Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Jesu li Džeko i Pjanić odali počast Aliji kao Arda Turan
Ko kaze da nemamo potencijala - drvo-preradjivacka industrija, pa toliki broj HE, onda poljoprivreda i stocarstvo (trenutno u raljama sive ekonomije) itd.
Npr. stocarstvo (striktno govedarstvo) jedna od glavnih grana poljoprivrede u Engleskoj. Ali tamo svaki farmer je kooperant lokalne mljekare. Naravno zadruge im daju ogromne mogucnosti a slicno nesto treba uvesti u BiH ne samo po pitanju ovog zanimanja neg i sire. Onda otkup poljoprivrednih proizvoda (maline, paradajz, psenica, pa dole u Hercegovini grozdje, smokva itd.).
Samo je dovoljno viditi koliko jedna grana ima potencijala kada se pravilno eksploatise, manite se supljih prica.
Npr. stocarstvo (striktno govedarstvo) jedna od glavnih grana poljoprivrede u Engleskoj. Ali tamo svaki farmer je kooperant lokalne mljekare. Naravno zadruge im daju ogromne mogucnosti a slicno nesto treba uvesti u BiH ne samo po pitanju ovog zanimanja neg i sire. Onda otkup poljoprivrednih proizvoda (maline, paradajz, psenica, pa dole u Hercegovini grozdje, smokva itd.).
Samo je dovoljno viditi koliko jedna grana ima potencijala kada se pravilno eksploatise, manite se supljih prica.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 19 okt 2016, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Dobra, ali jedna je MiaFederer17 je napisao/la:Je l' samo meni ova Aleksandra Radovic beton?Da nadjem onakvu, 'ladno bih je ozenio.

tada je umro i čkaljaMomciluk je napisao/la:Meni Alija ostao u lijepo sjecanju.. sjecam se tog jutra kisa pada ja krenuo u skolu, kontrolni iz matematike.. kad javljaju mi umro neki Alija nema skole danas, niko nije bio sretniji od mene
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
- Kontakt:
-Predsjedništvo BiH x3=150 KM, ako svako ima po dva savjetnika to je 450KM mjesečno to je 5400 na godišnjem nivoudscile je napisao/la:Nemam ja sumnje da ce oni kad tad povecati te akcize na naftu. Njima je svejedno da li je gorivo 1.60 km ili 1.80 km.. to ce svakako osjetiti srednja klasa i oni nizi, a njih (politicare) boli racku za nju. Da neko garantuje da ce od tih para biti izgradjeni autoputevi u nekom skorijem vremenu, ne bi bio toliko problem, u to sam siguran. Ali ovako kada znas da ce se sve graditi kao sto se i do sada gradilo, a tebe ce udarati po dzepu, onda nije svejedno.
Ali ajde, imali smo barem koji mjesec fine cijene goriva.
PS - Koliko bi li se autoputeva moglo izgraditi kada bi se svi ti u skupstinskim/nacelnickim foteljama odreklo 50km plate na mjesecnom nivou?
-Parlament BiH 57 zastupnika x 50= 34200 na godišnjem nivou
-Vlada BiH 10 ministara (plus po jedan zamjenik je dvadeset)=12000 KM na godišnjem nivou.
-Parlament FBiH 151 zastupnik x 50= 90600 na godišnjem nivou.
-Vlada FBiH 34x50=20400
-Vlada RS 36x50=21600
-Narodna Skupština RS 83x50=50000 KM godišnje
-Predsjednici i podpredsjednici entiteta=3600 godišnje
-Sve skupštine Kantona=289 zastupnika=174000 godišnje
-Svi ministri kantonalni cca 130 ministara=78000 godišnje
Cirka godišnje 500.000 maraka, o uhljebima, agencijama i **** maternama nisam ni mislio, samo izabrani, pa eto mogli bi jedno 12 metara odradit

Ako bi svakom uhljebu uzeli 50 KM dosli bi do sitnih 400 miliona

Zadnja izmjena: WolfOfWallStreet, dana/u 19 okt 2016, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
Oj novih dresova rukometne repke 

Koja je ta? Ma meni ova nije u licu nista Bog zna, ali mi se ostalo manje-vise svidja. Stav, ponasanje i ta neka otmjenost iznas svega. Djeluje nedodirljivo, al' bojim se da je to daleko od toga.Neutral je napisao/la:Dobra, ali jedna je MiaFederer17 je napisao/la:Je l' samo meni ova Aleksandra Radovic beton?Da nadjem onakvu, 'ladno bih je ozenio.
-
- Kontakt:
Ekstra su, nije ni ona losa, samo ta zatvorska tetovaza je bezveze.
Federer17 je napisao/la:Koja je ta? Ma meni ova nije u licu nista Bog zna, ali mi se ostalo manje-vise svidja. Stav, ponasanje i ta neka otmjenost iznas svega. Djeluje nedodirljivo, al' bojim se da je to daleko od toga.Neutral je napisao/la:Dobra, ali jedna je MiaFederer17 je napisao/la:Je l' samo meni ova Aleksandra Radovic beton?Da nadjem onakvu, 'ladno bih je ozenio.

