FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 27 okt 2016, 14:24

Pukovnik je napisao/la:ako se dobro sjecam a sjecam se, pojedinci su upravo na ovom forumu upozoravali
sta ce se desiti ukoliko dino i edis napuste fk sarajevo i prepuste ga strancima,
odnosno tanu i njegovim ljudima. a vi opleli po tim istim pojedincima da su placenici
pa ste cak kumovali da neki od njih budu banovani. prvo ste otjerali par dobrih
igraca pa ste onda plakali za njima, pa ste onda otjerali jedinog mahera uz a.osima
u ovoj ligi ibrakovica, pa ste i za njim poceli plakati kad ste skontali, i kao slag
na tortu otjerali ste dva mrtva pitara jako vazna za klub i na taj ste nacin fks
dodatno destabilizovali i ostavili ga na cjedilu. zao mi je kluba a vas mi nije zao
jer vi niste nista bolje zasluzili.
Koju posluku porati
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 27 okt 2016, 14:29

MortemHz je napisao/la:
Pukovnik je napisao/la:ako se dobro sjecam a sjecam se, pojedinci su upravo na ovom forumu upozoravali
sta ce se desiti ukoliko dino i edis napuste fk sarajevo i prepuste ga strancima,
odnosno tanu i njegovim ljudima. a vi opleli po tim istim pojedincima da su placenici
pa ste cak kumovali da neki od njih budu banovani. prvo ste otjerali par dobrih
igraca pa ste onda plakali za njima, pa ste onda otjerali jedinog mahera uz a.osima
u ovoj ligi ibrakovica, pa ste i za njim poceli plakati kad ste skontali, i kao slag
na tortu otjerali ste dva mrtva pitara jako vazna za klub i na taj ste nacin fks
dodatno destabilizovali i ostavili ga na cjedilu. zao mi je kluba a vas mi nije zao
jer vi niste nista bolje zasluzili.
Koju posluku porati
Pokus'o nam otvoriti oci :urnebes:
SARAJEVO

High

Post Postao/la High » 27 okt 2016, 14:29

Plači, Džemale!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 27 okt 2016, 14:32

High je napisao/la:Plači, Džemale!
oni sutevi protiv celika sa distance :plac: :plac:
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 27 okt 2016, 14:48

streetstyle je napisao/la:
pasica je napisao/la:Postavlja se pitanje, zasto ne ode?

Svi oni cekaju sta ce Tan reci. Poslije toga ce se oglasiti. Da su spremni na ostavke...jesu milion %
Jesu ku'rac. Uhljebi obicni, koji bi svu ljagu da skinu sa svojih ledja. Sto nedaju ostavke? Sta imas cekati sta ce Tan reci? Ako si spreman da ides, idi. Podneses ostavku i cao, pusti mi se patetike.

I mojne price o proceduri, podnese se ostavka, na iducoj sjednici se samo usvoji. Vec su neki ljudi iz kluba tako podnijeli ostavke puno ranije, puno prije Ken-a, kad su vidjeli sta ovi rade.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 27 okt 2016, 14:52

ahahah viidi ovog hahhaaha
jao kakva filozofija, cuj mi tjerali igrace, upravu, navijace, sve mi otjerali a oni jadnici nista

interesantno... po tvome Tan je doveo
ćetkovića, ješića, dva brazilca, i tonu propalih poluamatera sa NASIH prostora :D
Jes,kako da nije ... mrs prosipaj to negdje ddrugo, ova **** su ta koja su kriva za ovakav odnos tana prema klubu jer su izmuzli klub do zadnjeg feninga, uopoastili oko kampa sto se moglo upropastitit, spustili rezultatski klub na nivo drine i sad za ve to je kiv drugi, nisu oni

kakva demagogija
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 okt 2016, 14:55

Pantelija je napisao/la:ahahah viidi ovog hahhaaha
jao kakva filozofija, cuj mi tjerali igrace, upravu, navijace, sve mi otjerali a oni jadnici nista

interesantno... po tvome Tan je doveo
ćetkovića, ješića, dva brazilca, i tonu propalih poluamatera sa NASIH prostora :D
Jes,kako da nije ... mrs prosipaj to negdje ddrugo, ova **** su ta koja su kriva za ovakav odnos tana prema klubu jer su izmuzli klub do zadnjeg feninga, uopoastili oko kampa sto se moglo upropastitit, spustili rezultatski klub na nivo drine i sad za ve to je kiv drugi, nisu oni

kakva demagogija
6. post i vec se bacio na posao :D
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 27 okt 2016, 15:00

Za koliko love vas Amidža prodaje?
Volim te Zeljo!!!

