U20 od svih košarkaških selekcija je možda jedna od najvažnijih jer su to igrači koji su u prijelazu iz omladinske u seniorsku košarku i tu su u u izlogu pred draft ili prodaju u veće klubove , zašto to nekome ( Nihadu ) nije u interesu da postoji ne znam .bandit je napisao/la:Ja bih rekao da to nije jedini razlog ...TaRgEt_ je napisao/la: U 20 ne postoji iz razloga sto se nema para
KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
kksiroki je napisao/la:Ja bi uhvatio u ovu vašu priču da nemam pojma o materiji i stvarima vezanima i za nogomet i košarku , jeste vas dvojicu uopće svjesni da od svih klubova u nogometu i košarci u BH jedio ali JEDINO NK I HKK Široki državi ne duguju ni pfening bilo po osnovi poreza ili doprinosa ( svejedno se dešava da vijeće ministara jedino NK ŠB zaobiđe u pomoći od 20 000 KM ekipama koje nastupaju u Eu) . Kažete da se borimo da uđemo u savez pa ih tamo razjebajemo , de me prosvijetlite tko , kada , na kakav način osim što se svim silama naši predstavnici bore za boljitak kako nogometa tako košarke , općepoznata stvar je da npr. NK državnoj televiziji daje skoro pa besplatno prijenos iz ŠB bilo koje tekme u sezoni ili iz EU takmičenja svi ostali bojkotiraju iz svima nama poznatih razloga .
Kažeš zašto Vela nije pozvao Ramljaka i Planinića , pa zato što bi se roditelji od te djece grohotom nasmijali jer po koj logici da igraju za BiH ( zapravo da se okupe svako par godina jer niti se redovno natječu niti treniraju ) pored perspektive u Hrvatskoj koja im se pruža . Target znam da su U18 u Foči na pripremama , i kakve koristi od natjecanja po nekim B ili C ( znam da je B nego sam htio drugo nešto kroz to naglasiti da nitko ne vodi brigu o tim mladićima ) igra se protiv nekih košarkaških liliputanaca i opet se ne može napraviti pristojan rezultat .
Koliko god se netko trudio reći kako ŠB radi protiv neka mi onda pojasni braću Šehović (od malih nogu u KKb pa igraju za CG ) neka mi netko pojasni Preleđića, Rizvića , Anđelića i xy istih kao i u ŠB samo što se kod nas to više ističe jer više i proizvodimo ( U18 i U20 4+1 igrač Širokog, a obe selekcije igraju EP A divizije )
Korist je tu smo gdje smo trenutno i to je dobro i dobijali smo ostvarivali solidne rezultate U 20 nema zato sto para nema jer i ovo vidis da ove godine kadetske selekcije ne igraju , mozda kada svi skontamo da treba da radimo u interesu BiH kosarke i sve da krenemo od neke nule jer ovako ne ide , ja kada sam igrao bili smo davno u C diviziji i usli u B diviziju i to je nasa realnost , a to roditelji sto se smiju pozivu drzave u koju zive to je njihova stvar , mada ja postujem to sto igraju za Hrvatsku njihova stvar , njihovo opredjeljenje a mi nismo jedni krivi Siroki sto nam je kosarka ovakva kakva je nego svi mi kolektivno , sta da ti kazem ili to imas ili nemas , kada nam nije nista bilo i nismo nista imali igrali smo za BiH prema tome ....