evo sve ih pozivam da meni daju tih 400 miliona neće se pokajati?WolfOfWallStreet je napisao/la:-Predsjedništvo BiH x3=150 KM, ako svako ima po dva savjetnika to je 450KM mjesečno to je 5400 na godišnjem nivoudscile je napisao/la:Nemam ja sumnje da ce oni kad tad povecati te akcize na naftu. Njima je svejedno da li je gorivo 1.60 km ili 1.80 km.. to ce svakako osjetiti srednja klasa i oni nizi, a njih (politicare) boli racku za nju. Da neko garantuje da ce od tih para biti izgradjeni autoputevi u nekom skorijem vremenu, ne bi bio toliko problem, u to sam siguran. Ali ovako kada znas da ce se sve graditi kao sto se i do sada gradilo, a tebe ce udarati po dzepu, onda nije svejedno.
Ali ajde, imali smo barem koji mjesec fine cijene goriva.
PS - Koliko bi li se autoputeva moglo izgraditi kada bi se svi ti u skupstinskim/nacelnickim foteljama odreklo 50km plate na mjesecnom nivou?
-Parlament BiH 57 zastupnika x 50= 34200 na godišnjem nivou
-Vlada BiH 10 ministara (plus po jedan zamjenik je dvadeset)=12000 KM na godišnjem nivou.
-Parlament FBiH 151 zastupnik x 50= 90600 na godišnjem nivou.
-Vlada FBiH 34x50=20400
-Vlada RS 36x50=21600
-Narodna Skupština RS 83x50=50000 KM godišnje
-Predsjednici i podpredsjednici entiteta=3600 godišnje
-Sve skupštine Kantona=289 zastupnika=174000 godišnje
-Svi ministri kantonalni cca 130 ministara=78000 godišnje
Cirka godišnje 500.000 maraka, o uhljebima, agencijama i **** maternama nisam ni mislio, samo izabrani, pa eto mogli bi jedno 12 metara odradit
Ako bi svakom uhljebu uzeli 50 KM dosli bi do sitnih 400 miliona
nego who the fuck are you?

bagrcavi no 445799?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
- Kontakt:
**** i ja tebiDANTES je napisao/la: nego who the fuck are you?![]()
bagrcavi no 445799?

Cyka blat
Zadnja izmjena: WolfOfWallStreet, dana/u 19 okt 2016, 17:39, ukupno mijenjano 1 put.
E to je vec tragedija i tuga pogotovo sto je umro u sirmastvu ako je istina sto sam cuo, nek pociva u miru..DANTES je napisao/la:tada je umro i čkaljaMomciluk je napisao/la:Meni Alija ostao u lijepo sjecanju.. sjecam se tog jutra kisa pada ja krenuo u skolu, kontrolni iz matematike.. kad javljaju mi umro neki Alija nema skole danas, niko nije bio sretniji od mene
This time next year we'll be millionaires.
- Incognito87
- Kontakt:
I ovaj DANTES pobudalio sa hellerom me poredi 

Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Jedna od najvecih, ako ne i najveci izdajnik drzave Bosne i Herecgovine. 93. bio dogovorio podjelu zemlje, i zadovoljio se malom muslimanskom srzavicom (famozni Sabor, smjena generala Halilovica). Samo zahvaljujuci pritiscima nekih ljudi taj sporazum nikada nije potpisan, ali je do kraja rata poprilicno realiziran (Srebrenica, recimo). Plan nije uspio samo tamo gdje su obicni ljudi i istinske patriote branili kucni prag i drzavu do zadnje kapi krvi (Bihac, Mostar...). U Daytonu imao Srbe 'u saci', a bio protiv ukidanja zlocinackog SDS-a, a nije mu smetalo ni ime 'Republika Srpska'. (Trebace za kasnije). Naravno, ne zaboraviti i pljacku donacija koja se mjeri u milijardama, a sve je otislo mafijaskoj porodici Izetbegovic i poslusnicima. 

