Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Neutral
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Neutral » 28 okt 2016, 07:57

Sarajlija88 je napisao/la:Ima vise od godinu dana kanim se da se upisem u teretanu, malo da ispravim ledja, da smrsam, da dodjem u kondiciju, medjutim sve to se zavrsi na rijecima sad zasad. Teretana mi padne na pamet, kad prodjem pored fitnesa u mom naselju i vidim kako trebe vjezbaju na biciklu ili uopste s onom loptom velikom, kontam odoh po stvari odma da se uclanim hehe, medjutim, stid me priznat, sve su prilike da postajem sve lijeniji i lijeniji. Koliko sam samo puta pomislio kako bi bilo lijepo otic poslije rucka opustiti se, u teretani, ispuhat se, za veceru nesto covjek malo da calabrcne, medjutim sve je to jos uvjek u planu hehe. Ne sjecam se kad sam sklek uradio...
Sve je to stvar motivacije.

Prije par godina, išao sam na kraj grada gdje je teretana doslovno bila "opasna" radi granice :lol: Upoznao sam dosta dobre raje, imao tu sreću da radim sa najvećim iz Bosne puna šest mjeseca, postao sam jako spreman, s tim da sam imao problema oko toga šta tačno raditi. Trenirao sam borilački sport, a radio nekakvu masu što je bilo pogrešno. Meni je najveći iz Bosne nakon mjesec dana govorio ti ne bi trebao masu nikako raditi, samo full body, a ja ga nisam poskušao na početku. Kasnije sam promijenio plan, on mi je sastavio program kojeg danas naplaćuje 200-300KM, ne znam ni sam tačno. Radio sam full body u kombinaciji sa hit treninzima radi eksplozivnosti i takmičenja, bio sam spreman za treći svjetski rat.

Čisto da ti opišem stanje:

Sedam sati zore, ja već obučen i radi hit trening hodajući 100 metara, onda brzi okret i sprint 100 metara i tako nekoliko puta. Srce ti hoće iskočiti, ali nikad se nisam bolje u životu osjećao.

Rezultat toga:

Na stranu takmičenje, spremnost, miran san, igramo lopte, kraj termina (sat i pol), svi jedva hodaju, ja radim sprintove bez prevelikog "disanja" ako razumiješ šta želim reći, doslovno kao da nisam ni trčao. Uzmem loptu, te ih prelazim kao čunjeve, ono bez umora.

Toliko sam vremena uložio u to da bi sve prestalo onog dana kada mi se klub raspao i umjesto da imam crni pojas, ja ostanem na zelenom jer nije bilo gradske podrške, nismo imali gdje trenirati jer nas je bilo malo da iznajmimo nešto posebno. Pojas je nebitan, ali da i to objasnim, nije se polagalo kao danas što se polaže, svaki tri mjeseca i eto pojas, dođeš do crnog bez problema, malo morgen. Ovdje si urinirao krv da dođeš do pojasa, isto kao poslije rata kada si bio cijenjen ako imaš smeđi, a ne crni u karateu, znaju svi koliko si se žrtvovao, a ovo danas se štanca ko diploma u Brčkom.

Da sumiramo:

Danas teretana punih 50 metara od mene, treniram dva mjeseca opet, pokušao, odustao. Komšija mi daje besplatnu člansku, a ja neću da treniram.

Eto kolika je razlika kada je neko motiviran, a kada ne. I tako ti je svugdje u životu, upao na najveći trenutni stepen engleskog, 4 (ima ih 6), išao dva mejseca i rekao sebi fuck it, ovo je Bosna, šta će mi to. Teško je kada upadneš u depresiju.

Koja je poenta ovog pisanja???

Učlaniš se i radiš na sebi, gradiš svoje tijelo, ne gledaj druge, gledaj sebi, ne treniraš radi njih, nego radi sebe, svog zdravlja i nemoj molim te nikad staviti na fb slikua sa naslovima tipa: "U miru se radi, a tijelo se razvija" ili "za dušmanse". JUST DO IT, ovo pišem i tebi, a ujedno i sebi.

