FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 27 okt 2016, 18:10

fico je napisao/la:
High je napisao/la:Osvajamo li Ligu za opstanak?
Slavicemo duplu krunu ove godine!
Ligu za opstanak i Kup
:kafa:
Ova opcija za kup i nije tako losa. :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 27 okt 2016, 18:11

fico je napisao/la:
pitic je napisao/la:Svi daju golove, ali tek kada odu iz Sarajeva. Komazec, Harba itd. Valjda pritisak kao što kaže Bilbija ko će mu znati :?
Ako im smeta pritisak hiljadu navijaca, onda oni nisu profesionalci.
Problem je u pritisku, ali ne onih hiljadu navijača na tribinama, nego pritisku mahale i ostatka navijača kojem se **** u upravi i na klupi povinuju da prikriju svoje nedostatke i skinu pritisak sa svojih leđa.

Problem je što se igrači tjeraju prije nego se imaju priliku aklimatizovati, i umjesto njih se dovode gori igrači.

Problem je što se treneri mijenjaju prije nego se oni igrači koji nisu brzo otjerani imaju priliku navići na sistem, i po pravilu umjesto njih se dovode još veće ublehe.

Problem je i u noćnom životu koji Sarajevo nudi a manje sredine ne nude, mada je to neznatno u odnosu na ovo gore.

Dodaj tome katastrofalnu transfer politiku, i eto te tu gdje jesi, u borbi za ligu za prvaka.

Evo ja odgovorno tvrdim da će ovaj Ćetković (Crnkić, Balić, nije bitno), sa svim svojim vrlinama i manama DUPLO bolje izgledati ako on ostane naredne sezone, ali i ako Čala ostane. Problem je u tome što će sigurno 2/3 ova igrača biti otjerani, a isto tako i Čala. Pa hajmo opet.

Isto tako ODGOVORNO tvrdim da su se ovi debili u upravi manje vodili onim što navijači misle da bi smo danas bili u skroz drugoj poziciji.

Strpljenje navijača (pričam o svim navijačima, ne onim na stadionu) je jedan od osnovnih problema. Drugi klubovi (sa iznimkom komšinica, naravno) nemaju taj problem u tolikom obimu ni blizu.

Ko ovo što pročita protumači kao NAVIJAČI SU ZA SVE KRIVI mozak mu je ko kliker.

Pukovnik

Post Postao/la Pukovnik » 27 okt 2016, 18:24

navijaci su na stadionu dok su svi ostali simpatizeri. za sebe kazem da sam simpatizer jer ne idem na utakmice,
zadnja protiv borusije, ali zato ne kakim po drustvenim mrezama kao sto to rade uglavnom simpatizeri, primjer je ovaj forum.
Nikada nisam zagovarao rat osim u smislu postizanja mira.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 27 okt 2016, 18:25

Sustina problema je Uprava koja nema znanje. Jer kad nemas znanje, trazis bilo kakvu pomoc ili savjet. I zato su stalno slusali mahalu i nekad pravili greske, nekad pravili uspjehe, mada vecinom greske :D
SARAJEVO

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 27 okt 2016, 18:32

Neka ovi iz Uprave daju ostavke ali neka Tan makne ovog Kena sto dalje od kluba. Nova Uprava kojoj bi opet ken komandovao....samo idemo dalje u komplikaciji. Ima Tan sposobnih ljudi i pored ovog debila

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 27 okt 2016, 18:50

Azijski debili, zar je tesko zacrtat godisnji budzet i dovest sposobne ljude koji se razumiju u fudbal prije svega i pustit ih da rade? Ne znam sta ocekuje, ako ne misli ulagat, nek nas proda, nek nas da u humanitarne svrhe, jer sumnjam da ce ova preseravanja imati dobar ishod. Hoce jaku akademiju, hoce da sami pravimo novac i od njeg opstajemo? To mozemo i bez njeg , a ta akademija je nista ako se ne ulaze u nju, tacnije u regrutovanje mladih igraca iz cijelog svijeta, za pocetak igraca sa balkana. Organizovanjem turnira za talentovane igrace, gdje ce nasi skauti najboljim dati priliku da nastave razvoj u nasem klubu, organizovati kampove po cijeloj drzavi i slicno. Dinamo je Danija Olma doveo iz Barselone, cisto da se zna, a vidit cete za koliko ce taj mali da ode za koju godinu, a mi nmzmo igraca iz celika, veleza itd dovest, nemamo mi tu sta pricat. Dovedite Rinata pa makar mi raja skupljala pare da klub otkupimo, dajte nam Mamica, dajte nekog ko se razumije u fudbal, a ne azijske mafijase. Jos jednom kazem hvala njima na svemu, al od sjecanja se ne zivi!
1946~

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 27 okt 2016, 18:53

Nešto tu nije uredu, kao Ken ih haba oni šute mjesecima i kao spremni su dati ostavke, ali ih ne daju.
Nije Ken dovodio pojačanja - promašaje i otpuštao ih uz otpremnine. Možda ih je i udario iza ušiju malo kad je vidio da su debili totalni pa sad oni ko kujice cvile. Svi ostavke majku vam lopovsku.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 27 okt 2016, 18:56

