AFC Ajax

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: AFC Ajax

Post Postao/la Devil » 10 jul 2010, 19:29

AFC Ajax je napisao/la:@Devil,
kakav je Dragan Mrdja iz Vojvodine? Valja li cemu? Izgleda da ga Ajax prati...
Veoma dobar,promenio dosta klubova u svojoj karijeri od Zvezde,Liersa,Khimkia pa sve do Vose.Odlicna sezona iza njega najbolji strelac JSL u veoma jakoj konkurenciji.Sa repkom bio na SP kao jedan od dvojice igraca iz JSL ali nije ulazeo u igru,no na pripremama je pokazao da je i dalje u odlicnoj formi.
Vosu ce napusteti to je sigurno ovoga leta.Ja prvi put cujem da ja Ajax zainteresovan pa ne znam kako se kotiraju njegove sanse za dovodjenje Dragana.On je pocetkom prelaznog roka trebao preci u Gencerbiligli ali se nesta iskomplikovalo no i dalje su turci favoriti za njegovo dovodjenje koliko citam.Iskreno Mrdja bi se mogao lepo uklopeti u Ajaxov brzi i napadacki stil igre kakav njemu odgovara i mogao bi biti mozda i bolji od Van Pantelara.
Vec je jedna "lala" dosla u zemlju lala a to je Tadic koji jr podpisao za Groningen.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 10 jul 2010, 19:34

Kakav je u poredjenju sa Pantelicem, jeli losiji puno ili...??
Ovo je sve nezvanicno, ali izgleda da bi mogao biti zamjena za Pantelica.
Ajax nema love za skuplje igrace trenutno...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 jul 2010, 19:47

AFC Ajax je napisao/la:Kakav je u poredjenju sa Pantelicem, jeli losiji puno ili...??
Ovo je sve nezvanicno, ali izgleda da bi mogao biti zamjena za Pantelica.
Ajax nema love za skuplje igrace trenutno...
Fakticki oni nisu isti tip napadaca.
Pantelic je vise tip igraca za sesnaesterac sa odlicnim mirisom za gol,ali nema neku brzinu i neku narocitu tehniku,no treneri ga cene upravo zato sto zna biti na pravome mestu u pravi vreme.
Sto se Mrdje tice on je meni previse podcenjen igrac,ocekivala se bolja i veca karijera od njega.
Mrdja je vise tip igraca koji se vraca po loptu koji moze da igra po krilu nesta slicno kao sto je Suarez moze podjednako dobro da odigra i unutra i na krilu.
Kada bi se njih dvojica uporedila i kada bi se pogledalo koji je igrac vise tip za Ajax ja bih rekao da je to Mrdja,ali problem bi mogao da predstavlja neigranje nikada u nekom superjakom klubu(izuzimajuci Zvezdu :P)ali stil igre vise odgovara Mrdji.

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 10 jul 2010, 22:09

Ne vjerujem onda da ce biti nesto od toga. Ajaxu treba zamjena za Pantelica (igrac za sesnesterca), a Suarez ce vjerovatno ostat jos jednu godinu... bar se nadam.

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 11 jul 2010, 11:46

Rommedahl prelazi u Olympiakos

Prema danskim novinama "Ekstra Bladet" preci ce Rommedahl u Olympiakos, gdje ce sljedece sedmice potpisati dvogodisnji ugovor.
Prema tim novinama ce Rommedahl u ponedjeljak ili utorak potpisati svoj ugovor za Olympiakos. On bi trebao potpisati ugovor na dvije godine sa godisnjom zaradom od 1 mil. €.

jukan
Kontakt:

Post Postao/la jukan » 11 jul 2010, 23:34

Kako je otišao ?
Jeli mu isteko ugovor ili su ga pustili?
Ako je uprava smatrala da je višak, onda mislim da griješe.
Al dobro, sačekaćemo još, da vidimo zvanično ,šta će biti.
Puno toga će zavisiti od plasmana/neplasmana Ajaxa u LP.
Šuti..neprijatelj je gluh.

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 11 jul 2010, 23:49

Trebao je da produzi ugovor sa Ajaxom, ne znam gdje je zapelo.
Ali sigurno da ce falit Ajaxu, bio je jako koristan igrac...

Van der Wiel skoro pa sigurno ide, navodno je stigla ponuda Chelsea od 24,5 mil €... nadam se da ce to biti jedini odlazak inace raspada se "sampionska" ekipa :roll:

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 16 jul 2010, 19:31

Ajax je pobijedio FC Horst rezultatom 21:1

Sastav Ajaxa: Vermeer (Verhoeven); Blind, Oleguer, Alderweireld, Anita (Zeegelaar); Enoh (Sarpong), Eriksen (Aissati), Vertonghen (Donald); Sulejmani, De Jong (Suk), Emanuelson (Özbiliz).

