Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

UnitedWA
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la UnitedWA » 27 okt 2016, 00:23

Kakva kombinatorika Mate i Herrere :tokralju:, ovo nam treba da 2 igrača naprave dar-mar na sredini, skinu pritisak sa Ibre i onda se lakše diše i završi akcija.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 27 okt 2016, 00:31

UnitedWA je napisao/la:
Kakva kombinatorika Mate i Herrere :tokralju:, ovo nam treba da 2 igrača naprave dar-mar na sredini, skinu pritisak sa Ibre i onda se lakše diše i završi akcija.
O ovome sam pisao na onoj tamo temi, prelijepo stvarno. To je ono što Utd forsira oduvijek, brzu igru i pasove na prvu, ovdje dvojica igrača izbacuju pola protivničkog tima duplim pasovima, još kad se ostatak veznog reda uigra na ovaj fazon imat ćemo direktnu igru koju Mou želi, a koju je onomad i stari lisac Fergie volio. Pored njih dvojice, kakav potez Zlatana, kakav dodir :tokralju: , šteta samo što nije gol. :cry:

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 27 okt 2016, 00:34

Ma Spanci znaju fudbal,koliko uzivam gledat ovu dvojicu majstora.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 27 okt 2016, 01:41

slika
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 27 okt 2016, 08:31

Ponovo jedno užasno poluvrijeme i jedno solidno gdje je United rastao u utakmicu sa Cityjevim padom. Guardiola se zagrcnuo sa ovim kombinovanim sastavom, jer je Mou izveo najjače snage koje ima na raspolaganju. Njegov izbor, s njim je živio i poginuo na kraju. Piše se 1:0 i ide se dalje. Loš rezultat protiv WBA i City je u ozbiljnim problemima. Problem za United je što ni ovom kombinovanom sastavu Cityja nisu uspjeli sastaviti šut u okvir u 45 minuta utakmice. Ispada da samo kritikujem, ali ne vidim način da pišem hvalospjeve ako nisi sposoban nijednom ozbiljnije zaprijetiti protivniku.
Drugo poluvrijeme sa puno više smisla i želje da se nešto napravi, da bi prava rapsodija (u kontekstu ovog Uniteda to je bilo šta smisleno i organizovano) uslijedila nakon ulaska Schneiderlina. Po meni je ovo sistem za izaći na teren u ovakvim utakmicama. Našlo se mjesto za Pogbu gdje igra neće ovisiti pretjerano o njegovim organizacionim sposobnostima, nego o motorici, Ibra može biti koristan kao play u kontranapadima, a Carrick i Morgan mogu kontrolisati zonu ispred odbrane bez bojazni da će se neki De Bruyne i Hazard konstantno uvaljivati iza leđa. Utakmica bez šuta u okvir protivnika je velika pohvala i vjetar u leđa ovom Unitedu. Fali Carrick ili njegov nasljednik u prvih 11, čeka se Weigl.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 okt 2016, 08:58

halal olsun :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 okt 2016, 09:43

Gospodin.

Btw onaj trk Carricka gdje stize Aguera, tamo nekad u 80. minuti. :tokralju:

http://www.101greatgoals.com/101ggvideo ... ero-video/

Majstor je top fit. :salut:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 27 okt 2016, 10:54

Feldmarschall je napisao/la:Drugo poluvrijeme sa puno više smisla i želje da se nešto napravi, da bi prava rapsodija (u kontekstu ovog Uniteda to je bilo šta smisleno i organizovano) uslijedila nakon ulaska Schneiderlina. Po meni je ovo sistem za izaći na teren u ovakvim utakmicama. Našlo se mjesto za Pogbu gdje igra neće ovisiti pretjerano o njegovim organizacionim sposobnostima, nego o motorici, Ibra može biti koristan kao play u kontranapadima, a Carrick i Morgan mogu kontrolisati zonu ispred odbrane bez bojazni da će se neki De Bruyne i Hazard konstantno uvaljivati iza leđa. Utakmica bez šuta u okvir protivnika je velika pohvala i vjetar u leđa ovom Unitedu. Fali Carrick ili njegov nasljednik u prvih 11, čeka se Weigl.
Realan komentar. Čitav, ne samo ovaj izdvojeni dio. Ja sam hvalospjeve spremio jer ne doživljavam naše igre strogo analitički, što znači da sam nekad i nerealan. Realnost je da je City izašao na teren s kombinovanim sastavom, 4 golobrada mladića od kojih su dvojica odigrali po 90 minuta i bez neke stvarne želje da pobjedi - bez obzira na uvođenje teške artiljerije u drugom poluvremenu. Svejedno, vidjele su se dimenzije Pepove igre i izgledali su kao uigrana momčad neovisno o imenima na terenu.

