Postao/la no comment » 04 mar 2009, 22:54
nebudemo li igrali otvoreno protiv Belgije i nepokusamo li parirati Belgijancima, necemo postici dobar rezultat a o pobijedi da i nepricamo.
Ljudi moji, vi svi zaboravite kakav mi sistem igramo kada su tekme i onda preko foruma dignete veliku euforiju i zaboravite kljucne faze nase igre.
mi nazalost protiv jacih ekipa na gostujucem terenu igramo jako defanzivno, te igraci neigraju na svojim klupskim pozicijama. Po mom misljenju treba igrati vec jednom evropski i svijestki sistem 4-4-2, treba u odbranu staviti 4 igraca kada vec imamo safeta i jahica i treba u sredini napraviti jak red sa Salihovicem i Pjanicem, da probiju belgijske linije.
budemo li igrali ponovo defanzivno kao protiv Spanije dje moglo ruku na srce i 5:0 biti, zato sto smo i omogucili previse prostora, nece valjati. Ako postavis ronaldinha na pogresnu poziciju nece biti efikasan kao sto zna biti, to isto vazi za naseg salihovica. Momak mora igrati ofanzivno. Pitanje odbrane nemoze se preko njega rijesavati.
Naprijed Dzeko nemoze nositi sav pritisak, koliko god da on pritiska stvori, nece biti uspijesan pritiv jedne kompletne odbrane, tu mu treba jedan iskusan i snalazljiv igrac pa sada koji da to bude neka bude vas izvor, posto treba biti pravo iskusan i znat izmuciti Belgijacne ja sam licno za Muslimovica. Misimovic je dobar igrac ali protiv turske se vidjelo da ni dobar igrac nemoze sam nista uciti ako nema pomoci sa svih strana, da bi imao pomoc treba mu igrac strukturiran za napad a nikako za odbranu, tu je Stilic ili Pjanic u pitanju, meni licno je Pjanic drazi jer je protiv Spanije uspio napraviti u kratkom vremenu 2-3 dobre prilike, nazalost bio je off side u jednoj od tih dobrih prilika.
Sve u svemu, nebudemo li promijenili kompletnu taktiku, nebudemo li pokazali svu nasu snagu u tehnici, borbi, i brzini, mudorsti i efikasnosti, nece biti dobrog rezultata, Jaku domacu ekipu na svom terenu nemozes vise pobijediti kroz znanje, treba ce nam i srece.
Moj sastav protiv belgije i nakon svih iskusenja najefikasniji je:
Mitrovic
berberovic-spahic-nadarevic-jahic
pjanic-bajramovic/rahimic-misimovic-salihovic
muslimovic dzeko