WTA Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Effenberg
Kontakt:

Re: WTA Tour

Post Postao/la Effenberg » 14 okt 2016, 12:11

Interesantan clanak i Maddie je stvarno u pravu i svaka cast za karakter da to samoinicijativno kaze:

http://baseline.tennis.com/article/6171 ... lls-haters
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 okt 2016, 17:14

Neka se zahvali kladionicama na tome. Da nije njih, nikad ne bi dobijala takve poruke, ne samo ona, nego bilo kakav sportista. Dovoljno je ovdje pogledati temu kladionica i salve psovke nakon izgubljenog poena, a ne seta ili meča. Da zna bosanski jezik, okanila bi se tenisa iste sekunde.

Angelique nakon GS-a trola na terenu, briga je boli.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 16 okt 2016, 16:04

Zavrsio se Linz. Dominika suvereno bez izgubljenog seta do kraja! Kvalifikovala se za Singapur i vise nego zasluzeno, 3 WTA titule ove godine, dobar progres i na sva 4 GS-a. Steta za Maddie sto se morala povuci i za Garbine sto se povrijedi, moglo je biti mozda i jace finale, ali i ovo je dobro bilo. Kuznetsova nije uspila u Aziji tako da se posada za Singapur vec zna, a to su:

1. Kerber
2. S. Williams
3. Radwanska
4. Halep
5. Pliskova
6. Muguruza
7. Keys
8. Cibulkova

Bice vrlo jak Singapur! Jedva cekam!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 okt 2016, 16:18

Jučer sam htio dodati nešto na onaj prethodni post, ali evo sjeti osam se tek sada kada sam ušao vamo.

Ako se neko ljuti zbog prozivki nakon izgubljenog meča jer nisu mogli biti na 100% neka prije meča kažu nisam na 100%, daću sve od sebe, ali teško mogu pobijediti, tako da obraduje malo one koji se klade na mečeve.

Ne možeš sa upalom nekog mišića koji ti ne može dati 100% u meču ući kao favorit (kladionica 1.3), pa izgubiti 2:0 u setvoima 6:1, 6:2, to je izdaja, u prevod namještaljka bez namještaljke.

Ja čekam GS, ima još mnogo, ali me jako zanima da li se Angelique zasitila, tj. zna da ne može više uzeti neki GS. U najboljim je godinama, sve ja to razumijem, ali ovo što igra nakon osvajanja GS je smiješno i daleko od mentaliteta Nijemaca.

Effe, pratiš sigurno sve sportove kao ja, je li se samo meni čini da Nijemci gube taj svoj famozni mentalitet i posustaju kada se to najmanje očekuje, od fudbala do rukometa, valjda je politika Angele kriva za to :D

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 17 okt 2016, 00:39

Eh pitao si pa da ti odgovorim brate Neutralni, prvo ovo gore malo je nezgodno i njima samim da kazu da nisu spremni jer bi mogli i protivnika/cu tako osokoliti otkriti neke informacije koje im mogu pomoci da se postave u igri. Sad da li to oni otkriju kladionicama ili to te informacije pokupe kladionice ispod stola od svojih ljudi to je vrlo izvjesno. Dok ja trazim tipove da igram tenis, moram se satrati po 1000 foruma trazeci u kakvom je stanju koji igrac/igracica dok kladionicama to vrlo vjerovatno lezi na ruci.

Drugo, treba razumjeti Maddie jer ne znam ko sta da si nemas pravo i nemoralno je nekome zeliti nesto grozno. Ona je bas to navela, i sto kaze hejtera previse, psuju ti i kad dobijes i kad izgubis. Ja sam isto gurao ogromne sume i gubio ali ne sjecam se da sam ikad ikome zelio nesto odvratno (osim kladionicarskoj stoci koja organizuje razne smicalice i koja manipulise igrace svojim insiderskim informacijama, i prolazi nekaznjeno). Sportiste i sportistkinje ja jako mnogo cijenim i volim pogotovo one vrhunske i sa karakterom. A Maddie je sigurno takva.