Ali ja mislim da je njihov pad uzrokovan našim dizanjem. Naše dizanje nije krenulo od 45' već nekad od 20' minute. Ostavio sam to zapažanje još na kraju prvog poluvremena i pobjeda za mene nikad nije bila upitna. Molim sve da, ako budu gledali sažetak ili snimak, ili ako neko nađe isječak na netu, obrate pažnju na period igre između 76-78' minute. Taj period završava Valencijinim oduzimanjem lopte i kontrom preko Rasha za neuspjelu završnicu Pogbe. Ali pogledajte kretnje igrače, njihovo držanje i tempo. To je meni najbolji primjer sve Cityeve nemoći i naše nadmoći - konačno uspostavljenog plana igre s naglaskom na defanzivnom aspektu.

Sad, ovaj dio tvog komentara sam izdvojio jer pominješ Morgana. Mogu li te zamoliti da opišeš svoje viđenje njegovog performansa i utjecaja na igru. Ako mene pitaš on je bio taj posljednji dio slagalice koji je Cityu oduzeo i posljednju šansu a nas zaokružio. Baš me zanima kako ti to vidiš.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 27 okt 2016, 11:02

Da li neko ima podatke o trcanju,mislim da je bilo dosta vise od prosjeka,koji je mizeran kroz sezonu.

Kako sam negdje procitao,Svajni trenira sa ekipom!?

Sa tri u sredini bi mogao valjat stvarno.

Zeljeznicar! 1921 !

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 okt 2016, 11:10

Manchester City failed to have a shot on target in a game for the first time since April 2012

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 27 okt 2016, 11:18

Septerra je napisao/la: ...
Mislim da bi u svim kombinacijama trebao biti ispred Fellainija koji već sada nakon par sezona u dresu ni po čemu ne zaslužuje da bude igrač Uniteda. Njegova jedina prednost u igri je strašna visina koja mu omogućava da dominira u duel-igri. Rezon većine ovdje koliko sam uspio shvatiti je da je njegova idealna pozicija što bliže golu Uniteda, baš suprotno, on je uvijek najbolje partije pružao kao druga špica, meta za duge lopte duboko u protivničkoj polovini. Kod Moyesa u Evertonu, kasnije i kod Van Gaala u Unitedu. To traži prilagodbu ekipe za koju je United preveliki klub. Neće se valjda Fellainiju igra prilagođavati!? Elem, Schneiderlin kao zadnji vezni ima sve potrebne elemente u svojoj igri na pristojnom nivou, poziciono je bolji, razumije igru i što je najbitnije nije drven s loptom u nogama. Ako je uz Carricka preradikalna postavka za recimo meč protiv Burnleya može mu se pridružiti Herrera.
Baš tako, s njegovim ulaskom i pomjeranjem Pogbe lijevo United je konačno počeo u potpunosti kontrolisati prostor. Možeš imati 80% loptu u nogama, ako ne kontrolišeš prostor to pada u vodu. Slično šahu, možeš sredinu ploče kontrolisati kretanjem figura ili njihovim direktnim postavljanjem na data mjesta. Mourinho je nekad bio najbolji na svijetu u tjeranju protivnika da igra tamo gdje mu najbolje odgovara. Da je vidjeti dašak toga u Unitedu, bio bih presretan. Nije on zaboravio fudbal, samo su ga uljuljkali uspjesi i strah od promjene. Herrera kao desetka (mnogi zaboravljaju da je iz Bilbaa došao kao desetka i tamo bio jedan od najboljih igrača), Pogba i Rashford nude onu suhu trku i otvaranje prostora koju je Chelsea prodavao čitavo drugo poluvrijeme neki dan. Na to sve treba još neko ko može oplemeniti loptu iz odbrane, pronaći vertikalnim pasom da li Ibrahimovića ili direktno nekoga od nabrojanih. Carrick to može, može i Bastian i volio bih ga vidjeti makar po 20 minuta sedmično na terenu. Onoga trenutka kad Mourinho nađe najboljih XI sve će ići lakše.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 27 okt 2016, 12:33

Schneiderlin sigurno zaslužuje više igrati u početnom sastavu i vjerujem da se sada i Mourinho uvjerio u to. Nije dosta nas bez razloga toliko pisalo o Morganu ovdje. U potpunosti se slažem da treba igrati umjesto Fellainija, njegove prednosti i mane su već lijepo opisane i Schneiderlin je jednostavno bolji i pouzdaniji izbor od Belgijanca jer prije svega više trči, brži je, puno lakše igra s loptom a dobar je i u skoku. Zašto koristiti skuter ako u garaži imaš Ducati? Spomenuo bi još i Blinda kojeg bi rado volio gledati na sredini terena u nekim kombinacijama i kada već bude dovoljno širine u zadnjoj liniji. Mislim da i on može pružiti dosta toga na tom području, kao zadnji veznjak.