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
- elninho_resTO
- Kontakt:
ja se slazem s kksiroki,iako sma navijac bosne,ali jasno mi je kakva je situacija,pa prosle godine se okupila kadestska repka trenirala,ovo,ono i nije bilo para da se ode nigdje,tako i ove,evo mali damjanovic drugi u kadetima,od ove godine juniorima bosne otiso u srbiju,kad vidi da propada sve ovdje i bosnni i u repci,a posteno geldajuci jedino siroki neduguje nikome nista,objektivno
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
Razlika između braće Šehovića i Baraća je u tome što su Šehovići rođeni Crnogorci i sasvim je prirodno da igraju za tu državu. Oni ne glasaju u BiH, ne mogu se kandidovati da vode bh. institucije, nikad neće raditi u KS BiH, isl. Oni su klasični stranci, tako se izjašnjavaju i ne zalažu se za to da se pitaju oko bilo čega u ovoj državi.kksiroki je napisao/la:Ja bi uhvatio u ovu vašu priču da nemam pojma o materiji i stvarima vezanima i za nogomet i košarku , jeste vas dvojicu uopće svjesni da od svih klubova u nogometu i košarci u BH jedio ali JEDINO NK I HKK Široki državi ne duguju ni pfening bilo po osnovi poreza ili doprinosa ( svejedno se dešava da vijeće ministara jedino NK ŠB zaobiđe u pomoći od 20 000 KM ekipama koje nastupaju u Eu) . Kažete da se borimo da uđemo u savez pa ih tamo razjebajemo , de me prosvijetlite tko , kada , na kakav način osim što se svim silama naši predstavnici bore za boljitak kako nogometa tako košarke , općepoznata stvar je da npr. NK državnoj televiziji daje skoro pa besplatno prijenos iz ŠB bilo koje tekme u sezoni ili iz EU takmičenja svi ostali bojkotiraju iz svima nama poznatih razloga .
Kažeš zašto Vela nije pozvao Ramljaka i Planinića , pa zato što bi se roditelji od te djece grohotom nasmijali jer po koj logici da igraju za BiH ( zapravo da se okupe svako par godina jer niti se redovno natječu niti treniraju ) pored perspektive u Hrvatskoj koja im se pruža . Target znam da su U18 u Foči na pripremama , i kakve koristi od natjecanja po nekim B ili C ( znam da je B nego sam htio drugo nešto kroz to naglasiti da nitko ne vodi brigu o tim mladićima ) igra se protiv nekih košarkaških liliputanaca i opet se ne može napraviti pristojan rezultat .
Koliko god se netko trudio reći kako ŠB radi protiv neka mi onda pojasni braću Šehović (od malih nogu u KKb pa igraju za CG ) neka mi netko pojasni Preleđića, Rizvića , Anđelića i xy istih kao i u ŠB samo što se kod nas to više ističe jer više i proizvodimo ( U18 i U20 4+1 igrač Širokog, a obe selekcije igraju EP A divizije )
Baraći su rođeni u BiH, kao pripadnici jednog od naroda koji sasvim ravnopravno i prema vlastitoj želji čini ovu državu i sasvim je prirodno da za nju igraju. Prirodno je i da u ovoj državi glasaju, određuju ko će nas voditi i ako žele prijave se da nas oni vode. Ako vole Hrvatsku, žive i rade za Hrvatsku (i to mi je ok), onda su oni hrvatska dijaspora, tamo treba da glasaju, tamo određuju ko će voditi državu i ako treba prijave se da vode institucije u toj zemlji, ali ne i u ovoj. U ovoj su onda stranci, trebaju platiti pristojbu, različitu cijenu ako studiraju, liječe se, isl. (isto kao što bih i ja to plaćao u Hrvatskoj). Ako misliš da Hrvati ne treba da igraju za BiH, onda ne trebaju ni da se pitaju oko zakona, pravila, vođenja sportskih saveza isl.
Postavljati pravila ovdje, voditi institucije ovdje, a raditi za nekog drugog je krajnje licemjerno i sasvim je normalno da vodi disfunkcionalnostima, igranju u B diviziji, rasulu i raspadu.
Dodaću i to da ne želim govoriti o poejdinačnim primjerima, svako se bori za svoj prosperitet i pojedinačnu djecu za to ne treba kriviti. Ja govorim o sistemu, koji postavljaju i oblikuju petokolonaši o kojim govorim.
A braća Rizvić i ostali što igraju za SLO
pravite se da ne razumijete?
govorim o sistemu. govorim o ograničavanju broja stranaca u kadetskim i juniorskim ekipama koje se takmiče u prvenstvu BiH.
Rizvića (samo jedan je slovenac, ostali su bosanci) i ostale što što igraju za SLO je odveo Enes Trnovčević kao djecu i prodao slovencima. Oni nisu nikad bili slovenački reprezentativci koji igraju za KK Čelik ili Orlovik. prvo su bili igrači Laškog pa tek onda slovenački reprezntativci.
na kraju krajeva i on je stranac i ne vidim zašto bi bio drugačiji od ostalih naborjanih stranaca? kao, navijam za Bosnu, pa bih Rizvića trebao drugačije tretirati jer je Musliman? ako si pratio, dok je on igrao za Bosnu, vodio se kao stranac.
