Romariooo je napisao/la:parangal je napisao/la:@Romariooo
Ajde jaro pošto ti ne voliš, ne razumeš ili što god bilo ironiju da ti odgovorim ozbiljno....Leo Messi je najbolji igrač kako Barse tako i planete već punih 10 godina....ali to je opšte poznato i nije suština. Znaš šta je suština? Suština je što u tih 10 godina ajde da ne preteram ali ako i pogrešim, pogrešiću za malo.....u tih 10 godina njegovih baš baš slabih partija pronaćićeš taman koliko imaš prstiju na rukama.....e zato je on najbolji i najveći svih vremena a bilo je igrača, nije da nije.....neki su trajali 2....neki 3 pa i četri berićetne godine.....ali preko toga i TAKVOM KONTINUITETU i fizičkoj snazi kakva je u današnjem fudbalu.....NIKO osim njega!
Dalje.....pošto i ja pratim i znam sve njegove utakmice od početka (kao i lika čiji avatar imaš) mogu da ti kažem da je Mesi-model-2016....daleko bolji nego model 2006....u svakom segmentu igre a pogotovo FIZIČKOM na kome vi insistirate....Messi nikad nije bio jači.....on je pravi mali TENK! Trčanje? A ko je to njega (kad treba) pretrčao? Kome on to (kad treba) nije utekao? A da ne misliš ti na to......ti misliš na ona filozofska trenerska proseravanja "ne trči bez lopte, slabo pokriva ceo ....teren" itd itd....Trčanje je za konje sa amovima....one bez talenta ili sa manje talenta da budu kreativci i graditelji.....ne samo u fudbalu nego u bilo kom drugom sportu kao naravno i u bilo kom poslu inače u životu.....čuo si za izreku "mora da se zna ko meša malter a ko nosi visak"....Ja ti tvrdim da će taj Mesi da mu se sudski zabrani da izadje iz onog kruga oko centra napraviti više nego neki konj koji će napraviti za 90 minuta 200 sprinteva od gola do gola.....ali da me pogrešno ne shvatiš jedan TIM ne čini 11 Messija....mora imati i konja koji će trčati...
Sadašnja (Enrikeova) Barsa ima MESIJA......zatim nekad fenomenalnog Suareza a ponekad amatera Suareza i večitu nadu Neymara za koga se (barem ja) nadamo se da će s godinama sazrevati on sve suprtotno....sve veći vašarski žongler ALI ipak to je opaki trio MSN iako je to realno M(pa prazno)SN.....ali ponekad (samo ponekad) očaravajuće i fenomenalno umeju izgledati na terenu.
Greota je ne pomenuti i Umtitija....njega (bar za sad) kao da je Bog u Barsu spustio...taj me oduševljava i u ovoj novoj sezoni JEDINI igrač uz Mesija naravno koji ima konstantu u igri.......ovo ostalo SVE skupa K:RCU ZA UVO NIJE......tu i tamo ponekad bljesne (kao sinoć Maskerano koga si pomenuo, ovaj ili onaj...) ali kontinuitet dobrih igara jedino i samo ova dvojca imaju.....
I za kraj jaro.....odlično pamtim Romarija sa tvog avatara, zeru je stariji od mene......taj ti je jarane imao radijus kretanja 20 metara.....ali kad taj dobije loptu protivnici kažu bešte noge usraću vas......slobodno mogu reći preteča Messija.....ali ni on mu naravno ni blizu nije
Eto toliko druže, bez ljutnje.....ali kad se makar i pokuša kritikovati Mesija to treba doooobro obrazložiti......pa taj mali i beka da igra (što reče Pike) opet bi na svetu najbolji bio a da na pominjem Ter Stegena samo da mu je par centima.....hebiga takav se jednostavno rodio.....da uživamo dok ga imamo za gledati
Pozdrav tebi, odužih ga.....kad moram sarkazam pojašnjavati
PS. @leorey slažem se u potpunosti sa tvojim predjašnjim postovima

Prvo ne bi se slozio da je romario neka preteca mesija, nije to bas neka slicnost, luis suarez je slican tip igraca, spic klasicni koji zna driblati i hladnokrvno i na vic zabijati, tu suki dosta lici na romarija, samo sto je romario bio jos namazaniji i tehnicki jaci, i precizniji, dok je suarez opet fizicki jaci, borbeniji i vise radi za ekipu, ako cemo traziti pretecu mesija iz te generacije bi to prije bio stoickov koji vise tu nalikuje po stilu igre i pozicijama
