FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

DenchiNL
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 27 okt 2016, 20:42

streetstyle je napisao/la:
Niko ne tovari Tana (bar ja NE). Njemu hvala do neba. Ipak, onaj koji je nas patron ...nije za nas...htio ti to priznati ili ne. Od njegovog dolaska i Kardif je u curku...koincidencija , sta li...?? Opet ponavljam , neka svi odu iz Uprave ...ali sklonite ovog debila. Dovedite koga hocete (vi ste vlasnici) ali opet nedajte ovom imbecilu da zajebaje novu upravu koju ce te instalirati
Saradnja o kojoj pricas je za nas bingo ili bi bila da je bilo. Mi smo mali klub , klub koji je tek ustao "na koljena". Koliko se sjecam ta saradnja je najavljivana od strane Tana .

ko je u curku? Cardiff City FC??? onaj što im je on otplatio 60 miliona funti duga? evo ruku na srce svaki od vas ko je prije Tana čuo za taj klub? i kad su se prije njega takmičili na ovoj razini takmičenja u Engleskoj? ne treba lupati sad , bio je podug period vladavine Kustine prije dolaska KenČe....jel i za to neko drugi odgovoran???
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 27 okt 2016, 20:44

FrancescoTotti je napisao/la:ZASTO JE DOSAO KEN ?

U pocetku je bila misterija. Kasnije je bilo Dino uzeo lopatom...Edis isto itd, zato je dosao ?? Par mjeseci prije nas , Ken je preuzeo Kardif...valjda su i tamo hapali Velsani. Uglavnom , za mene je misterija i dan danas...ili nije. Mislim da Tan nema vremena da se zahebaje , pun mu racku svega. Dao liku kojem vjeruje , koji mu se dokazao u Hotelskom biznisu. Ali jel to dovoljno. Hoteli i fudbal 2 razlicita pojma. Kardifu ne ide i u goroj su situaciji nego mi. U njih ulozeno jedno 30x vise nego kod nas. Nama ne ide , 6 na tabeli sa realnim sansama da i ove godine imamo kvalitetan failure , mozda nas kup izvadi. Vidjecemo , bas ovo sto Hilmo kaze da je otislo pismo Tanu od nase Uprave...sta ce tan odluciti ;) ;)

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 27 okt 2016, 20:46

streetstyle je napisao/la:

U pocetku je bila misterija. Kasnije je bilo Dino uzeo lopatom...Edis isto itd, zato je dosao ?? Par mjeseci prije nas , Ken je preuzeo Kardif...valjda su i tamo hapali Velsani. Uglavnom , za mene je misterija i dan danas...ili nije. Mislim da Tan nema vremena da se zahebaje , pun mu racku svega. Dao liku kojem vjeruje , koji mu se dokazao u Hotelskom biznisu. Ali jel to dovoljno. Hoteli i fudbal 2 razlicita pojma. Kardifu ne ide i u goroj su situaciji nego mi. U njih ulozeno jedno 30x vise nego kod nas. Nama ne ide , 6 na tabeli sa realnim sansama da i ove godine imamo kvalitetan failure , mozda nas kup izvadi. Vidjecemo , bas ovo sto Hilmo kaze da je otislo pismo Tanu od nase Uprave...sta ce tan odluciti ;) ;)

lupaš

taj lik KenChoo je godinama u Cardiffu, kao i Kortrijku i svakom njegovom FK.....Cardiffu bi bilo malo sve para što on ima jer je konkurencija Newcastle,Aston Villa, Leeds, klubovi koji imaju po 100 miliona funti u prvom sastavu....prestani pisat živ bio ako ćeš samo bombe bacat...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 okt 2016, 20:47

I kaze lik hladno nije ulozeno u nas :crazy: :crazy: :crazy:

hajde ba razguli imam osjecaj da si majkl.

@hilmo to su ti argumenti od ovog streetstyle koje ti pretendujes jel?
Zadnja izmjena: FrancescoTotti, dana/u 27 okt 2016, 20:49, ukupno mijenjano 1 put.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 okt 2016, 20:48

FrancescoTotti je napisao/la:
Zip je napisao/la:Od 19.12.2015 kad je imenovan taj Ken, pa do sada..
Prije tog datuma, uzeli smo kup, igrali s Borusijom, osvojili titulu, dobili zelju na grbavici... imali jednu od najjacih ekipa..

