li moci racunati na Vranjesa? Stvarno mi se ne da traziti tu informaciju kroz izjave vrhunskog strucnog staba koji ne zna da li im igrac dolazi na pripreme i kroz izjave igraca gdje jedan govori da smo protiv Kipra igrali fenomelnalno a drugi da smo igrali katastrofalno.

Ako nema Kolasinca mislim da su sanse drasticno umanjene a ako nema ni Vranjesa e onda smo tek u belaju. Njih dvojica su uz Besica ratnici na terenu, mladi i zeljni dokazivanja, izuzetno borbeni i sa takvim stavom tjeraju i ostale da se trude i znatno mogu uticati na utakmicu sa svojom borbenoscu. Takvi igraci nam trebaju protiv jakih reprezentacija a pogotovo jer su Kolasinac i Besic armirani beton u defanzivi na svojim pozicijama a i ofanzivno mogu koliko-toliko pomoci. Najgore sto nemamo adekvatnu zamjenu za te 3 pozicije.

Ne mogu nista dobro ocekivati od utakmice ako pored brige oko toga hoce li selektor poceti sa Medunjaninom i 2 napadaca, imamo Bicakcica i Zukanovica kao bekove u najboljem slucaju sto bi znacilo 4 stopera u zadnjoj liniji. A nas najbolji stoper nas redovno kosta u velikim utakmicama, eto o kakvoj se kvaliteti stopera radi. Naravno ako ne krenemo u nekoj formaciji sa 3 stopera. Zamislite lijevu stranu Zukanovic-Lulic. Pa Bogu plakati. Ne znam cemu omalovazavanje Grcke, nije da su nesto dobri, ali vala nismo neka sila pa da im se rugamo. Edine rijesi ovo kako znas i umijes, nema ko drugi ako neces ti.

Edit: ipak sam nasao da je Vranjes spreman, makar nesto pozitivno.

I zalosno je kako vise ljudi palamudi o Trumpu i izborima u SAD-u nego o svetom sportu u izuzetno bitnoj utakmici za sveti dres
Nad tobom sunce najljepše sja

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 nov 2016, 02:13

Nadam se da ce ovo biti odabir igraca za Grcku, mada iskreno mislim da nas od 2 zla (Medunjanin i 2 napadaca) mora jedno potrefiti. Nekako mi nerealno da krenemo i samo sa Dzekom u napadu i bez Medunjanina
slika

slika

U ovoj formaciji moze i Visca umjesto Hajrovica jer mislim da bi se Visca dosta bolje snasao u ovoj postavci nego gdje je dosada igrao. Mogu i zamijeniti strane Hajrovic i Milicevic, a umjesto Sunjica moze biti i Cocalic. To su vec neke manje bitne stvari jer je sve u 5 deka, a imamo puno vecih briga oko sastava
Nad tobom sunce najljepše sja

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 10 nov 2016, 03:02

Jel dolazi Seo? Sta je sa Begovicem? Jel Spaha dovoljno oporavljen? Jel Ogi 100% spreman. Juce su on i Mili isli na sisanje, sto sugerise prvih 11. Mogli bi ocekivati osisanih jedanaest, a sa klupe upadaju zapusteni Djuric, Hajrovic i Stevanovic da unesu malo nediscipline kad sve taktike vrlog strucnjaka padnu u vodu.
Kako covjek da baci sastav kad ne zna sa sigurnoscu ko je na raspolaganju? Ja mislim da oni to nama namjerno rade, da se ne ispostavi kako smo opet bili u pravu i kako imamo najmanje dva miliona boljih selektora od trenutnog ;)
Sljedeca faza je tvrdoglavost, po uzoru na predhodnika. Medo i Vedo u prvih 11 u inat svima.

Ajmo selektore, ajmo igraci, mobilisite se malo. Treba srce da vam se stegne kad obucete taj dres koji predstavlja ovaj napaceni narod. Jel vas sramota mozda?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 nov 2016, 07:38

dubrovnik je napisao/la: Moze biti i da covjek samo ne zna bolje.
Ne trebaju teorije zavjere kad je neznanje dovoljno.
Sreća pa imamo tebe koji sve znaš, bolje i od svakog selektora.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 10 nov 2016, 08:35

Ja sam sebi kupio suskavac neki dan i da vidis brale, odmah: 4-2-3-1 formacija mi pade napamet. Toplo, preporucujem.

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 10 nov 2016, 08:38

Unofficialpage je napisao/la:Poraz je kraj i ne trebamo se uopšte tješiti da i sa porazom imamo šanse, mislim imamo ali te šanse su ne više od 20% i pobjeda jedino dolazi u obzir.

Pošto nema See mislim da Meša ide sa ovim sastavom:

slika
Pape jesi li to ti?