Ja razumijem Baraća koji igra za Hrvatsku, kao i svakog drugog pojedinca koji ide gdje mu je bolje. To je jasno i ne očekujem da pojedinac bude taj koji će napraviti pomak. Ne razumijem selektora koji ne poziva najbolje igrače, ne razumijem savez koji ne uvodi jednostavno pravilo kojim će se zaštiti od odlaska igrača.
govorim o sistemu. govorim o ograničavanju broja stranaca u kadetskim i juniorskim ekipama koje se takmiče u prvenstvu BiH.
Rizvića (samo jedan je slovenac, ostali su bosanci) i ostale što što igraju za SLO je odveo Enes Trnovčević kao djecu i prodao slovencima. Oni nisu nikad bili slovenački reprezentativci koji igraju za KK Čelik ili Orlovik. prvo su bili igrači Laškog pa tek onda slovenački reprezntativci.
na kraju krajeva i on je stranac i ne vidim zašto bi bio drugačiji od ostalih naborjanih stranaca? kao, navijam za Bosnu, pa bih Rizvića trebao drugačije tretirati jer je Musliman? ako si pratio, dok je on igrao za Bosnu, vodio se kao stranac.
Ja razumijem Baraća koji igra za Hrvatsku, kao i svakog drugog pojedinca koji ide gdje mu je bolje. To je jasno i ne očekujem da pojedinac bude taj koji će napraviti pomak. Ne razumijem selektora koji ne poziva najbolje igrače, ne razumijem savez koji ne uvodi jednostavno pravilo kojim će se zaštiti od odlaska igrača.
S čime , pa telefon im isključen po mjesec dana , ti ili glumiš ili ne želiš pogledati realnosti u oči a realnost je da dok je Nihad Bog i batina i dok on dodjeljuje državljanstva po želji dok se u repku budu zvali kvalitetni a ne podobni npr . Jovanović-Princ , Opačak-Milošević tamo neki Vrapci i komarci u repki će biti ovako .cikac je napisao/la:pravite se da ne razumijete?
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
s pravilom da u juniorskoj ekipi koja se takmiči u prvenstvu BiH može biti jedan ili nijedan stranac.
apsurd je da radi zaštite domaće košarke slično pravilo imamo za seniorske timove, a ne i za juniorske.
kad bi bilo takvo pravilo, mladi igrači HKK Širokog, rođeni, školovani i odrasli na području BiH ne bi mogli biti reprezentativci Hrvatske a igrati i iskustvo sticati (uzimati mjesto i minutažu našim momcima) na bosanskohercegovačkim parketima. Onda bi ti mladi talentovani momci morali ili igrati za BiH ili seliti u drugu državu i tražiti mjesto u tamošnjim klubovima, i zauzimati mjesto nekim od tamošnjih igrača.
Imamovića i njegov rad ne cijenim ni u kojem pogledu, ali ipak sam siguran da Jovanović i Opačak nisu tu zato što su podobni, nego zato što ih se moglo nagovoriti da igraju za BiH. 100% sam siguran da bi Imamović vrlo rado vidio Baraća u dresu BiH. Telefon bi možda bio uključen kad Dodik ne bi dao 2 miliona naših para Partizanu, nego savezu svoje države, tačnije savezu u kojem i on sam (eto njegov zamjenik) sjedi.
apsurd je da radi zaštite domaće košarke slično pravilo imamo za seniorske timove, a ne i za juniorske.
kad bi bilo takvo pravilo, mladi igrači HKK Širokog, rođeni, školovani i odrasli na području BiH ne bi mogli biti reprezentativci Hrvatske a igrati i iskustvo sticati (uzimati mjesto i minutažu našim momcima) na bosanskohercegovačkim parketima. Onda bi ti mladi talentovani momci morali ili igrati za BiH ili seliti u drugu državu i tražiti mjesto u tamošnjim klubovima, i zauzimati mjesto nekim od tamošnjih igrača.