Za Angie, ona je u dusi Poljakinja. Znaci druga je to genetika, ali ima ona svapski cip u sebi. Jbg ona igra velike meceve dobro, ovo joj se nije dalo, nece ona stati ona ce sigurno jos koji GS uzeti.

A to za Svabe jesi u pravu. Angela ono ti je zenski Hitler. Radi nje i njenog odredjivanja kroz Brisel je i izasla UK iz EU. Jbg ne mozes ti u drzavu primiti 10 miliona ljudi koji ni po cemu veze s Evropom nemaju. Nema tu integracija. Integracija kosta para i zivaca naroda i opet puno problema ostane i nakon uspjesne integracije. I normalno da se tu pogubi ono sto krasi jedan narod, pa pogledaj svapsku repku, 5 turaka, 5 poljaka, camuge itd. Nije to Svabo sem na papiru, ali dok filozofija funkcionise ide jos i nekako, ali ne zaustavil se ovaj trend, otice u zaborav taj njihov pobjednicki mentaliteg a Berlin ce postati hebeni Damask.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2016, 10:40

Jest da Mona nije pobijedila ozbiljan meč pet godina, ali kakva je ovo kvota na njoj protiv Karine, s tim prije što su obje Njemice.

Također Sabine večeras u 19:30, kvota preko 2. Mislim da je kvalitetnija od Viktorije i ovo vidim kao neki vid poklona ili navlakuše :mrgreen:

Pola Njemačke igra danas, lijep dan za tenis :kafa:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 okt 2016, 13:34

Sabina ne može dobiti Viktoriju... Sabina ne može dobiti ni invalide više
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 18 okt 2016, 23:09

Ma Viktoriju dobije svako ko se ne povrijedi ili ne preda walkover! :urnebes:

Dobi Sabina, mada i ja sam se iznenadio pravo, dobila je i Andrea danas Minellu, hajde ne bi li se i ona u formu ubacila nakon povrede! Ona je meni mnogo draga jer je "nasa" :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2016, 23:12

Što me nisi poslušao, danas dva zicera, a kvota preko 2 :D

Mogao si omastiti brk.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 okt 2016, 23:16

Effenberg je napisao/la:Ma Viktoriju dobije svako ko se ne povrijedi ili ne preda walkover! :urnebes:

Dobi Sabina, mada i ja sam se iznenadio pravo, dobila je i Andrea danas Minellu, hajde ne bi li se i ona u formu ubacila nakon povrede! Ona je meni mnogo draga jer je "nasa" :mrgreen:
Sabina nekoga dobila? Sutra pada snijeg. Na havajima
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 18 okt 2016, 23:22

DANTES je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:Ma Viktoriju dobije svako ko se ne povrijedi ili ne preda walkover! :urnebes:

Sabina nekoga dobila? Sutra pada snijeg. Na havajima
:urnebes: :urnebes:

Jos samo da Ana i Bouchard dobiju bice mecave i u Etiopiji!
Neutral je napisao/la:Što me nisi poslušao, danas dva zicera, a kvota preko 2 :D

Mogao si omastiti brk.
Jesi ovo mene pitao?

Ne kladim se ja vise!

A ni manje. Nego koliko treba! :urnebes: :urnebes:
Ma ja ne bi stavio na Lisicki pare nema teorije, kad bi mi njena protivnica dosla i rekla da ce zabusavat bilo bi me strah da ova u svakom servis gemu napravi 8 duplih gresaka jednu za drugom kakva je smotana! :rol:
Zadnja izmjena: Effenberg, dana/u 18 okt 2016, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2016, 23:22

Ana dobija svaku večer :kafa:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2016, 23:26

Sabini se od Wimbledona i finala tresu ruke kao da ima artitis. Mislim da je psihički dotakla dno zbog kojeg se raspala.

