Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

NKMramor
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la NKMramor » 07 okt 2016, 15:34

Federer17 je napisao/la:
NKMramor je napisao/la: Položio :D
Cestitke druze, svaka cast. Nadam se da te sada nece zezati na zavrsnom (jer je kod nas bio i zavrsni), a njega ocjenjuje profesorica. Znalo se desiti da ne pusta ljude po nekoliko puta, a po njihovoj prici sve su uradili. Sretno ti!
Kasniš xD Došao ja dole danas u dekanat, u komisiji Zorica Hodžić (bila predsjednik komisije, i dvije profesorice druge koje meni nisu predavale ništa). Malo pregledale ono na što sam se žalio i kaže meni da nije dobro bodovala ono što sam se žalio, i kao profesorica je odobrila da izađeš na završni, trebaš se sa njom dogovorit, najvjerovatnije u pon. jer nije otkucano i potpisano rješenje. Ja u fazonu, može l' to danas kako xD I nazvaše je, bila još jedna kolegica kod nje, odem i ja. Ulazim, kaže ona kolegici "Ovog kolegu ću ubit', a zna on zašto". Ono zezanje, opušteno. Meni govori, kao niste kolega trebali to, trebali ste se samo meni vratit i reć da nisam dobro ispravila, znam ja da ste vi fini i koliko znate, tako da nema problema nikakvih, ne ljutim se. Dala mi 4 pitanja, uradim sve, pitala me dva usmeno, i to sve znao, na kraju zadatak i pade ocjena. :rol: :rol:

Edit: Hvala svima na čestitkama. :ljepota: :tokralju: :tokralju:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 okt 2016, 15:49

NKMramor je napisao/la: Kasniš xD Došao ja dole danas u dekanat, u komisiji Zorica Hodžić (bila predsjednik komisije, i dvije profesorice druge koje meni nisu predavale ništa). Malo pregledale ono na što sam se žalio i kaže meni da nije dobro bodovala ono što sam se žalio, i kao profesorica je odobrila da izađeš na završni, trebaš se sa njom dogovorit, najvjerovatnije u pon. jer nije otkucano i potpisano rješenje. Ja u fazonu, može l' to danas kako xD I nazvaše je, bila još jedna kolegica kod nje, odem i ja. Ulazim, kaže ona kolegici "Ovog kolegu ću ubit', a zna on zašto". Ono zezanje, opušteno. Meni govori, kao niste kolega trebali to, trebali ste se samo meni vratit i reć da nisam dobro ispravila, znam ja da ste vi fini i koliko znate, tako da nema problema nikakvih, ne ljutim se. Dala mi 4 pitanja, uradim sve, pitala me dva usmeno, i to sve znao, na kraju zadatak i pade ocjena. :rol: :rol:

Edit: Hvala svima na čestitkama. :ljepota: :tokralju: :tokralju:
Eh, onda si se hvala Bogu rijesio hemije, svaka cast! Prema meni je prof. Crnkic bila uvijek maksimalno korektna i jedna je od profesorica koje su mi ostale u najljepsem sjecanju. S njom sam se uvijek mogao dogovorit sta god da je bilo, a sad naravno da ima gresaka, kao i kod svih nas. Problem su asistenti koji umisljaju da su neki profesori i haman boduju s namjerom da sto manje bodova daju studentima, a ni oni sami ne bi znali uradit taj test. Znas i sam kakvih na hemiji bude pitanja, ne znas odakle da ih ucis. Ja sam onu knjigu od prof. Mazalovic znao napamet, praktikum od prof. Crnkic i jos jedna ona knjiga, zaboravio sam autora. Opet dodjes, izvuku neko pitanje koje sigurno nema u toj literaturi.

