Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

LiverpoolREDS
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la LiverpoolREDS » 19 okt 2016, 09:23

Zasto Dany Ings ne dobije priliku momak je ono sto nam treba u napadu.
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 19 okt 2016, 10:46

slika

Mislim da je Ings na istom fizičkom levelu kao i Can.
Kocka je bačena

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 19 okt 2016, 11:03

Neće biti baš lako u ovih 6 tekmi, najsigurnije pobjede su protiv Spursa u kupu i Sunderlanda jući, jer Spursi neće ganjati taj kup s obzirom da igraju LP i koliko pucaju na visok plasman u ligi to im je manje bitno takmičenje, a Sunderland je kanta ove sezone. Protiv Palacea će biti teško ali prošle sezone se napokon razbio mit protiv njih. WBA neće nikako biti lagana tekma tvrd su protivnik igraju prečvrsto nazad i znaju bunker postaviti ali samo sa trpljenjem mogu dobiti take utakmice jer je Klopp par puta govorio kako se protiv takvih ekipa mora igrati 101% fokusom i strpljenjem a ekipa je znala izgubiti isto jako brzo pgotovo kada dođu u zadnju trećinu terena gdje se treba probiti zadnjim pasom, utrčavanjem ili duplim pasom itd. Watfordu bi se trebalo utrpati 3 komada za ono od prošle sezone, iako su neugodni ali to bi se moglo dobiti bez većih problema. Southamptn ili Liverpoolova "podružnica" standardno neprijatan protivnik i tu može biti svašta i svaki ishod je moguć, zavisi kakav ko bdue imao dan, ali sve u svemu Soton i WBA možda najneugodnije tekme...

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 19 okt 2016, 11:50

Tabela Premiershipa otkako je Klop trener Liverpoola:

slika

Joe Gomez i Wijanduom danas obavili cijeli trening. :njanjanja:
Kocka je bačena

Escobar
Kontakt:

Post Postao/la Escobar » 19 okt 2016, 16:30

Ja bih Ingsa stavio već protiv Tottenhama u kupu, zajedno sa Canom i Grujićem. Treba malo i rotirati, možda početi i sa Sturridgeom, jer neće igrati protiv WBA. Protiv WBA će biti gotovo isto kao protiv Utda, znamo kakav je Pullis stručnjak što se tiče defanzive, dakle bus već parkiran. Vidjeli smo protiv UTD u drugom poluvremenu ulaskom Lallane te prebacivanjem Firmina u vrh da smo dobili na širini te smo stvorili popriličan broj šansi. Dakle Daniel mora na klupu i tako će biti sigurno. Gini uskače umjesto Cana tako da se vraćamo pravoj - uspješnoj postavi.

Raduje povratak Joe Gomeza, ali Klopp je sve spustio na zemlju i rekao da će mu trebati još vremena kako bi vratio kondiciju, a i nabacio koji kg. Ono što definitivno ne raduje jeste stopostotan odlazak Mame Sakhoa u zimskom prelaznom roku, francuz je o tome obaviješten od strane Jurgena i do januara će igrati za U23. Velika šteta za Mamu koji je po meni ali i velikom broju ostalih navijača važio za budućeg kapitena kluba.
5 times champions of Europe. #YNWA

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 20 okt 2016, 12:22

Hendo je napisao/la:Tabela Premiershipa otkako je Klop trener
Po ovoj tabeli mozemo zakljuciti da je Klopp od svih dosadašnjih trenera Liverpoola najbolji za Tottenham.
You are someone else I am still right here

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 20 okt 2016, 12:30

fera je napisao/la:
Hendo je napisao/la:Tabela Premiershipa otkako je Klop trener
Po ovoj tabeli mozemo zakljuciti da je Klopp od svih dosadašnjih trenera Liverpoola najbolji za Tottenham.

:rol: :rol: :rol:

Mislim da bi Klop imao barem 10 bodova više da nije digao ruke od Premiershipa zbog Europske Lige. Taj pad nekako počinje još od trenutka kada smo izvukli Dortmund. Nakon izvlačenja imali smo 10 utakmica pred sobom u Premiershipu a osvojili smo samo 16 bodova iz njih od 30. Na kraju smo ostali bez LP zbog 7 bodova.
Kocka je bačena

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 20 okt 2016, 13:03

Joj imal gluplje priče od ove da se neko posvetio kupovima, pa mu ne ide u ligi :x
Walk on, with hope in your hearts.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 20 okt 2016, 16:14

artemis77 je napisao/la:Joj imal gluplje priče od ove da se neko posvetio kupovima, pa mu ne ide u ligi :x
Ne znam druže, ali samo znam da su se sastavi mijenjali kao na traci. Odlučio je dati priliku čak i nekim juniorima i igračima na koje smo zaboravili, dok se sa prvim timom igralo u EL.
Prošle sezone smo mnogo kaskali sa povredama, bunt navijača sa cijenama ulaznica, ali ove sve ide dobro i niko se ne žali.