Still, 10 of 10 :beba:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 18 okt 2016, 23:44

Belinda Bencic je stvarno flopirala skroz naskroz. Juce je uzela Kasatkina, koja je po mom misljenju mnogo veci talenat i radnica od nje. Mogla bi mozda i da uzme Moskvu, mala igra stvarno extra i jako je stalozena za svoje godine.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 okt 2016, 23:57

Effenberg je napisao/la:Belinda Bencic je stvarno flopirala skroz naskroz. Juce je uzela Kasatkina, koja je po mom misljenju mnogo veci talenat i radnica od nje. Mogla bi mozda i da uzme Moskvu, mala igra stvarno extra i jako je stalozena za svoje godine.
Šteta za Belindu, ima potencijal za multi slem... Kasatkina bez servisa teško može biti ozbiljna igračica.

Šteta što Ana ne igra, ove godine mi je donijela finih para
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 okt 2016, 04:08

Hoće li se gledati Julija protiv Darije? :beba:
slika

slika

slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 okt 2016, 20:04

Very honoured to receive the 2016 Player of the Year Award!! Thank you for your support. It wouldn't be possible without you

slika

Fala tebi Angie za igru koju prikazuješ. Mi, Nijemci te ne zaslužujemo :bih:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 22 okt 2016, 03:06

@Neutral, Julija se uvijek vrlo rado gleda, ali najmanje radi tenisa, jer igra joj je cesto ocajna! :D

Nego zipa ovih najboljih, koje vam djeluju najljepse:

slika

Meni Cibulkova sestra najjaca! :ljepota: :ljepota:

Onda Garbine i Radwanska! :beba: :beba:

Zao mi samo ove Konte. Ne znam kako je ona na ceremoniji, valjda im falila 8-a, nju Kuznetsova moze preteci pobjedom u Moskvi u finalu (sto ce se vjerovatno dogoditi). Od starta turnira joj se navlaci. Nema mi omrazenije igracice od nje, a slabo ima koja da je bas ne podnosim. Prvo turnir je pun nekakvih Ruskinja i sovjetkinja i ostalih koje su ruskog porijekla (Gavrilova koja je u finalu s njom), znaci sve ga tankaju protiv nje od starta. Drugo Svitolina je vjerovatno morala joj pustati polufinale, upravo citam kako se zalila da je dobijala razne prijetnje, Bog te pito dragi sta se tu sve desavalo. Svitolina je jedina bila joj prava konkurencija i kad je nju dobila 2:1 ne vidim da je tamo neka Gavrilovicka zaustavi. Kazem jos jednom zao mi Konte, koja je morala odsjediti ovu sedmicu radi povrede, ova ce je preteci za nekih 10-20 bodova. Zato joj zelim aBd 0-3 omjer u grupi.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 okt 2016, 13:42

@Effenberg zašto ti je žao Konte? Kuznjecova je dvostruka GS šampionka, dobijala Serenu kad je to bilo nemoguće. Ko je Konta? Britanski prozivod, tj guranja njihovog saveza, uticaja i moći. Mađarica iz Australije koja igra za Britaniju. Ko je yebe..
Što se tiče ljepote nikad tanje nije bilo. Nema niti jedne da kažeš ljepota..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 22 okt 2016, 20:50

@DANTES, pa nije da nisi to sve u pravu. Kuznetsova je sa aspekta neke uspjesnosti u karijeri kud i kamo vece ime. Ali Konta je mladja i isto perspektivna. Zao mi je sto je cijelu sezonu kuburila s povredama i ovu zadnju sedmicu zasluzila je stvarno.

Malo mi je ova situacija u turniru u Moskvi ocrnila Kuznetsovu. Ne kazem, i jest bila najbolja tamo i prvi favorit. Fazon je sto ona sad dolazi ko mrtvac u Singapur i otrest ce je svi u grupi ko slinu, pa cak i Radwanska kojoj je Kuznetsova jedna od tradicionalno teskih match-upa. Vidicemo sve. Sutra krece, bice interesantno.

Kad je onaj London kod muskih, ATP finale, kad to krene?

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.