Razumijem te itekakoi hvala Bogu pa se to rijesilo. Pokazao si zube znanjem i ispalo je sve dobro. Deri sad dalje, da to aBd bude zadnji problem na svim narednim ispitima.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 07 okt 2016, 15:55

Federer17 je napisao/la: Eh, onda si se hvala Bogu rijesio hemije, svaka cast! Prema meni je prof. Crnkic bila uvijek maksimalno korektna i jedna je od profesorica koje su mi ostale u najljepsem sjecanju. S njom sam se uvijek mogao dogovorit sta god da je bilo, a sad naravno da ima gresaka, kao i kod svih nas. Problem su asistenti koji umisljaju da su neki profesori i haman boduju s namjerom da sto manje bodova daju studentima, a ni oni sami ne bi znali uradit taj test. Znas i sam kakvih na hemiji bude pitanja, ne znas odakle da ih ucis. Ja sam onu knjigu od prof. Mazalovic znao napamet, praktikum od prof. Crnkic i jos jedna ona knjiga, zaboravio sam autora. Opet dodjes, izvuku neko pitanje koje sigurno nema u toj literaturi.

Razumijem te itekakoi hvala Bogu pa se to rijesilo. Pokazao si zube znanjem i ispalo je sve dobro. Deri sad dalje, da to aBd bude zadnji problem na svim narednim ispitima.
Vidio sam i ja danas da je OK baš, al' jbg drugog rješenja nije bilo nego ovako. Drago mi je ipak što joj to toliko nije smetalo, jer mi se posle upisa ocjene počela žalit' kako nema asistenata, mora sve sama. :D Promijenio sam mišljenje o njoj totalno. :D

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 07 okt 2016, 18:43

Lillard je napisao/la:@dubrava jesam :D

ako ti što treba, nemoj se ustručavati, slobodno me pitaj, ;)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 08 okt 2016, 11:02

Je li kome predavao Mirza Hadžimehmedović, UNTZ? :think:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 13 okt 2016, 20:02

Ima li neko da je upucen u ovu koliziju.Sad mi jedan drug rece nesto sto mi nema bas logike nikakve, ako npr obnovis drugu godinu, ostanu ti 3 predmeta i onda uzmes sa trece godine koliziono jos 3 predmeta, to je 6 predmeta ukupno.E sad po njegovoj prici moras poloziti 4 predmeta za uslov za trecu(jer se 2 mogu prenijeti) iako ovi kolizioni predmeti nemaju nikakve veze sa drugom godinom koju si obnovio, valjda je logicno da ako polozis jedan iz druge jos imas uslov a ove kolizione ako ne polozis nikome nista, ionako su sa trece godine.Malo me to sad zbuni, iskreno nema mi logike nikakve ali eto da provjerim :crazy:

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 13 okt 2016, 20:06

enobarca je napisao/la:Ima li neko da je upucen u ovu koliziju.Sad mi jedan drug rece nesto sto mi nema bas logike nikakve, ako npr obnovis drugu godinu, ostanu ti 3 predmeta i onda uzmes sa trece godine koliziono jos 3 predmeta, to je 6 predmeta ukupno.E sad po njegovoj prici moras poloziti 4 predmeta za uslov za trecu(jer se 2 mogu prenijeti) iako ovi kolizioni predmeti nemaju nikakve veze sa drugom godinom koju si obnovio, valjda je logicno da ako polozis jedan iz druge jos imas uslov a ove kolizione ako ne polozis nikome nista, ionako su sa trece godine.Malo me to sad zbuni, iskreno nema mi logike nikakve ali eto da provjerim :crazy:
Koji je fakultet u pitanju? Na UNSA to sigurno ne vazi, a ne vjerujem ni na ostalim drzavnim fakultetima u BiH.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 13 okt 2016, 20:10