Imamovića i njegov rad ne cijenim ni u kojem pogledu, ali ipak sam siguran da Jovanović i Opačak nisu tu zato što su podobni, nego zato što ih se moglo nagovoriti da igraju za BiH. 100% sam siguran da bi Imamović vrlo rado vidio Baraća u dresu BiH. Telefon bi možda bio uključen kad Dodik ne bi dao 2 miliona naših para Partizanu, nego savezu svoje države, tačnije savezu u kojem i on sam (eto njegov zamjenik) sjedi.
znači tada šehovići nikada ne bi bili u KKb ma daj kakvo je to pravilo , znaš na koga me ovo podsjeća , na Nihadovu politiki prvo je uveo da se samo 2 igrača mogu dovesti 7 dana prije početka lige 6 ( koji kreten) a onda Igosi dovedu 6 komada 8 dana prije lige ( pravilo uvedeno radi Igosa i HKK ) onda uvede neko bodovanje koje eto hvala Bogu nije prošlo u NLB ( ne mislim hvala Bogu radi KKb nego radi pravde i poštenja) . Ta ograničenja koja spominješ su UTOPIJA pa jedan Bogdanović iz ZRinjskog ode u Real jedan Đedović u Barcelonu i kao netko im zabranio tamo igrati omladinsku ligu , to tko je kome dao pare je njegova stvar niti me briga niti znam taj podatak a niti se zamaram Dodigom.cikac je napisao/la:s pravilom da u juniorskoj ekipi koja se takmiči u prvenstvu BiH može biti jedan ili nijedan stranac.
da se špancima dešava ovo što se dešava bosancima i hercegovcima sigurno bi i kod njih to pravilo bilo uvedeno, a đedović i bogdanović bi opet igrali tamo jer bi im bilo dovoljno da se dozvoli po jedno mjesto za strance.
da je uvedeno pravilo, šehovići bi promijenili državljanstvo pa bismo imali još dva dodatna odlična igrača. ako ne bi, ja bih se njih dvojice drage volje odrekao u omladinskom pogonu kk bosna, jer znam šta dobijamo na drugoj strani.
to što tebe nije briga za nešto i time se ne zamaraš, ne znači da to nije direktan uzrok problema o kojim pišeš. a daleko od toga da je njegova stvar, jer nije dao novac koji je svojim radom zaradio, već onaj koji smo mi svi krvavo iskihali.
apsolutno nisam za zajebanciju koju radi nihad, pogotovo zato što znam da za svako njegovo sranje neko drugi dobije neki drugi ustupak. bilo to da se srbijanci i hrvati vode kao domaći igrači (kakav samo apsurd), bilo to da svi šute oko ovoga za mlade. ja ću se uvijek složiti s tim da je on kreten, zato što sam realan i stvari ne posmatram usko niti s lokalpatriotskim emocijama, za razliku od tebe koji pričaš o posljedicama, a ne interesuju te uzroci.
da je uvedeno pravilo, šehovići bi promijenili državljanstvo pa bismo imali još dva dodatna odlična igrača. ako ne bi, ja bih se njih dvojice drage volje odrekao u omladinskom pogonu kk bosna, jer znam šta dobijamo na drugoj strani.
to što tebe nije briga za nešto i time se ne zamaraš, ne znači da to nije direktan uzrok problema o kojim pišeš. a daleko od toga da je njegova stvar, jer nije dao novac koji je svojim radom zaradio, već onaj koji smo mi svi krvavo iskihali.
apsolutno nisam za zajebanciju koju radi nihad, pogotovo zato što znam da za svako njegovo sranje neko drugi dobije neki drugi ustupak. bilo to da se srbijanci i hrvati vode kao domaći igrači (kakav samo apsurd), bilo to da svi šute oko ovoga za mlade. ja ću se uvijek složiti s tim da je on kreten, zato što sam realan i stvari ne posmatram usko niti s lokalpatriotskim emocijama, za razliku od tebe koji pričaš o posljedicama, a ne interesuju te uzroci.
dodzem da odgovorim na pitanja koje je kksiroki postavio onda nadjem da je cikac odgovorio jos bolje od mene
a by the way
stanko barac je igrao za U18 repku hrvatske 3 minuta
za U20 repku 2005 7 min. i tek 2006 13,4 min.
