FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

FrantoBauzek

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 nov 2016, 10:55

xeksor je napisao/la:Stadion jebuvojek bio u vlasnistvu fk , ako citas ja sam napisao da je dibar potez bio kad je 2008 god osnovao JU i sprijecio otumanje stadiona i gradnju na toj lokaciji, al ako neko dođe i pinudi novac da ulaze i grade gde ce grad i građani imati korist a to odbijes to je lose, ovako sad godisnje 300 000 km ode u vazduh.
Da, sjecam se. Svaka cast na objektivnost po tom pitanju :thumbup: Ne znam iskreno sto se tice stadiona, sto je ciniti. Da li prodavati tu lokaciju pa graditi novi ili sta? Jer realno to moze i grad uciniti. U nekom trenutku taj klub mora postati profitabilan tj. samoodrziv.

PS: Dobro bilo da se Husic vrati, ja nisam protiv ni privatizacije kluba. Ali stadion je trenutno vlasnistvo svih gradjana Tuzle, ne samo navijaca, i o tome bi mogao neki plebisciti da se organizuje, sta je dalje ciniti sa tim stadionom.
Zadnja izmjena: FrantoBauzek, dana/u 04 nov 2016, 10:56, ukupno mijenjano 1 put.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 nov 2016, 10:55

tuzlak1987 je napisao/la:Za koliko je Bingo kupio zemljiste za novi trzni i kako mu je to uspjelo?
Cekaj, imam ja bolje pitanje.... Za koliko je Faraon prodao zemljište Slovencima za izgradnju Mercator Centra u prvoj zoni.... :urnebes:.... Znaci,NULAAAAAAA :tokralju:... Slovenci ga izgotivili nekretninama u dezeli
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 nov 2016, 10:59

Izvinite, stoje neke stvari. Ali previse plitko se gleda na mnoge stvari, a to da niko ne uzima u obzir da je Tuzla prije 15 godina bila jedna velika rupa. U tim situacijama dajes neke stvari za manju lovu, a negdje ulazes puno- tipa jezera, jer moras da privuces investicije.

Tek sada ti mozes da potrazujes vece sume novca, jer je Tuzla sada investitorima puno zanimljivija nego prije 15 godina.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 nov 2016, 11:03

FrantoBauzek je napisao/la: PS: Dobro bilo da se Husic vrati, ja nisam protiv ni privatizacije kluba. Ali stadion je trenutno vlasnistvo svih gradjana Tuzle, ne samo navijaca, i o tome bi mogao neki plebisciti da se organizuje, sta je dalje ciniti sa tim stadionom.
Nase je vlasnistvo kao, a da se proda mi ne bi nista odlucivali o narednim koracima gdje ce se uloziti taj novac i jel to za nase opste dobro vec 16 vjecnika. Jel profitabilan za neke nove projekte? Nije. Jel se mi pitamo u dogovorima i koracima za Tusanj? Ne.

Da je stadion nas pa da se raspise referendum jeste li za to i to na Tusnju pa da zaokruzimo opciju. Isto kao sto se za Plavu bolnicu raspisao referendum i gradjani odlucili da je zele, a ne bazene.

Mozda mi mozemo dobiti super moderan stadion i izglasali bi to ali zbog njih ne mozemo. Znaci stadion nije nas, stadion je Jasminov i Secerov jer se mi nista ne pitamo. Meni su bitni uvjeti, ja hocu da imamo moderan stadion pa neka bude od vanzemaljca.

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 nov 2016, 11:11

To se sve isto moze reci za upravni odbor FK Slobode, ko god sjedio u njemu, Husic ili neko drugi- u slucaju da bude opet vlasnistvo FK Slobode. Nas se nista ne pita :nene:
Zadnja izmjena: FrantoBauzek, dana/u 04 nov 2016, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 nov 2016, 11:11

netacno, stadion je JU i kao takav u vlasnistvu osnivaca tada opcinskog vijeca tuzla, danas gradkosg vijeca.
dakle ko ima vecinu u gradskom vijecu upravlja i stadionom.tj.JU a putem UO I uprave ustanove.

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 04 nov 2016, 11:12

FrantoBauzek je napisao/la:Izvinite, stoje neke stvari. Ali previse plitko se gleda na mnoge stvari, a to da niko ne uzima u obzir da je Tuzla prije 15 godina bila jedna velika rupa. U tim situacijama dajes neke stvari za manju lovu, a negdje ulazes puno- tipa jezera, jer moras da privuces investicije.

