FK Sarajevo - Stadion "Asim Ferhatović Hase" - Koševo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: Stadion

Post Postao/la Evander » 05 nov 2016, 11:40

Virtu4l je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Moj Evander to objasnjavas liku koji vidi Sarajevo samo na TV-u :D I koji nama ''ptvara oci'' kako nas lazu, njima obecase titulu pa kar.ina, izgradnju tribine u aprilu pa kar.ina...ali ne, on se brine o nama...
Ne otvaram ja oči likovima poput evandera ili tebe, to je nemoguća misija. Ja sam ovdje diskutovao sa hilmom kad su padobranci počeli da iskaču, a citiram se samo da se ne zaboravi kakvi su nemači pojma.

Naša tribina kasni, ali sa razlogom i svi to shvatamo, nema nikakve frke oko toga. Naši su izabrali realan put do stadiona i niko više ne mašta o deda mrazu koji će dati milione. Tribina po tribina, pa će nekad izgledati kao pristojan stadion, a što je najbitnije naš je.
Strucnjace za prostore i nekretnine, sta cemo sa prazna dva Robota, Bosmalom, Shoping centrom na Grbavici, Importane crntrom i to svi navedeni objekti na boljoj lokaciji od stadiona?

Kome ces ba ti oci otvarata. To sto puno i glasno pises, ne znaci da si i pametan.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 nov 2016, 11:42

Evander je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Moj Evander to objasnjavas liku koji vidi Sarajevo samo na TV-u :D I koji nama ''ptvara oci'' kako nas lazu, njima obecase titulu pa kar.ina, izgradnju tribine u aprilu pa kar.ina...ali ne, on se brine o nama...
Ne otvaram ja oči likovima poput evandera ili tebe, to je nemoguća misija. Ja sam ovdje diskutovao sa hilmom kad su padobranci počeli da iskaču, a citiram se samo da se ne zaboravi kakvi su nemači pojma.

Naša tribina kasni, ali sa razlogom i svi to shvatamo, nema nikakve frke oko toga. Naši su izabrali realan put do stadiona i niko više ne mašta o deda mrazu koji će dati milione. Tribina po tribina, pa će nekad izgledati kao pristojan stadion, a što je najbitnije naš je.
Strucnjace za prostore i nekretnine, sta cemo sa prazna dva Robota, Bosmalom, Shoping centrom na Grbavici, Importane crntrom i to svi navedeni objekti na boljoj lokaciji od stadiona?

Kome ces ba ti oci otvarata. To sto puno i glasno pises, ne znaci da si i pametan.
Importanne haj' i nekako ali ovo ostalo da bog sacuvaj kako radi :lol: Doduse ovo je vise prema centru grada nego Grbavica pa je teze i porediti.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evander
Kontakt:

Re: Stadion

Post Postao/la Evander » 05 nov 2016, 11:44

Ma neka je strucnjak iz CG rekao kako je Grbavica TOP lokacija :D

Zato i izdaju prostore buregdzinici i Marsu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 nov 2016, 11:47

Zna se sta su TOP lokacije ali nemoj ocekivati od njega da i on to zna. Nema on bas puno veze sa Sarajevom osim sto navija za klub koji se sada nalazi u Sarajevu. Isto k'o sto i ja ne bi mogao znati nesto o Podgorici ili slicno. Ispraviti momka i to je to, ako ne prihvati onda je to njegov izbor. Ne govorimo to zato sto ga mrzimo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 nov 2016, 12:14

Evander je napisao/la:Strucnjace za prostore i nekretnine, sta cemo sa prazna dva Robota, Bosmalom, Shoping centrom na Grbavici, Importane crntrom i to svi navedeni objekti na boljoj lokaciji od stadiona?

Neznalice, ne zasniva se takav projekat samo na poslovnim prostorima koji su procentualno minimalno zastupljeni u odnosu na ostale sadržaje. Investitori tog tipa ne prodaju svoje kvadrate na piku i superoglasima. Oni prije nego dovedu bager imaju rasprodat ogroman % objekta. Zašto se uvijek petljaš tamo gdje ti nije mjesto kad znaš da savršeno znam koliki je tvoj domet i opet se busaš?

Lokacija je top jer se nalazi u jezgru grada, na putu, i nešto slično se ne može naći kada se pogledaju bitni parametri, a najbitniji su lokacija i površina koja dozvoljava veliku izgrađenost u konačnici. Velika izgrađenost = mnogo m2 = velika zarada.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Stadion

Post Postao/la Evander » 05 nov 2016, 12:18

Virtu4l je napisao/la:
Evander je napisao/la:Strucnjace za prostore i nekretnine, sta cemo sa prazna dva Robota, Bosmalom, Shoping centrom na Grbavici, Importane crntrom i to svi navedeni objekti na boljoj lokaciji od stadiona?

