FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Rimes87
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Rimes87 » 04 nov 2016, 13:01

tuzlak1987 je napisao/la:
FrantoBauzek je napisao/la: Da se razumijemo 90-ih je kosarka bila najpopularniji sport u gradu.
Za sport kao sto je kosarka dobiju vise nego sto FK dobije za sport kao fudbal. Njima taj novac i ne treba kada im je sve otvoreno. A igraca za kosarku mozes naci za bagatelu dok u fudbalu moras izdvojiti 5000+ na ruke dobru cifru da ti dodje odlican igrac.

Bila je popularna ali Sloboda DIta, ovo sada nije Sloboda Dita, a i nema rezultate.
Druže, Franto je u pravu kad te pita koliko grad kao grad izdvaja za OKK. Ako ne znaš koliko je tačno, nema poente da vodiš raspravu, a vala nije ni tema OKK.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 nov 2016, 13:02

FrantoBauzek je napisao/la: Da se razumijemo 90-ih je kosarka bila najpopularniji sport u gradu.
Za sport kao sto je kosarka dobiju vise nego sto FK dobije za sport kao fudbal. Njima taj novac i ne treba kada im je sve otvoreno. A igraca za kosarku mozes naci za bagatelu dok u fudbalu moras izdvojiti 5000+ na ruke dobru cifru da ti dodje odlican igrac.

Bila je popularna ali Sloboda DIta, ovo sada nije Sloboda Dita, a i nema rezultate.
Izbjegavas moje pitanje. Ako grad daje FK 450 hiljada, koliko dobija OKK? Prica se o novcu gradjana, a tu je marka=marka.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 nov 2016, 13:10

SRSlavinovici je napisao/la:Sto je najgore, i sada je vise ljudi u Mejdanu nego na Tusnju :(
I u Mejdanu je duplo manje nego kada su tek usli u PL.

A treba biti pun sa dobrim klubom, a ne ovako. Odlicna dvorana, koja nije prljava kao Tusanj i u kojoj se ne smrznes. Da obezbjede neku Evropsku ligu imali bi sve uvjete da u njoj igraju za razliku od Tusnja.
Rimes87 je napisao/la:

Druže, Franto je u pravu kad te pita koliko grad kao grad izdvaja za OKK. Ako ne znaš koliko je tačno, nema poente da vodiš raspravu, a vala nije ni tema OKK.
Daju za OKK 90 hiljada, daju za RSD Sloboda gdje je Bewba glavni 330 hiljada, daju za sportski savez 170 hiljada.

A za Jedinstvo npr daju 20 hiljada.

Ti kada imas 90 hiljada + sve sponzore u sportu kao sto je kosarka u BIH mozes puno.

Edit: Daju za Mejdan 200 hiljada.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 nov 2016, 13:14

Beduin je napisao/la: UG je u sluzbi Slobode, a ne u sluzbi Azmira, Karica, Kurevica... oni rade na promociji kluba, pronalasku dodatnih materijalnih sredstava, prodaje oglasnog prostora na Tusnju i slicno, to je opce poznato.

Organizacijom protestne setnje, pretpostavimo da je to protiv trenutne garniture kluba, javno stupaju u borbu protiv UO kkuba, novog potencijalnog predsjednika kluba, sto ih, vrlo vjerovatno, udaljava od Slobode i daljnjeg djelovanja za dobrobit kluba ukoliko ostane Karic i kompanija. Mozda jesu nezavisno tijelo, ali su itekako uticajna grupa i ne treba im podjela i rat takve prirode sa bilo kojom Upravom. Oni rade svoj posao iz ljubavi i ne moze ih kupiti niti Azmir, ni Karic, Senad ili neko treci. Rade svoj posao i uticu koliko mogu. Vidices u skorije vrijeme zasto ovo pisem. ;)

Cak i da organizuju protestnu setnju, znas kakav smo mi narod i na sta smo sve spremni, a malo nam treba da planemo, vrlo lahko sve moze eskalirati u problem, razbijanja, paljenja, a to je nemoguce kontrolisati. I ko je onda tu kriv? Organizator, naravno.

Pitao sam sta namjeravate uraditi po pitanju raspada kluba. Imas ideju mirne protestne setnje, zasto je ne organizujes? Otvori grupu na FB i pozivaj ljude, imas svo i forum kao promociju, radicemo svi share, vidices odziv i kritiku a mi cemo te pratiti, doci cemo sigurno na setnju.

Jos neko?
Pa ne mogu se cuvati vise, ako nesto nije dobro za Slobodu treba reagovati, a ne to posmatrati. Tu nema pregovora, vidis jel to dobro za Slobodu i ako nije ides u rat. Jer ako sada ne reagujes otici ce sve u onu stvar i onda ce biti kasno.