Tek sada ti mozes da potrazujes vece sume novca, jer je Tuzla sada investitorima puno zanimljivija nego prije 15 godina.
na osnovu cega mislis da je tuzla sada zanimljivija nekom investitoru, reci mi jednog investitora u tuzlu koji je dosao u zadnjih deset godina a da nije tuzlak. imas samo onog turcina koji je otvorio fabriku igracki i gdje mu se radi od jutra do mraka za minimalac, slabo ko od radnica izdrzi duze od 2-3 mjeseca, svi zavrse sa sjebanom kicmom.
pogledaj razliku izmedju sarajeva i tuzle, kolika je bila prije petnaest godina a kolika je sada. za nas je sarajevo druga drzava. neki dan u sarajevu bio, puno turista, a kod turistima mozemo nazvat kad ljudi iz kalesije i zivinica dodju na jezero ljeti i to je to. tuzla je propala i svake godine jaz izmedju sarajeva i tuzle je sve veci, pa cak je i zenica investitorima postala zanimljivija, jer su ljudi sa izgradnjom magistrale i spajanjem autoputa sa sarajevom dosta uradili na komunikaciji.
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump

TzXHc
Kontakt:

Post Postao/la TzXHc » 04 nov 2016, 11:16

Pirija pozvan u reprezentaciju ;)
Slobodo ti si moja ljubav, moja radost, sreća, moja bol...

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 nov 2016, 11:18

TzXHc je napisao/la:Pirija pozvan u reprezentaciju ;)
znaci on ce u sarajvo? kuknjava :urnebes: :geek:

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 nov 2016, 11:20

zamorano1plus8 je napisao/la:
FrantoBauzek je napisao/la:Izvinite, stoje neke stvari. Ali previse plitko se gleda na mnoge stvari, a to da niko ne uzima u obzir da je Tuzla prije 15 godina bila jedna velika rupa. U tim situacijama dajes neke stvari za manju lovu, a negdje ulazes puno- tipa jezera, jer moras da privuces investicije.

na osnovu cega mislis da je tuzla sada zanimljivija nekom investitoru, reci mi jednog investitora u tuzlu koji je dosao u zadnjih deset godina a da nije tuzlak. imas samo onog turcina koji je otvorio fabriku igracki i gdje mu se radi od jutra do mraka za minimalac, slabo ko od radnica izdrzi duze od 2-3 mjeseca, svi zavrse sa sjebanom kicmom.
pogledaj razliku izmedju sarajeva i tuzle, kolika je bila prije petnaest godina a kolika je sada. za nas je sarajevo druga drzava. neki dan u sarajevu bio, puno turista, a kod turistima mozemo nazvat kad ljudi iz kalesije i zivinica dodju na jezero ljeti i to je to. tuzla je propala i svake godine jaz izmedju sarajeva i tuzle je sve veci, pa cak je i zenica investitorima postala zanimljivija, jer su ljudi sa izgradnjom magistrale i spajanjem autoputa sa sarajevom dosta uradili na komunikaciji.
Sarajevo je glavni grad, a investicije tipa autoput i slicno su odluke na nivou drzave, gdje se Tuzla konstantno gura u stranu. Sto mi nismo na trasi autoputa 5C?

U citavoj drzavi je situacija losa i ljudi masovno sele iz cijele BiH. Glavni gradovi su uvijek imali veci protok novca, a da je podjela bila jednaka na pocetku igre, onda bi mogli diskutovati.

Jel se sjecas kad si igrao fudbal ispred zgrade? Pa ono podijelite se, dvojica biraju sebi tim. Sad zamisli da jedan (Sarajevo) bira prvo svojih pet pa onda drugi (Tuzla) svojih pet. Ovaj prvi izabere petoricu najstarijih i najboljih. Kako takve utakmice zavrse?
League Cup winners
Yugoslavia - ★

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 nov 2016, 11:22

Za kraj Vlado Jagodić je sve prisutne ostavio bez teksta, a on je rekao kako nije fer od Željezničara da u javnost pušta informacije koje će igrače Slobode dovesti u prelaznom roku.

