Kakva kombinatorika Mate i Herrere

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
O ovome sam pisao na onoj tamo temi, prelijepo stvarno. To je ono što Utd forsira oduvijek, brzu igru i pasove na prvu, ovdje dvojica igrača izbacuju pola protivničkog tima duplim pasovima, još kad se ostatak veznog reda uigra na ovaj fazon imat ćemo direktnu igru koju Mou želi, a koju je onomad i stari lisac Fergie volio. Pored njih dvojice, kakav potez Zlatana, kakav dodirUnitedWA je napisao/la:
Kakva kombinatorika Mate i Herrere, ovo nam treba da 2 igrača naprave dar-mar na sredini, skinu pritisak sa Ibre i onda se lakše diše i završi akcija.
Realan komentar. Čitav, ne samo ovaj izdvojeni dio. Ja sam hvalospjeve spremio jer ne doživljavam naše igre strogo analitički, što znači da sam nekad i nerealan. Realnost je da je City izašao na teren s kombinovanim sastavom, 4 golobrada mladića od kojih su dvojica odigrali po 90 minuta i bez neke stvarne želje da pobjedi - bez obzira na uvođenje teške artiljerije u drugom poluvremenu. Svejedno, vidjele su se dimenzije Pepove igre i izgledali su kao uigrana momčad neovisno o imenima na terenu.Feldmarschall je napisao/la:Drugo poluvrijeme sa puno više smisla i želje da se nešto napravi, da bi prava rapsodija (u kontekstu ovog Uniteda to je bilo šta smisleno i organizovano) uslijedila nakon ulaska Schneiderlina. Po meni je ovo sistem za izaći na teren u ovakvim utakmicama. Našlo se mjesto za Pogbu gdje igra neće ovisiti pretjerano o njegovim organizacionim sposobnostima, nego o motorici, Ibra može biti koristan kao play u kontranapadima, a Carrick i Morgan mogu kontrolisati zonu ispred odbrane bez bojazni da će se neki De Bruyne i Hazard konstantno uvaljivati iza leđa. Utakmica bez šuta u okvir protivnika je velika pohvala i vjetar u leđa ovom Unitedu. Fali Carrick ili njegov nasljednik u prvih 11, čeka se Weigl.
Manchester City failed to have a shot on target in a game for the first time since April 2012
Mislim da bi u svim kombinacijama trebao biti ispred Fellainija koji već sada nakon par sezona u dresu ni po čemu ne zaslužuje da bude igrač Uniteda. Njegova jedina prednost u igri je strašna visina koja mu omogućava da dominira u duel-igri. Rezon većine ovdje koliko sam uspio shvatiti je da je njegova idealna pozicija što bliže golu Uniteda, baš suprotno, on je uvijek najbolje partije pružao kao druga špica, meta za duge lopte duboko u protivničkoj polovini. Kod Moyesa u Evertonu, kasnije i kod Van Gaala u Unitedu. To traži prilagodbu ekipe za koju je United preveliki klub. Neće se valjda Fellainiju igra prilagođavati!? Elem, Schneiderlin kao zadnji vezni ima sve potrebne elemente u svojoj igri na pristojnom nivou, poziciono je bolji, razumije igru i što je najbitnije nije drven s loptom u nogama. Ako je uz Carricka preradikalna postavka za recimo meč protiv Burnleya može mu se pridružiti Herrera.Septerra je napisao/la: ...
Hvala ti. Fun fact: jučer je United dobio 86% zračnih duela bez Fellainija u sastavu. Znam da igrači Citya nisu visoki niti ih odlikuje skok igra ali ovaj podatak svejedno nešto govori.Feldmarschall je napisao/la:
REMINDERGefufna je napisao/la:Nikad ti se on nece uklopit u taj vas sistem, njemu treba prostor ne stalni posjed lopte. I trebaju vam dva Carricka ako hocete optimalnog Pogbu. Nemate vi pojma, ali skontat cete, polahko.
Kod nas u zavidovićima ne igraju s krilima, nepoznat im taj pojamGefufna je napisao/la:Taj Murinjov sistem zahtijeva krilo, a ne LM.
Medjutim, mozda ce se i on prilagoditi i naci neku zavidovicansku varijantu sa laznim krilom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.