Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Heller
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Heller » 28 okt 2016, 10:13

Asteriks je napisao/la:Lociras tacno mjesto gdje ti ne dozvoljava sacuvati, ides na taj file, properties, security tab, pod admin (ides edit) mora biti dostupna i allow i deny kolona. Ides na allow i vidis da li imas full pristup.

Eh o tom ei pričam, promijenim, označim sve allow kolone, apply i onda neće da sačuva.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 okt 2016, 10:17

Probaj sa ovom verzijom to otkljucati http://emcosoftware.com/unlock-it

Inace postavio sam detaljan postupak u proslom postu.

Dosta toga moze blokirati odredjen pristup od same konfiguracije do virusa, firewalla pa cak i anti virusa.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 28 okt 2016, 13:58

Neko link on aktivatora za win 7 ? Do sad svaki što sam probao, antivirus ga zaustavi.

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 28 okt 2016, 15:47

miki_92 je napisao/la:
Ramsey16 je napisao/la:Ako nije tesko ovima koji se bolje razumiju da malo pogledaju na piku kod mickey84 desktop racunare sa cijenama od 500 do 700 koji je otprilike najbolji u odnosu cijena - kvalitet. Graficka nek bude sto bolja, memorija nije bitna, ram 8gb je dovoljan itd.
688 KM bez kucista, nadji neko polovno ako nemas neko staro
Nazalost,
vecina navedenih komponenti nije dostupna, jer su u pitanju komponente starije generacije koje se ne proizvode vise.

Preporuka za novu i posljednju platformu:

i3 6100 225KM
Gigabyte B150M-D2V 130KM
Patriot 4GB DDR3 1600MHz 45KM
Seagate 250GB 40KM
POwerColor Rx460 Red Dragon 2GB 265KM
TT LitePower 550W 90KM

Ukupno 795 KM

Puno mi ovo :?: :eh:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 okt 2016, 23:28

TTreba mi neki nastavak da priključim centralnu na plazmu. E zna li neko gdje to mogu naručiti ?

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 28 okt 2016, 23:33

jasmin10 je napisao/la:TTreba mi neki nastavak da priključim centralnu na plazmu. E zna li neko gdje to mogu naručiti ?
HDMI, vjerovatno. Ma imas to svugdje, mozda cak i u vecim marketima, tipa Bingo, Konzum, itd. O ovim radnjama koje prodaju mobitele, racunare, tv uredjaje, da ne pricam. Kosta oko 10-ak KM, kako se sjecam.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 okt 2016, 23:39

Federer17 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:TTreba mi neki nastavak da priključim centralnu na plazmu. E zna li neko gdje to mogu naručiti ?
HDMI, vjerovatno. Ma imas to svugdje, mozda cak i u vecim marketima, tipa Bingo, Konzum, itd. O ovim radnjama koje prodaju mobitele, racunare, tv uredjaje, da ne pricam. Kosta oko 10-ak KM, kako se sjecam.
E hvala kralju.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 okt 2016, 09:20

slika

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 30 okt 2016, 13:57

Pozz raja, imam problem sa racunarom vec duze vrijeme pa da vidim zna li neko u cemu je konkretno problem ja nisam bas neki znalac oko ovoga :mrgreen:

E ovako, prvo mi je pokazivalo pri dizanju sistema neki disk error i nije radio racunar. Hard disk sam kupio prosle godine potpuno nov trebalo bi da je sve uredu sa njim. Onda sam prikljucio onaj kabal sto ide iz hard diska na drugi input na maticnoj, ima ih 3 dva crvena i jedan crni i kad sam promijenio radio je neko vrijeme i isti problem. Ista stvar se desila i kad sam prikljucio na crni i evo dan danas imam isti problem. Najgluplje je sto on radi sasvim ok po 2-3 dana i onda isti problem ako je upaljen sve zaledi moram ga restartovati i onda izbaci neki disk error i nece proraditi dok ne prebacim na neki drugi prikljucak na maticnoj. Pokusao sam i sa starim hard diskom za koji nisam siguran da je bas najispravniji i desila se ista stvar. Ne znam sad da li je do maticne il do hard diska, sta da radim :D