zakljucak nije on tu dosegao svoju vrijednost, uostalom skoro kao ni jedan igrac iz sirokog, nego nastupajuci u NLB ligi u klubu koji predstavlja BiH, ali 99% njegovih mladih igra za hrvatsku
prema tom da bi zastitio sebe i stvorio bazu igraca, KSBiH bi trebao usvojiti pravilo da moraju biti minimalno 2 igraca na parketu koja imaju BiH kosarkasko drzavljanstvo il ida 5-6 igraca u rosteru moraju imati to drzavljanstvo, tako da bi opcija da igraci sirokog igraju za hrvatsku i dalje ostala otvorena, ali ovaj put bi donosila i velike posljedice pa bi se moralo razmisliti o tome pa nebi letjeli da igraju zahr repku, ali takvo se pravilo nece donijeti, a zasto zato sto samo radi tog razloga mnogi sjede u KSBiH i nizasto drugo, prevedeno vasi zastupnici u KSBiH su samo to da bi blokirali, a ne poboljsavali, a da nije tako onda i U18 repka nebi igrala u B diviziji, a mozda bi postojala i U20 repka
nista samo se nadati da ce kad tad neke stvari krenuti bolje, ali bi molio da prestanete biti vise toliko licemjerni
a by the way
zakljucak nije on tu dosegao svoju vrijednost, uostalom skoro kao ni jedan igrac iz sirokog, nego nastupajuci u NLB ligi u klubu koji predstavlja BiH, ali 99% njegovih mladih igra za hrvatsku
prema tom da bi zastitio sebe i stvorio bazu igraca, KSBiH bi trebao usvojiti pravilo da moraju biti minimalno 2 igraca na parketu koja imaju BiH kosarkasko drzavljanstvo il ida 5-6 igraca u rosteru moraju imati to drzavljanstvo, tako da bi opcija da igraci sirokog igraju za hrvatsku i dalje ostala otvorena, ali ovaj put bi donosila i velike posljedice pa bi se moralo razmisliti o tome pa nebi letjeli da igraju zahr repku, ali takvo se pravilo nece donijeti, a zasto zato sto samo radi tog razloga mnogi sjede u KSBiH i nizasto drugo, prevedeno vasi zastupnici u KSBiH su samo to da bi blokirali, a ne poboljsavali, a da nije tako onda i U18 repka nebi igrala u B diviziji, a mozda bi postojala i U20 repka
nista samo se nadati da ce kad tad neke stvari krenuti bolje, ali bi molio da prestanete biti vise toliko licemjerni
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Daj boze da bude još Baraća,mislim na kvalitetu,kakav mu je brat
Ako je i od tebe previše je , ajde što ne podnosiš to što smo iznad vas ali kad ovo kažeš onda što ima čovjek pričati o tvom razmišljanju o BH košarci , kažeš naši ruše ma evo vaši (Nihad, Konakovic i co u suradnji sa beobasketom) grade , ma kome vi tj.ti prosipaš tu priču koja nema veze s vezom , tko to ruši osim sarajevskog djela saveza pa nitko , jedini koji pokušavaju loviti u mutnom su ovi koje sam ti već naznačio (to ste većina vas na ovom forumu napisali tisuće puta ) a to što vi da ne bi samo njih optuživali uvezujete i sve ostale je vaš a ne naš problem , ti kažeš po ovome da nije širokobriježana da bi postojala i U20 , ma nemoj znači mi smo i za to krivi , jesmo možda krivi i za to što je miljacka mutna i ima malo vode jesmo mi krivi što se u repku redom ne odazivaju najbolji igrači , jesmo mi krivi što savez nema za kavu a kamoli za organizaciju pojedinih selekcija . Pa je..big..a ostanite dosljedni čas smo selo koje će trajati još godinu-dvije čas žarimo i palimo državom , de se životati jednom zauvijek odlučite ili smo najveća institucija u državi ( od koje sve ovisi pa se tako možda i postavimo ) ili seoski klub iz kamenjara ( pa da nas ništa ne pitate o stvarima od krucijalne važnosti ) .nerminh74 je napisao/la:dodzem da odgovorim na pitanja koje je kksiroki postavio onda nadjem da je cikac odgovorio jos bolje od mene
a by the way
odgovor je vrlo jednostavan.
ne želim nikoga da uvrijedim, govorim o realnom stanju. vi ste malo naselje, uz okolinu drugih malih naselja činite mali dio populacije u BiH. Međutim, zbog načina na koji je uređena država, imate sva jednaka prava kao da vas je isto onoliko koliko je i sarajlija, tuzlaka, zeničana... zajedno.