Neznalice, ne zasniva se takav projekat samo na poslovnim prostorima koji su procentualno minimalno zastupljeni u odnosu na ostale sadržaje. Investitori tog tipa ne prodaju svoje kvadrate na piku i superoglasima. Oni prije nego dovedu bager imaju rasprodat ogroman % objekta. Zašto se uvijek petljaš tamo gdje ti nije mjesto kad znaš da savršeno znam koliki je tvoj domet i opet se busaš?

Lokacija je top jer se nalazi u jezgru grada, na putu, i nešto slično se ne može naći kada se pogledaju bitni parametri, a najbitniji su lokacija i površina koja dozvoljava veliku izgrađenost u konačnici. Velika izgrađenost = mnogo m2 = velika zarada.
Haj se ti drzi CG i ne pokusavaj se ovdje pametan praviti.
Ako nekad stisnes damu i dodjes u Sarajevo, mozda se i sam uvijeris kakva si neznaliza i ublehator.
Ako tvoja prica prolazi kod djece, kod iole razumne osobe mozes samo podsmijeh izazvati.
Drzi se ti TOP lokacija u Baru i Ulcinju.
O Sarajevu nisi kompetentan pricati.

I samo te jos jednom pitam, 2 Robota, Shoping centar, Bosmal, zasto propadaju?
Investitorprije nego ulozi nesto, prvo ce napraviti studiju. Po kojim parametrima ce neko odabrati dio grada kroz koji realno nema velike frekfencije ljudi?
Zar nece uzeti u obzir objekte na slicnim lokacijama?
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 05 nov 2016, 12:22, ukupno mijenjano 1 put.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 05 nov 2016, 12:21

Nece on nidje moj evander
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Virtu4l
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Stadion

Post Postao/la Virtu4l » 05 nov 2016, 12:27

Evander je napisao/la: Haj se ti drzi CG i ne pokusavaj se ovdje pametan praviti.
Ako nekad stisnes damu i dodjes u Sarajevo, mozda se i sam uvijeris kakva si neznaliza i ublehator.
Ako tvoja prica prolazi kod djece, kod iole razumne osobe mozes samo podsmijeh izazvati.

Investitorprije nego ulozi nesto, prvo ce napraviti studiju. Po kojim parametrima ce neko odabrati dio grada kroz koji realno nema velike frekfencije ljudi?
Zbog takvog ponasanja ti je udarena rampa na svakoj temi, pa i na onoj FKS.
Voli te tvoje Sarajevo.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 05 nov 2016, 12:31

ĐetiČ ti udario silenzio stampa :rol: :rol:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Stadion

Post Postao/la Evander » 05 nov 2016, 12:37

Virtu4l je napisao/la:
Evander je napisao/la: Haj se ti drzi CG i ne pokusavaj se ovdje pametan praviti.

Zbog takvog ponasanja ti je udarena rampa na svakoj temi, pa i na onoj FKS.
Rece covjek kojem je forum vrhunac zivota :D

Haj ti nama reci kad ces u Sarajevo?
Pa nije CG preko svijeta.

P.S. I dalje mi ne odgovori zasto pobrojani objekti zjape prazni i propadaju na TOP lokaciji?
Znas li uopste gdje se ti objekti nalaze? :D

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 05 nov 2016, 13:03

MortemHz je napisao/la:
Ne kosta toliko stadion. Nemoguc scenario ali recimo plasman u grupne faze CL bi ti donio dovoljno novca da izgradis novi stadion. Tu bi racunao i karte od svakog meca, tv prava, dodatne nagrade a za svaki solidan rezultat u grupi imas dodatni priliv novca ali eto, necemo to racunati nego samo ulazak. Od ovog svega bi imali nekih 15 miliona eura, nek' se navijaci u dijaspori i Bosni i Hercegovini ukljuce i eto ti nov novcat stadion koji zadovoljava sve uslove za odigravanje grupnih faza. Ne bi morali nista na kredit dici ali eto ako bi zafalio milion dva - sto da ne. Opet ponavljam, nemoguc scenario ali eto, neka vrsta diskusije.
izostavio si bitniji dio stadiona, kupovinu parcele na kojoj će stajati al eto da ne cjepidlačimo, slažem se s procjenom da bi nam plasman u grupne faze omogućio tu priču ili bar početak iste....

