FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Lik
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lik » 20 okt 2016, 13:07

FrancescoTotti je napisao/la:Jucer sam negdje naletio na vijest da neki katari zele ulozit u kosevo. Zna li neko nesto vise? @mortem?
Ma to je šuplja bilo je na klixu, sastali se sa predstavnicima opštine, hoće fol hotele, stadion, parkinge, tržne centre, picke materine...
Nije realno nikako.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 20 okt 2016, 13:31

Mi bi da nam juniori igraju a oni u svom uzrastu ne odskacu.

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 20 okt 2016, 13:54

BordoBolesnik je napisao/la:Mi bi da nam juniori igraju a oni u svom uzrastu ne odskacu.
Eto nek nam igraju ovi manekeni pa onda evropo cao,bar bi se juniori borili

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 20 okt 2016, 14:18

Primorac je napisao/la:
BordoBolesnik je napisao/la:Mi bi da nam juniori igraju a oni u svom uzrastu ne odskacu.
Eto nek nam igraju ovi manekeni pa onda evropo cao,bar bi se juniori borili
Pa i kada dobiju sansu mladji upoznaju cari psovki sa tribina tako da bi i oni ubrzo bili prozvani kao "manekeni" ili nesto trece.
Meni vec nekoliko puta ovdje trvde kako imam uspjesnu akademiju ali ja se jos nisam uvjerio u to, ne vidim po cemu se to zakljucilo.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 20 okt 2016, 14:22

Ja sam ligu halalio, zato ocekujem da napadnemo kup svim silama! Samo ko nije gledao tekmu moze glasati na ovoj anketi za nekog drugog igraca, a ne za Kadusica. Ono jucer je bio jedan od najgorih nastupa nekog naseg igraca u posljednje vrijeme. :roll: Ali hajde, ne treba mu zamjeriti zbog godina iako je i njemu postala bitnija frizurica i instagram brude od terena.
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 okt 2016, 14:24

joker90 je napisao/la:Ja sam ligu halalio, zato ocekujem da napadnemo kup svim silama! Samo ko nije gledao tekmu moze glasati na ovoj anketi za nekog drugog igraca, a ne za Kadusica. Ono jucer je bio jedan od najgorih nastupa nekog naseg igraca u posljednje vrijeme. :roll: Ali hajde, ne treba mu zamjeriti zbog godina iako je i njemu postala bitnija frizurica i instagram brude od terena.
Upravo to. :bow: Trofej bi bio znacajan i mnogo bi pomogao.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 20 okt 2016, 14:50

Lako je istrpiti igraca kao Mihojevic (koji je najbolji na terenu) ali izazov je do kraja sezone istrpiti Kadusica AKO navijaci misle da bi nam mogao valjati ubuduce. Ocigledno da nam je akademija tanka a u seniorima se nema vremena pojedinacno se baviti ispravljanjem individualnih tehnickih i mentalnih gresaka. Zato u akademiji MORAJU raditi najbolji strucnjaci sa modernim pogledima na fudbal.

Nasima je logika kad imas loptu vodi je da pridjes na 2 metra od svog kolege i onda mu polako dodaj. Ultra sporo i bespotrebno davljenje lopte. Slabo se otvaraju bez lopte, slabo razumiju osvajanje prostora i prednost blic napada (dok protivnik jos nije postavio odbranu). Jedino lopte u prazan prostor ponekad uspiju i to je to. U 16 metara napadac nece imati vremena da primi loptu i da se namjesti i da je onda udari vec na prvi dodir ili dodaj nekom ko je u boljoj poziciji ili pucaj. Ti prijemi lopte u 16 sa vise dodira nisu logicni. Ali za to ti treba i dobra tehnika i neprekidno imati u glavi pozicije svojih kolega iz okoline.

Raja prica o formacijama a nasima elementarne stvari skripe. I cini mi se da se Ahmet previse trosi na posao koji nije njegov.
Zadnja izmjena: kengur, dana/u 20 okt 2016, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 20 okt 2016, 14:51

RichmanBiH je napisao/la:Ne mogu izbacit kad nema niko gore. Doduse ni krila nam nisu nesto agilna. Cala kandziju u ruke I mlati.
Ili su krilni igrači nedisciplinovani pa se ne drže taktičkih uputa ili nema tih uputa već im je data sloboda. Možda je ipak više ovo drugo kad je riječ o Crnkiću i Duljeviću. Na derbiju u prvom poluvremenu se najbolje moglo vidjeti kako to loše izgleda. Svaki put kad je Ahmetović primio loptu krila su bili ili ispred njega ili s njim u liniji. Naravno da će napadi propadati.

Pored te loše saradnje između napadačkog trojca očito je i dosta loše kretanje bez lopte i carinjenje lopte. To se može razumjeti kao nedostatak povjerenja među igračima. Nepovjerenje, slaba komunikacija i loš mentalitet su faktori zbog kojih igrači uopšte ne djeluju kao ekipa i zbog čega se čini da uopšte nema plana igre. Očekujem da će se ovo popraviti nakon zimske pauze kad Čala odvoji žito od kukolja. Previše je igrača u timu koji nisu nivo Sarajeva i to je, po meni, glavni uzrok nepovjerenja u ekipi.