P.S. Glupi Bosnjo ce uvijek vjerovati nekom strancu, prije nego svom Bosancu. Tako smo i devedesetih vjerovali, tako sad i Arapima/Turcima vjerujemo, pa cemo vidjeti gdje ce sve otic. Ne kazem, nismo mi zlatni, ne branim Kusturicu iako pouzdano znam da je on najbolji od svih njih u upravi, ali to da branite tog Ken Choa, samo zato sto je stranac i zato sto nema logike da je stranac glup ili lopov, to ne razumijem, a smijem se kladit da ce nas taj Zutalj otjerat u prvu ligu federacije, cisto jer mu je ku.rcu cejf.
1946~

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 27 okt 2016, 19:01

Lik je napisao/la:Nešto tu nije uredu, kao Ken ih haba oni šute mjesecima i kao spremni su dati ostavke, ali ih ne daju.
Nije Ken dovodio pojačanja - promašaje i otpuštao ih uz otpremnine. Možda ih je i udario iza ušiju malo kad je vidio da su debili totalni pa sad oni ko kujice cvile. Svi ostavke majku vam lopovsku.
Ti vjerujes da Tan nije isto imao svoj dio u tom stalnom tjeranju i dovodjenju igraca? Nije ti sumnjivo da je tako prao pare? Nije sumnjivo da je namjestao utakmice? Nasi su mozda sutili jer su tu oni manjina, obicne marionete, koje sada kada su svijesni da sve ode u ku.rac pokusavaju iznositi mutne radnje koje su se desavale iza zavjesa? Mozda je potez ocajnika, ali ja im vjerujem, jer nisu ti Malezijci ni toliko zlatni koliko glupi bosnjo vjeruje. Kardif su upropastili, valjda smo mi sad na redu!
1946~

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 27 okt 2016, 19:09

Po Tanu , akademija je trebala biti temelj ali ja ga pitam kako da bude kada ne mozemo biti finansijski ne ovisni (jos uvijek zavisimo od njegovih para) i kako on konta da budemo finasijski samostalni. Mozda od prodaje karata (hahahah) , mozda od clnskih karti (hahaha), mozda od sponzora (hahaha). Za vasu info , akademija kosta Klub oko 800 000 KM na godisnjem nivou. Iznajmljena je kuca u Butmiru , oko 15 djece tu zivi , hrani se , Klub ih je upisao u skole , imaju djeparac....imaju zenu koja kuha , pegla , pere itd itd
Da je ulozio u prvi tim , respektabilnu cifru , da su njegovi ljudi dovodili igrace (ove nase uhljupe iskljucili iz svega) a za te igrace on licno obezbjedio budjet , pa da se za 2-3 godine izborila grupna faza bar EL...izvadio bi svoje pare , masno zaradio a temelj za mlade igrace bio bi uspostavljen. Mladi igraci bi imalo IZLOG u prvom timu koji igra tu grupnu fazu. Ali , krenuo je u avanturu Mr Tan iz skroz drugog pravca. On je hadzo , on zna...mi ne znamo...
Meni je dovoljno bilo Tanovo...da ga ineteresuje akademija a ne prvi tim. Pametnom dosta. Kardif mu ispada i iz 2 lige , njega boli rinaka...a investicija mota je oko 180 miliona funti.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 okt 2016, 19:10

Pukovnik je napisao/la:navijaci su na stadionu dok su svi ostali simpatizeri. za sebe kazem da sam simpatizer jer ne idem na utakmice,
zadnja protiv borusije, ali zato ne kakim po drustvenim mrezama kao sto to rade uglavnom simpatizeri, primjer je ovaj forum.
Jesi li ti svjestan da odavde svi idu na utakmice? Ko je iz Sarajeva i ko trenutno zivi ovdje uvijek ide na utakmice, izuzetak su momci koji nisu odavde i koji isto tako pisu po forumu kao mi. Ti si simpatizer jer ti dolazis na ''velike'' utakmice i nikad vise, zadnja ti je bila prije vise od dvije godine i mene bi iskreno bilo stid reci nekome da je simpatizer na ovom forumu jer ljudi idu odavde, mislim da si izabrao pogresan forum, temu, sta god.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 27 okt 2016, 19:18

Najsvjeziji primjer (koji sam provjerio i ispostavilo se da je tacan) je taj da Ken nije htio odobriti ni pravljenje tribine u Kampu. Projekat je zavrsen Edisovim angazovanjem preko Sirbegovica i one druge firme sto je radila zemljane radove (sve ukupno je 60 000 KM)...nesto je klub platio , nesto je sponzorstvo Sirbegovica...i 5000 od Cimija.Kada je sve krenulo , Ken je trazio da se obustavi jer on nije odobrio. Obzirom da tu nema njegovih tj Tanovih para , nekako se preslo preko toga (sa njegove strane)i projekat je u zavrsnoj fazi. tada je Board direktora rekao da ce se oglasiti...i eto tako je krenulo. Iskoristili su onih 15 navijackih pitanja i krenuli iznositi sve ostalo.Haver mi kaze da ce iznijeti jos vise o tom famoznom kenu i njegovim odlukama (npr ne dovodjenje Alivodica i jos nekih igraca) i da je ovo tek pocetak