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 28 okt 2016, 08:16

Sarajlija88 je napisao/la:Ima vise od godinu dana kanim se da se upisem u teretanu, malo da ispravim ledja, da smrsam, da dodjem u kondiciju, medjutim sve to se zavrsi na rijecima sad zasad. Teretana mi padne na pamet, kad prodjem pored fitnesa u mom naselju i vidim kako trebe vjezbaju na biciklu ili uopste s onom loptom velikom, kontam odoh po stvari odma da se uclanim hehe, medjutim, stid me priznat, sve su prilike da postajem sve lijeniji i lijeniji. Koliko sam samo puta pomislio kako bi bilo lijepo otic poslije rucka opustiti se, u teretani, ispuhat se, za veceru nesto covjek malo da calabrcne, medjutim sve je to jos uvjek u planu hehe. Ne sjecam se kad sam sklek uradio...
nadji sebi nekog da idete zajedno u teretanu, pa nekad i kad ti je mrsko otici ces jer si se vec dogovorio
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 29 okt 2016, 17:25

Da, to je stvar motivacije i nista drugo, vjerovatno me neka depra opali i onda covjek konta, sto ce to meni, sto da teretim ili ici cu mjesec dva i onda opet ista prica, da ima jos neko s mnom, isao bih odma, stvarno sam ispao iz forme do bola, zadisem se kad izadjem na treci-cetvrti sprat.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 29 okt 2016, 20:04

Ja bi vrlo rado u teretanu krenuo, a ne bi mi ni motivacije falilo, ali fali vremena :D
Ubi fax, a stalo mi je da ga što prije završim. Tako da teretano kada krenem u tebe, neću izlaziti hahaha xD

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 okt 2016, 06:54

Motivirao sam sebe sa onim postom :lol:

Pepsi sam prosuo, žali para što sam dao za nju.

Od danas krećem u gym, kombinacija fitnesa i full bodya, cilj smršati 15kg, fora šest mjeseci.

30.10.2016, 90kg!

Let the games begin :kafa:

Klare

Post Postao/la Klare » 30 okt 2016, 20:45

Nije to stvar motivacije, nego ljubavi.

npr. kad studiraš, tu treba motivacija za učenje, ali znamo da ćeš učiti nekoliko dana i prestati, pa odmoriti, pa opet nanovo.
Takva je stvar i sa treningom kad ti treba motivacija.

Ali kad voliš nešto onda je druga priča, znači treba voljeti trenirati, treba to imati u sebi,
ko to nema nije za njega teretana i trening.

Ja se trenutno ne mogu zamisliti bez treninga, vezao sam se za taj dio života, jer tegovi te ne iznevjere, koliko god uradiš oni ti dobrim vrate,
uradio si nešto jako dobro za sebe, svoje tijelo, mnogo je tu dobitka + to sa sobom vuče pozitivne navike u zdravoj prehrani,
onda čovjek ne može a ne voljeti to.

Ima li ljepšeg osjećaja kad vučeš za rep više, a ono boli, a ti se ne daš, kažeš jači sam od tebe. Pa onda kad završiš trening onako iscrpljen a mišići se upalili, pa ideš nekakav lahak, raspoložen kao da si sve loše iz sebe izbacio, pa kad na čučnju natovariš a ono kao životne brige na leđima, pa kažeš jači sam od vas, pa ih podigneš, a ono ti drago. :mrgreen:

Pa onda kad obučeš majicu a ti zgodan, pa se gledaš malo, pa se diviš sebi. :mrgreen:
pa onda kad skineš sve sa sebe gledaš te crte, eto te k'o iz magazina. :mrgreen:

Trening je dobro pozitivna navika, to svako cijeni, svako će reći vidi pored svega odakle mu volja da tako dugo trenira, kako izdrži taj način života, mora da ima čelične živce, odakle mu pravo da ima tako pozitivne navike, a vidi tek kako izgleda, svi bi mi htjeli da izgledamo tako, svi bi htjeli prsa naprijed, leđa, lats širok da ptice mogu gnijezdo ispod pravit', biceps, triceps, uh kakve crte...

Ono što je sigurna stvar, bilo u razgovoru za posao, sastanku ljubavnom ili bilo kakvom drugom svako će vas cijeniti onako kako izgledate.
Naravno nije od presudnog značaja, ali dobro izgledati je veliki + za svačiji prvi utisak,
pa onda kasnije i kad si u društvu, a podrazumijeva se da ste na istom intelektualnom nivou, ti ćeš se uvijek izdvajati u prvi red na osnovu svog izgleda.

zar ne želi svako biti ovako spreman, čak i žene?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 okt 2016, 21:18

Klare je napisao/la:Nije to stvar motivacije, nego ljubavi.

npr. kad studiraš, tu treba motivacija za učenje, ali znamo da ćeš učiti nekoliko dana i prestati, pa odmoriti, pa opet nanovo.