Messi je klasa iznad romarija jer realizacijom ne zaostaje za njim, ali messi igra puno vise i polju,organizuje igru,asistira itd, puno kompletniji i uticajniji igrac, mesi se moze porediti samo s maradonom i peleom, mada je i njih realno nadmasio upravo sto kazes zbog nevidjenog kontinuiteta igranja na najvisem nivou jednu deceniju
Ali opet se ne mogu sloziti ovo oko trcanja, i nije bolji igrac generalno niti fizucki jaci nego u onom periodu kad je pep bio trener. Tad se mesi puno bolje kretao, vidjelo se da ima vise volje za igrom nego sad, puno je vise radio presing, sam otimao lopte i puno je jaci bio u prodorima prema naprijed, naprosto letio je po terenu, a bio je i tad inteligentan i namazan igrac i kao vrlo mlad, ne znam, sad se mesi vise stedi, cesto izgleda nezainteresovano, nema onu zaigranost i let po terenu koji je imao tada
Ponekad mu se to vrati naravno, kao npr u zavrsnici pretprosle sezone kad smo sve i osvojili, prosle sezone npr u kljucnoj utakmici kad smo ispali od atletica zakovao je, nije samo zato sto je dobro cuvan, nego nije nesto puno ni pokusavao, nekalo premoreno je izgledao, kao i sad ponekad sto izgleda, i toga me je strah, da ponovo ne zakuje kad treba prelomiti, imamo mi sjajne igrace, al od njega najvise zavisi sve
Eh sad, znamo da nije lako uvijek biti i spreman i inspirisan, al jbg mora se biti spreman, s tolikim nevjerovatnim talentom steta bi bilo da pregori kad moze biti najbolji jos 4-5 godina, jazuk je gledati ronalda kako dobija zlatne lopte, realan sam ja, ne trazim nesto nerealno,samo da messi ponekad ne pretjeruje u nezainteresovanosti, znam da je motiv zahebano uvijek imati, al sta ces jbg astronomski si placen, placa lijeze svaki mjesec , pa red je da se barem i svaki mjesec barem pristojno potrci, ne mora uvijek biti u top izdanju, al barem nek ne tusi ostatak ekipe ko sto to nekad radi, nekad izgubimo bodove, nekad se on davranise pa okrene utakmicu,nekad neko drugi spasi stvar
Nije ono nikakav problem da neke utakmice ili dijelove utakmica odigra rezervisano,i to je dionjegove strasne inteligencije, nek se izvuce u stranu i otvori prostor neymaru i ostalim da tad malo kolo vode, ono sto je evidentan problem u zadnje vrijeme je to kad se on uvuce u sredinu i trazi opet svaku loptu i kad nije nesto motivisan, i onda uspori sve i protivnicke igrace nekako navuce da stvore guzvu i djelujemo bezidejno
Jbg ja sam samo realan, nemam nista protiv mesija sacuvaj boze, samo mi je interes kluba bitniji od svega, a imam oci da vidim gdje steka kad steka, ne smijemo se zanositi,dosadasnji dio sezone nije bajan,ne trebaju nas varati ni statistike, ni to sto je konkurencija neubjedljiva i prosipa bodove,mesi ovakav kakav je nije ni blizu svojim mogucnostima, da je igrao barem na pedeset posto mogucnosti sad bi imali 5-6 bodova prednosti u spanskoj ligi a ne minus dva, bio je i povrijedjen neko vrijeme, i vidi se i tu da igramo bolje bez njega nego s njim kad je neraspolozen,problem je kad se on pocne zahebavati i neymar ga odmah slijedi,suki ostane odsjecen
Ali ovo sve sto govorim nek niko ne misli da su sad neke velike kritike, mesi je tito i ne bi mu ja zamjerio licno i da dvije godine samo hoda, ima on naradjeno, ovo je samo blaga zabrinutost da se ne uspava i da ne ostajemo bez trofeja i onda kad nam se nude na tacni, mnogo smo jaki i sa mesijem na pola mogucnosti, i onda kad ne igra nikako, al s njim u optimalnoj formi i kad povuce samo kad zatreba mi smo hegemonija, a to i treba da budemo i tome tezimo jer imamo sve uslove za to
Ovo je samo dakle blaga zabrinutost, vjerujem da i mesi i ekipa ovako sebi samo tempiraju formu i da cemo gledati hegemonisticku igru kad bude najbitnije, vjerujem dakle da je ovo stvar taktiziranja a ne ispuhanosti, popravit ce se mesi a bogami i neymar i sergio, rezerve se polako uklapaju i dat ce i one svoj doprinos,ali moraju se stvari popravljati, ovo trenutno ne valja, ako ovako ostane do kraja sezone nece valjati