Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Sve se slazem, osim da je Mandzukic savremeni tip napadaca. Ne znam zbog cega? Moguce da drugacije posmatramo stvari. Meni je savremeni tip napadaca Higuain, Benzema, stari Torres, Aguero, Lewandowski, pa i Morata (ima ih jos). Mandzukic osim izrazite borbenosti nista specijalno nema za ponuditi.
Evo gledam dzeko do ove sezone u romi 40 utakmica, 10 golova i 6 asistencija. Ove godine 11 tekmi 7 golova i 3 asistencije. Koliko je samo prodisao ove sezone to je za nepovjerovati. Ali cinjenica je da se i citava roma raspucala.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
to ne kazem ja ,to tako jednostavno je.dzeko je talentiraniji,ali mandzo je napravio vecu karijeru,ime mandzukic vise znaci u svjetu nogometa i izrastao je u boljeg igraca.zato i mandzo danas igra u juventusu prvaku italije,koji ga je platio 20 mil,dok dzeko igra u romi,koja ga je platila 7 mil.danas je mandzukic u padu(ozljede),ali on iza sebe ima fenomelnanih 5 godina u kojima je osvojio sve sta se osvojiti da i to kao prvi napadac,dok dzeko iza sebe ima 5 godina provedenih na klupi,pa o cemu mi ovdje pricamo??.neki ovdje idu cak u takvu skrajnost da usporedjuju dzeku sa suarezom?!?dzeko bolji od aubameyanga?!?pa dobro ljudi sta vam je,jer ste vi ikad bili gdje vani izvan nase regije??pa ljudi u spaniji,portugalskoj,francuskoj,.,. ni neznaju tko je dzeko.ovaj aubumeyang je u jednoj sezoni zabio vise golova u ligi prvaka nego dzeko za citavu karijeru,pored toga je brz,kreira sanse,moze igrati na krilu,.,.kompletni napadac.pa dzeku je jedan negredo drzao na klupi citavu sezonu,u zadnjoj sezoni je jedan bony bio ispred njega,pa o cemu mi ovdje pricamo??volim dzeku,dobar je on napadac,ali nikad on nije bio u samom vrhu medju top napadacima.evo to je za neko vrijeme sve od mene,sad se vi dalje raspravljajte ko je bolji,dzeko ili suarez,aguero,.,.Federer17 je napisao/la:U jednom postu kaze da je Edin bolji i talentovaniji od Marija, a onda u narednom ih stavi u istu 'klasu'
Ovaj tarabuka je neki fenomen lik...do neki dan kudio pjanica kako je stigao a danas ga hladno stavi u top 10 na svojoj poziciji..
Nesto ko da fanatic za mjesec napise da je tino igrac za prvih 11u repki:-)
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nekad davno kad smo raspravljali koje bolji Pjanić vs Modrić, govorio je da je Džeko bolji igrač od Mandžukića i da ih je glupo poredit jer se zna koje bolji ali sad je promjenio mišljenje.babino je napisao/la:Ovaj tarabuka je neki fenomen lik...do neki dan kudio pjanica kako je stigao a danas ga hladno stavi u top 10 na svojoj poziciji..

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Sadrzaj jednog od prethodnih postova:
Ostatak postova, pogotovo ovog posljednjeg nemam namjeru komentarisati. Veci broj gluposti, kontradiktornosti odavno ne procitah. Pisao sam vec jedan post o njima dvojici, a i momci poslije mene su objasnili i naveli ono sto sam ja zaboravio. Tebi bi pametnije bilo da se povuces, ali kako hoces.
Pa onda:tarabuka je napisao/la:rekao sam da je Dzeko bolji i talentiraniji napadac od Mandze
tarabuka je napisao/la: dzeko je talentiraniji,ali mandzo je napravio vecu karijeru,ime mandzukic vise znaci u svjetu nogometa i izrastao je u boljeg igraca