Jbga, usporediti kad su klub vodili nasi ljudi, i od kad nas vodi stranac..

Nas ako stranac preuzme i diktira kako on zeli, mi smo izgubili klub.
Prije nego je dosao Ken.
Fudbalski klub Sarajevo završio je sezonu 2015/2016 na 4. mjestu BH Telekom Premijer lige, bez plasmana u evropska nogometna takmičenja, uz ispadanje iz Kupa BiH porazima od tuzlanske Slobode u četvrtfinalnim utakmicama, ukupnim rezultatom 1:5. U ovoj sezoni FK Sarajevo osvojilo je 57 bodova – 18 pobjeda, tri remija i 9 poraza. Mjereno standardima kluba kakav je Sarajevo bila je to neuspješna sezona. Možda čak i jedna od najlošijih u poslijeratnom periodu.

KOME VI PROSIPATE SUPLJU BOLAN?
Saberi se malo, promrdaj glavu, mozda i skontas nesta.
Mozda i uspijes neke stvari uvezati.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 okt 2016, 20:53

Zip je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:
Zip je napisao/la:Od 19.12.2015 kad je imenovan taj Ken, pa do sada..
Prije tog datuma, uzeli smo kup, igrali s Borusijom, osvojili titulu, dobili zelju na grbavici... imali jednu od najjacih ekipa..

Jbga, usporediti kad su klub vodili nasi ljudi, i od kad nas vodi stranac..

Nas ako stranac preuzme i diktira kako on zeli, mi smo izgubili klub.
Prije nego je dosao Ken.
Fudbalski klub Sarajevo završio je sezonu 2015/2016 na 4. mjestu BH Telekom Premijer lige, bez plasmana u evropska nogometna takmičenja, uz ispadanje iz Kupa BiH porazima od tuzlanske Slobode u četvrtfinalnim utakmicama, ukupnim rezultatom 1:5. U ovoj sezoni FK Sarajevo osvojilo je 57 bodova – 18 pobjeda, tri remija i 9 poraza. Mjereno standardima kluba kakav je Sarajevo bila je to neuspješna sezona. Možda čak i jedna od najlošijih u poslijeratnom periodu.

KOME VI PROSIPATE SUPLJU BOLAN?
Saberi se malo, promrdaj glavu, mozda i skontas nesta.
Mozda i uspijes neke stvari uvezati.
I ovo su argumenti koje @hilmo zeli?
HU IZ JU? Šta je uzrok ovakvom padu FK Sarajevo? Najjednostavnije bi bilo reći da je to posljedica niza loših odluka uprave Kluba medjutim, bojimo se da bi takva površna kvalifikacija na neki način donosioce odluka amnestirala od odgovornosti. Donošenje odluka u svakom poslu nosi rizik loše procjene i slabih rezultata. Rekli bi: ko radi taj i griješi. U slučaju FK Sarajevo problem je, hajmo reći – složeniji. Prvo, nejasno je ko donosi odluke u klubu, bile one loše ili dobre. Nije jasno da li svi u lancu odlučivanja znaju odgovor na pitanje ko je ili šta je uprava Kluba? I, na kraju, šta je Fudbalski klub Sarajevo?

U prvom dijelu protekle sezone odluke je donosila uprava Fudbalskog kluba Sarajevo, odnosno 2+1 članova rukovodstva. To su bili g. Edis Kusturica, predsjednik uprave, g. Dino Selimović kao menadžer i g. Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo. Nakon, okončanja prvog dijela prvenstva stanje se promijeenilo i, prema informacijama koje su prezentirane, ključni donosilac oduka postaje g, Ken Choo. G. Ken je menadžer svih klubova koji su u vlasništvu g. Vincenta Tana, pa tako i u FK Sarajevo. Tanovom odlukom g. Ken je od početka 2016. godine postao neka vrsta tutora upravi kluba. Naravno, pored nabrojane trojice i g. Ken Chooa, u Klubu je bilo angažirano još stručnjaka, neki kao profesionalci-uposlenici, a neki su volontirali. Dakle, u toku prošle sezone desila se promjena na nivou donošenja odluka u Klubu. Ta promjena je uslovila i neke bitne promjene u radu Kluba ali o tome malo kasnije. Dakle, u prvom dijelu sezone uprava je odluke donosila relativno samostalno dok su u drugom dijelu morali svoje odluke provjeravati kod nadređenog Ken Chooa.

