Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

abezgov
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la abezgov » 02 nov 2016, 22:12

Po meni Nuic dobar 3/3 toliko je lopti i dobio, Vrazalic i dalje po sihrima, nula, prce neozbiljan sa loptama iza ledja majstore igras protiv spanije, ne pravi od nas karine dodatne, tarabochia ok, karacic nula, gdje bio vranjes u drugom poluvremenu? Golman celavi nula, buric nije bio u svojoj formi, tore se zgovno malo jedva trci, panic najbolji
Naprijed Bosno ljubavi moja !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 nov 2016, 22:13

miky_hz je napisao/la:31 kvota na Fince bila :tokralju:
Joj vidio sam to :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 02 nov 2016, 22:21

Nuić pokazao da je za reprezentacije,Tarabochia avion za Karačića,Panić na dobrom nivou,pivoti nam nisu gol igrači, Burić branio dok ga nisu ubili kontrama....

rukomettt
Kontakt:

Post Postao/la rukomettt » 02 nov 2016, 22:31

Spanci nas pune a nasi ih samo tapsu .. Nista ovo nevalja.Ogledalo je prvo poluvrijeme,to je prava slika .. ovo kasnije kad gubis 10 razlike kome je tu zanimljivo i kome je tu do igre.

Novi igraci su sasvim korektno odradili poso,mada mislim da se tu treba zahvaliti jos nekim igracima .. npr Prce,Karacic ... Treba sto prije traziti zamjene

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 nov 2016, 22:35

Ja sam poprilicno zadovoljan. Iz aviona se vidi koliko se Bilal trudi i daje za ovu ekipu, a to bi aBd trebalo donijeti neke pozitivne pomake. TO nam konacno lice na nesto. Uz duzno postovanje Marki, ali on je na njima pokazivao da moze biti samo motivator, a ne neki rukometni strateg. Nuic najprijatnije iznenadjenje, djeluje da nije psihicki limitiran i da nece fulati svaki moguci zicer. Tarabokija bio totalno odsjecen u prvom poluvremenu kada su Spanci igrali odbranu kako znaju, poslije pokazao da je ipak relativno koristan i da na toj poziciji srednjeg trenutno boljeg nemamo. Peric po meni ima prednost u odnosu na Karacica, koji je totalno van forme. Toromanovic bez obzira na godine mora biti prva opcija na crti, mnogo pametniji, pokretljiviji i efikasniji od Vranjesa prvenstveno. Par puta je bio doslovno sam, a Vegar ga ili nije vidio, ili je kasnio sa dodavanjem. U odbrani smo u pocetku djelovali dosta dobro, ali se igraci previse koncentrisu na sredini da zaustave njihove bekova, tako da su nas konstantno silovali s krila. Ponovo smo totalno neorganizovani i bezidejni na postavljenu odbranu, sve ide na silu, previse tehnickih gresaka (doduse veceras su i one dvije opasno sra.le). Panic ofanzivno iznenadjujuce dobar, a Vegar je pokazao da ipak moze povremeno mijenjati Nikolu. Ja sam ipak optimista, djeluje da bi moglo nesto biti od svega ovoga.
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 02 nov 2016, 22:36, ukupno mijenjano 2 puta.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Molders
Kontakt:

Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Molders » 02 nov 2016, 22:35

I nije tako loše ispalo na kraju s obzirom da je prva utakmica novog trenera i to protiv jakog protivnika. Ima se mnogo šta popraviti ali vjerujem da će sve to biti dosta konkretnije i bolje što se tiče igre u oba pravca nakon nekog vremena. Od igrača ne bih nikoga posebno izdvajao jer se svi tek trebaju uigrati.

Kad bi se Malinović trebao vratit?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 nov 2016, 22:40

Pozzzz onim strucnjacima sto su trubili da je do selektora . objektivno osrednja smo europska selekcija koja moze da igra dobru odbranu u napadu smo limitirani ko god igrao od ovih 25 pozvani . pored svega treba se skupiti imamo veliku sansu pobjedimo Austriju kuci i Finsku 2× i na prvenstvu smo . sretno Sumanu a forum strucnjaci mamje pljujte i pametujte Markovic je radio odlicno pozzz