I čini mi se da je Mihojević imao jedan proboj u protivnički šesnaesterac jučer u prvom poluvremenu što je bio najbolji potez meča pored njegovog gola. Kako dobar, zahvalan i odlučan igrač. Nijedan mu u ekipi nije ravan po mentalnim osobinama zbog čega zaslužuje mjesto u prvih 11 i kapitensku traku.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 20 okt 2016, 15:18

Slazem se. Jebote 2 godine je trebalo da se vidi da mihojevic moze. Dovode se razni polovnjaci I placaju, ima jos mihojevica ali treba istrpit.
UPRAVA NAPOLJE!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 20 okt 2016, 15:31

Nesto se kontam, moze se lako desiti da nam Krupa pobjegne po bodovima nakon Zrinjskog a treba nam i gostovati kod njih. Pripremite apaurine :)

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 20 okt 2016, 15:39

Mislim da su Andjusic i Kadusic dobili dovoljno prilika. Istrpiti ih do kraja sezone i cao. Svi smo vidjeli da su to prosjecni igraci, Nemanji je Sarajevo vrhunac karijere, a Advan mozda na neku prevaru ode iz ove lige.
Marko Mihojevic je izmislio fudbal za obojicu. Prije svega, Marko je sportista van terena, a na terenu pokazuje znanje i borbu.
SARAJEVO

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 20 okt 2016, 15:43

biće kadušić dobar igrač ako se malo istrpi i da šansa,treba mu kontinuitet

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 20 okt 2016, 16:01

nukleusmember je napisao/la:biće kadušić dobar igrač ako se malo istrpi i da šansa,treba mu kontinuitet

VVVBK

Ovo mu je druga sezona, a napretka nema. Bolji je bio kad je debitovao za prvi tim.
SARAJEVO

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 20 okt 2016, 16:10

nukleusmember je napisao/la:biće kadušić dobar igrač ako se malo istrpi i da šansa,treba mu kontinuitet

VVVBK

pa normalno svaki mladi igrač ima oscilacije u igri, dok ne ojjača, dok se ne navikne na tempo,...puno faktora...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 20 okt 2016, 16:23

Locust je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:
pa nije baš, recimo prošlu je imao fin broj golova na kontu, tu negdje s našim prvim špicem sada ;) inače da se on forsira kao Ahmetović vjerujem da bi tu negdje bio i s golovima....tj. treba nam pravi špic, golgeter, finišer....kao onaj što ga otjerasmo, npr.

ko je u formu ušo a na klupi niko živ....
Dobro je pa nam ti ne krojiš ekipu.

Vidite ljudi, uvijek ima gore...

Ja stvarno ne vidim zašto se Bekićeve minute ne bi dale Hadžiću. 10-20 minuta svako drugo kolo da malo osjeti seniorski fudbal.
a neko nam kroji ekipu? stvarno? jer meni ne izgleda tako...više mi je nešto usput sklepano.....
ja sam govorio o prošloj sezoni gdje je Amer zabio respektabilan broj golova i nešto asistencija...i Ahmetović tek treba da dokaže da može zabiti dvocifren broj golova u našem dresu , jer nije isto igrati u Slobodi i Sarajevu....
po vašim komentarima čovjek bi rekao Ahmetović ronaldo drugi nego mu se pertla odveže taman kad treba gol zabit...a u biti frajer jednostavno nije tipa špica koji trpa(golgeter/finišer) i treba nešto blizu čuda da se desi ili da neki trener baš sve podesi prema njemu pa da pođe čovjek zabijat, on je odlična radilica i razbijač bunkera, zalaganje uvijek za 11 od 10 i to je to....da bi ga iskoristili maximalno trebamo drugu vrstu suigrača u napadu/krilima....

da nas ne brine rezultat na tekmama vjerujem da bi dali juniorima više vremena na terenu, zbog takve problematike su ljudi došli na ideju da posuđuju igrače u niželigaše....više struke i više pažnje svakako je potrebno u radu s akademcima i njihovim prelaskom u prvi tim, jer često je to prevelik skok...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 okt 2016, 16:24

Kadusic je imao losu partiju, inace je sasvim ok.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 20 okt 2016, 16:25

Kad i kad je njega Meho gurnuo u vatru...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

nukleusmember
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nukleusmember » 20 okt 2016, 16:57

fico je napisao/la:

VVVBK

Ovo mu je druga sezona, a napretka nema. Bolji je bio kad je debitovao za prvi tim.

ove sezone odigra jednu pa ne odigra 4,nema nekog kontinuiteta al' dok je igr'o bio je uglavnom korektan,bolji je ofanzivno doduše nego defanzivno što je paradox ali mislim da se može i defanzivno popraviti,tjn

VVVBK

fico
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fico » 20 okt 2016, 17:12

nukleusmember je napisao/la:
fico je napisao/la:

VVVBK

ove sezone odigra jednu pa ne odigra 4,nema nekog kontinuiteta al' dok je igr'o bio je uglavnom korektan,bolji je ofanzivno doduše nego defanzivno što je paradox ali mislim da se može i defanzivno popraviti,tjn

VVVBK

Zato bih ga volio vidjeti na krilu. Sumnjam da moze popraviti defanzivu.
SARAJEVO

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 20 okt 2016, 17:18

Mene Kadusic nikada nije nesto posebno odusevljavao. Istina imao je dobrih partija i poteza,ali gledajuci u kontinuitetu mislim da nije igrac sa nekom posebnom perspektivom.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], budzak, Hajdeee, mosarajvosa83, napoleon72, WeekendOffender i 35 gostiju.