Spominje se transfer Inaki Wilijamsa u Liverpool već u januru. Napadač, što znači da Sturidgu su dani odbrojani. Možda i Ingsu.
Kocka je bačena

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 20 okt 2016, 20:29

Hendo je napisao/la:
artemis77 je napisao/la:Joj imal gluplje priče od ove da se neko posvetio kupovima, pa mu ne ide u ligi :x
Ne znam druže, ali samo znam da su se sastavi mijenjali kao na traci. Odlučio je dati priliku čak i nekim juniorima i igračima na koje smo zaboravili, dok se sa prvim timom igralo u EL.
Prošle sezone smo mnogo kaskali sa povredama, bunt navijača sa cijenama ulaznica, ali ove sve ide dobro i niko se ne žali.

Spominje se transfer Inaki Wilijamsa u Liverpool već u januru. Napadač, što znači da Sturidgu su dani odbrojani. Možda i Ingsu.
Samo jednu utakmicu smo izgubili zbog takvih sastava, protiv Swansea. Nije to razlog što nismo bili u top4.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 20 okt 2016, 21:07

Razlog što nismo bili u prve četiri momčadi na kraju prošle sezone je isključivo prodavač magle...ni danas mi nije jasno zašto su ga ovi američki megalomani ostavili na klupi nakon onog brukanja historije kluba koju smo doživjeli na Britannia stadionu...ono je bilo za zatvora, a ne samo za otkaza...
Joint_fc

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 20 okt 2016, 21:20

kumkalesic je napisao/la:Razlog što nismo bili u prve četiri momčadi na kraju prošle sezone je isključivo prodavač magle...ni danas mi nije jasno zašto su ga ovi američki megalomani ostavili na klupi nakon onog brukanja historije kluba koju smo doživjeli na Britannia stadionu...ono je bilo za zatvora, a ne samo za otkaza...
Nije ni meni žao, al vala nije ni neka bodovna razlika između Kloppa i Rodgersa. :)

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 20 okt 2016, 21:33

artemis77 je napisao/la:
kumkalesic je napisao/la:Razlog što nismo bili u prve četiri momčadi na kraju prošle sezone je isključivo prodavač magle...ni danas mi nije jasno zašto su ga ovi američki megalomani ostavili na klupi nakon onog brukanja historije kluba koju smo doživjeli na Britannia stadionu...ono je bilo za zatvora, a ne samo za otkaza...
Nije ni meni žao, al vala nije ni neka bodovna razlika između Kloppa i Rodgersa. :)
Al' su zato svi ostali segmenti na strani Švabe počev od zalaganja igrača na terenu, pa preko same defanzivne taktike i kretanja igrača u postavci itd...
Meni je ponajviše fascinantno kako je od one grupe plaćenika koji su se kod prodavača magle bukvalno vukli po terenu napravio ovakve, pa moram upotrijebiti po prvi puta i taj izraz, ratnike koji napokon pokazuju kako se treba igrati, ali i ponašati kada predstavljaš klub kao Liverpool...
Zbog svega toga u potpunosti podržavam i ovu odluku u vezi Sakhoa koji svojim ponašanjem jednostavno ne zaslužuje više biti dio ovog kluba...
Joint_fc

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 okt 2016, 12:10

Ma ja ne mogu da vjerujem da nakon onakvog debakla covjek ostane hladno da vodi klub. Proslu sezonu su ponajviše upropastili vlasnici zbog nepravovremenih odluka ali onda su napravili najbolji potez od lad su kupili liverpool i doveli kloppa.
Ko gleda samo statistiku on i nece vidjeti toliko kakvu je razliku klopp napravio. Al vjerovatno svi sad jedva cekate narednu utakmicu liverpoola dok smi se prije svakog protivnika pribojavali.
Ja ga podrzavam i mislim da je za razliku od rodgersa pravi trener za ovaj klub dok je ircu taman celtic.
Kloppa sam kritikovao ljetos zbog transfera ali kako sada stvari stoje izgleda da ni to nine lose odrađeno. Meni se sviđa sto bez obzira ko je povrijeđen ili suspendovan tim igra svoju igru ne zavisi se toliko od pojedinaca, kod rodgersa je sve zavisilo od suareza kad je on otišao nista vise liverpool nije ni pokazao. Ovaj start sezone je premasio moja ocekivanja vidjecemo kako ce ici kasnije, vjerovatno malo teze jer ce manchesteri i plavci se jos malo posložiti.
You are someone else I am still right here

