Monci je napisao/la:Ja stvarno ne bih želio da budem pogrešno shvaćen od strane navijača Širokog. Nemam ništa protiv vašeg kluba, igrate korektno, gostujuće ekipe dočekate korektno. Bio sam mnogo puta u Vašem mjestu, i svaki put se super proveo. Žao mi je da su se neke stvari ipak desile i to breme je na Vama. Možda kad i ako se riješi slučaj pokojnog Vedrana Vi morate biti nosioci aktivnosti na nivou države da se to više nikada ne ponovi. I navijači i klub i lokalna zajednica, a svi zajedno moramo pritisnuti na zakon o sportu i huliganima da im zauvijek zabranimo pristup sportskim terenima, da bi mi i naša djeca, porodice i prijatelji mogli uživati u jednom sportskom i fer okruženju...
Objasnit cu ti najiskrenije situaciju, svidjalo se to nekome ili ne.
Slucaj Semse, nitko nije znao pozadinu priče, o kakvom momku se radi, vidis navijaca protivnicke ekipe i to ne bilo kakve nego one koja je znala po citavo poluvrijeme na Pecari navijati "Hebi Siroki , Siroki maleni...", reakcija je jasna.Navijaca Mladosti nece nitko nikad dirnuti, jer su ljudi istinski navijaci svog kluba bez provociranja.
Slucaj Vedran je specifican , nije sukob 2 navijackih skupina nego navijaca i citave jedne lokalne zajednice.
Iz prve ruke znam, da je sukob navijaca nitko ne bi reagirao od mjestana(huliganizam je omražen kao i svugdje), a ovako dolaze ti informacije tipa ulaze ljudima u dvorista, ruse sve pred sobom , ulaze u samostan casnih sestara... osjecas se napadnut ides branit grad.
Jos je to nas mentalitet zaheban, vjecno vrela hercegovacka krv. Prkos. Bosanci se hvale svoji inatom silnim, Dalmatinci ga nazivaju dišpet, kod nas je to sve na kvadrat, nitko ga i ne spominje nego ga ostro manifestira kad za to dodje prilika...znas, isto kao ono pametan se nikad ne hvalisa da je pametan.
Zakljucno , što uvijek govorim , u Sirokom ce uživat onaj tko je dosao s dobrim namjerama , tko nije, nece se dobro provesti... dvije krajnosti, nesto između nema.
Pa da postoji taj Zakon o sportu, 04.10.2009 se ne bi ni dogodio. Meni osobno nisu jasni likovi koji pjevaju Javi se na ono skandiranje jer mi je zao momka nitko ne zasluzuje smrt , kazna zbog huliganizma da( u okvirima zakona) , al smrt je previse.
Konacno i citav Siroki ocekuje tu presudu, ali pravednu bez politickih uplitanja...ako je neki od optuzenih kriv, isti tren nek ga zatvore, pravda nek se zadovolji.
Primjerice ja sam zadovoljan presudom onim idiotima koji su dosli rusiti moj grad i ja sam miran.