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 nov 2016, 22:43

Ne kontam što prozivate ovo za selektora? Šta ste očekivali sa jednim treningom? Da sve uvede svoje zamisli? Sačekajmo sljedeća okupljanja za veći sud, prerano je sad govoriti bilo šta vezano za selektora.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Behaja15
Kontakt:

Post Postao/la Behaja15 » 02 nov 2016, 22:45

Nerealno je očekivati nešto sa 1 treningom zajedno. Vise ce se vidjeti u nedjelju protiv Austrije. Prce je malo previše forisaro ali ipak je kapiten. Veseli igra zadnjih 10 - 12 minuta

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 02 nov 2016, 22:45

Predvidjao sam 15 razlike , izgubili 9 , a moglo je biti i 4-5 da su samo malo prisebniji bili u napadu i da nas nisu terorizirale sutkinje sa iskljucenjima...

Protiv Austrije ce to izgledati mnogo bolje u napadu , jer nemaju odbranu ni priblizno Spanskoj .

Odlican debi za Nuica ! Bravo !

Idemo pobijediti Austriju i izbaciti ih iz svih kalkulacija , pa sa Fincima u maju igrati za drugo mjesto :)

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 02 nov 2016, 23:05

Tesko moze bolje od ovog, lako za ovaj poraz oni su druga dimenzija,
poraz Austrije sad otvara vrata.
Samo treba dobit Fince 2 puta i onda su sanse za plasman ozbiljne. Nema ovdje baraza, 2 idu dalje iz svake grupe i jedan najbolji treceplasirani... ovo je najveca sansa za plasman do sada. I jos se igra u Hrvatskoj, to se ne smije propustiti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2016, 23:13

Ovaj poraz je svakako bio upisan, dobiće nas i kući, da se ne zamaramo previše špancima. Ofanzivno smo i dalje očajni, ali Austrija se mora dobiti, pa se na proljeće potući sa fincima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 nov 2016, 23:16

Ne prozivam selektora nego hocu da kazem da se pljuvalo po selektoru kako igramo sporo ,nema akcija,kontri da ne poziva najbolje itd . a ocito je da sto igraca imamo tu je,jednostavno to je trenutno nas domet Markovic je izvukao maksimum osim onog kiksa kuci s Bjelorusijom .sad imamo veliku sansu treba se ujediniti dobiti Austriju i Fince i to je to :bih: :bih:

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 02 nov 2016, 23:32

Ja stvarno nmg da vjerujem da neki ljudi govore protiv trenera.

1. JEDAN zajednicki trening su momci imali, pa da si Rivera tu pomak ne mozes napraviti preko noci.

2. Igrali smo protiv Spanije, ne protiv Luxemburga

Daj ljudi budite realni malo ...

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 nov 2016, 23:34

Mi, kakvi smo, ne bi me iznenadilo da zijanimo obje protiv Finaca i dobijemo Spaniju :lol:
Nisam gledaom tako da ne bih nista o igri, ali ocekivan poraz.
Ovaj poraz Austrije moze biti dobar, a isto tako los, jer sad je Austrijancima imperativ, jednostavno nas moraju dobiti, inace ce biti u losoj situaciji.
Opet i mi moramo izvuci pouke i nedozvoliti da nas Finci uzme. Sigurno smo kvalitetniji, ali opustanja i podcjenjivanja ne smije biti.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 02 nov 2016, 23:39

Nisam potpuno nezadovoljan.
Treba malo vremena da selektor raspozna bezmude balerine od igraca sa samopuzdanjem i spremnoscu na borbu do zadnjeg atoma snage.

Ono sto me najvise ohrabrilo je to da na minut i po do kraja selektor insistira na ozbiljnosti akcije i vaznosti gola kao i odbrane nakon toga,to je nova praksa u nasem sportu od koje smo mi operisani,mi kad gubimo nama je svejedno jel gubimo sa dva ili sa dvadeset razlike.
A to ne samo da nije nevazno nego je kljucno.Zbog takvih stvari smo ostali bez plasmana na nebrojeno prvenstava u svim sportovima.

Lajk za Šumana,trebace vremena okrenuti gubitnicki mentalitet u pobjednicki.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 02 nov 2016, 23:57

Ja bih po nekom pravilu zenama dao da iskljucivo sude zenske utakmice. Zasto ? Kad bi nasi momci odigrali i malo grublje, sjeckali su igru i davali po meni 2 ili 3 smijesna iskljucenja. Oba Prcina su meni bara-bara i mislim da ih selektor Spanije ne bi svirao. Prvo poluvrijeme mi je odbrana odlicna bila, nekih 20-25 minuta, treba ostaviti Spaniju na 11 golova, a i oni nas na 5. Posteno, nema sta.