O(P)STANAK UŠČUPLIĆA Hronološki gledano ove promjene imale su značajan uticaj na tok dešavanja u prošloj sezoni. Sezonu 2014/2015 Sarajevo je okončalo osvajanjem titule šampiona. Nakon dva ciklusa vođenja kluba u jednoj sezoni, Dženan Uščuplić je doveo tim do šampionske titule. Uprava je smatrala kako je logično i svrsishodno da on vodi klub i u narednoj sezoni.
DOVOĐENJA I ODLASCI IGRAČA Uščuplić je zajedno sa sportskim direktorom doveo značajan broj novih igrača koji su trebali pojačati šampionsku ekipu i napraviti korak naprijed u evropskim takmičenjima...

10.06.2015. Potpisan ugovor sa Almirom Bekićem.
11.06.2015. Potpisan ugovor sa Anelom Hebibovićem.
18.06.2015. Raskid ugovora sa Nemanjom Bilbijom.
25.06.2015. Raskid ugovora sa Ristom Mitrevskim.
26.06.2015. Potpisan ugovor sa Milanom Stepanovom.
27.06.2015. Potpisan ugovor sa Rijadom Kobiljarom i Tomislavom Barbarićem.
01.07.2015. Raskid ugovora sa Adnan Hrelja.
09.07.2015. Potpisan ugovor sa Harmonyem Ikandeom.
16.07.2015. Raskid ugovora sa Dejanom Bandovićem.
22.07.2015. Sarajevo završava kvalifikacije za UEFA-inu Ligu prvaka. Poraženi su od poljskog Lecha ukupnim rezultatom 3:0.

ISPADANJE IZ EVROPE Timu su obezbjeđene kvalitetne pripreme i, nakon niza revolucionarnih i pozitivnih promjena u proteklim godinama, svima su porasla očekivanja. Nažalost, utakmice protiv poljskog Lecha pokazale u da još uvijek nemamo tim za značajnije rezultate u evropskim takmičenjima.

Slijedi:
29.07.2015. Raskid ugovora sa Andrijom Petrovićem.
29.07.2015. Na posudbu u Travnik odlaze Nemanja Anđušić, Germain Kouadio i Rijad Kobiljar.
04.08.2015. Na posudbu u Novi Pazar odlazi Miroljub Kostić.
05.08.2015. Na posudbu u visočku Bosnu odlaze Burović, Handžić i Klarić.
18.08.2015. Prelazak Gojka Cimirota u grčki PAOK za nevjerovatnih 1,3 miliona eura, što je i najveći transfer igrača iz Premijer lige u inostranstvo.
19.08.2015. Na posudbu u Novi Pazar otišao Radoš Protić.
20.08.2015. Prelazak Miloša Stojčeva u grčki Atromitos za, navodno, 250 hiljada eura.

SUSPENZIJE IGRAČA 1 Niz loših rezultata na početku nove sezone Premijer lige ukazivao je da nešto ne štima u sportskom segmentu Kluba. Uprava je u pokušala da reaguje suspenzijma pojedinih igrača ali se činilo da sve izmiče kontroli i da te mjere ne proizvode učinak. Krivica za loše rezultate pokušala se prebaciti na igrače. Igrači koji su donijeli titulu postali su destabilizirajući faktor.
26.08.2015. Suspendovan Radovac, a opomene dobili Alispahić, Velkoski i Duljević. Šef struke Dženan Uščuplić kažnjen zbog neprimjerenih izjava.
sve ovo se desavalo prije Kena u klubu, sa budzetom od 7 MILIONA KM!!! Pa te pitam koliko je to Ken kriv???

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 okt 2016, 20:57

Možda je bilo indicija da nešto kod nas nije u redu. Ko je škripao, ko nije radio kako treba, to mi ne znamo. Možda su i do Tanna došle neke polutačne ili netačne informacije sa drugih strana. Previše je interesnih grupa oko FKS u zadnjih godina.