"Sutrašnja utakmica sigurno će sadržavati i dosta nesportskog ponašanja. Želim biti iskren i reći da nije fer od Željezničara da dan pred utakmicu govori koji igrači Slobode će preći na Grbavicu. To nije trebalo Željezničaru. Ja nikada to ne bih rekao da ćemo mi uzeti nekog igrača našeg rivala, a sposoban sam da to uradim, jer je i Sloboda jedan veliki klub. To nije uredu pred utakmicu. To je stvar njihove politike, a ja se nadam da će teren presuditi ko je bolji."
Vlado :salut: :salut:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 nov 2016, 11:25

KikiM je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Za koliko je Bingo kupio zemljiste za novi trzni i kako mu je to uspjelo?
Kupio daaaavno Kvin Mayu.Plan za ovaj trzni je postojao prije dosta godina,samo nije bio prioritet

Sent from mTalk
Ovo i jeste problem nasih ljudi, sto uopce nisu upoznati sa urbanistickim planom naseg grada i onda se cude kako je "odjednom" Bingo napravio TC u Miladijama, kako ce osvanuti novo naselje nadomak Slavinovica ili ko ce graditi u Solani onaj silni projekat kad dodje na red. I jos masa lokacija za koje vec postoje projekti, odobreni, ali ne mozes za godinu dana sve to odraditi.

Dalje, ja cu Azmiru uvijek zamjeriti odlazak tik pred izbore. Je li to bio pokusaj pritiska na Jasmina i trenutnu vlast, ne znam(o), ako jeste onda je neuspio i neka se vrati. Kafa sa Batom u centru grada i pred same izbore, smjel potez, je jos jedan minus ako se deklarises kao antipoliticar, krajnje neozbiljno s njegove strane. A nije da Podrinjci ne vole SDA, to je opce poznato.
Ako si planirao napustiti klub onda si mogao na pocetku sezone ili na zimu, gospodski otici. Cak i da si sacekao 3. ili 4. Oktobar pa otisao bilo bi korektno, jer na taj nacin cekao si da vidis hoce li se promijeniti na vlasti zarad Slobode, posto nije digao si sidro i vozdra.
A ovako...

Ne znam kako mozete braniti neciji ama bas svaki potez, bio to Azmir, Jasmin, Suljo, ovaj, onaj... nismo mi glupi da ne znamo koliko je Azmir valjao Slobodi i koliko voli ovaj grad i klub, sve je vidjeno i receno trilion puta, ali zaista vucete na kult licnosti jednoga covjeka...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 nov 2016, 11:28

Cestitke Piricu na pozivu u reprezentaciju BIH.

U januaru cu njemu i Ordagicu cestitati na prelasku u Zeljeznicar i Sarajevo. :D To ce biti interesantna situacija da vidimo koliko qrceva u celo i ponizenja mogu oprostiti neki forumasi odboru za rastjerivanje kad vec Azmiru nisu mogli oprostiti odlazak madafakin Ivetica koji ne zna ustopat lopte.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 04 nov 2016, 11:30, ukupno mijenjano 1 put.

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 04 nov 2016, 11:30

@franto
druze ti brani jasmina i njegovo prodavanje zemljista i poslova svojim jaranima, al je on rak rana tuzle.upamti da procvat tuzle ce doci tek par godina nakon jaskovog odlaska sa pozicije gradonacelnika
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 04 nov 2016, 11:30

FrantoBauzek je napisao/la:
xeksor je napisao/la:Stadion jebuvojek bio u vlasnistvu fk , ako citas ja sam napisao da je dibar potez bio kad je 2008 god osnovao JU i sprijecio otumanje stadiona i gradnju na toj lokaciji, al ako neko dođe i pinudi novac da ulaze i grade gde ce grad i građani imati korist a to odbijes to je lose, ovako sad godisnje 300 000 km ode u vazduh.
Da, sjecam se. Svaka cast na objektivnost po tom pitanju :thumbup: Ne znam iskreno sto se tice stadiona, sto je ciniti. Da li prodavati tu lokaciju pa graditi novi ili sta? Jer realno to moze i grad uciniti. U nekom trenutku taj klub mora postati profitabilan tj. samoodrziv.

PS: Dobro bilo da se Husic vrati, ja nisam protiv ni privatizacije kluba. Ali stadion je trenutno vlasnistvo svih gradjana Tuzle, ne samo navijaca, i o tome bi mogao neki plebisciti da se organizuje, sta je dalje ciniti sa tim stadionom.
Druze Javne Ustanove kao sto je stadion tusan ili obdanista nase dijete su vlasnustvo gradske uprave gde oni koji su trenutno na vlasti i koje će nekad bit na vlasti zapisljavat podobne, to ne moze bit vlasnistvo građana tuzle, kad ja da djete smjestim u obdanuste trebam nać stelu i jos platit, tako da i ti dobijes termin da igras na pomoćnim ttebas nać stelu. To je fraza da se manipulise sa masama. Kad neko idluci da ga proda neće tebe i mene pitat već će samo dić ruke.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 nov 2016, 11:34

tuzlak1987 je napisao/la:Cestitke Piricu na pozivu u reprezentaciju BIH.