Radovao sam se svakoj novoj aktivnosti njihovoj i kontao se pridruziti da odvajam od usta samo da se nesto radi. I onda vidis oni se nesto upale pred izbore sa saopstenjima i posalju predstavnika u kancelariju sa onim likovima na sastanak. Pa sada Tom Cat u prostorijama. Stvarno ono nidje veze..

Kakve ideje trebamo imati, trebaju normalni ljudi iz Fukara i predstavnici UG odmah u januaru organizovati sastanak sa Azmirom i gradskim strukturama te izgladiti sve i dogovoriti se dok se nismo raspali ko Celik. I to nije nikakva sluzba Azmira i da Azmiru ide u korist vec u korist Slobode.
Pokusavam skrenuti raspravu sa Jasmina i politike. Zato i postavljam pitanje: sta konkretno svi mi planiramo uciniti za dobrobit Slobode u ovim jako teskim uslovima?
Naravno, NISTA. Cekacemo hoce li UG nesto pokrenuti, hoce li se zamjeriti klubskoj Upravi, navijacima, jer smo mi nesposobni ama bas ista uraditi, pokrenuti, doci na sjednicu i javno postaviti neka pitanja, dati prijedloge, prikljuciti se UG i vidjeti kako funkcionisu i koliko rade za Slobodu (pa i u ovom sad periodu)... ali cemo zato cekati i cekati, bojkotovati utakmice i piskarati na forumu, kao i Celikovi navijaci/simpatizeri.
Ja sam i na Celikovoj temi pisao, pokusalo se sa bojkotom i godine prolaze, a armija navijaca je mogla daleko vise uraditi na samom stadionu. Jel rjesenje paliti i bacati baklje svaku tekmu, palicemo. Jel rjesenje svaku tekmu napraviti neki slogan, trans, i podici da vide gradjani Tuzle, kantona, sira javnost, Uprava kluba, uradicemo i to. Jel rjesenje pred svaku utakmicu ispred klubskih prostorija skandirati i prozivati ih, prozivat cemo. Ima toliko ideja i nacina da se bori protiv grobara, a argumenti su na nasoj strani, samo ih treba iskoristiti.
Jel mozes napraviti natpis "gdje su pare od Huseinovica", "gdje su pare od Mirze Mesica", "jesu li Piric i Ordagic novi Said i Mirza", "dokle da vrsimo nuzdu uz samu tribinu", naravno da mozes, samo treba ideju predociti u djelo. Ali jok, svi ce pisati po forumu, ali niko nista nece uraditi konkretno.

Umjesto da se argumentima i na pametan nacin proziva Karic i ostali, ima se dobre osnove i dok jos nije kasno, na kraju se sve svodi kako je Azmir otjeran. Svako moze voditi klub kada radi pametno, razradjenom strategijom, planski i rezonski.

PS. I kazem ti, UG radi na mnogim stvarima,ako ne izlazi u medije ne znaci da je pasivan. Cak naprotiv... i da, Azmir je sam iz Amerike nazvao momke i cestitao im na nedavnom otvorenju. Znaci li to da je i Azmir placenik jer je na njihovoj strani?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 nov 2016, 13:17

tuzlak1987 je napisao/la: Odlicna dvorana, koja nije prljava kao Tusanj i u kojoj se ne smrznes. Da obezbjede neku Evropsku ligu imali bi sve uvjete da u njoj igraju za razliku od Tusnja.

Daju za OKK 90 hiljada, daju za RSD Sloboda gdje je Bewba glavni 330 hiljada, daju za sportski savez 170 hiljada.

Ti kada imas 90 hiljada + sve sponzore u sportu kao sto je kosarka u BIH mozes puno.

Dobro znaci ne daju vise para OKK-u. Marka=marka kada se radi budzetskom novcu. Drago mi je da smo i to demaskirali :thumbup:

Mejdan je izgradjen u Jugi, a i Tusanj je. Nije izgradjen Mejdan poslije rata, pa da se prica: imalo se za Mejdan. Za Mejdan se daje 200, a za Tusanj 400 k.

Mejdan je tonbe :thumbup:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 nov 2016, 13:18

ma kakav tonbe i mejdanu je uveliko vrijeme da se renovira,pogotov uzmiajuc u obzir mjesto na kom je i sagrdjen...
al dzabe ja krecim

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 04 nov 2016, 13:19

Sariel je napisao/la:ma kakav tonbe i mejdanu je uveliko vrijeme da se renovira,pogotov uzmiajuc u obzir mjesto na kom je i sagrdjen...
al dzabe ja krecim
Džabe mi svi ovdje krečimo dragi Sariele...
Zadnja izmjena: Rimes87, dana/u 04 nov 2016, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.
Papac Papac,
Papac Papac,

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 nov 2016, 13:19

FrantoBauzek je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la: Odlicna dvorana, koja nije prljava kao Tusanj i u kojoj se ne smrznes. Da obezbjede neku Evropsku ligu imali bi sve uvjete da u njoj igraju za razliku od Tusnja.