Ali kad voliš nešto onda je druga priča, znači treba voljeti trenirati, treba to imati u sebi,

Ja se trenutno ne mogu zamisliti bez treninga, vezao sam se za taj dio života, jer tegovi te ne iznevjere, koliko god uradiš oni ti dobrim vrate,
uradio si nešto jako dobro za sebe, svoje tijelo, mnogo je tu dobitka + to sa sobom vuče pozitivne navike u zdravoj prehrani,

Ima li ljepšeg osjećaja kad vučeš za rep više, a ono boli, a ti se ne daš, kažeš jači sam od tebe. Pa onda kad završiš trening onako iscrpljen a mišići se upalili, pa ideš nekakav lahak, raspoložen kao da si sve loše iz sebe izbacio, pa kad na čučnju natovariš a ono kao životne brige na leđima, pa kažeš jači sam od vas, pa ih podigneš, a ono ti drago. :mrgreen:

Pa onda kad obučeš majicu a ti zgodan, pa se gledaš malo, pa se diviš sebi. :mrgreen:
pa onda kad skineš sve sa sebe gledaš te crte, eto te k'o iz magazina. :mrgreen:

Trening je dobro pozitivna navika, to svako cijeni, svako će reći vidi pored svega odakle mu volja da tako dugo trenira, kako izdrži taj način života, mora da ima čelične živce, odakle mu pravo da ima tako pozitivne navike, a vidi tek kako izgleda, svi bi mi htjeli da izgledamo tako, svi bi htjeli prsa naprijed, leđa, lats širok da ptice mogu gnijezdo ispod pravit', biceps, triceps, uh kakve crte...

Ono što je sigurna stvar, bilo u razgovoru za posao, sastanku ljubavnom ili bilo kakvom drugom svako će vas cijeniti onako kako izgledate.
Naravno nije od presudnog značaja, ali dobro izgledati je veliki + za svačiji prvi utisak,
pa onda kasnije i kad si u društvu, a podrazumijeva se da ste na istom intelektualnom nivou, ti ćeš se uvijek izdvajati u prvi red na osnovu svog izgleda.

Od rijeci do rijeci potpis :tokralju: :tokralju: :tokralju: Pogotovo ovaj gore dio gdje si stavio u odnos motivaciju i ljubav :tokralju: Ja treniram kuci skoro svaki dan. Vratilo, razboj i ostalo sto se snadjem. Jos vratilo i razboj radim na otvorenom. Nije bitno, sunce, vjetar, kisa, magla :hmmmm: Teretana mi neopisivo nedostaje, sanjam je. Fakultet me zarobio. Ne mogu oboje stizati, raspored mi je tesko sranje. Barem sad rasturam vratilo. Po 35 u seriji :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 30 okt 2016, 21:24

Ma covjeke se jednostavno bolje osjeca kad zavrsis sa treningom, medjutim ako ne treniras jedno mjesec dana ko da nisi nikad ni trenirao, najnezahvalniji sport ubjedljivo. :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 30 okt 2016, 21:26

Dajte još koji motivacioni govor, ne bil' koji mene prelomio :lol:
1946

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 30 okt 2016, 21:31

BitiSrcemVezan je napisao/la:Dajte još koji motivacioni govor, ne bil' koji mene prelomio :lol:
Samo prati ovog ciku :cool: :kafa:

,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 okt 2016, 21:38

Meni stvarno ne trebaju te motivacije. Dusa mi place za zeljezom svaki dan :cry:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 30 okt 2016, 21:43

Dobar je CT Fletcher ali jedan je Greg Plitt, ja kad treniram samo njega slusam nista mi vise ne treba

R.I.P

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Klare

Post Postao/la Klare » 30 okt 2016, 21:53

Bosniacum Lilium je napisao/la:Barem sad rasturam vratilo. Po 35 u seriji :mrgreen:
bar su ti leđa kao streha postala. :mrgreen:

naravno teretana je prava stvar, ali i sa body vježbama se može nešto.
rob do bagro je napisao/la:Ma covjeke se jednostavno bolje osjeca kad zavrsis sa treningom, medjutim ako ne treniras jedno mjesec dana ko da nisi nikad ni trenirao, najnezahvalniji sport ubjedljivo. :mrgreen:
Sigurno da se dosta oslabi, ali nije toliko nezahvalan sva sreća. jer velika sreća u nesreći je memorija, pola godine netreniranja, ili godina za mjesec dana si na punoj snazi prije završetka i punom mišiću koji si tada imao.

Eto ja od hemije nisam ništa koristio, samo whey, to je prehrana ustvari, ne bih to u suplemente svrstao, bio Ramazan i tako izgubim nekih 3kg mišića za 2 mjeseca. Krenem na trening za 15 dana svu snagu vratim i ta 3kg bez ikakvih problema, pa onda ljudi koji me ne znaju pitaju kako si tako brzo napredovao, šta uzimaš, znam da si se dobro popravio jako brzo. jer stvarno 3kg mišića je velika razlika čak i za moje visoko tijelo, a da ne govorim za ove niže, koliko je njima sve lakše, ali ne žalim se, ipak je visina visina.