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:
enobarca je napisao/la:Ima li neko da je upucen u ovu koliziju.Sad mi jedan drug rece nesto sto mi nema bas logike nikakve, ako npr obnovis drugu godinu, ostanu ti 3 predmeta i onda uzmes sa trece godine koliziono jos 3 predmeta, to je 6 predmeta ukupno.E sad po njegovoj prici moras poloziti 4 predmeta za uslov za trecu(jer se 2 mogu prenijeti) iako ovi kolizioni predmeti nemaju nikakve veze sa drugom godinom koju si obnovio, valjda je logicno da ako polozis jedan iz druge jos imas uslov a ove kolizione ako ne polozis nikome nista, ionako su sa trece godine.Malo me to sad zbuni, iskreno nema mi logike nikakve ali eto da provjerim :crazy:
Koji je fakultet u pitanju? Na UNSA to sigurno ne vazi, a ne vjerujem ni na ostalim drzavnim fakultetima u BiH.
Univerzitet Dzemal Bijedic u Mostaru.Po njegovoj prici ispadne da ti kolizija na kraju vise moze odmoci nego pomoci, zato mi nema bas nikakve logike, ali natjerao me na razmisljanje

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 okt 2016, 00:34

Evo ja cu ti objasniti:
-po ovom nemas godina, vec si zavrsio kada imas 240 kredita iz obaveznih i par izbornih predmeta koje biras.
-kod nas si uslov u Tuzli dao ako imas 48 kredita ECTS za drugu, 108 za trecu i 168 za cetvrtu.
-svaki semestar punis sa predmetima do 30 kredita, godina nosi 60 kredita.

Znaci ti npr kada si druga mozes prijaviti 10 predmeta, a ako neces mozes prijaviti i 4 predmeta. Slusas 4 predmeta i polazes ih. Ali ako polozis 4 predmeta dobijes npr samo 24 kredita. A za uslov ti npr potrebno 108 kredita, znaci nisi dao uslov jer nisi napunio do 108.

I isto tako mozes prenositi sa prve na trecu predmet, sa druge na cetvrtu. Sve dok postujes preduslove za slusanje predmeta. Jer svaki predmet ima svoje preduslove.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 14 okt 2016, 08:43

U pravilu koliziju svaki fakultet interpretira na svoj način i ima svoja pravila. Najbolje ti je da odeš do studentske i iz prve ruke dobiješ odgovor.

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 21 okt 2016, 17:01

bodi123 je napisao/la: 800KM ne moze imati inzenjer elektrotehnike, to je nebuloza.
Može. ;)

Tvoja je sreća i znanje što si programer,inače inženjer elektrotehnike može imat 800-1000KM jer je država u žešćem kanalu.
Svima koji u BiH studiraju iskreno želim da što prije pobjegnu iz tog sivila.
You'll never walk alone.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 okt 2016, 18:42

Believe je napisao/la:
bodi123 je napisao/la: 800KM ne moze imati inzenjer elektrotehnike, to je nebuloza.
Može. ;)

Tvoja je sreća i znanje što si programer,inače inženjer elektrotehnike može imat 800-1000KM jer je država u žešćem kanalu.
Svima koji u BiH studiraju iskreno želim da što prije pobjegnu iz tog sivila.
:thumbup:

Frend mi je programer, završio Fit sa 9 i nešto prosjekom. Dvije godine radio za 700-800 stoja neosiguran, pa je prešao u drugu firmu gdje ima slične pare, malo više, plus osiguran je. Tu već radi 3-4 godine, vikendom je slobodan.

Kakva Bosna, ko može neka bježi iz ove tzv zda bosne.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 okt 2016, 16:36

da je tako otići lako kako se piše i čita ...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 okt 2016, 17:06

QUARESMA 18<<< je napisao/la:da je tako otići lako kako se piše i čita ...
Sve u svemu, oko godinu dana traje procedura (da ides kao medicinski radnik)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 okt 2016, 19:58

Jašta nego je lahko otići ako znaš jezik. Odlazak u Njemačku je postao formalnost, neovisno od toga šta želiš.

Programer može naći posao bez problema, to što se ljudi boje izazova ili nečega drugog je njihova stvar.