Dobro znaci ne daju vise para OKK-u. Marka=marka kada se radi budzetskom novcu. Drago mi je da smo i to demaskirali :thumbup:

Mejdan je izgradjen u Jugi, a i Tusanj je. Nije izgradjen Mejdan poslije rata, pa da se prica: imalo se za Mejdan. Za Mejdan se daje 200, a za Tusanj 400 k.

Mejdan je tonbe :thumbup:
Pa pogledaj koliko je kosarka u BIH malo aktuelna i biti ce ti jasno da se daje i previse za to. Fudbal je daleko aktuelniji i jedini sport u drzavi koji moze da skupi veliki broj ljudi na jednom mjestu. Jedini sport gdje mozes staviti cijenu karte 10 KM i prodati igraca..

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 nov 2016, 13:21

Slazem se brate, ali je Mejdan za Tusanj tonbe. Sve propada druze, samo cekam kada ce se zgrade poceti urusavati :thumbdown:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 nov 2016, 13:22

Rimes87 je napisao/la:
Sariel je napisao/la:ma kakav tonbe i mejdanu je uveliko vrijeme da se renovira,pogotov uzmiajuc u obzir mjesto na kom je i sagrdjen...
al dzabe ja krecim
Džabe svi ovdje krečim dragi Sariele...
ja, al nije razlog da se okrecemo jedni na druge.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 nov 2016, 13:23

[quote="Beduin"][/quote]

Kakav god na Tusnju sada transparent da neko izbaci moze biti natrehan od raznih likova kojima se to nece svidjati. Zato niko i ne smije nista napisati i dici jer odmah moras uhvatiti put pod noge dok te neko nije nagazio.

I uz to odmah znas da ljude sa vrha Slobode to uopste nece poremetiti u planovima vec da ce raditi kako oni zele. Mozda ce ih cak naljutiti pa ce biti jos gori. Da ce dati neke ostavke tesko, oni ostavke daju samo kada brod potone.

A za uzvrat ce dobiti od nekog 10 KM, tih 10 KM za kojih nikad neces znati gdje odu.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 nov 2016, 13:24

FrantoBauzek je napisao/la:Slazem se brate, ali je Mejdan za Tusanj tonbe. Sve propada druze, samo cekam kada ce se zgrade poceti urusavati :thumbdown:
eto dajte meni glas na iducim izborima, obecavam samo dvije stvari.mejdan i tusanj.
i dosta od mene za 4 godine ,moro bi se normala malo i sebi okrenut...
poslje 4 godine,novi ljudi nove ideje :urnebes: :mrgreen:

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 nov 2016, 13:24

Jel mozemo slicne teme prebaciti na "Tuzlanski chat" a barem do skupstine da pricamo o utakmici sutra?

Znam da nije bajkovito stanje, sto se tice upravljanja kluba ali bih volio da otresemo Zelju sutra :opaopa:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 04 nov 2016, 13:25

Sariel je napisao/la:
Rimes87 je napisao/la:
al dzabe ja krecim
Džabe svi ovdje krečim dragi Sariele...
ja, al nije razlog da se okrecemo jedni na druge.
Pa i nije. Svi bi trebali valjda biti na jednoj strani, ali jedni brane grad, a drugi brane Azmira. Ja bih da branim Slobodu drugovi, ako vam nije problem. Ako budem u mogućnosti, pojavit ću se na skupštini i postavit ću pitanja koja me muče. Stvarno se nadam da ću moći izburgijati da to uspijem ostvariti. A do tada, hajmo navijati, jer ne može se ništa učinit, većinom zbog pasivnosti generalne našeg naroda, a i podjela bogami.
Papac Papac,
Papac Papac,

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 nov 2016, 13:33

I u Mejdanu je duplo manje nego kada su tek usli u PL.