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 27 okt 2016, 19:19

MortemHz je napisao/la:
Pukovnik je napisao/la:navijaci su na stadionu dok su svi ostali simpatizeri. za sebe kazem da sam simpatizer jer ne idem na utakmice,
Jesi li ti svjestan da odavde svi idu na utakmice? Ko je iz Sarajeva i ko trenutno zivi ovdje uvijek ide na utakmice, izuzetak su momci koji nisu odavde i koji isto tako pisu po forumu kao mi. Ti si simpatizer jer ti dolazis na ''velike'' utakmice i nikad vise, zadnja ti je bila prije vise od dvije godine i mene bi iskreno bilo stid reci nekome da je simpatizer na ovom forumu jer ljudi idu odavde, mislim da si izabrao pogresan forum, temu, sta god.
!!! :tokralju: :clap:
1946~

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 27 okt 2016, 19:22

streetstyle je napisao/la:Najsvjeziji primjer (koji sam provjerio i ispostavilo se da je tacan) je taj da Ken nije htio odobriti ni pravljenje tribine u Kampu. Projekat je zavrsen Edisovim angazovanjem preko Sirbegovica i one druge firme sto je radila zemljane radove (sve ukupno je 60 000 KM)...nesto je klub platio , nesto je sponzorstvo Sirbegovica...i 5000 od Cimija.Kada je sve krenulo , Ken je trazio da se obustavi jer on nije odobrio. Obzirom da tu nema njegovih tj Tanovih para , nekako se preslo preko toga (sa njegove strane)i projekat je u zavrsnoj fazi. tada je Board direktora rekao da ce se oglasiti...i eto tako je krenulo. Iskoristili su onih 15 navijackih pitanja i krenuli iznositi sve ostalo.Haver mi kaze da ce iznijeti jos vise o tom famoznom kenu i njegovim odlukama (npr ne dovodjenje Alivodica i jos nekih igraca) i da je ovo tek pocetak
Brate hvala Bogu da imas cinjenice i iznosis ih ne bi li pojedincima objasnio ko je zapravo taj Ken, a tek Tan... Nadam se da ce otvoriti oci i jedva cekam da vidim kako ce se ovo sve zavrsiti, strah me da kustirica i ostatak daju ostavke, jer tek onda ce da nastane haos kad bude u upravi 10 Kenova...
1946~

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 27 okt 2016, 19:34

Etijen Velikonja , Alivodic...Komazec...dugacaka je spisak

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 27 okt 2016, 19:37

Mi nismo finansijski samostalni i taj debil koristi tu cinjenicu. Citam danas Edisov intervju u kome kaze...Mi smo upisani u sudski registar (znaci odgovorna lica) a negdje tamo doleko "neko" donosi odluke. Ja im ne gumo halaliti sto se nisu oglasili prije 3-4 mjeseca

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 okt 2016, 19:39

A kusturica ko pravi bosnjo cisti obraz preko kena ... :puke:
KEN NIJE BIO TU OD SAMOG POCETKA !!!

Ko povjeruje ovom olosu kusti il je paglu ko qurac il radi u njihovom interesu.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 27 okt 2016, 19:45

Strasne cinjenice, ala "ja provjerio" i "rekao mi haver"!
Meni rekao haver da su ovi nasi sve pokrali, eto da i ja iznesem koju cinjenicu :D

I mene strah da Edis sam ode, ponajvise sto mislim da bi nastupio smak svijeta.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

streetstyle
Kontakt:

Post Postao/la streetstyle » 27 okt 2016, 19:48

FrancescoTotti je napisao/la:A kusturica ko pravi bosnjo cisti obraz preko kena ... :puke:
KEN NIJE BIO TU OD SAMOG POCETKA !!!

Ko povjeruje ovom olosu kusti il je paglu ko qurac il radi u njihovom interesu.

Da me pogresno ne razumijes a i da ponovim...NEKA IDE I KUSTA I BOARD DIREKTORA...ali isto tako neka se ova ubleha skloni od kluba. Plus neka odmah ide Sabrina jer je kenov covjek a pojma nema ni o cemu. Tu je da klima glavom i nista vise. Neka bude Uprava ko god hoce , ali odmaknuti ovog uhljupa pod hitno

pasice , ovo je forum...vjeruj , ne vjeruj...libo me taki

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 okt 2016, 19:53

i hoces reci da je Ken doveo kramara, ihtijarevica, ikandea, simeunovica i sve ostale korpe? po tome kako pricas Ken je alfa i omega kluba.
kusta, kantardzic i ostala bagra su cvjecke, nista se oni nisu pitali, a za sve pozitivno su oni zasluzni. ne pije mi tvoja prica nimalo vode drug, sori.
Zadnja izmjena: FrancescoTotti, dana/u 27 okt 2016, 19:54, ukupno mijenjano 1 put.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fouzi1, miguelramos, rimljanin90, SamoDaKazeem, sekac i 44 gosta.