i sad samo čekat kad će to bit :urnebes: :lol: :clap: any day now.... :bih:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 nov 2016, 13:06

DenchiNL je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Ne kosta toliko stadion. Nemoguc scenario ali recimo plasman u grupne faze CL bi ti donio dovoljno novca da izgradis novi stadion. Tu bi racunao i karte od svakog meca, tv prava, dodatne nagrade a za svaki solidan rezultat u grupi imas dodatni priliv novca ali eto, necemo to racunati nego samo ulazak. Od ovog svega bi imali nekih 15 miliona eura, nek' se navijaci u dijaspori i Bosni i Hercegovini ukljuce i eto ti nov novcat stadion koji zadovoljava sve uslove za odigravanje grupnih faza. Ne bi morali nista na kredit dici ali eto ako bi zafalio milion dva - sto da ne. Opet ponavljam, nemoguc scenario ali eto, neka vrsta diskusije.
izostavio si bitniji dio stadiona, kupovinu parcele na kojoj će stajati al eto da ne cjepidlačimo, slažem se s procjenom da bi nam plasman u grupne faze omogućio tu priču ili bar početak iste....

i sad samo čekat kad će to bit :urnebes: :lol: :clap: any day now.... :bih:
Pa dobro sad ne moze sve :mrgreen: salu na stranu, moze se srusiti Koševo i napraviti tu, to je centar grada i treba tu da igramo kao zadnjih 70 godina. Treba se samo dogovoriti sa gradom za sve, napraviti pritisak i uz pare to se moze srediti, vjeruj mi.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 nov 2016, 13:07

U Njemackoj stadioni su haman svi van grada. Lokacija je najmanje bitna, ako postoji intres, a kod nas ne postoji.
Da nam sad poklone nove stadione, mi ih ne mozemo odrzavati.
Zato, ne nadajte se ikakvom modernom stadionu.
Apsulutno ne postoji nikakva ekonomska isplativost za gradnju istih.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 nov 2016, 13:12

Evander je napisao/la:U Njemackoj stadioni su haman svi van grada. Lokacija je najmanje bitna, ako postoji intres, a kod nas ne postoji.
Da nam sad poklone nove stadione, mi ih ne mozemo odrzavati.
Zato, ne nadajte se ikakvom modernom stadionu.
Apsulutno ne postoji nikakva ekonomska isplativost za gradnju istih.
Ma znam sve ali nada umire zadnja. Njemacka i BiH je razlicit pojam, oni imaju jako puno ljudi, zive odlicni i svi mogu sve priustiti, kod nas je to malo drugacija prica i najbolje bi bilo kada bi bilo recimo na Skenderiji ili na Koševu. Ne bi bilo isto da ga napravis u Ilijasu ili u Vogosci.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 nov 2016, 16:26

DenchiNL je napisao/la:izostavio si bitniji dio stadiona, kupovinu parcele na kojoj će stajati al eto da ne cjepidlačimo, slažem se s procjenom da bi nam plasman u grupne faze omogućio tu priču ili bar početak iste....
Grad Stavanger je Vikingu poklonio zemljište za stadion.

U posljednjih 10-15 godina je normalna praksa da klubovi kupuju gradske stadione od svojih opština. Rosenborg je godinama pokušavao da otkupi stadion, ali grad im to nije dozvoljavao, na kraju kad su rekli da idu na drugu lokaciju grad je pristao da im proda Lerkendal jer su se bojali ogromnih troškova ako ih Rosenborg napusti.

Vlasnici CSKA iz Sofije su htjeli renovirati stadion koji je u vlasništvu grada, ali se nisu uspjeli dogovoriti sa vlastima, itd, itd...

Ima svakakvih primjera, ali dosta klubova je pravilo svoje stadione, grad je skoro uvijek pomagao, a oni su prodavali dio vlasništva stadiona, ime stadiona i dizali su kredite.

Evo zanimljive priče za stadion Starta,
https://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8r_Arena

Ovi su izginuli da naprave stadion, ne zna se ko je na kraju kome ostao dužan, ali su uspjeli.
Voli te tvoje Sarajevo.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 09 nov 2016, 19:37

Ukucaj na Wikipediji "Stadion Koševo" ili AFH i samo pogledaj u kojoj se državi nalazi.