disporoporcija koja mnogima smeta javlja se kad deset puta više stanovnika ima jednak broj glasova u sportskom savezu kao deset puta manje stanovnika.
meni to baš i ne smeta, osim što uz sva prava, imate i obaveze, koje na žalost, ignorišete iako to uvijek mora ići skupa: prava i obaveze. kad biste uz prava koja imate poštovali i obaveze koje imate, ne bi bilo nikakve potrebe za ovom diskusijom.
znači da, to je gradić (neko će reći selo, bez zle namjere i neće mnogo pogriješiti, grad bi trebao imati kino, pozorište, univerzitet, koncertnu dvoranu, bolnicu, noćni život, gradski prevoz, svi stanovnici se ne bi trebali poznavati... stručni naziv je "kvartarne djelatnosti" i u naučnim knjigama definiše grad kao oblik organizovanja populacije) i da, veoma ste odgovorni za stanje u savezu, jednako koliko i lopovi iz sarajeva i oni iz banjaluke. zašto se reprezentacija nikad ne priprema na pecari? zašto se utakmice ne igraju tamo? zašto se široki ne bori da što više njegovih igrača uđe u reprezentaciju? zašto ne educira mlade igrače koji će nas sve predstavljati? obaveze... u prava i idu i obaveze... a onaj ko ih zapostavlja, ruši sistem.
prava koja vam daje KS BIH = nastupanje na regionalnoj sceni pod zastavom BiH
obaveze koje imate prema KS BIH = učešće u radu reprezentativnih selekcija u svim uzrastima
prigrliti prava, a izbjeći obaveze je krajnje licemjerno.
ne želim nikoga da uvrijedim, govorim o realnom stanju. vi ste malo naselje, uz okolinu drugih malih naselja činite mali dio populacije u BiH. Međutim, zbog načina na koji je uređena država, imate sva jednaka prava kao da vas je isto onoliko koliko je i sarajlija, tuzlaka, zeničana... zajedno.
disporoporcija koja mnogima smeta javlja se kad deset puta više stanovnika ima jednak broj glasova u sportskom savezu kao deset puta manje stanovnika.
meni to baš i ne smeta, osim što uz sva prava, imate i obaveze, koje na žalost, ignorišete iako to uvijek mora ići skupa: prava i obaveze. kad biste uz prava koja imate poštovali i obaveze koje imate, ne bi bilo nikakve potrebe za ovom diskusijom.
znači da, to je gradić (neko će reći selo, bez zle namjere i neće mnogo pogriješiti, grad bi trebao imati kino, pozorište, univerzitet, koncertnu dvoranu, bolnicu, noćni život, gradski prevoz, svi stanovnici se ne bi trebali poznavati... stručni naziv je "kvartarne djelatnosti" i u naučnim knjigama definiše grad kao oblik organizovanja populacije) i da, veoma ste odgovorni za stanje u savezu, jednako koliko i lopovi iz sarajeva i oni iz banjaluke. zašto se reprezentacija nikad ne priprema na pecari? zašto se utakmice ne igraju tamo? zašto se široki ne bori da što više njegovih igrača uđe u reprezentaciju? zašto ne educira mlade igrače koji će nas sve predstavljati? obaveze... u prava i idu i obaveze... a onaj ko ih zapostavlja, ruši sistem.
obaveze koje imate prema KS BIH = učešće u radu reprezentativnih selekcija u svim uzrastima
Dobar post. Pogodak u srž svih problema bh košarke i bh sporta.cikac je napisao/la:odgovor je vrlo jednostavan.
Kakve veze ima ovaj tvoj tekst s košarkom ili realnom slikom stanja u BH košarci , druga stvar ti očito uopće nemaš pojma šta to Široki ima a šta nema kažeš "kino, pozorište, univerzitet, koncertnu dvoranu, bolnicu, noćni život, gradski prevoz" šta od ovog Široki nema "bolnicu" hahaha mogao si malo prolistati i vidjeti o kom i o čem pričaš , kažeš "zašto se široki ne bori da što više njegovih igrača uđe u reprezentaciju?" tko kaže da ne bori bilo za BH ili Cro repku oćeš primjer : Opačak,Velić,Pinjuh,Princ,Naletilić, (sve do jedan BH reprezentativac iz Širokog alo ne iz Miamia nego iz Širokog Brijega ) o CRO da ne pričam , malo prolistaj po forumu vi se držite tamo nekih predrasuda bez imalo poznavanja stvarnog stanja i trubite ko papagaji pokušavajući upornim ponavljanjem najobičnije floskule pretvoriti u svoju istinu , selo , profiterstvo , nacionalizam , ustaštvo , mržnja BH , nepoštivanje institucija (bez obzira što samo ŠB klubovi državi daju njeno ) , pranje para itd mogao bi brojiti u nedogled koliko ste samo toga smislili za jedan gradić veličine srednje SA ulice kako vi volite sebi tepati kao metropoli .cikac je napisao/la:odgovor je vrlo jednostavan.