Možda su Ikande i Alispahić bile glavni uzroci dolaska Kena, jer mislim d asu oni bili najskuplji promašaji. Da se ne lažemo, mi smo i prije imali igrača koji su dolazili, pa bili po pola sezone i odlazili. na isti fazon kao što ima i sad i što vjerujem da će biti i dalje.

E onda dolazi Ken i kaže: " Ne treba na Ibraković, ja ću biti glavni za dovođenje igrača".

Kažu (neprovjereno), da je upravo Ken insistirao na dovođenju Ješića. Nije mi to logično ali eto...

Puno sad svakakvih infomacija dolazi, koliko ima istine u pojedinim to zna samo Jedan.

Ako će ova uprava biti smijenjena, ili podnijeti ostavku, meni je to isto, a budu imenovani naši ljudi, ja sam ZA, samo da krene naprijed. Međutim, strancima ništa ne jerujem.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 okt 2016, 20:58

Ja ti postavim argumente za nesto, ti mene kao zelis ismijati a ustvari samo potvrdis da smo imali najgoru sezonu i to gle cuda kad je glavni covjek taj neki Ken.

Mislim da si vrlo mlad i veoma emotivan momak, pa se brzo zalijeces da bi ispao pametan.
Nekad je bolje procitati tri puta...

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 okt 2016, 21:01

hilmo je napisao/la:
Možda je bilo indicija da nešto kod nas nije u redu. Ko je škripao, ko nije radio kako treba, to mi ne znamo. Možda su i do Tanna došle neke polutačne ili netačne informacije sa drugih strana. Previše je interesnih grupa oko FKS u zadnjih godina.

Možda su Ikande i Alispahić bile glavni uzroci dolaska Kena, jer mislim d asu oni bili najskuplji promašaji. Da se ne lažemo, mi smo i prije imali igrača koji su dolazili, pa bili po pola sezone i odlazili. na isti fazon kao što ima i sad i što vjerujem da će biti i dalje.

E onda dolazi Ken i kaže: " Ne treba na Ibraković, ja ću biti glavni za dovođenje igrača".

Kažu (neprovjereno), da je upravo Ken insistirao na dovođenju Ješića. Nije mi to logično ali eto...

Puno sad svakakvih infomacija dolazi, koliko ima istine u pojedinim to zna samo Jedan.

Ako će ova uprava biti smijenjena, ili podnijeti ostavku, meni je to isto, a budu imenovani naši ljudi, ja sam ZA, samo da krene naprijed. Međutim, strancima ništa ne jerujem.
Cuuj indicija :) ako imas snage otvori spoiler koji sam stavio iznad pa citaj.

I ovdje ne pricamo o tome ko ce doc jer uopste ne znamo ni da li ce ova bagra da ide, nista se ne zna. Ovdje pricamo o tome kako streetstyle, zip i jos neke sam upratio ciljano prate kusturicinu demagogiju pa krivicu svaljuju na covjeka koji i ako je kriv, u svom ovom rasulu kriv je najmanje :bih:

@zip JEL TI KONTAS DA SE SVE TO U SPOILERU DESAVALO PRIJE DOLASKA KENA U KLUB? HALOO??

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 okt 2016, 21:11

Rekao sam i ranije, kod nas je uvijek bilo prometno u toku prelaznog roka, znači svaki... i prije Tana i prije Kena i posle Kena. Jednostavno mi smo tako navikli. Samo neka se vrti kroz svlačionicu.

Moguće je da su dolasci pa odlasci Ikandea, Stepanova i Alispahića uzrokovali veliko probijenje budžeta za transfere, ali šta onda reći za Ješića i njegove brazilce. To je bilo u vrijeme Kena.

Bezveze ovdje razdvajamo ljude po stranama jer smo mi svi na istoj strani. Neke zezamo za lobotomiju a ovdje se ponašamo isto.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 okt 2016, 21:12

Ajd ovako, posto ocito ne mozes da shvatis..
19.12.2015 godine je dosao Ken
xy.5.2016 zavrsava najgora sezona FKS.