Halalite na duzem postu, mozda nisam najbolje ni objasio rekoh vec nisam neki znalac oko ovakvih stvari. Pomagajte :mrgreen: :lol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 okt 2016, 16:45

Neutral je napisao/la:slika
Sve su isključili, usb portove, cd čitač, za sve moraš kupiti adapter. Jest da su im uređaji strojevi ali preskupi. Macbook od prošle godine 6 hiljada, taj će onda biti 10 hiljada. Govorim o novim uređajima. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 30 okt 2016, 17:30

VGS je napisao/la:Pozz raja, imam problem sa racunarom vec duze vrijeme pa da vidim zna li neko u cemu je konkretno problem ja nisam bas neki znalac oko ovoga :mrgreen:

E ovako, prvo mi je pokazivalo pri dizanju sistema neki disk error i nije radio racunar. Hard disk sam kupio prosle godine potpuno nov trebalo bi da je sve uredu sa njim. Onda sam prikljucio onaj kabal sto ide iz hard diska na drugi input na maticnoj, ima ih 3 dva crvena i jedan crni i kad sam promijenio radio je neko vrijeme i isti problem. Ista stvar se desila i kad sam prikljucio na crni i evo dan danas imam isti problem. Najgluplje je sto on radi sasvim ok po 2-3 dana i onda isti problem ako je upaljen sve zaledi moram ga restartovati i onda izbaci neki disk error i nece proraditi dok ne prebacim na neki drugi prikljucak na maticnoj. Pokusao sam i sa starim hard diskom za koji nisam siguran da je bas najispravniji i desila se ista stvar. Ne znam sad da li je do maticne il do hard diska, sta da radim :D

Halalite na duzem postu, mozda nisam najbolje ni objasio rekoh vec nisam neki znalac oko ovakvih stvari. Pomagajte :mrgreen: :lol:
Probaj neku drugu maticnu, vjerovatno su portovi na njoj otisli.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 30 okt 2016, 23:58

bodi123 je napisao/la:
VGS je napisao/la:Pozz raja, imam problem sa racunarom vec duze vrijeme pa da vidim zna li neko u cemu je konkretno problem ja nisam bas neki znalac oko ovoga :mrgreen:

Pokusacu par stvari pa ako sta sredim javim. Hvala na interesovanju.

edvin55
Kontakt:

Post Postao/la edvin55 » 01 nov 2016, 13:08

e rolasi kupio sam racunar al izgleda da sam se zafrkao za graficku cak pes koci ev konfiguracije sad koju da kupim grafu na ovaj procesorr maticna ploca mije ddr3

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7600 @ 3.06GHz x 2 ‎(3.06Ghz)‎
4GB rama

ATI Radeon HD 5450 1gb

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 01 nov 2016, 17:12

ta graficka je za gledanje filmova i serija a ne gaminga
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 nov 2016, 17:27

Dadneš 350, tj. 300 jer sam sve kod njih uzeo za grafičku i opet nisam zadovoljan što mi fps padne na 80 kada tabam dok sam u gameu.

gtx750ti 2gb ddr5 kod mene grafička.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 nov 2016, 17:48

R9 270X je najjeftinija grafa za ozb gamera.

Naravno svak bi 290X, 390X il Fury x (u mislima) itd., ali za neki prosjecni budzet ova 270-ka je vise neg solidna.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 01 nov 2016, 18:20

RX 470 4GB ili GTX 1060 3GB za ugodan FHD 60 fps gaming
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 01 nov 2016, 22:47

bodi123 je napisao/la:

Promijenio sata kabal, evo sve fercera da ga ne ureknem :mrgreen:

edvin55
Kontakt:

Post Postao/la edvin55 » 02 nov 2016, 00:02

dobro vidjecu uzet cu neku do 150 km valjda se moze naci

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 02 nov 2016, 00:23

Momci, ako može mala pomoć ko se razumije. Na sestrinom laptopu je prestao raditi touchpad, haj' mo reći ničim izazvano, i sad čitam kako se može i zaključati te otključati. Bi li mi neko objasnio kako to da riješim ? Ne mogu baš provaliti sam.

Unaprijed hvala.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: QUARESMA 18<<< i 5 gostiju.