Koševo mogu renovirati samo kad bi se sagradili hoteli i shopping centar. Ali to je kod nas rizično ulaganje. Sta ce ti shopping centar kad na udaljenosti od 2-3 km imaš SCC, BBI i slično koji su u uskom centru grada. Većina će prije u njih otići nego ići na Koševo, naravno osim ako ovaj ne bi imao neki fenomenalan sadržaj. Hotel je isto tako diskutabilna investicija.
U svakom pogledu sve je to rizično, a ogromne su pare.
Klub da pravi svoj stadion ili ulaze u Koševo je naravno nemoguće.
Ove šuplje sto Ajnadzic prosipa su Bogu za plakati. Najavi dolazak Bayern Munchena i ljudi mu kažu "Budalo pričaš gluposti" i on nastavi sa nekim sastancima i odmah najavi drugog koji će ulagati. Isto kao da je dobio 236 ponuda za ulaganje u Koševo i sad bira momcina koju će.
Sabrine mi moje!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 10 nov 2016, 16:56

BosnianKingdom je napisao/la:Ukucaj na Wikipediji "Stadion Koševo" ili AFH i samo pogledaj u kojoj se državi nalazi.

Koševo mogu renovirati samo kad bi se sagradili hoteli i shopping centar. Ali to je kod nas rizično ulaganje. Sta ce ti shopping centar kad na udaljenosti od 2-3 km imaš SCC, BBI i slično koji su u uskom centru grada. Većina će prije u njih otići nego ići na Koševo, naravno osim ako ovaj ne bi imao neki fenomenalan sadržaj. Hotel je isto tako diskutabilna investicija.
U svakom pogledu sve je to rizično, a ogromne su pare.
Klub da pravi svoj stadion ili ulaze u Koševo je naravno nemoguće.
Ove šuplje sto Ajnadzic prosipa su Bogu za plakati. Najavi dolazak Bayern Munchena i ljudi mu kažu "Budalo pričaš gluposti" i on nastavi sa nekim sastancima i odmah najavi drugog koji će ulagati. Isto kao da je dobio 236 ponuda za ulaganje u Koševo i sad bira momcina koju će.
jeste grad Sarajevo če nam pokloniti zemljište :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :lol:

BK buraz upravo ovo boldirano, neki baš vole maštati..... a Ajnadžić ko ga zna , zna da kriminal i lopovluk idu s njim pod ruku pa eto....veće su šanse da će sjebat nešto zatvorit Koševo dok se ne istraži/dokaže a mi frulicu svirat i na Otoci igrat............
Virtu4l je napisao/la: Grad Stavanger je Vikingu poklonio zemljište za stadion.

U posljednjih 10-15 godina je normalna praksa da klubovi kupuju gradske stadione od svojih opština. Rosenborg je godinama pokušavao da otkupi stadion, ali grad im to nije dozvoljavao, na kraju kad su rekli da idu na drugu lokaciju grad je pristao da im proda Lerkendal jer su se bojali ogromnih troškova ako ih Rosenborg napusti.

Vlasnici CSKA iz Sofije su htjeli renovirati stadion koji je u vlasništvu grada, ali se nisu uspjeli dogovoriti sa vlastima, itd, itd...

Ima svakakvih primjera,
jesi naš'o primjere svaka ti čast, tipa u švedskoj voze volva i saab a mi idioti golfa 2-icu, hajmo i mi volva vozat..... :thumbup:
revolucionarno :rol: :kralj: :salut:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 nov 2016, 17:18

DenchiNL je napisao/la:jesi naš'o primjere svaka ti čast, tipa u švedskoj voze volva i saab a mi idioti golfa 2-icu, hajmo i mi volva vozat..... :thumbup:
Primjeri su ti trebali reći da je sve realno i moguće kad se sve strukture uključe u projekat, nebitno gdje se nalaze.
Voli te tvoje Sarajevo.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 10 nov 2016, 17:20

Virtu4l je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:jesi naš'o primjere svaka ti čast, tipa u švedskoj voze volva i saab a mi idioti golfa 2-icu, hajmo i mi volva vozat..... :thumbup:
Primjeri su ti trebali reći da je sve realno i moguće kad se sve strukture uključe u projekat, nebitno gdje se nalaze.
Ma ti se očito zajebavas.
Sabrine mi moje!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 nov 2016, 17:23

BosnianKingdom je napisao/la:Ma ti se očito zajebavas.
Sa ovakvim temama se nikad ne zajebavam. Stadioni su najveći problem našeg fudbala.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Antikloc, boki86, DzemoSmjecanin, Hansestadt, HyperOS, N3R3D, sekac i 51 gost.