Ostatak postova, pogotovo ovog posljednjeg nemam namjeru komentarisati. Veci broj gluposti, kontradiktornosti odavno ne procitah. Pisao sam vec jedan post o njima dvojici, a i momci poslije mene su objasnili i naveli ono sto sam ja zaboravio. Tebi bi pametnije bilo da se povuces, ali kako hoces.
Sigurno da je zaslužan za bronzu, kao što sam i rekao to i LP su jedine stavke gdje je bolji od Džeke, ali sasvim sigurno mu je mnogo pomogao kvalitet saigrača, ali otom potom.marconato je napisao/la:Normalno da nije sam, ali je svakako jedan, ako ne i najzasluzniji za to ostvarenje! Čovjek je bio zlatna kopacka svjetskog prvenstva i treci najbolji igrac planete te godine! Imali su i drugi odlicne saigrace (Ronaldo, Birhof, Batistuta, Klinsman...) pa ih Davor sve ostavi iza sebe! To sa boljim saigracima je relativno, isto tako se prica moze odvuci u drugu stranu, pa reci da je Džeko u reprezentaciji uvijek bio najveca zvijezda i sve je islo preko njega i u vecini slucajeva se on trazio kao zavrsno resenje, dok ovamo imas 3-4 igraca koji su kvalitetom slicnog ili pribliznog ranga kao i Šuker i u svakom momentu mogu rijesiti utakmicu (Prosinečki, Boban, Bokšić...).Raonffa je napisao/la: Nije im Šuker sam donio bronzu, kvalitet tadašnjih Šukerovih saigrača je neupitan i smiješno je porediti Džekine saigrače iz reprezentacije sa Šukerovim, a i pored toga ima više reprezentativnih golova od Davora, činjenice jbg.
Da, Džeko ima vise reprezentativnih golova, ali i vise odigranih utakmica.
Džeko BiH: 49/82 = 0,60 golova po mecu.
Šuker HR: 45/69 = 0, 65 golova po mecu.
Ponavljam, vrhunski igrac, klasa, ubjedljivo najbolji napadac u poslednjih 10 godina na nasim prostorima, jedan od najboljih u istoriji, ali tvrditi da je najbolji, pa i od jednog Šukera, barem za sada,
Toliko od mene na ovu temu. Jos jednom,za ovo postignuce, nadam se da ce nastaviti u ovom ritmu, prvenstveno za reprezentaciju, pa da ga gledamo ponovo i na SP!
Što se tiče Džeke u reprezentaciji, možeš pogledati većinu golova, skontat ćeš da su postignuti na individualni kvalitet. Kada u jednom trenutku shvatiš da su Džekini saigrači nekada bili Jahić, Berberović, Ibričić, Muratović (bez ikakvog potcijenjivanja ovih igrača) i da je Džeko tada kao i sada igrao odlično, onda znaš kolika je Edin zapravo klasa od igrača.
Što se tiče statistike, procenta golova po utakmicama, iskreno zayebi to. Tu opet dolazimo do poređenja njihovih saigrača u reprezentacijama, Džeko mahom od svojih nije imao neke pomoći, čak bih rekao da su ga više "sputavali" nego pomogali u ostvarivanju tog učinka za razliku od Šukera.
Za definitivni sud treba ipak sačekati kraj karijere, vrijeme još uvijek radi za Džeku, trebao bi odigrati optimalno još dvije sezone (ova i sljedeća) vrhunskog fudbala, u zavisnosti od njega samog to se može produžiti i na duplo više.

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Jeste da sam rekao da necu vise pisati na ovu temu poredjenje igraca, ali posto si me citirao, posteno je da odgovorim...Raonffa je napisao/la:
Za definitivni sud treba ipak sačekati kraj karijere, vrijeme još uvijek radi za Džeku, trebao bi odigrati optimalno još dvije sezone (ova i sljedeća) vrhunskog fudbala, u zavisnosti od njega samog to se može produžiti i na duplo više.

Moja opaska i ubacivanje Šukera u citavu pricu je bio samo odgovor pojedincima koji onako opusteno tvrde da je Edin najbolji svih vremena, samo jer je oborio ovaj rekord liga 5! Cak nisam nijednom rekao da je Šuker bolji, nego da se ne moze tvrditi da je neko najbolji, jer imas argumente koji idu u prilog i jednom i drugom, mozda cak i nekom trecem...