U januaru cu njemu i Ordagicu cestitati na prelasku u Zeljeznicar i Sarajevo. :D To ce biti interesantna situacija da vidimo koliko qrceva u celo i ponizenja mogu oprostiti neki forumasi odboru za rastjerivanje kad vec Azmiru nisu mogli oprostiti odlazak madafakin Ivetica koji ne zna ustopat lopte.
ebo te ba cestitanje prelaza k u njihove redove.
samo u inostranstvo.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 nov 2016, 11:40

Beduin je napisao/la:
KikiM je napisao/la:
Kupio daaaavno Kvin Mayu.Plan za ovaj trzni je postojao prije dosta godina,samo nije bio prioritet

Sent from mTalk
Ovo i jeste problem nasih ljudi, sto uopce nisu upoznati sa urbanistickim planom naseg grada i onda se cude kako je "odjednom" Bingo napravio TC u Miladijama, kako ce osvanuti novo naselje nadomak Slavinovica ili ko ce graditi u Solani onaj silni projekat kad dodje na red. I jos masa lokacija za koje vec postoje projekti, odobreni, ali ne mozes za godinu dana sve to odraditi.

Dalje, ja cu Azmiru uvijek zamjeriti odlazak tik pred izbore. Je li to bio pokusaj pritiska na Jasmina i trenutnu vlast, ne znam(o), ako jeste onda je neuspio i neka se vrati. Kafa sa Batom u centru grada i pred same izbore, smjel potez, je jos jedan minus ako se deklarises kao antipoliticar, krajnje neozbiljno s njegove strane. A nije da Podrinjci ne vole SDA, to je opce poznato.
Ako si planirao napustiti klub onda si mogao na pocetku sezone ili na zimu, gospodski otici. Cak i da si sacekao 3. ili 4. Oktobar pa otisao bilo bi korektno, jer na taj nacin cekao si da vidis hoce li se promijeniti na vlasti zarad Slobode, posto nije digao si sidro i vozdra.
A ovako...

Ne znam kako mozete braniti neciji ama bas svaki potez, bio to Azmir, Jasmin, Suljo, ovaj, onaj... nismo mi glupi da ne znamo koliko je Azmir valjao Slobodi i koliko voli ovaj grad i klub, sve je vidjeno i receno trilion puta, ali zaista vucete na kult licnosti jednoga covjeka...
ma pusti suplju, djecja prica, govori o pozoristu i kinu, a garant nije ni otiso tamo :urnebes: da ne pricam o prostornom planu.
azmir je reko da ce najavit odlazak.a nije. i da ce ostavit cisto stanje iza sebe ,a nije. mada i njeg mogu shvatit ako su mu obecavali i zavlacili ga da mu je puko film. al mi nije jasno kako je od njih ocekivo pomoc :urnebes:
jasmin je reko i obeco da ce pomoc a nije.a nije mi jasno kako je mogo obecat a zna da ne moze :urnebes:

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 nov 2016, 11:42

zamorano1plus8 je napisao/la:@franto
druze ti brani jasmina i njegovo prodavanje zemljista i poslova svojim jaranima, al je on rak rana tuzle.upamti da procvat tuzle ce doci tek par godina nakon jaskovog odlaska sa pozicije gradonacelnika
Boli me taki za njega. Imao je lose i dobro poteze, to su cinjenice. Ima i mnogo stvari, koje se nadodaju i onako sloze na hrpicu kritika iako nisu u njegovoj nadleznosti. Ne mozemo sve gurati u isti kos, i dobre i lose :nene:

Treba biti realan, pa i u kritikovanju :thumbup:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 04 nov 2016, 11:43

Zašto UG ne objavljuje ništa po pitanju isteka mandata odboru za hitnost i (ne)održavanju skupštine kluba? :think:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 04 nov 2016, 11:44

Aerials je napisao/la:Zašto UG ne objavljuje ništa po pitanju isteka mandata odboru za hitnost i (ne)održavanju skupštine kluba? :think:
i ovo isto,koliki je rok? jel negdje pise mjesec dana? mislim da je vec neko to pisao.ako je rok mjesec dana?
zasto ne odrzavaju sjednicu?
jasno je meni ko dan,da se ceka vecina,al ebemu cemu onda pavilnici statuti i ostale pm...

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.