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 27 okt 2016, 15:01

zagorski je napisao/la:''Bord direktora i ja ne zelimo biti ikebane...preuzimati odgovornost za odluke koje donosi neko drugi,tamo daleko.''
''Ispalo je da smo mi najveci krivci za lose sportske rezultate,a nismo ucestvovali u transfer politici.''
''Komitet za sportska pitanja na cijem celu je Ken razmatra sva sportska pitanja pa i pitanja transfer politike.Zelim da se skine stigma sa te aktivnosti kluba.''
''Ako kolege iz Borda direktora i ja odemo,nista se spektakularno nece desiti,doci ce neki novi ljudi...''
Edis Kusturica za danasnji broj Faktora.

Da li je ovo samo izvlakusa (mada ne bi smio ovako javno iznijeti ovu vrstu optuzbe ako nema pokrice) ili dijelom objasnjenje mnogo cega?
U svakom slucaju ne moze se amnestirati,bar za onaj period dok Ken nije uzeo stvari u svoje ruke.
Meni je ovdje prvo indikativno da je dao intervju listu iza kojeg stoji SDA dok list (iza kojeg stoji SBB; dvije ove stranke su u kolaciji) piše da će se sve razriješiti preuzimanjem Sarajevo od nekog novog vlasnika (što je sve bez pokrića). Ne vjerujem u to što Avaz piše.

Ovo boldano iz tvog posta. Ken dolazi 19.12.2015. U ljetnom prelaznom roku pred početak sezone dolaze velika imena koja nedgo zatim raskidaju ugovore. Zatim dolazi Ješić i dovodi svoje igrače (Emerson, Cezar, Kramar, Simeunović...) u zimskom prelaznom roku. U istom se periodu raskidaju ugovori s igračima iz šampionske postave. Da sam ja na mjestu kontrolora koji barata s ovim činjenicama to bi riješio "zavrtanjem pipe" i stvaranjem veto pozicije (od 10.06.2016.). Tako da... da, ovo jeste izvlakuša ako mene pitaš. Za drugi dio posta se slažemo, očito.

Onda Kusturica ponovo govori nešto što, bar statutarno nije istina. Ako je samovoljno donosio odluke i ako je to dokazivo (npr. da odluke nose samo njegov potpis a ne potpis ostalih članova Komiteta za sportska pitanja budući da se odlučuje principom konsenzusa) onda ćemo čekati da ti dokazi dođu do nas. Ovako, nemam razloga da vjerujem Ken upravlja klubom kao totalitarnom državom.

Zamolio bih te da odgovoriš na ona pitanja iz mog prethodnog posta, ako ti se da. Zamolio bih isto i @streetstyle-a. To će omogućiti da razvijemo nivo diskusije a ne da to izgleda kao da se dovikujemo iz tabora "pro-Ken" i "contra-Ken". Ne mogu dovzoliti da se diskusija razvodni na takav način jer i Ken i Tan i aktuelno lokalno rukovodstvo će proći a Sarajevo će biti. Zanimaju me samo djelovanja i njihovi mogući uzroci i namjere.

@streetstyle - ako postaviš stvari na način da pokretanje s mrtve tačke zavisi od toga da li će Ken otići ili ne onda stvaraš preduslove da se energija navijača i zainteresirane javnosti usmjeri na tu udaljenu, izvanjsku figuru. Ne vidim da će to mobilizirati ova dva kolektiva u pravcu da nešto promjene. Pa sami ovi kolektivi nisu imali dovoljno uspjeha da ovu vladajuću garnituru sa Kusturicom, Kantardžićem, Selimovićem i inima pomakne s mjesta. Takva strategija ima cilj da proizvede kulturu zaborava ova dva kolektiva (svih nas) za sve loše što su navedeni ljudi učinili i da ih prikaže kao davide u borbi sa koosokim golijatima.

Ken je jednostavno lik zadužen za upravljanje svim Tanovim klubovima na najvišoj ravni odlučivanja. Zar misliš da su Kusturica i ekipa dovoljno moćni i kredibilni da ga zbace s položaja? Prvog Tanovog čovjeka? Čovjeka kome ovaj najviše vjeruje? Čovjeka kojemu je prepustio toliku zadaću?

Zar nije nekako racionalnije da se energija još uvijek rukovodećih ljudi usmjeri na popravljanje stanja i vraćanje povjerenja? Da se energija troši na najbolji mogući rad unutar samog kluba? Ljudi koji su tu iz ljubavi, mrtvi pitari? Kad to bude slučaj i ako tad Ken bude uzrok stagnacije onda se može tražiti njegovo opravdano uklanjanje. U ovoj činjeničnoj situaciji je to poprilično šupački.