Golovi:
0-1 Eriksen
0-2 De Jong
0-3 De Jong
1-3 Markus
1-4 Enoh
1-5 Sulejmani
1-6 De Jong
1-7 Emanuelson
1-8 De Jong
1-9 De Jong
1-10 Sulejmani
1-11 Alderweireld
1-12 De Jong
1-13 De Jong
1-14 Özbiliz
1-15 Donald
1-16 Sarpong
1-17 Aissati
1-18 Özbiliz
1-19 Donald
1-20 Suk
1-21 Suk

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 16 jul 2010, 19:45

AFC Ajax je napisao/la:Trebao je da produzi ugovor sa Ajaxom, ne znam gdje je zapelo.
Ali sigurno da ce falit Ajaxu, bio je jako koristan igrac...

Van der Wiel skoro pa sigurno ide, navodno je stigla ponuda Chelsea od 24,5 mil €... nadam se da ce to biti jedini odlazak inace raspada se "sampionska" ekipa :roll:
ocekuje se da ce otici i stekelenburg

ali to su pozicije koje ajax moze pokriti iz vlastite skole. a iz ta dva transfera se moze dosta para izvuci. na golu ima jedan vermeer koji ce biti nova jedinica ako ode stekelnburg. a na poziciji van der wiela ima npr sarpong. ali na toj poziciji se razmislja i o ronnie-u stam-u koji trenuntno igra za twente. jedini problem je sto twente nebi prodao njega ajax-u, nego u inostranstvo. tako da ako ajax hoce stama da dovede morace jos malo doplatit. za transfer u inostranstvo twente trazi oko 3 miliona €. vjerovatno je cijena za ajax x2.

ako se prodaju v.d.wiel i stekelenburg ajax moze dobiti oko 35 miliona, i stim parama bi se moglo pokriti dugove plus dovesti jos jedno vrhunsko pojacanje, npr u napadu.

a inace i ako se cini da ce suarez otici, to nije tako lako. suarez se super uklopio u ajaxov 4-3-3, a pitanje je da li bi to uspjeo u nekom drugom klubu. ipak vecina klubova forsira sastav sa samo 2 napadaca. to se vidilo i na sp-u. tek kad je uruguaj ubacio jos jednog napadaca(cavanija), suarez je poceo igrati dobro. a i huntelaar koji je brilirao u ajaxu nije se uspjeo probiti u drugom sistemu kod reala i milana.

inace po mom misljenju ako ostane kod prodaje v.d.wiela i vjerovatno i stekelenburga, ajax bi se trebao pojacati na 3 pozicije. jedan igrac u odbrani kao moguca zamjena v.d.wielu, jedna "desetka" u sredini, jer ta fali od kako je otisao sneijder. naravno dovodjeni su neki igraci kao npr aissati ali se nisu probili. i naravno zamjena pantelicu.

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 16 jul 2010, 19:50

Champions League: Ajax je izvukao PAOK Saloniki

Ajax igra u trecem pretkolu Lige Prvaka protiv PAOK Saloniki iz Grcke. To je rezultat izvlacenja u Svicarskom Nionu. Ajax ce igrati prvu utakmicu kuci 27. ili 28. jula, a uzvratna je 3. ili 4. augusta.

Ako Ajax pobijedi, onda ceka play-off gdje su vec Auxerre, Sampdoria, Sevilla, Tottenham i Werder. U ovoj posljednjoj rundi ce igrati ukupno dvadeset klubova, od cega deset prvaka iz "malih" fudbalskih zemanja. Deset pobjednika ide u grupnu fazu Lige Prvaka gdje ce biti 32 kluba.

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 16 jul 2010, 19:55

Dino-92,

Nemoj nam Stama svega ti! To bi bio promasaj samo takav. Neka dovedu nekog mladog i perspektivnog i da moze zamijeniti VDW-a ili neka ne dovode nikog. Nama je trenutno najpreci napadac...
Stekelenburg vjerovatno odlazi u Manchester ali postoji mogucnost da igra jos jednu godinu kao pozajmljen igrac Ajaxu.

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 16 jul 2010, 20:16

@AFC Ajax
Sta znas o ovom Suk Hyun Junu ?
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 16 jul 2010, 20:28

AFC Ajax je napisao/la:Dino-92,

Nemoj nam Stama svega ti! To bi bio promasaj samo takav. Neka dovedu nekog mladog i perspektivnog i da moze zamijeniti VDW-a ili neka ne dovode nikog. Nama je trenutno najpreci napadac...
Stekelenburg vjerovatno odlazi u Manchester ali postoji mogucnost da igra jos jednu godinu kao pozajmljen igrac Ajaxu.
dobro ja ti samo prenosim informacije koje ja imam. nikad nisam gledao tog stamm-a pa neznam kakav je.
http://www.transfermarkt.de/de/ron-stam ... 24877.html
CollegeGunner je napisao/la:@AFC Ajax
Sta znas o ovom Suk Hyun Junu ?
ako ti smijem ja odgovorit.
ima 19 godina igra za u20-repku juzne koree, i vjerovatno ce prvo igrati u mladoj ekipi ajaxa. i napadac je.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 16 jul 2010, 22:15

Haha Stam zamene VDW,strasno,mislim da vam nije ni uprava toliko luda.Ako vec mora dovesti beka bolje da to bude Carney koji je takodje iz Twentea i a i mnogo bolji.