-
- Kontakt:
jesi vidio čovjek me hladno seljačinom nazvaIncognito87 je napisao/la:I ovaj DANTES pobudalio sa hellerom me poredi

SlevinKelevra je napisao/la:Jedna od najvecih, ako ne i najveci izdajnik drzave Bosne i Herecgovine. 93. bio dogovorio podjelu zemlje, i zadovoljio se malom muslimanskom srzavicom (famozni Sabor, smjena generala Halilovica). Samo zahvaljujuci pritiscima nekih ljudi taj sporazum nikada nije potpisan, ali je do kraja rata poprilicno realiziran (Srebrenica, recimo). Plan nije uspio samo tamo gdje su obicni ljudi i istinske patriote branili kucni prag i drzavu do zadnje kapi krvi (Bihac, Mostar...). U Daytonu imao Srbe 'u saci', a bio protiv ukidanja zlocinackog SDS-a, a nije mu smetalo ni ime 'Republika Srpska'. (Trebace za kasnije). Naravno, ne zaboraviti i pljacku donacija koja se mjeri u milijardama, a sve je otislo mafijaskoj porodici Izetbegovic i poslusnicima.

@WolfOfWallStreet
Nisam ni ja lud, ono je bilo napisano cisto iz razloga da bi ti mogli nekada razmisliti o tome da nesto uskrate sebi, pa tek onda narodu. Lako je njima pisati po obicnom narodu kojem je tih 20 feninga velika razlika.. da ne pricam o prosjecnom zemljoradniku koji ima traktor kojim obradjuje zemlju. U sustini, opet ce narodu biti gore, njima ce biti bolje, a putevi ce i dalje biti puni rupa. Pricam za period kada se povecaju te akcize, a povecace se.
Posto vidim da znas koliko ih radi gdje, da te pitam ako znas i to.. Je li istina da kod nas ti likovi u skupstini primaju X (ne znam tacno koliko) mjeseci platu nakon kraja mandata i da nigdje u Evropi nisu politicarima vece plate u odnosu na prosjecna primanja stanovnika u drzavi?
Nisam ni ja lud, ono je bilo napisano cisto iz razloga da bi ti mogli nekada razmisliti o tome da nesto uskrate sebi, pa tek onda narodu. Lako je njima pisati po obicnom narodu kojem je tih 20 feninga velika razlika.. da ne pricam o prosjecnom zemljoradniku koji ima traktor kojim obradjuje zemlju. U sustini, opet ce narodu biti gore, njima ce biti bolje, a putevi ce i dalje biti puni rupa. Pricam za period kada se povecaju te akcize, a povecace se.
Posto vidim da znas koliko ih radi gdje, da te pitam ako znas i to.. Je li istina da kod nas ti likovi u skupstini primaju X (ne znam tacno koliko) mjeseci platu nakon kraja mandata i da nigdje u Evropi nisu politicarima vece plate u odnosu na prosjecna primanja stanovnika u drzavi?
- tuzlak1987
- Kontakt:
SlevinKelevra je napisao/la:Jedna od najvecih, ako ne i najveci izdajnik drzave Bosne i Herecgovine. 93. bio dogovorio podjelu zemlje, i zadovoljio se malom muslimanskom srzavicom (famozni Sabor, smjena generala Halilovica). Samo zahvaljujuci pritiscima nekih ljudi taj sporazum nikada nije potpisan, ali je do kraja rata poprilicno realiziran (Srebrenica, recimo). Plan nije uspio samo tamo gdje su obicni ljudi i istinske patriote branili kucni prag i drzavu do zadnje kapi krvi (Bihac, Mostar...). U Daytonu imao Srbe 'u saci', a bio protiv ukidanja zlocinackog SDS-a, a nije mu smetalo ni ime 'Republika Srpska'. (Trebace za kasnije). Naravno, ne zaboraviti i pljacku donacija koja se mjeri u milijardama, a sve je otislo mafijaskoj porodici Izetbegovic i poslusnicima.

Njega samo cijene Podrinjci i Sarajevo. Sto je cudno da ga cijene Podrinjci jer ih je napravio izbjeglicama

I onaj Alispago, naredjivao mu je da napravi par zlocina bas u trenucima kada je Sefer uspjevao da isposluje mir samo kako bi potpalio Hrvate i pogurao HercegBosnu.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 19 okt 2016, 17:48, ukupno mijenjano 2 puta.
- Medikament
- Kontakt:
Mogao bi Arda na avatar. Aferim momcino.
Samo balavci ne znaju sta je i ko je Alija Izetbegovic. Najveci sin BiH. U nemogucim okolnostima izborio nezavisnost citave trazene teritorije.

Samo balavci ne znaju sta je i ko je Alija Izetbegovic. Najveci sin BiH. U nemogucim okolnostima izborio nezavisnost citave trazene teritorije.

sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.