Čisto moje mišljenje.
Zadnja izmjena: Septerra, dana/u 27 okt 2016, 15:03, ukupno mijenjano 1 put.

dynamodresden1

Post Postao/la dynamodresden1 » 27 okt 2016, 15:02

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 27 okt 2016, 15:07

Kakac cirkusant :mrgreen:

slika

Sta kaze, pjevali u kafani? Aaaaaaahahahahhaa, ma mrs stoko!
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 27 okt 2016, 15:16

dynamodresden1 je napisao/la:http://www.****/clanak/259513/16
Zanimljiv članak jer je mješovit: u prvom dijelu bespotrebno patetičan a u drugom sukladan etici novinarske profesije.
Budžet za 2016. godinu nije usvojen, a ostali su igrači čije su plaće bile po nekoliko desetina hiljada maraka. Nisu se tada oglasili iz bordo kluba. Pokušavali su na sve načine bar odbraniti titulu prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine i tako kupiti vrijeme vidno razočaranih navijača.
Može li me neko podsjetiti koga su sve to prodali. Jer ja znam samo za onu prodaju Barbarića Kortijku - što je u stvari bio Tan način financijske pomoći klubu za šta ova "sljuštrena" ekipa ne može uzimati zasluge.

I zar nije Tan već na početku preuzimanja kluba najavio samoodrživost kluba? Ako je to bio cilj svo vrijeme šta je čudno? Ako je to "sljuštrilo" rukovodstvo kluba zašto ih je ove godine pomogao sa 700.000 KM?

Podsjećam da ova dva lista (Avaz i Faktor) u vlasništvu dvije najjače koalicione stranke u ovom dijelu države. Čisto da imamo na umu ne samo šta se kaže već i ko to kaže.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 okt 2016, 15:26

Nikad nas nista lose nece zaobici.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 27 okt 2016, 15:34

MortemHz je napisao/la:Nikad nas nista lose nece zaobici.
Bar nismo strumfovi :cool:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 27 okt 2016, 16:06

: @septera; da skratim pricu posto nemam trenutno vremena za duze postove, moje misljenje je,a vjeruj mi da evo konstantno po glavi vrtim ovu temu,da i Kusturica i Ken Cho imaju svoje 'zasluge' za dovodenje Sarajeva u ovakav polozaj. Prvi zbog nesposobnosti i vjerovatno lopovluka,a drugi zbog cicijaluka i ne shvatanja da je fks fudbalski klub a ne neka racunovodstvena firma.
Druga stvar,ako je cilj da klub bude samoodrziv (sto je u bih prilikama vrlo tesko) zasto se ne shvati da bez ozbiljnih ulaganja u mlade igrace to nikada nece biti moguce. Jer ja tu odrzivost vidim samo kroz pametnu transfer politiku,nesto slicno kao sto to radi Dinamo. I zato mislim da je velika greska investitora da tu samoodrzivost trazi na pogresan nacin jer nije ovo Engleska ili cak Belgija da ti mozes kroz tv prava ili karte namaknuti dovoljna sredstva za normalno funkcionisanje kluba.
Jednostavno,hocete samoodrziv klub? E onda odrijesite kesu pa pokupujte sve sto valja u BiH i koliko se moze sa strane od mladih igraca (npr. Darko Velkovski koga je Vardar platio 100k)igrajte Evropu redovno i prodajite iste po vecoj cijeni i eto ti samoodrzivosti,jedino tako je moguca u bih prilikama.
Mislim da investitor ima totalno pogrenu strategiju prema fks i da je to osnovni uzrok svih nasih problema sada. Jos na to dodajte i nesposobnu domacu upravu i njihove ugradevinske ambicije dobijete potpunu katastrofu.
Edit: njihova ambicija je da se ovo realizira kroz akademiju,ali mislim da je to nemoguce samo kroz nju. Evo npr. Ajax koji ima najjacu omladinsku skolu u Evropu opet dovodi mlade i talentirane igrace sa strane da bi na njima zaradio. Ili npr. Dinamo itd.
Nisam cuo da ima klub koji je samoodrziv,a uz to i uspjesan samo od svoje omladinske skole.
Zadnja izmjena: zagorski, dana/u 27 okt 2016, 17:02, ukupno mijenjano 2 puta.

r3m1
Kontakt:

Post Postao/la r3m1 » 27 okt 2016, 16:10

Sjeca li se neko poteza Delaca na kup utakmici protiv Zrinjskog u Mostaru (pobjeda na penale) kada se bacio, uhvatio loptu i klizeci izletio iz sesnesterca, ali samo su mu ruke ostale u sesnestercu, tako da nije bio indirekt. Ima li to negdje na youtube?
Biti srcem vezan, u tome leži snaga

High

Post Postao/la High » 27 okt 2016, 16:53

Osvajamo li Ligu za opstanak?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Ciabatta
Kontakt:

Post Postao/la Ciabatta » 27 okt 2016, 17:10

Boriti se za kup do kraja.
FK Sarajevo - 10 trofeja.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 27 okt 2016, 17:14

zlatandr je napisao/la:Za koliko love vas Amidža prodaje?
Taman za toliko da napravimo azil da vas sve mozemo spakovati sa ostalim nevakcinisanim kerovima po gradu.
A neke je sevap i uspavati...
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 27 okt 2016, 18:05

High je napisao/la:Osvajamo li Ligu za opstanak?
Slavicemo duplu krunu ove godine!
Ligu za opstanak i Kup
:kafa:
SARAJEVO

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.