A treba biti pun sa dobrim klubom, a ne ovako. Odlicna dvorana, koja nije prljava kao Tusanj i u kojoj se ne smrznes. Da obezbjede neku Evropsku ligu imali bi sve uvjete da u njoj igraju za razliku od Tusnja.
Rimes87 je napisao/la:

90.000 i 400.000 nije isto, ustvari nije ni priblizna cifra.
Gorivo za putovanje kosarkasa i putovanje fudbalera je ista cijena, kao i smjestaj. Niko nije povlasten
Kosarka je jeftiniji sport od fudbala, to je cinjenica, tako da se i izdvaja manje para.
Mejdan je najmanje duplo popunjeniji od Tuznja, i uvijek je bio, ali je cijena karte jeftinija pa su prihodi priblizni, pretpostavljam.
Sponzore FK Slobodi i OKK Slobodi ne dovodi Jasmin, nego klubska Uprava i prijatelji, sve je do same sposobnosti te Uprave i organizacije kluba.

I ono najbitnije, PAN pivo se nudilo i FK Sloboda, ali je Azmir odbio jer zeli domaceg sponzora (kad vec nije tad bilo ponude jakog generalnog sponzora). Cak je mogao i jace pivo od Pana i Tuzlaka dovesti, ali nije htio zbog te cinjenice. Koliko je jaka ponuda Pana bila, zaista ne znam pa ne zelim siriti dezinformacije, ali ovo sto sam spomenuo je istina i u tom slucaju, opet, mozes kriviti Azmira ako smatras da je pogresan potez.

Tuzla je oduvijek bila grad kosarke, imala je daleko vise uspjeha od fudbala. Da je grad pomogao dizanje Slobode Dite iz mrtvih, ja bih prvi pozdravio jer smo uvijek bili kosarkaska nacija. U tom slucaju bih razumio i veca izdvajanja za kosarku, nego za fudbal, jer je Mejdan uvijek bio popunjeniji od Tusnja. Zato ne treba da cudi ni cinjenica da ljudi OKK dozivjavaju kao KK, jer se ne bave previse ovim temama kojim se mi bavimo ovdje. Ja prvi necu nikad otici na utakmicu OKK, to sam rekao i Zaretu, rekao sam i pred Mulaomerovicem kad smo se vidjali u teretani, rekao sam mnogima i tako ce biti.
Sloboda Dita ima dug oko 2mil i vjerovatno nikad nece to biti vraceno, nazalost.

Mejdan je oronuo, zapusten totalno i ne znam samo kako mogu dovesti kosarkaske ili rukometne reprezentativce u one svlacionice, u onu devastiranu i prljavu gradjevinu zvanu Mejdan. Trebaju se uloziti ogromnee pare da bi ponovo licio na nesto, pa kuglana je iz 17. vijeka jbt, pokraj kuglane 2 kafica u fazonu "Ismeta Cvrlje", cajke sviraju i sad-sad tuca, a da ne spominjem onaj veci kafic unutra koji je leglo patokara, Sportski Kulturni Centar gdje se toci vise alkohola nego kod Tome. Suvisno je i pricati o samom Mejdanu.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 nov 2016, 13:37

Beduin je napisao/la:
Kakav god na Tusnju sada transparent da neko izbaci moze biti natrehan od raznih likova kojima se to nece svidjati. Zato niko i ne smije nista napisati i dici jer odmah moras uhvatiti put pod noge dok te neko nije nagazio.

I uz to odmah znas da ljude sa vrha Slobode to uopste nece poremetiti u planovima vec da ce raditi kako oni zele. Mozda ce ih cak naljutiti pa ce biti jos gori. Da ce dati neke ostavke tesko, oni ostavke daju samo kada brod potone.

A za uzvrat ce dobiti od nekog 10 KM, tih 10 KM za kojih nikad neces znati gdje odu.
Napravi nesto od ovoga sto sam ti predlozio i ja cu podici narednu utakmicu. Evo ovdje javno garantujem da cu podici slican natpis pa neka me "natreha" ko htjedne.

075 ❤

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 nov 2016, 13:37

pored kuglane bude najaca meza u mejdanu :urnebes: :urnebes:

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 04 nov 2016, 13:48

:kafa: :kafa: Chini jesam li rekao da ce danas biti lijepih vijesti za Slobodu ?Kod Krdzalica naravno
DRŽAVA TUZLA!!

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 04 nov 2016, 13:51

Kako **** saznaje dogodit će se velike promjene i u Skupštini FK Sloboda koja će se u budućnosti održavati najmanje dva puta tokom godine i članstvo neće više biti besplatno. Svaki član Skupštine koji pristane da bude dio Crveno-crne porodice će morati unaprijed platiti određenu članarinu kako bi imao pravo glasa u donošenju Odluka koje su budu usvajale tokom održavanja narednih sjednica Skupštine. | Preuzeto sa: http://****/sport/nogomet/slobo ... a-clanova/

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 nov 2016, 13:54

:urnebes: :urnebes:
doduse jedino je onda jasno da se alic priklonio jasminu i da imaju vecinu u vijecu.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.