Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DeeWa
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la DeeWa » 03 nov 2016, 00:30

pinoglavi je napisao/la:Alegri se gubi zasada i to je jedina istina. Ovo davanje ofanzivnih zadataka sakatom Khediri je uvreda za zdrav razum i to pisem kao neko ko je odgledao 90% utakmica Reala dok je Khedira bio tu. Mesar obicni, i fantastican je u tome da se razumijemo, sto se tice tehnike, s tehnicki boljim igracima sam termine igrao.

Pjanic nit mu igra desetku niti lijevog veznog nego neku nakaradnu lijeve desetke. Gledao sam Dinamo uzivo u Zagrebu kada je Juventus bio protivnik i vidjelo se da dosta traze Pjanica iz nekih ubacivanja iz drugog plana, cesto je igrao u liniji sa Higuainom, a to se moglo vidjeti i u drugim utakmicama. Sta pokusava s tim stvarno pojma nemam, ali situacija je jasna, bez obzira sto ova pozicija Pjanica nema nikakve veze sa pozicijom gdje je Pjanic igrao u dosadasnjoj karijeri, ako se be privikne tu a trener ga ne zeli staviti gdje treba onda mu je klupa.

Klupa ili ne, Juventus je ocajan sa ili bez Pjanica tako da Pjanic nije krivac za ovo sto se desava.

I prestanite pisati mitove da je Pjanic doveden kako Juventus ne bi igrao blijedo. Pjanic je doveden da bude dio nekog superjakog tima u pokusaju koji bi kao nesto napao trofej Lige Prvaka. Ne trebam nabrajati ko su mu sve saigraci kad i sami znate tako da nema potrebe da se pise kao da igra u Vrbanjusi gdje se od njega ocekuje kao da on to nesto rjesava.
Problem je taj sto juve ima mnogo velikih i dobrih igraca ali su lose rasporedjeni. U citavoj odbrani na svim pozicijama imaju po kvalitetnu zamjenu. Ista stvar je i na poziciji defanzivnog i klasicnog veznog kao i na toj poziciji klasicnog napadaca gdje imaju i viska medjutim nemaju tog ofanzivnog veznog i to je taj problem. Covjek pokusava da spoji taj vezni red i napad gdje mu treba jedna kvalitetna desetka. Tu bi se isco savrseno uklopio po meni, zato su ga i trazili ali nisu mogli dobiti, pa i james. Ali i marchisio, pjanic, kedira, sturaro, lemina pa i asamoah su sve vise defanzivni nego ofanzivni. Nebitno sad jel neko klasicni vezni ili defanzivni, vazno je da nisu ofanzivno orijentisani. I onda se tu stvara taj problem. Pogba je mogao igrati i dosta ofanzivnije dok je bio u juvetu i krpio je tu poziciju ako se to tako moze nazvati jer je on i sam izjavio da vise voli tako igrati nego onako defanzivno kako ga koriste u unitedu. Tako da covjek jednostavno pokusava da izvuce maksimum jer ako dovedu nekoga drugog to bi znacilo odmah da mora neko ispasti iz sastava na relaciji pjanic-kedira-marchisio. I onda koliko god bio dobar pjanic on bi tu mogao izvuci najdeblji kraj jer kedira moze uvijek igrati kao DMC, isto tako i marchisio moze vise ponuditi a pjanic ako se ne uklopi igrati nesto ofanzivnije morao bi platiti taj ceh, ne jer je los nego sto jednostavno nije moguce iskoristiti sve igrace istovremeno i vjerovatno bi dijelio tu neku minutazu sa marchisijom.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 03 nov 2016, 00:32

Izgleda imamo na forumu zaposlenike iz kluba Juventus, cim znaju sta je iduci korak I da se Pjanicu ne pise dobro. Ili je to, ili je u pitanju nas mentalitet gdje mi sve znamo bez obzira pitao nas neko za nase misljenje ili ne, znali o necemu dosta ili nista, uvijek sve znamo. Eto onaj govori da mu je sad klupa. Steta sto Pjanic nije dosao ovde kod nas po savjet kakav, umjesto da prica sa trenerom itd.

Pjana, samo naprijed :bih:
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 03 nov 2016, 00:34

Effenberg je napisao/la:
Fidelis je napisao/la:Hoce li nam neki Juventino objasniti zamisli mudraca Alegrija?
Dogovorena podjela bodova sa Lyonom. Covjek samo radio stvari po naredjenju odozgo, povadio bitne igrace izmijesao tim i dozvolio ovima da izjednace. Juve bi ovo dobio 3:0 da nije bilo nesto iza kulisa.

Kakav je bio Pjana do izlaska?
Ne pitam za vecerasnju utakmici nego za sve od pocetka sezone.