Pošalješ nekoj firmi mail sa svojim referencama, oni te pozovu na razgovor, to tako jednostavno ide, nije više ograničeno zato što nisu u EU. bake zaposlio skoro 100 tisuća ljudi u Njemačkoj :thumbup:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 okt 2016, 20:04

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Sve u svemu, oko godinu dana traje procedura (da ides kao medicinski radnik)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Može za mjesec dana ako imaš konekcije, nekoga ko će te preporučiti. Ako nemaš onda ide standarna procedora koja traje od godine, pa do dvije ili tri.

Za bolnice je duža procedura jer ne radiš ausbildung, tj. radio si je u BiH i oni s tim žrtvuju nešto novca radi tebe jer ideš godinu dana u školu nakon čega polažeš test. Njima se isplati ako neko iz Bosne dođe i radi tri godine ausbildung za smiješne pare, gdje oni u tri godine uštede ogroman novac.

U ciframa to ovako izgleda:

Bolnica, medicinska sestra ili brat plata odmah 1600 eura neto.
Njega, plata odmah 1300 eura neto.

Ne računam noćne koje su 25-50% više i slične stvari, vikendi itd.

Ausbildung, tri godine mjesečno 450 eura zarade, uzmeš nebesenjob (dodatni posao), dobijaš opet 450 eura, dakle 900 eura za dupli posao.

Dakle oni na ausbildere uštede ogroman dio novca, jeftina radna snaga. Jedini pozitivno je za ove što rade da će im nakon tri godine biti mnogo bolje, posebno sa stalnim boravištem :)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 okt 2016, 20:21

Neutral je napisao/la:. bake zaposlio skoro 100 tisuća ljudi u Njemačkoj :thumbup:
:lol: ja provokatora braco mila.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 25 okt 2016, 19:16

Ovu Javu fakat vrijedi uciti, zanimljivo :mrgreen:

Kod: Označi sve

import java.util.*;

public class Rodjendan {

public static void main(String[] args) {
		// TODO Auto-generated method stub
		Scanner input = new Scanner(System.in);

String ** = " 1 3 5 7 \n" + " 9 11 13 15\n" + "17 19 21 23\n" + "25 27 29 31";

String s2 = " 2 3 6 7\n" + "10 11 14 15\n" + "18 19 22 23\n" + "26 27 30 31";

String s3 = "4 5 6 7\n" + "12 13 14 15\n" + "20 21 22 23\n" + "28 29 30 31";

String s4 = "8 9 10 11\n" + "12 13 14 15\n" + "24 25 26 27\n" + "28 29 30 31";

String s5 = "16 17 18 19\n" + "20 21 22 23\n" + "24 25 26 27\n" + "28 29 30 31";

int day = 0;

System.out.println("Da li je datum u setu 1 ?\n");
		System.out.println(**);
		System.out.println("\n0 za Ne ili 1 za Da");
		int answer = input.nextInt();

if (answer == 1)
			day += 1;

System.out.println("Da li je datum u setu 2 ?\n");
		System.out.println(s2);
		answer = input.nextInt();

if (answer == 1)
			day += 2;

System.out.println("Da li je datum u setu 3 ?\n");
		System.out.println(s3);

if (answer == 1)
			day += 4;

System.out.println("Da li je datum u setu 4 ?\n");
		System.out.println(s4);

if (answer == 1)
			day += 8;

System.out.println("Da li je datum u setu 5 ?\n");
		System.out.println(s5);

if (answer == 1)
			day += 16;

System.out.println("\nTvoj rodjendan je " + day + "." + "!");

input.close();

}

}

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 okt 2016, 21:42

Šta znače **, s2...? I općenito nisam skontao ove brojeve u stringovima. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 25 okt 2016, 21:48

Ma Java je prelagana. Uopste kad savladas C++ ostali programski jezici su maciji kasalj.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 8 gostiju.