Herrera je i mene oduševio igrama u zadnje vrijeme, zaista zna odlično odigrati, kao i Mata za kojeg se to već dugo zna. Dva španska majstora.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 27 okt 2016, 12:37

E kad se sjetim prica od prije da je Mata kloc i da treba Rooney da igra i koliko su govorili limitiran,igrac za male utakmice itd . Nigdje vise tih forumasa i bolje.

Zeljeznicar! 1921 !

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 27 okt 2016, 14:10

Herrera polako ali sigurno postaje moj najdraži igrač Uniteda, iako godinama nikog posebno nisam favorizirao, možda Alan Smith, Ronaldo i Berbatov.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 27 okt 2016, 14:25

Feldmarschall je napisao/la:
Hvala ti. Fun fact: jučer je United dobio 86% zračnih duela bez Fellainija u sastavu. Znam da igrači Citya nisu visoki niti ih odlikuje skok igra ali ovaj podatak svejedno nešto govori.

Morgan je u meču protiv Northamptona, ponavljam, radio sve što je Jose tražio od njega. Pritiskao, zatvarao, presjecao, gonio loptu naprijed. Jučer kad je ušao imao je zavidnu pozicionu igru i u par navrata je pritiskao visoko s Pogbom po desnoj bočnoj strani Citya. Fella se trudi ali je Morganov pristup i individualni kvalitet ono što nam je potrebno. Neka Felle na klupi kad ustreba ali Morgan mora imati prednost.

Herrera i Mata su dvije ključne figure na sredini terena. Prvi igra na željenom nivou a po zalaganju je broj 1 (odmah iza Valencie) i motor ekipe. Drugi je svoju igru popravio tamo gdje je bio tanak, timski je igrač i, za sada, nema onih oscilacija i grča. Dobar su dinamički par i ona kombinatorika jučer to dobro ilustruje. Bitno je da iza sebe imaju pouzdanog, koncentriranog igrača s potrebnim skill-setom kako bi ta dinamika došla do izražaja u igri prema naprijed. Pogba u ovu kombinaciju ulazi kao četvrti faktor s pokrivanjem zona na lijevoj strani, baš gdje je i sinoć igrao i gdje se najkomfornije osjeća - o čemu su nam kolege juventini govorili. Meni se ova kombinacija čini kao fino jezgro tih idealnih 11.

Kao što je utakmica u nedjelju ogolila sve nedostatke ekipe sinoćnji duel je otkrio potencijalnu okosnicu ekipnih prednosti. Mourinhov posao je da taj i druge potencijale koje uvidi, pretvori u stvarnost. Sad je do njega koliko će se još tražiti, koliko mu treba vremena i hoće li uspjeti to učiniti. Ja vjerujem da hoće ali vidjet ćemo.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 27 okt 2016, 14:54

Gefufna je napisao/la:Nikad ti se on nece uklopit u taj vas sistem, njemu treba prostor ne stalni posjed lopte. I trebaju vam dva Carricka ako hocete optimalnog Pogbu. Nemate vi pojma, ali skontat cete, polahko. ;)
REMINDER

Sta pisete koji qrac kilometarske analize, sve sam vec vam objasnio prije sinocnje tekme. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 okt 2016, 15:57

4231 je "nas" sistem a tu Pogba moze igrati lm.

Znaci

Pogba-----Mata------Miki il desno a Martial na lijevoj strani.

Napravit ce Jozo od njega konstantnijeg igraca samo je potrebno vremena.

Moze takodjer igrati btb-a ali tu vec pricamo o 433 krilnoj formaciji.

Pa onda imas i onaj 4141 za sto treba pokretniji dm itd.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 27 okt 2016, 16:02, ukupno mijenjano 1 put.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 27 okt 2016, 16:01

Taj Murinjov sistem zahtijeva krilo, a ne LM.

Medjutim, mozda ce se i on prilagoditi i naci neku zavidovicansku varijantu sa laznim krilom. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 okt 2016, 16:04

Da, a kako onda Mata dobro funkcionise kao amf po strani, dok na drugoj imamo (polu)spica Rasha, koji takodjer nije krilo, a cak ni Martial nije taj profil krilnog igraca.

Znas li slucajno da je Ranieri uzeo titulu sa 442 sistemom gdje na lijevoj strani nije imao krilo neg jednog lm-a (Albringhtona) koji je sluzio kao produznica tandema Kante - Drinkwater iako je to bila 442 formacija sa dva napadaca, Mahrezom desno itd.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 27 okt 2016, 16:12

Gefufna je napisao/la:Taj Murinjov sistem zahtijeva krilo, a ne LM.

Medjutim, mozda ce se i on prilagoditi i naci neku zavidovicansku varijantu sa laznim krilom. :mrgreen:
Kod nas u zavidovićima ne igraju s krilima, nepoznat im taj pojam :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.