Derdiyok
Kontakt:

Re: RE: Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Derdiyok » 03 nov 2016, 00:37

JohnCleese je napisao/la:
Gefufna je napisao/la:A znamo li mi konacno i definitivno koja je njegova pozicija? Naprijed, nazad? Lijevo, desno?
Popularna P-P ili Pjanic-position.
Ako ekipa u kojoj igra nije pod prevelikim pritiskom i naravno ako je sa druge strane protivnik tipa Crotone, Cagliari, Udinese ili Dinamo Zagreb taj Miralem ce imati statisticki najjaci ucinak, pogotovo onaj koji se tice postotka uspjesnosti preciznih dodavanja, pa tu je majstor kakvog statisticari ne susrecu, naravno bit ce tada i vise prilika da ugrozi gol iz slobodnog udarca jer takve ekipe su sklonije prekrsajima u opasnoj zoni, takodjer tada se desavaju i lopte s ocima :urnebes: zbog ogromnog prostora koji protivnik ostavlja i razlike u kvaliteti Miretovih napadaca i protivnickih defanzivaca.
Tada je sasvim nebitno gdje graficki stoji, sta su mu "zadaci" prije meca, da li ima previse kolega veznjaka pokraj sebe ili premalo i sve ostale zayebancije koje advokati inace koriste kao alibije, Pjanic ce apsolvirati svoju P-P poziciju.

Naravno, Miralem redovno apsolvira svoju poziciju, samo kada se zamjene boldirani parametri, na povrsinu ispliva Miralemov karakter i tada njegova pozicija u timu ,P-P, dobija sasvim drugu konotaciju. Bas ovakvu kakvu imate priliku vidjeti zadnjih nekoliko susreta :kafa:
A idi u qrac i p-p :urnebes:
Placeeem [emoji38] [emoji38]

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 03 nov 2016, 02:18

Fidelis je napisao/la:Hoce li nam neki Juventino objasniti zamisli mudraca Alegrija?
U vezi Pjanketove pozicije na terenu?

Pjanić je igrao svaku poziciju u veznom redu Juventusa, najčešće mezzalu, ono što je igrao Pogba, međutim Miralem nema snagu da nosi na leđima protivničkog igrača, rijetko prodaje finte te nema startnost i brzinu da tako izbaci igrača koji ga čuva, kao npr. Pogba.
Jače ekipe vrlo jednostavno zatvaraju Mireta, to smo već vidjeli u repci a i večeras mu Tolisso nije dao disati na 40m od gola Lyona, to isto je neku večer uradio Allan iz Napolija...

Ostaje pozicija registe, koju je igrao protiv Intera kad je puhalo na sve strane. Iako je tada Max rekao da je zadovoljan kako je Pjanić odigrao očigledno je da ga ne vidi na toj poziciji jer su je prije njega igrali i Hernanes i Lemina, eh sad da li je baš tako defanzivno loš ili loš iz geometrije :mrgreen:

Ono što zabrinjava je da večeras kada je bježao od Tolissoa na svoju polovinu po loptu nije smio duže vremena zadržavati loptu nego je išla odmah nazad, bez da je pokušao pogledati prema naprijed.
Otežavajuća okolnost je povreda Dybale, tako da Pjanke ostaje jedini kreator na terenu. Šteta za povredu i mladog Pjace, nismo još imali priliku vidjeti šta on može.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 03 nov 2016, 09:32

JohnCleese je napisao/la:
Gefufna je napisao/la:A znamo li mi konacno i definitivno koja je njegova pozicija? Naprijed, nazad? Lijevo, desno?
Popularna P-P ili Pjanic-position.
Ako ekipa u kojoj igra nije pod prevelikim pritiskom i naravno ako je sa druge strane protivnik tipa Crotone, Cagliari, Udinese ili Dinamo Zagreb taj Miralem ce imati statisticki najjaci ucinak, pogotovo onaj koji se tice postotka uspjesnosti preciznih dodavanja, pa tu je majstor kakvog statisticari ne susrecu, naravno bit ce tada i vise prilika da ugrozi gol iz slobodnog udarca jer takve ekipe su sklonije prekrsajima u opasnoj zoni, takodjer tada se desavaju i lopte s ocima :urnebes: zbog ogromnog prostora koji protivnik ostavlja i razlike u kvaliteti Miretovih napadaca i protivnickih defanzivaca.
Tada je sasvim nebitno gdje graficki stoji, sta su mu "zadaci" prije meca, da li ima previse kolega veznjaka pokraj sebe ili premalo i sve ostale zayebancije koje advokati inace koriste kao alibije, Pjanic ce apsolvirati svoju P-P poziciju.