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 21 okt 2016, 12:30

Ja ne mogu da vjerujem da neko uopšte može porediti Rodgersa i Klopa. Prvo jer je ovaj bio 3 sezone u Liverpoolu a Klo nijednu cijelu, a drugo Klop je zatekao haotično stanje prošle sezone i imao pred sobom bijesne navijače zbog cijena ulaznica i loših rezultata. Da ne tražim sada onaj klip gdje navijač kaže "fucking Jordan Henderson and 70 pounds per a game".
10 Zadnjih utakmica Klopov cilj se znao, osvajanje LE. Nije uspio, za to je kriv. Kaže Artemis da nije bilo rotacije. E pa nije tako.
Kolo Toure 26 utakmica, Ojo 11, Kevin Stewart 11, Brad Smith 10, Brannagan 9, Flanagan 8, Teixeira 7, Randall 7, Bogdan 6, Chirivella 5, Rossiter 4, Caulker 4, Ilori 3, Enriqe 3, Sinclair 2, Ward 2, Canos 1, Maguire 1, Kent 1.
To je 19 igrača kojima je Klop dao priliku prošle sezone a koji ni u najluđim snovima ne bi mogli biti ni na klupi Liverpoola. Zato Klop nije prošle sezone kroz ligu ušao u LP.

Da ne govorijm da smo za 10 mjeseci igrali dva finala, koja smo nažalost izgubili. Nemojmo zaboraviti 6 komada u mreži Aston Ville i Southamptona, 4-0 pobjedu nad Evertonom, dvije gostujuće pobjede nad Chelsijem, izbacivanje Dortmunda, Viljareala i Uniteda iz EL, gostujuću pobjedu kod Cityija i Arsenala...
Kocka je bačena

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 21 okt 2016, 12:53

Hendo je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da neko uopšte može porediti Rodgersa i Klopa. Prvo jer je ovaj bio 3 sezone u Liverpoolu a Klo nijednu cijelu, a drugo Klop je zatekao haotično stanje prošle sezone i imao pred sobom bijesne navijače zbog cijena ulaznica i loših rezultata. Da ne tražim sada onaj klip gdje navijač kaže "fucking Jordan Henderson and 70 pounds per a game".
10 Zadnjih utakmica Klopov cilj se znao, osvajanje LE. Nije uspio, za to je kriv. Kaže Artemis da nije bilo rotacije. E pa nije tako.
Kolo Toure 26 utakmica, Ojo 11, Kevin Stewart 11, Brad Smith 10, Brannagan 9, Flanagan 8, Teixeira 7, Randall 7, Bogdan 6, Chirivella 5, Rossiter 4, Caulker 4, Ilori 3, Enriqe 3, Sinclair 2, Ward 2, Canos 1, Maguire 1, Kent 1.
To je 19 igrača kojima je Klop dao priliku prošle sezone a koji ni u najluđim snovima ne bi mogli biti ni na klupi Liverpoola. Zato Klop nije prošle sezone kroz ligu ušao u LP.

Da ne govorijm da smo za 10 mjeseci igrali dva finala, koja smo nažalost izgubili. Nemojmo zaboraviti 6 komada u mreži Aston Ville i Southamptona, 4-0 pobjedu nad Evertonom, dvije gostujuće pobjede nad Chelsijem, izbacivanje Dortmunda, Viljareala i Uniteda iz EL, gostujuću pobjedu kod Cityija i Arsenala...
Sve rečeno i to za jako kratak period, Deutsche je pokazao kakav je master, ova sezona će biti dobra ali ne i najbolja, jer njegovo najbolje tek dolazi možda iduće sezone, u ovij pokazuje šta sve može napraviti faktički sa ne baš dobrim rosterom koji je neophodan za jače rezultate da ne kažem koju titulu. Ove sezone će se svi nageldati jako dobrog Liverpoola ofanzivnog sa nogometom koji je odlilčan za oči kao što se već moglo vidjeti u ovih 8 kola. Ima tu još svašta da se popravi i ubaci ali to će doći s vremenom, bitno je da se od postojanog napravi nešto extra i izvuče maximum što ovaj možda i najbolje zna na svijetu odraditi.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 okt 2016, 14:26