Uostalom, ti ne mozes da shvatis sta zelim reci, a to je da ako stranac udje u klub, i postavi sve strance u nas klub, da oni upravljaju istim.. MI GUBIMO KLUB

Nemas kontrolu nad istim

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 okt 2016, 21:18

Covjek iznad hladno optuzi 'azijata' za sve neuspjehe, bas kao kusta ovih dana u novinama. Iznio sam mu argumente kako ti kazes, a te argumente ljudi pisu vec godinu dana. Tada samo par nas a sada vec dosta vise raje.

Govorite kako gubimo klub ako dodju stranci...kao da ga sad imamo? Pa klub je sad doslovno privatna sda prcija koja samo novac uzima od 'azijata'. I kako tog novca nema vise, nasim bhtelecomprivrednicima nesto ne pase?
Pa hilmo ti si mi otvoreno rekao kako ti ljudi imaju tvoju podrsku, sto se tice FKS ja nemam o cemu vise s tobom tu raspravljat..
Ne zelite strance ali ste ok sa domacim lopovima i uhljebima. seems legit.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 okt 2016, 21:24

Tebi covjek da nesta nacrta, ti nebi shvatio... :lol:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 okt 2016, 21:27

Nemoj ti 'nesta' da mi crtas zivota ti tvog eto.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 27 okt 2016, 21:28

Ma istina je uvijek negdje na pola. Krivi su svi skupa i kenco i dino i kusta i elvir. Neko manje, neko vise, ali su krivi. Zato trebaju da lete svi koji su nas doveli u ovo stanje.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 okt 2016, 21:29

FrancescoTotti je napisao/la: Pa hilmo ti si mi otvoreno rekao kako ti ljudi imaju tvoju podrsku, sto se tice FKS ja nemam o cemu vise s tobom tu raspravljat..
Ne zelite strance ali ste ok sa domacim lopovima i uhljebima. seems legit.
Ma brate nije bitno koga ja ovdje podržavam ili ne podržavam, ja samo želim da budemo uspješni. Kažem ti ako će se dovesti ljudi u klub bolji od ovih neka idu, hvala im za sve. Ali mislim da bi naši ljudi bili puno uspješniji od stranaca.

Koliko god naši ljudi govorili da je ovdje sve "bošnjo" (u onom negativnom smislu), ja znam da postoje ljudi koji nisu ni lopovi ni "uhljebi" a veoma su uspješni.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 27 okt 2016, 21:34

Dabogda stranci dosli, veci dusmani od ovih 'nasih' ne mogu biti
Pyro is not a crime !

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 27 okt 2016, 21:36

hilmo je napisao/la:@FrancescoTotti
Za forumu je zabranjeno psovati, to valjda znaš. @admin vas je već upozoravao. Svoje mišljenje, kritiku možeš iskazati na mnogo načina bez psovki, kao što kolega @septerra uradi. Ako to nisi sposoban bolje ti je da ne pišeš ništa, jer kršiš pravila foruma, i ti i svi oni koji slično pišu.

Mislim da bi se sve moglo znati za koji dan, ili odlazi Uprava ili se Ken Cho distancira od kluba, bar je takvo pismo otišlo sir Tanu. To je bio kao neki uslov od ljudi ovdje, jer po njima je da ovako nešto ne funkcionira, a već smo to primjetili.
Meni je logičan ishod da Tan da povjerenje svom čovjeku a da Kusturica i co. odstupe kako su i najavili, ali onda se postavlja pitanje ko će angažovati nove ljude i ko će oni biti. Ja nekako više vjerujem domaćim snagama nego strancima, a nadati se da će Ken vršiti dobru selekciju ljudi i neće slušati razne "glasnike" koji mu za rad svojih interesa nešto šapuću.

Nakon određenih informacija, nekoliko puta ovih dana postavljam sebi pitanje: Jesmo li bili fer prema Ibrakoviću?
tada se cinilo da smo fer jer je drugacija slika bila
ali sada znamo (makar ja) da nismo bili fer jer je covjek ispao zrtva od ovih ljudi koji su jos gore a tada se i njihova ostavka trazila
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 27 okt 2016, 21:36

Sta je po zanimanju taj Ken, mislim sta mu je struka ??
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 okt 2016, 21:42

Mokes je napisao/la:Sta je po zanimanju taj Ken, mislim sta mu je struka ??
Vanjska trgovina, racunovođa, menadzer. Ima diplomu vezano za trgovinu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Pantelija, tajsamja i 19 gostiju.