Naravno, Miralem redovno apsolvira svoju poziciju, samo kada se zamjene boldirani parametri, na povrsinu ispliva Miralemov karakter i tada njegova pozicija u timu ,P-P, dobija sasvim drugu konotaciju. Bas ovakvu kakvu imate priliku vidjeti zadnjih nekoliko susreta :kafa:
Sarkasticno - da, antibosnjacki - da, ali sto je najtuznije - ovo nije tako daleko od istine. :silent:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 nov 2016, 09:36

Da Miralem ima karakter kakav trazite i da rjesava bitne utakmice kako pisete onda bi imali igraca Zidanove klase.

I stvarno mi je jasno da ima mnogih kojima je igrac nase reprezentacije u klubu kao bilo koji drugi igrac, dakle bez ikakvih simpatija prema njemu, ali nikako mi nije jasna mrznja prema nekome samo zato jer je iz BiH. To je vec neki vid bolesti.
Nad tobom sunce najljepše sja

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 03 nov 2016, 10:19

Ne mrzim ja njega sto je iz bosne, vec sto o njemu moram diskutovat sa bosancima. I sto smo narod koji nasima uvijek nadje opravdanje. Nasi smo, ****. Tudje **** smrdi, nase ne. Pun mi je qrac naseg mentaliteta sadake i bjezanja od odgovornosti.

Pogledaj malo za koje iznose su dovodjeni veznjaci u Juve u zadnjih par godina. Kad nakon toga i takvih imena das 30M, ima ba da leti gdje god da ga stavis. Ako zelis biti uspjesan, nema ba akcenta na otezavajuce okolnosti vec je akcenat na cilju. To je razlika izmedju pobjednickog i gubitnickog mentaliteta.

Nista on gori nije od ostalih, ali pogotovo sto je nas ja se ne mogu zadovoljiti prosjecnoscu.

Nemam vise nista reci na temu Miralema Pjanica.

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 nov 2016, 10:21

Kako ne pokazujes mrznju, kad je dolazio pisao si da je samo osvjezenje u veznom redu i da nije nista specijalno s obzirom na imena s kojom ce igrati, sto je i istina, a sinoc pises kako je Pjanic doveden da ne igrate blijedo?

Sto se tice pozicije svoje sam vec napisao, nek se snalazi kako zna i umije ali treba podvuci da igra u novom timu i na potpuno novoj poziciji tako da onda pricekajmo s ocjenama do makar polusezone? Ili Juventini to ne prastaju? Opcenito je smijesno sto ga se stavlja na neprirodne pozicije a jos smijesnije je kako ima armija vas koji trazite od njega da blista gdje god da ga se stavi. Hajmo malo Higuaina na krilnog napadaca, Khediru na desetku i Alvesa na kontra stranu, pa da ih vidimo? Ili cek, tada je ipak ok napisati da to nisu njihove pozicije? Pretpostavljam da jeste jer oni nisu iz BiH.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 03 nov 2016, 10:25, ukupno mijenjano 1 put.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 03 nov 2016, 10:24

pinoglavi je napisao/la:Kako ne pokazujes mrznju, kad je dolazio pisao si da je samo osvjezenje u veznom redu i da nije nista specijalno s obzirom na imena s kojom ce igrati, sto je i istina, a sinoc pises kako je Pjanic doveden da ne igrate blijedo?
Moji ozbiljni postovi se razlikuju od moje zayebancije i loseg trolanja... ko zeli - primijeti to. Nejse, nas je, nek se vrti, yebayiga.

Btw, ozbiljan sam da mu je od januara klupa sve cesca pozicija ako se nesto ne promijeni, ili u njegovom (za objektivne) ili u Alegrijevom pristupu (za subjektivne).

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 nov 2016, 10:27

Nije samo ti, opcenito navijaci Juventusa se nisu bas odusevili dovodjenjem Pjanica sto je i razumljivo jer je normalno na WC igrac dodje u Juventus, nema tu nista novo.
Ne igra vise sa Salahom i De Rossijem u timu pa da trazimo od njega prevagu, sada igra sa ozbiljnim igracima i bezveze je prstom u njega upirati.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 03 nov 2016, 10:54