Nisam htio namjerno da se obazirem na ovog tarabuku, jer covjek ocigledno troluje, pa i u onom dijelu kada kaze u fazonu, jedini top (svjetski najbolji ili medju 3 najbolja svoje ere) igraci na svojim pozicijama su Šuker i Modrić i namjerno "zaboravlja" Vidića.
On je zapravo (uz Modrića) najbolji primjer i jedini za koga mozes reci da je neprikosnoven na svojoj poziciji, barem u ovoj modernoj eri fudbala (poslednjih 20-ak god) i neko ko je generalno timski i individualno postigao najvise u karijeri!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Dolazi jim Austria Wien u goste. Bas bi bilo dobro, da Edin uvali koji komad Beclijama. Nadam se "Doppelpack"-u. Daje Edin.
dobre guzove ima Belma
Pa nije Spaletti lud da mu igra Dzeko protiv ovih levata. Eventualno, ako se rezultat ne bi kretao u pravom smijeru - Džeko bi onda ušao polovinom drugog poluvremena da okrene situaciju u korist Rome. Treba nekad malo i odmoriti.
- Amsterdam1312
- Kontakt:
S obzirom da je igrao za repku dvije tekme cijele i za Romu mislim da će ga odmoriti malo.
Cim je posto najbolji strjelac SA prostora Balkana odma Mandzo.**** vas on kolko je on ukupno dao golova u ligi petice.Pa Gomez je u onom Bajernu ujedo gdje je sad,gdje je Van Persy gdje je onaj iz Atletika nema ih na mapi gdje je Dzeko eno ga trpa Napoli.Dakle brojke govore najveci najbolji a Jos Nas.
Mandzukic je drvo zasadjeno u peterac
Postignuti golovi u ligi petice za pobrojane igrače:Alipasino je napisao/la:Cim je posto najbolji strjelac SA prostora Balkana odma Mandzo.**** vas on kolko je on ukupno dao golova u ligi petice.Pa Gomez je u onom Bajernu ujedo gdje je sad,gdje je Van Persy gdje je onaj iz Atletika nema ih na mapi gdje je Dzeko eno ga trpa Napoli.Dakle brojke govore najveci najbolji a Jos Nas.
Mario Mandžukić - 75
Edin Džeko - 131
Robin van Persie - 144
Mario Gómez - 145
Samo polako, prvo brojkama vladati pa onda iz topa ispaljivati.
Mandzukic je stvarno super momak i ne znam zasto ga se vrijedja i ponizava na forumu.
Svakom je valjda jasno da je Dzekson bolji napadac ali Mario nije drvo niti neznalica jer da jest sigurno ne bi imao karijeru kakvu je napravio.
Karijera mu je bila nesrazmjerna talentu ali momak je svojim trudom i zalaganjem zasluzio svaki Euro koji je zaradio.
Svakom je valjda jasno da je Dzekson bolji napadac ali Mario nije drvo niti neznalica jer da jest sigurno ne bi imao karijeru kakvu je napravio.
Karijera mu je bila nesrazmjerna talentu ali momak je svojim trudom i zalaganjem zasluzio svaki Euro koji je zaradio.
Zato sto ce se svaki trener odluciti za njega u prvih 11, jer ima i stopera, veznjaka, beka i napadaca u isto vrijeme. Veoma zahvalan igrac...Federer17 je napisao/la:Sve se slazem, osim da je Mandzukic savremeni tip napadaca. Ne znam zbog cega?
Halo niko nema nista protiv Mandzetne ali pojedini hoce nazor da je bolji znaci dobar odlican dobar ko covjek ali nije bolji od Dzeke.Ja sam puco iz topa za igrace sa Balkana a kako vidim mogo bi i ovu dvojicu prec.Kako se onaj zove iz Atletika pa preso u Mancester cini mi se davo golove ko lud sad ga nema na mapi.Mal crn Latino.
Pa evo sto mu Allegri ne da prednost u odnosu na Higuaina (u bitnijim utakmicama)? Zato sto je losiji od njega u onome u cemu napadac treba da bude najbolji - davanju golova. Ozbiljnijim timovima ne trebaju takvi igraci, kad na svakoj poziciji imas WC i zna se sta je kome zadatak, sto ne opovrgava cinjenicu da je on veoma zahvalan igrac. Rijetki su klubovi kao A. Madrid, gdje neko kao Mandzo dodje kao kec na desetku.krmpotich je napisao/la: Zato sto ce se svaki trener odluciti za njega u prvih 11, jer ima i stopera, veznjaka, beka i napadaca u isto vrijeme. Veoma zahvalan igrac...
Pa jbt, onda ispada da je Darko Pancev WC igrac, a znamo da to nikada nije bio. Higuain je igrac sesnaesterca, ne sjecam se da je dao gol sa 18 metara. Opet, stvar ukusa ali ja bih prije dao prednost napadacu tipa Mario nego Gonzala. No, tema je Dzeko EdinFederer17 je napisao/la: Pa evo sto mu Allegri ne da prednost u odnosu na Higuaina (u bitnijim utakmicama)? Zato sto je losiji od njega u onome u cemu napadac treba da bude najbolji - davanju golova. Ozbiljnijim timovima ne trebaju takvi igraci, kad na svakoj poziciji imas WC i zna se sta je kome zadatak, sto ne opovrgava cinjenicu da je on veoma zahvalan igrac. Rijetki su klubovi kao A. Madrid, gdje neko kao Mandzo dodje kao kec na desetku.

Pa nije ni Mario, a Gonzalo se nadavao lijepih golova (iz vecih udaljenosti). Napadac se i dovede da daje golove, da bude 'igrac' sesnaesterca, a ne da bude sve pomalo (osim rijetkih ekipa koje takvog traze). Slazem se da je stvar ukusa, ali je Higuain, realno, klasa iznad Marija. Necemo vise, uvalismo se u debeli off. Pozdravljam te.krmpotich je napisao/la: Pa jbt, onda ispada da je Darko Pancev WC igrac, a znamo da to nikada nije bio. Higuain je igrac sesnaesterca, ne sjecam se da je dao gol sa 18 metara. Opet, stvar ukusa ali ja bih prije dao prednost napadacu tipa Mario nego Gonzala. No, tema je Dzeko Edin
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, denza i 24 gosta.