Tako je svi problemi dolaze s Pecare jer ste redovito donji u međusobnim ogledima , jer da nije ŠB , BH repka bi igrala po SP i EP ovako to Široki sve spriječi , to su zbilja fakti.Pašalić je napisao/la:Dobar post. Pogodak u srž svih problema bh košarke i bh sporta.cikac je napisao/la:odgovor je vrlo jednostavan.
kako igraju Širokobriježani u Zadru ako se nevaram
Svi problemi ne dolaze s Pecare, to si ti rekao. To čovjek nije ni napisao, pogledaj boldirano. Ja bih ovdje samo dodao ono što svi mi već dobro znamo, a to je da se nesređene interne prilike u državi na isti način reflektuju na stanje u bh sportu i uže govoreći- reprezentativnoj košarci. I još nešto, gledajući klupsku politiku (izuzevši odnos vašeg kluba spram reprezentativnih selekcija), dao Bog da u BiH ima više sportskih kolektiva a la HKKŠB.kksiroki je napisao/la:Tako je svi problemi dolaze s Pecare jer ste redovito donji u međusobnim ogledima , jer da nije ŠB , BH repka bi igrala po SP i EP ovako to Široki sve spriječi , to su zbilja fakti.Pašalić je napisao/la:Dobar post. Pogodak u srž svih problema bh košarke i bh sporta.cikac je napisao/la:odgovor je vrlo jednostavan.
pašalić
Ne obazirući se na ovo boldirano jer nije baš vezano za raspravu u ostalom se u dosta stvari slažem ali se nikada neću složiti s tim generaliziranjem stvari a to obično bude "pa eto ako ne valjaju naši ne valjaju ni vaši " ja na to ne pristajem , ja sam za to da se ide u glavu hoću reći imena i prezimena , tko je ukrao , tko je pronevjerio , tko laže a tko govori istinu .Svi problemi ne dolaze s Pecare, to si ti rekao. To čovjek nije ni napisao, pogledaj boldirano. Ja bih ovdje samo dodao ono što svi mi već dobro znamo, a to je da se nesređene interne prilike u državi na isti način reflektuju na stanje u bh sportu i uže govoreći- reprezentativnoj košarci. I još nešto, gledajući klupsku politiku (izuzevši odnos vašeg kluba spram reprezentativnih selekcija), dao Bog da u BiH ima više sportskih kolektiva a la HKKŠB
Svih ovih godina čitajući po portalima stvorila se slika ( nakon tisuća ponavljanja tako obično biva bez obzira na činjenice ) da :
Široki osvaja titule dovodeći igrače pred ligu
Da Široki radi protiv BH košarke bez obzira što je ipak dao 5 reprezentativaca(seniorski) BH i 5 Hrvatske (1 seniorskog i 4 mlada)
Da je KKb konstantno žrtva i jedini klub koji se bori za boljitak BH košarke
Da Igokea skoro pa nema pravo za napredak i to bez obzira na rezultate ( koliko samo naslađivanja i ruganja naspram njih iako je svatko realan mogao vidjeti da je pravda na njihovoj strani ) itd ali nitko ne postavlja pitanje
Odkud pravo KKb da je dužan 1 200 000 KM (kažu da je dosta više ) i da im nitko zbog toga nemože ništa dok recimo HKK redovito svaki mjesec izmiri sve poreze i doprinose i nema pravo biti dužan
Odkud ekskluziva KKb da predlažu ( ivijek i ostvare ) igrače (većinom polovnjake ) koji će dobiti BH putovnicu , pa od tud da KKb-u budu jeftiniji ( slučaj Bremer ) a BH košarka ima koristi od njih koliko i od saharskog pijeska
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.