Paok vs Ajax.Kako ce tu da gori Ajaxovci vs Paokare,jedva cekam,to je zasigurno i najzanimljivi mec u trecem predkolu.

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 16 jul 2010, 22:38

@Gunner, dino ti je vec odgovorio... Suk je mladi napadac koji jos nije dovoljno dobar za prvog tima.

@Dino, hvala ti na informacijama, vec sam cuo da se uprava raspituje za tog Stama al ko sto Devil rece valjda nisu toliko ludi da ga dovedu. Direktor Van de Boog je rekao da ce dovoditi samo perspektivne mlade igrace a ovaj to nije i ako ga dovede moze slobodno da odstupi sa funkcije!

@Devil, ja iskreno nisam zelio PAOK jer znam kako grci i turci igraju. Najradje sam htio Gent, to bi bila ekskurzija za nas :)
Mi smo svakako favoriti protiv PAOK-a, nadam se da ih nece podcijeniti i da ce sve rijesiti vec u prvom mecu.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 16 jul 2010, 22:56

mislim da je veliki plus sto ove sezone nema promjene trenera. znaci nemarojau igraci opet neku novu filozofiju, taktiku ili sta vec uciti.

do prve utakmice sa paokom ima jos skoro 2 sedmice, moze se tu jos svasta desiti. samo da ne odu previse vaznih igraca, i da se dovede makar jedno pojacanje do paoka. inace ajax je u zadnjim godinama cesto kiksao protiv "slabijih" timova, kao sto su brondby i dinamo, a ima i jos par ekipa koje se uglavnom trebalo proci u evroskim takmicenjima. tako da treba biti oprezan, ali ja se nadam da ce jol sve poslozit kako treba do tad. ako se nastavi sa igrama iz drugog dijela zadnje sezone, prolaz nebi trebao doci u pitanje.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jul 2010, 16:10

Izgleda da Vam "debeli" ode u Fulham, tako da ce doci do promjene trenera. "Debeli" forsira istu pricu kao i kod nas, da nema klub para da su one potrebne da se nesto uradi itd itd. Najveci manipulator sto se trenera tice koje poznajem. Prosle godine je mislio produziti s HSV-om ugovor, pa kad mu klub nije dozvolio da sam odlucuje koga ce dovesti vec uz konsultaciju s sportskim direktorom on je prihvatio ponudu Ajaxa i rekao da HSV nema para za nove igrace, a HSV odmah poslje za nove igrace izdvoji 35 miliona eura. Ne bih me cudilo da je u Ajaxu htio jos vece ovlasti a ovi mu nisu dali, i zato sada trci ka Fulhamu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 17 jul 2010, 18:38

Nadam se da to nije istina, jos ako odu Suarez, VDW i Stekelenburg nema od nas nista. Nit cemo uci u LP nit cemo osvojit prvenstvo :roll:
Burno ljeto u Amsterdamu...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jul 2010, 19:07

Ako je vjerovati Engleskim medijima istina je, evo ti dva linka koja o tome govore.

http://www.guardian.co.uk/football/2010 ... martin-jol

http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Ma ... 29057.html

Cist dokaz da "debelog" interesuju samo novac i ovlasti, a ne velicina kluba. Mislim da moezete zadrzati Suareza i Steklenburga, a van der Wiela tesko. Sto se Suareza tice, vecina velikih klubova koje dolazi u obzir su odlicno popunjeni na pozicijama napadaca, tako da ce tesko ko izdvojiti novac, mozda Juventus - ukoliko se rjesi nekog napadaca. Sto se tice Steklenburga jedino Bayern ga mozda dovede, jer ovo ostalo je odlicno popunjeno na golmanskim pozicijama. To je bar moje misljenje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 17 jul 2010, 19:52

Evo ovdje pise da u Ajaxu ne znaju nista o tome i da se nadaju da ce Jol i narednih godina biti trener Ajaxa (valjda nije paksu toliki, ima ugovor sa Ajaxom :roll: )

http://voetbalzone.nl/doc.asp?uid=112934

Sto se tice Stekelenburga on ide u Manchester, posto Van der Saar ide u penziju sljedece godine. Bilo je price da ce potpisat za Manchester ali da ce igrati jos jednu godinu u Ajaxu kao pozajmljeni igrac.
Za Suareza je isto neizvjesno, al vjerovatno ce ostati do zime..
Van der Wiel 99% ide u Bayern.

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.