Jer za pola godine netreniranja možeš oslabiti i više, zavisi na kojem si nivou, što je više mišića, kad prestaneš trenirati više ćeš ga izgubiti nego onaj što ga je imao manje, ali zato i nakon godinu pauze za mjesec ćeš vratiti i snagu svu i mišićne kg sve koje si imao prije prekida.
ovdje govorim o prirodnom treniranju, steroid kad prestanu uzimati nema tu povratka.

kreatin je prirodan kažu, ali pri njegovom korištenj ćeš vrlo brzo dobiti mnogo snage i vrlo brzo bar 5kg, ali pri ponovnom aktiviranju ti nećeš vratiti ni tu snagu ni tu vodu u mišić osim ako ga ne uzmeš ponovo.

zato sam ja protiv kreatina, ne kažem da je štetan, nekom ne paše, nekom da, ali smatram da to nije to, a znam masa ljudi to koristi zadovoljni učinkom, a to je ustvari samo trenutno, ta snaga i voda nije vaša, to je zasluga kreatina.

a whey je obična prehrana, isto kao piletina ili mlijeko.

ali kažem opet sreća pa je memorija tu, doduše jest ono nezgodno nakon pauze, pa prvi trening jedva dižeš 50%od onog što si mogao, ali eto dosta brzo se čovjek vrati.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 30 okt 2016, 22:04

Klare je napisao/la:
kreatin je prirodan kažu, ali pri njegovom korištenj ćeš vrlo brzo dobiti mnogo snage i vrlo brzo bar 5kg, ali pri ponovnom aktiviranju ti nećeš vratiti ni tu snagu ni tu vodu u mišić osim ako ga ne uzmeš ponovo.
5 kila pa care nije steroid da nabijes toliko od samog kreatina :mrgreen: osjetis malo snage i tu vodu u misic, cisto zbog tog se i kreatin koristi pred ljetne sezone, barem po mom misljenju je bezveze koristiti off-season

BackSpace United

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 30 okt 2016, 22:23

Klare je napisao/la: kreatin je prirodan kažu, ali pri njegovom korištenj ćeš vrlo brzo dobiti mnogo snage i vrlo brzo bar 5kg, ali pri ponovnom aktiviranju ti nećeš vratiti ni tu snagu ni tu vodu u mišić osim ako ga ne uzmeš ponovo.

zato sam ja protiv kreatina, ne kažem da je štetan, nekom ne paše, nekom da, ali smatram da to nije to, a znam masa ljudi to koristi zadovoljni učinkom, a to je ustvari samo trenutno, ta snaga i voda nije vaša, to je zasluga kreatina
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Nasmija me pravo :D, koliko ti definises mnogo, cuj 5kg kakav je to kreatin ili suplement koji vrlo brzo daje 5kg da i ja to sebi kupim.
Upravu si ne pase svakom, to se odnosi na ljude koji sami u sebi imaju povisen kreatin u krvi, ipak je to mal % ljudi.Kreatin nije stetan ako se uzima u odredjenim kolicinama, 5g na dan sasvim dovoljno i nista se nece desiti!Snaga se povecava tacno al ne mnogo kao sto ti kazes, vec u toj mjeri da jedno do 2 ponavljanja mozes vise uradit, to je ubiti i najbitnije ti zadnji dva gdje misic najvise radit i koji na kraju donose prevagu u rastu misica.
Slobodno ga i ti koristi ako nemas prirodno povise kreatin u sta vjerujem, pored BCAA najvazniji suplement, whey ili gainer su "nice to have" suplementi, jer je tesko unijeti dovoljno proteina iz hrana za cijeli dan.
Nerminovic je napisao/la: 5 kila pa care nije steroid da nabijes toliko od samog kreatina :mrgreen: osjetis malo snage i tu vodu u misic, cisto zbog tog se i kreatin koristi pred ljetne sezone, barem po mom misljenju je bezveze koristiti off-season
Cuj bezveze koristiti u offseason :facepalm:
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 30 okt 2016, 22:30

E, ozbiljno sad. Možda i ovde mogu dobiti koji koristan savjet :mrgreen:

Teretanu u blizini nemam, a kroz sedmicu sam stvarno pretanak sa slobodnim vremenom da bi ga trošio na odlazak u teretanu. Pa, kao jedina izgleda opcija mi ostaje kuća :) Eh sad, totalno sam bezidejan šta, kako, koliko, od čega početi... Što se nekih 'smjernica' tiče, problem sa kilažom nemam, tačnije riješio sam ga odavno, u tom segmentu ja (mislim) da mogu pomoći savjetom, ako kome treba. Ali zato kondicija, velika nula, primjetim i gubitak snage u odnosu na neki raniji period, a počinje mi se činiti i da gubim na motorici, plus kontam spriječti ponovnu mogućnost debljanja, iako se i dalje pokušavam pridržavati koliko-toliko normalne ishrane. Sve u svemu, fakat kontam da nešto moram raditi na (općoj) kondiciji tijela, 'vako više ne mere :mrgreen:

Inače, ove ideje su mi na sličan način došle u glavu kao kolegi @Sarajlija88. Živim skoro cijeli život u ovoj zgradi, i u vremenu dok sam kao mlađi aktivno trenirao košarku nismo imali lifta, i pičilo se non-stop uz stepenice gore dole, nikad se zadihao nisam :D S godinama, ja sa košarkom završio, lift stigao, ja trbušnjaka godinama nisam uradio, jbga, jedno vrijeme okupacija djevojke, nezdrava ishrana, izlasci, društvo, samo se time okupirano, poslije nekog vremena posao, malo ozbiljnije brige, a ni na kraj pameti ti nije neko zdravlje i fizičko stanje tijela... Ma ne znam ni što ovo sve navodim, vjerovatno ste većina prošli to sve manje više, znate šta i kako... Sve u svemu, kad tad dođe vakat kad skontaš da ti je tijelo u totalnom qrcu. :mrgreen:

Da se vratim na priču oko zgrade i stepenica, nedavno se baš pokvari ebeni lift u zgradi, i haj pjehe opet **** ga... Prvi dan, ja mrtav ulazim u stan, haj' reko, težak radni dan, nahodao sam se, do umora je, nemoguće da sam u tolikom qrcu. Drugi i treći dan, situacija je vrlo slična, pa sam skontao da sam zaglibio, jbga :D I na terminima sam osjetio da sam sa kondicijom stvarno tanak, al' nisam obraćao pažnju. I tako, vrti mi se već neko vrijeme ideja da nešto raditi moram, al' šta i kako, veze nemam, pa eto, naletih na temu, reko da malo popričam s ljudima, pa možda šta stvarno i krene po tom pitanju :mrgreen:

@robdobagro Jesu vas ono drotovi peglali danas, pa su robijaši tek na poluvremenu ušli? I da smo vam petardu uvalili, nemam gušta svega mi prcati vas kad smo u qrcu i jedni i drugi, neko većem, neko manjem :mrgreen:
1946

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 30 okt 2016, 22:31

sagitarius je napisao/la:Cuj bezveze koristiti u offseason :facepalm:
sta ce mi kad je off-season, pocinjem ga koristi u Maju sve do Augusta te pauziram opet

BackSpace United

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 30 okt 2016, 22:35

Nerminovic je napisao/la:
sta ce mi kad je off-season?
Cuj sta ce ti pa koliko kod god ti u off-season unosio ugljikohidrata ili masti i mislio da imas snage, kreatin ti daje opet ono malo snage kao sto sam u prvom postu naveo za dodatni 1-2 ponavljanja koja ti misic tjeraju do granice, a samo tako misic raste, kad ga tjeras do same granice. :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 30 okt 2016, 22:41

Klare je napisao/la:Nije to stvar motivacije, nego ljubavi.

Tako je.
Ja dok sam trenirao jedva sam cekao da odem na trening.
Da ne bude zabune , vremenom sam to zavolio , najteze je prva 2 mjeseca.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 30 okt 2016, 22:43

sagitarius je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:
sta ce mi kad je off-season?
Cuj sta ce ti pa koliko kod god ti u off-season unosio ugljikohidrata ili masti i mislio da imas snage, kreatin ti daje opet ono malo snage kao sto sam u prvom postu naveo za dodatni 1-2 ponavljanja koja ti misic tjeraju do granice, a samo tako misic raste, kad ga tjeras do same granice. :)
zavisi kako covjek trenira, kad koristim kreatin idem na sto vise ponavljanja mada u zadnjih par godina sam usao malo vise u power-lifting tako da vise i ne ulazim u tih dodatni 1-2 ponavljanja, sto je sve blize ljetnja sezona tako i ulazim u drugaciji stil treninga i licno kod mene sam osjetio da nema koristi uzimati kreatin kad se bavim power-lifting stilom tokom off-sezone

BackSpace United

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.