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 10 nov 2016, 09:18

Ne znam sto ste se navalili toliko na Mesu, mislim na pojedince. Ja nisam protiv Mese, a vjerovatno nisam jedini, tako da mislim da prica "navijaci" nisu uz njeg i na taj nacin globalizovajuci sve navijace pada u vodu.
Covjek jest izgubio u ovim kvalama jednu tekmu od jace repke i pobjedio dvije slabije repke. Je li to toliko katastrofalno? Pa nije sabro 2boda iz 5utakmica, nego 6bodova iz 3 utakmice.
Sad mozda neki crnilo vide u visokom porazu od Belgije, ali da je kreno sa nekom realnom strategijom u toj utakmici vjerovatno bi izgubio dva razlike. To bi ( i mene cjeli zivot mucilo a ne samo ove kvale) ga mucilo da li bi sta mogo postici da je starto sa igracima u najjacoj formi. Zato, ja ga ni najmanje ne krivim sto je pokuso ono sto je pokuso..

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 10 nov 2016, 09:51

slika
BosnaE

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 nov 2016, 10:08

Dobro je sto je Hajrovic u formi i sto redovno igra u svom klubu u zadnje vrijeme, on je po meni nase najvece pojacanje u ovim kvalifikacijama. Neuporedivo je korisniji igrac od Visce po desnoj strani.. Visca osim brzine i pravolinijskog trcanja nema vise nista. Formacija sa dva napadaca je po meni rizicna u ovakvoj utakmici, i ne smijemo takodjer ponoviti onu traljavu formaciji iz Brisela, kad se nismo s loptom sastavili kako treba. Ibisevic treba uci s klupe, jer vazno je imati iskusnog igraca za zadnjih 20-30 minuta ako zatreba. Ici sa jakim krilima kao sto su Lulic i Hajrovic, u sredini Pjanic, Cimirot i Medunjanin, u napadu Dzeko. Po zadi 4 igraca, Zukanovic i Spahic, Vranjes i vidjeti sta ce biti sa Kolasincem. Uglavnom ne smijemo se braniti jer to ne znamo, ici na 3 boda, a pokusati osvojiti 1 bod, to je po meni najbolji recept za utakmicu protiv Grcke.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 10 nov 2016, 10:31

FliX je napisao/la:Ne znam sto ste se navalili toliko na Mesu, mislim na pojedince. Ja nisam protiv Mese, a vjerovatno nisam jedini, tako da mislim da prica "navijaci" nisu uz njeg i na taj nacin globalizovajuci sve navijace pada u vodu.
Covjek jest izgubio u ovim kvalama jednu tekmu od jace repke i pobjedio dvije slabije repke. Je li to toliko katastrofalno? Pa nije sabro 2boda iz 5utakmica, nego 6bodova iz 3 utakmice.
Sad mozda neki crnilo vide u visokom porazu od Belgije, ali da je kreno sa nekom realnom strategijom u toj utakmici vjerovatno bi izgubio dva razlike. To bi ( i mene cjeli zivot mucilo a ne samo ove kvale) ga mucilo da li bi sta mogo postici da je starto sa igracima u najjacoj formi. Zato, ja ga ni najmanje ne krivim sto je pokuso ono sto je pokuso..
Bas tako kako si napisao. Mesa jeste puno uprskao formacijskim eksperimentom u Belgiji, koji je na kraju mogao i upaliti, ali brate, izgubili smo od kvalitetnije reprezentacije i idemo dalje..
Volim te Bosno!!!

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 10 nov 2016, 10:39

Ocekujem pobjedu , ovu grcku jednostavno moramo dobiti ako mislimo sta napraviti.

Ocekujem 0-2 ..
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Forza Juventus ohhhhh..

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 10 nov 2016, 10:58

AndreWilliams je napisao/la:Jel dolazi Seo? Sta je sa Begovicem? Jel Spaha dovoljno oporavljen? Jel Ogi 100% spreman. Juce su on i Mili isli na sisanje, sto sugerise prvih 11. Mogli bi ocekivati osisanih jedanaest, a sa klupe upadaju zapusteni Djuric, Hajrovic i Stevanovic da unesu malo nediscipline kad sve taktike vrlog strucnjaka padnu u vodu.
Kako covjek da baci sastav kad ne zna sa sigurnoscu ko je na raspolaganju? Ja mislim da oni to nama namjerno rade, da se ne ispostavi kako smo opet bili u pravu i kako imamo najmanje dva miliona boljih selektora od trenutnog ;)
Sljedeca faza je tvrdoglavost, po uzoru na predhodnika. Medo i Vedo u prvih 11 u inat svima.

Ajmo selektore, ajmo igraci, mobilisite se malo. Treba srce da vam se stegne kad obucete taj dres koji predstavlja ovaj napaceni narod. Jel vas sramota mozda?
Seo se prikljucuje u Atini, dns trenira sa klubom
Spaha spreman
Ogi spreman
Begovic nije trenirao, ali ce trenirati, nema problema sa njim
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: antibot i 40 gostiju.