Trajno na ovom, na Helleru si upravo dobio još sedam dana godišnjeg. Sljedeći put ću trajno banovati svaki tvoj account.WolfOfWallStreet je napisao/la:sovo na kladari
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: Chat
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Donnie Darko
- Kontakt:
Neki još nisu naučili da ameri jedini lažiraju takve stvari.
Pade helćo k'o sloboda nakon odlaska azmira.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Izrael ce ih razvaliti sve, a nece metka opaliti.
I ovaj Iran se previse otvorio, sta je njima. Pa sigurni su bili samo kada su bili zatvorena drzava..
I ovaj Iran se previse otvorio, sta je njima. Pa sigurni su bili samo kada su bili zatvorena drzava..
Sloboda i slobodan govor su iluzija tamo.DANTES je napisao/la:zbog?Kawhi je napisao/la:Svedska je Sjeverna Koreja Evrope.

Generalno me boli qrac za drugim državama i njihovim uređenjima. Doduše, volim sve komentarisati.jasmin10 je napisao/la: Sultan ima punu podršku svoga naroda. Pokušali su ga srušiti ali Sultan ih je spustio na zemlju.

Nisam znao da si i ti jedan od onih koji se oklizne na ledu i okrivi Izrael.tuzlak1987 je napisao/la:Izrael ce ih razvaliti sve, a nece metka opaliti.

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
iran je najveći prijatelj izraela
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Da vas upoznam?Federer17 je napisao/la:Ne svidjaju se meni onakve, nije mi lijepa uopste (bar ne do te mjere da je zenim).Neutral je napisao/la:
![]()

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nisam rekao da su krivi sve vec da im ide sve ovo u korist. A i da rade nekom o glavu to je za pohvalu jer je to top taktika.Kawhi je napisao/la:Nisam znao da si i ti jedan od onih koji se oklizne na ledu i okrivi Izrael.tuzlak1987 je napisao/la:Izrael ce ih razvaliti sve, a nece metka opaliti.
A hejt izmedju Irana i TurskeNeutral je napisao/la:iran je najveći prijatelj izraela

Ja sam pricao sa par, ma opletu Turci po Iranu, sad da treba ratovat oni su za

-
- Kontakt:
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma hajde, sve se da srediti.Federer17 je napisao/la:Dje, kad?Monolog je napisao/la: Da vas upoznam?Odlijepio sam na nju opasno.
Moja prijateljica/kolegica je jako bliska sa Aleksandrom. I, da, Aleksandra je dama u pravom smislu te riječi.
Ona i Jelena Tomašević su preprivlačne iako nemaju neke posebne obline.Federer17 je napisao/la:Ne svidjaju se meni onakve, nije mi lijepa uopste (bar ne do te mjere da je zenim).Neutral je napisao/la:
![]()
Ma ne ide njima ništa u korist. Povećavanje radikalizma u islamskom svijetu oko njih je zapravo užasna stvar za njih. Oni su dobili državu i vjerujem da bi im sad bilo draže da Arapi postanu civilizovaniji, a ne da ide divljaštvu. Plus ih mrze u svakom kutku svijeta zbog dobre propagande koja 100 godina radi svoj posao.tuzlak1987 je napisao/la:Nisam rekao da su krivi sve vec da im ide sve ovo u korist. A i da rade nekom o glavu to je za pohvalu jer je to top taktika.Kawhi je napisao/la:Nisam znao da si i ti jedan od onih koji se oklizne na ledu i okrivi Izrael.tuzlak1987 je napisao/la:Izrael ce ih razvaliti sve, a nece metka opaliti.
A hejt izmedju Irana i TurskeNeutral je napisao/la:iran je najveći prijatelj izraelaTurci mrze i Irance i Izrael. Iranci i Izrael i Turke. Da pitas Turke i Irance protiv koga bi ratovali prije bile bi slatke muke.
Turska i Iran su prirodni geopolitički neprijatelji. Teško će se to ikad promijeniti.
To ima više religijskih tenzija nego nekih drugih, suniti i šije.tuzlak1987 je napisao/la:A hejt izmedju Irana i TurskeNeutral je napisao/la:iran je najveći prijatelj izraelaTurci mrze i Irance i Izrael. Iranci i Izrael i Turke. Da pitas Turke i Irance protiv koga bi ratovali prije bile bi slatke muke.
Turska je riješila svoje probleme sa Izraelom nakon napada na vlastitu državu. Fokusiraju se sada isključivo na sebe.
Izrael i Iran su prijatelji iz više razloga. Izrael jer je okružen sa muslimanima, Iran jer je okružen sa sunitima. Ta borba sunita i šiija polazi od doba Omejeda i Abasida, to je najveći i najduži okršaj u historiji svijeta, a najmanje se priča i piše o tome jer je religijskog karaktera. To bi bilo isto kao da danas neki historičar napiše nešto o križarskim ratovima i kako je papa pozivao na sveti rat u ime jesusa christa. 2016. godina, facebook, twitter, instagram i milion drugih društvenih mreža, blogova, svega, zamisli kako bi to eksplodiralo.
Evo neki nacista pobio par ljudi, nije terorista