pinoglavi je napisao/la:Nije samo ti, opcenito navijaci Juventusa se nisu bas odusevili dovodjenjem Pjanica sto je i razumljivo jer je normalno na WC igrac dodje u Juventus, nema tu nista novo.
Ne igra vise sa Salahom i De Rossijem u timu pa da trazimo od njega prevagu, sada igra sa ozbiljnim igracima i bezveze je prstom u njega upirati.
Ovo nije tačno,Pjanić je ,poslije Veratija, uglavnom bio prvi izbor većine Juventusovih navijača kao neki upgrade u sredini (barem ovih s kojima ja razgovaram, a ima ih dosta, neću valjda o fudbalu razgovarati sa Realovim navijačima :D )
moje mišljenje je da Pjanić nije trunke lošiji od ostalih veznjaka Juventusa ove godine (nažalost igre juventusa, da su bogdom ostali rasuli , on bi- ili bilo ko drugi ko nije u formi- grijao klupu, a juventus bi igrao genijalno, ali to nije slučaj)
Sjetimo se Pogbe nakon odlaska pirla i vidala i onog retardiranog Juventusovog ulaska u prošlu sezonu, na ovom forumu smo svi odreda govorili prodaji ga ,uzmi 100 miliona, umišljen...a sada pričamo kako niko na svijetu ne može zamijeniti njegove karakteristike...što je još gore ljudi padaju u zamku i stavljaju pjanića i pogbu u istu rečenicu.
- Juventus Pogbu NIJE zamijenio Pjanićem
- Juventus ima problem protoka lopte, neatraktivne formacije, povreda i ,opet nažalsot, Pjanić nije iskočio kao neki spasilac nego se, za sad, utopio u ovo sve prethodno. očekivanja su subjektivna, i ja sam očekivao da dani alves pojde ovu ligu ,a ispade roma pametnija sa brunom peresom...
Ali ostavimo krajnje sudove na kraju sezone, sada samo možemo konstatovati da pjanić nije uskrsnuo u messija, ali valjda smo to znali i prije jbg
MOmak je odličan igrač i vjerujem da će biti važan kotačić u nekom boljem, razigranijem Juventusu...

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 03 nov 2016, 11:52

na najvecem internacionalnom juve forumu juventuz world wide,uglavno negativni komentari,sto se tice njegovih igara.i tamo mu svi traze tu Idealnu poziciju,i idealne partnere,jer na ni jednoj do sada nije briljirao.Pjanic nije regista,to je svima jasno,nije ni box to box(pogba),jer je premekan za tu poziciju,nije ni ofanzivni vezni.klasicna Cm pozicija ne postoji u juventusu,ovdje mu nitko nece cuvat ledja i ispravljat njegove greske,kao sto su to radili de rosi i radja u romi.sto mene najvise brine je to,sto je Pjanic opet najvise razocarao bas na tim vecim tekmama,protiv malo jacih klubova inter,milan,lyon,napoli,.,.uvjek kad se igra protiv presing ekipa,pjanic nestane sa terena,nebitno na kojoj poziciji da igra.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 03 nov 2016, 15:30

Svi su krivi Trener pozicija onaj ispred onaj iza onaj pored onaj sto je prije samo on jadan nije kriv.Mozda je i hlopta kriva previse napuhana ili izduvana.On je super igraca Ali strasljiv i to je to kraj nema dandamu.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 03 nov 2016, 17:02

Čitam malo,Pjana nije krilo,nije polušpic,nije def.vezni,nije plejmejker,stoper nema šanse,bek upitno,pa šta je koji vrag ,šta onda vrijedi 30 milki...pa jedino da proba biti golman,ali i tu se Điđi pita...
Zadnja izmjena: aqarius, dana/u 03 nov 2016, 17:08, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 nov 2016, 17:08

Prvenstveno pocnimo od cinjenice da nije lijeva desetka gdje ga trener najvise gura

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 03 nov 2016, 17:17

Lijeva desetka? Yebem ti zivote majku, vi niste normalni. :urnebes:

Oni tamo izmislise predasistenciju, evo i nas sa leftten pozicijom. :rol:

Hajd nek neko povadi sve tekme ove sezone i navede na kojoj poziciji je igrao u istima.

Polulijeva lazna desetka. :mrgreen:

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 03 nov 2016, 17:18

Ma za Pjanketa su Francuska,Njemačka i eventualno Španska liga i to je to.Vjerujem da bi u tim ligama daleko bolje partije pružao.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 03 nov 2016, 17:20

Njemu vise odogovara desna desetka ali samo ako druge dvije desetke igraju ispred i iza njega.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 nov 2016, 17:25

Gefufna je napisao/la:Lijeva desetka? Yebem ti zivote majku, vi niste normalni. :urnebes:

Oni tamo izmislise predasistenciju, evo i nas sa leftten pozicijom. :rol:

Hajd nek neko povadi sve tekme ove sezone i navede na kojoj poziciji je igrao u istima.

Polulijeva lazna desetka. :mrgreen:
Ne znam da li si shvatio da je to zajebancija, a u sustini u vecini utakmica koje sam gledao i igra neku retardiranu poziciju ofanzivnog lijevog veznog.

@dinoo slazem se sa napisanim, mada sam se mozda pogresno izrazio, Pjanic nije doveden kao neko superjako pojacanje koje bi rjesavalo sve bitne utakmice nego kao kvalitetno pojacanje dostojno ambicijama Juventusa.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Coolpanda24, Serha i 15 gostiju.