fera je napisao/la:
Ma ja ne mogu da vjerujem da nakon onakvog debakla covjek ostane hladno da vodi klub. Proslu sezonu su ponajviše upropastili vlasnici zbog nepravovremenih odluka ali onda su napravili najbolji potez od lad su kupili liverpool i doveli kloppa.
Ko gleda samo statistiku on i nece vidjeti toliko kakvu je razliku klopp napravio. Al vjerovatno svi sad jedva cekate narednu utakmicu liverpoola dok smi se prije svakog protivnika pribojavali.
Ja ga podrzavam i mislim da je za razliku od rodgersa pravi trener za ovaj klub dok je ircu taman celtic.
Kloppa sam kritikovao ljetos zbog transfera ali kako sada stvari stoje izgleda da ni to nine lose odrađeno. Meni se sviđa sto bez obzira ko je povrijeđen ili suspendovan tim igra svoju igru ne zavisi se toliko od pojedinaca, kod rodgersa je sve zavisilo od suareza kad je on otišao nista vise liverpool nije ni pokazao. Ovaj start sezone je premasio moja ocekivanja vidjecemo kako ce ici kasnije, vjerovatno malo teze jer ce manchesteri i plavci se jos malo posložiti.
Igrali smo protiv Uniteda, Spursa, Chelseaja i Arsenala i uzeli smo osam bodova bez jednog poraza i sad su osim Cityja ostale relativno slabije ekipe. A provi Građana možemo i uzeti tri boda jer Guardiola ne zna igrati defanzivu, a mi ćemo tu na pressing igrati i eto. Protiv glavnih favorita smo odigrali dobro i svi bi vjerovatno potpisali taj bodovni konto u ovoj situaciji gdje će se pet ekipa boriti za naslov prvaka.

I kad bi u drugom dijelu sezone od mogućih 15 bodova protiv kandidata za naslov-top 4 uzeli sedam bodova ja bih bio zadovoljan, remi, dvije pobjede i dva poraza. A još nam Arsenal, Chelsea i Tottenham dolaze na Anfield. Za City nisam siguran gdje igramo prvu. Ne vidim zašto ne bi nastavili u istom ritmu do januara, pa dovesti pojačanje i opet sve ispočetka. Još je samo 30 kola do kraja, a nemamo Evropu :opaopa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 21 okt 2016, 14:37

Sad slijedi serija "lakših protivnika" e ako se tu napravi iskorak i npr. iz 5 sljedećih utakmica uzme 12-13 bodova što je na papiru realno, onda se može pričati o ambicijama za plasman u TOP3. Konkurencija je stvarno jaka i upravo će bodovi protiv nominalno slabijih timova odlučivati o finalnom plasmanu, u suštini kao i uvijek u EPL jer u derbiju svako svakog može dobiti od 1-7 mjesta. Protiv Swansea smo se provukli za divno čudo ali sljedeći put možda nećemo.

Protiv Tottenhama u kupu malo iskombinovati jer će i Tottenham vjerovatno, oni igraju i LP mislim da neće ići u gostima na prolaz pod svaku cijenu, vjerujem da ih možemo izbaciti.

Kao što je neko ranije napisao, Klopp je opet vratio taj žar za gledanjem svake utakmice Liverpoola jer se vedete ne vuku kao prebijene mačke već se trče, bore i na terenu djeluju kao jedan. Vjerujem i da će mu uprava dati odriješene ruke za dovođenje igrača po želji, Klopp nikad nije bio prezahtjevan i nadam se da će na zimu ciljati 2 igrača, veznog i štopera, sreća pa je eksperiment sa Milnerom za sada uspio.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

JohnCasey
Kontakt:

Post Postao/la JohnCasey » 21 okt 2016, 15:46

Momci idel ko na regionalno okupljanje sutra ? :)

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 21 okt 2016, 17:33

JohnCasey je napisao/la:Momci idel ko na regionalno okupljanje sutra ? :)
Naravno da se ide,kakvo je to pitanje. :mrgreen:
Prvo malo lutat po Zagrebu,onda oko 15-16h na okupljanje.
Ako neko dobro poznaje Zagreb ovdje,bil' mogao preporučit neki dobar kafić (po mogućnosti sa dobrom konobaricom :lol: ) i negdje gdje bi se moglo kvalitetno (a jeftino :urnebes: ) ručati? Ipak smo već u 11h tamo,valja provesti negdje tih 4-5 sati.

Potvrđeno interesovanje za Inaki Williamsa što znači da Sturridge sigurno ide,a ne bi me čudilo da ode i Origi jer mislim da on uopšte ne odgovora Kloppovom stilu.Ings bi se mogao zadržati,on bi se nekako i mogao uklopiti,možda čak i prije on nego Origi.
You'll never walk alone.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.