Ta borba šiija i sunija je priča za šire narodne mase. Arapi, Iranci i Turci žele imati primat na tom području i zato će uvijek imati suprotne interese i podmetati jedni drugim, pa čak i kad Arape i Turke Amerika pod svoj kišobran stavi. Religiju koriste kao gorivo. Rusi i Njemci 40ih nisu bili neprijatelji zbog suprotnih ideologija nego zbog interesa. Ljudima je logično lakše prodati klasnu borbu i nacionalizam, ili religiju u slučaju BI nego interese koje je teško razumjeti.Neutral je napisao/la:To ima više religijskih tenzija nego nekih drugih, suniti i šije.tuzlak1987 je napisao/la:A hejt izmedju Irana i TurskeNeutral je napisao/la:iran je najveći prijatelj izraelaTurci mrze i Irance i Izrael. Iranci i Izrael i Turke. Da pitas Turke i Irance protiv koga bi ratovali prije bile bi slatke muke.
Turska je riješila svoje probleme sa Izraelom nakon napada na vlastitu državu. Fokusiraju se sada isključivo na sebe.
Izrael i Iran su prijatelji iz više razloga. Izrael jer je okružen sa muslimanima, Iran jer je okružen sa sunitima. Ta borba sunita i šiija polazi od doba Omejeda i Abasida, to je najveći i najduži okršaj u historiji svijeta, a najmanje se priča i piše o tome jer je religijskog karaktera. To bi bilo isto kao da danas neki historičar napiše nešto o križarskim ratovima i kako je papa pozivao na sveti rat u ime jesusa christa. 2016. godina, facebook, twitter, instagram i milion drugih društvenih mreža, blogova, svega, zamisli kako bi to eksplodiralo.
Evo neki nacista pobio par ljudi, nije terorista
Da nije Azra, koju i ja onako poznajem (mada, bolje sestru njenu)? Gledao sam negdje (ili citao) da su cure iz Tuzle napravile njen fan page, pa je kao bliska s njima. Jedna od tih je i ta Azra (zavrsila sad medicinu). Mene je njen taj tajanstveni, otmeni stav izuo (valjda zato sto je to danas rijetkost)..Monolog je napisao/la:
Moja prijateljica/kolegica je jako bliska sa Aleksandrom. I, da, Aleksandra je dama u pravom smislu te riječi.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Yeap.Federer17 je napisao/la:Da nije Azra, koju i ja onako poznajem (mada, bolje sestru njenu)? Gledao sam negdje (ili citao) da su cure iz Tuzle napravile njen fan page, pa je kao bliska s njima. Jedna od tih je i ta Azra (zavrsila sad medicinu). Mene je njen taj tajanstveni, otmeni stav izuo (valjda zato sto je to danas rijetkost)..Monolog je napisao/la:

Pa mo'š i ti preko gospođice N. (njene sestre), pobogu.

@kawhi imam drugaricu zove se jelena i liči na tomaševićku, ali još ljepsa
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ne možeš navesti sve ljude da se bore u ime interesa koristeći religiju. Borba sunita i šija je nešto potpuno drugačija i važnije od bilo kakvog interesa na svijetu. Ta borba je prestala prije stotinjak, malo manje godina, kada ksa pada u ruke amerike i postaje američka država. Egipat se borio protiv toga, pa smo vidjeli kako se riješi predsjednik koji je izabran demokratskim putem, dok se sranje u Siriji godinama nastavlja, gdje gle čuda, velike sile brane "demokratsko" izabranog predsjednika. Isto Turska, hoće se mijenjati ustav i počinje sranje u državi, svako malo neki luđak se raznosi. Jedino pozitivno u svemu tome je zbližavanje Rusije i Turske i ja se nadam da će se ta bliskosti nastaviti i u budućnosti, s tim prije što imaju zajedničke interese u mnogočemu.
Amerika univerzilni policajac je najveće zlo kojeg je svijet vidio sa svojom tzv demokratijom zbog koje su uništili mnoge države na bliskom istoku.
Amerika univerzilni policajac je najveće zlo kojeg je svijet vidio sa svojom tzv demokratijom zbog koje su uništili mnoge države na bliskom istoku.
Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 7 gostiju.