Meni odavno Spanija nije to ta Spanija od Ikera Romera, Juana Garcie itd. ali je neka smjena generacija u pitanju i podmladjivanje, uigrani su dosta i zasluzeno su nas mlatnuli 9 razlike.

Od novih igraca, samo Nuic ima prolaznu ocjenu i drago mi je sto je i Ovcinu neko sjeo na klupu. Nama i dalje fali kapacitet neki, Malinovic uzasno falio da rastereti ostale bekove.

Misljenja sam da je trebao vise koristit Perica, kao brzeg i "vizlastijeg" beka koji bi se provukao par puta sigurno, pa bi i Spanci pazili na jos jednu opasnost. Nisam ni ocekivao pobjedu ovdje, ali sam ocekivao nekih 5-6 razlike, bilo bi prihvatljivije sigurno

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 02 nov 2016, 23:58

ja ne znam jel do mene ali ja sam prezadovoljan....izgubili smo 9 razlike a realno izgubili bi 3 razlike najvise da su nam tavili normalne sudije....a i kao takvi limitirani u napadu nismo ponizeni i ponavljam da niej bilo loseg sudjenja ovo ne bi otislo preko 5 razlike,protiv Spanije u gostima vrh ....vidi se pomak mali u tim kontrama par puta smo fino istrcali ali iza Sumana je jedan trening nije mogao ni utjecati previse na ekipu...dobiti Austriju kuci i dva puta Finsku i na prvenstvu smo ...imamo veliku sansu bice ovo jedna lijepa prica.....dok Suman samo malo napad dovede u red uh bice top ekipa ...moramo brze igrati to definitivno..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 03 nov 2016, 00:05

eh ovakvu austriju ako ne dobijemo sad u nedelju, onda stvarno ne trebaju vise selektori iz svog dzepa izdvajati, nego nas treba ugasiti totalno

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 03 nov 2016, 00:36

Zanimljiv rezultat druge utakmice u grupi, u konacnici lako se moze desiti da nam ide na ruku, pa i da nas upravo on odvede na EURO. Medjutim, za sada taj rezultat iskljucivo treba da nam upali jos jedan dodatni alarm opreza, jer poslije ovog Austrija dolazi pod jos jacim imperativom, a i maksimalno ozbiljno cemo shvatiti Fince.

Sto se tice nase tekme iz aviona se vidi razlika u kvaliteti, sto u pojedinacnoj komparaciji, sto u kolektivnoj u smislu stila igra, brzine, skole rukometa, pa i starosnog prosjeka...
Da bi ih neutralizovali i da bi dosli u poziciju da dobijemo Spance trebali bi se poklopiti mnogi faktori. Veceras, na njihovom terenu i poslije odradjenog tek jednog treninga igraca sa novim selektorom takvo nesto nije bilo ni moguce ni realno.
Raduju me neke cinjenice. Najvise selektor i njegovo prozivljavanje svih 60 min tekme pa cak i kada je rezultatski rijesena. Trazenje solucija u napadu kada ne ide, pokazivanje odredjenih ideja i inovacija (istina koje veceras nisu sprijecile onu crnu seriju,ali jedan trening, novi selektor, protivnik ekstreman... nije za zamjeriti), kad- kad pokusavanja igranja na krilo, pokusavanje igranja kontri, ne i nekakvih hibridnih polukontri i brzih centara koji su mi cesto bili nejasni sa nasim teskasima. Cini se da mu je 1 min time-outa malo za ono sve sto bi rekao igracima, sto na taktickom planu, sto motivacijski. Ne smijemo tu zaboraviti niti Zdenka koji svakako ima svoj udio u svemu tome i koji je pun pogodak u sto je u strucnom stabu :thumbup:

Drugo, odlicna stvar je sto ce Suman pozivati nase najbolje igrace i sto ce mu se svi odazvati, vidi se da tu nema nikakvih nesuglasica medju igracima sto se u proslosti znalo provuci po javnosti.

Imam neki pozitivan osjecaj sto se tice ovog kvalifikacijskog ciklusa :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.