Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jasmin10
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la jasmin10 » 18 okt 2016, 12:38

tarabuka je napisao/la:nema potrebe da se svadjamo,svako ima svoje misljenje.ja znam sta sam i gdje sam rodjen.rodjen sam u Bosni i zato sam Bosanac,kao i svi ljudi koji su rodjeni u njoj.rekao sam da je Dzeko bolji i talentiraniji napadac od Mandze,ali da je mandzina karijera ipak veca i spektakularnija.mandzo nije istjeran iz atletica,bayerna on samo za razliku od dzeke nije zelio sjedit na klupi.mogao je i mandzo ostat u bayernu i grijat klupu kao dzeko,ali on jednostavno to nije zelio.
Mandzo je dobio nogu i u Bayernu i u Atleticu. Toliko o njegovim kvalitetima.

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 18 okt 2016, 12:46

jasmin10 je napisao/la:
tarabuka je napisao/la:meni mandzukic i njegov stil nogometa nikad nisu bili blizu i ja ne volim takve igrace kao sto je on,ali svejedno mu se divim,jer to sto je on postigao u karijeri je zaista nevjerovatno.mandzina karijera je ipak puno bolja i spektakularnija od dzekine,koji se je kao igrac pravo dokazao samo u bundes ligi,i to u vremenu kad je bundes liga bila vjerovatno na najnizim granama(olic prvi napadac bayerna?!?!pranjic skoro pa starter u bayernu,kuranyi jedan od najboljih igraca lige,.,.).u engleskoj je on bio klasicna rezerva,jer u nijednoj sezoni nije startao u vise od 50% utakmica.dao je on svoj doprinos,ka cityevim pohodima na titule,ali to je bio doprinos rezerve.tu njegovu ulogu i vrijednost je na najbolji nacin objasnio Jose Mourinho,kad su ga pitali komu bi on licno dao nagradu za najboljeg igraca premier lige,on je ispalio da bi je dao Dzeki.kaze dzeko nije najbolji igrac,ali njegov doprinos kao 3. napadaca je bio kljucan.prakticki citavu sezonu je presjedio na klupi i onda na kraju kad su svi ostali napadaci bili povrijedjeni on je zabio nekoliko tih kljucnih golova i donio titulu.u toj sezoni aguero je zabio 28 golova,a yaya toure 22.dzeko je nesumljivo talentiraniji napadac od mandze,ali mandzo je danas ipak vece ime veca marka u svjetu nogometa.dokaz zato su i giganti u kojima je igrao i titule koje je osvojio(liga prvaka,2 bundes ligi,2 njemacka pokala,spanski super cup,scudeto,.,.).na kraju krajeva i mandzo je lani zabio zadnje 3 kljucne golove koje su juventusu donjele scudeto.sto se sukera tice on je ipak bio klasa iznad.i dzeko i mandzo su tek klasicni sidrasi,dok je suker bio ipak pravi kompletni napadac,koji je znao sa koptom sve.golove kakve je suki zabio moze dzeko jedino na plastationu da postigne.zlatna kopacka svjetskog prvenstva,picichi za najboljeg golgejtera lalige,2. na izboru za zlatnu loptu(iza zidana).,.
Toliko je Mandzo dobar da je otjeran iz skoro svakog kluba u kojem je igrao. Sada će vjerovatno dobiti nogu i u Juventusu.
A ti si stalno seres po našim igračima i nemoguće je da do sada nisi banovan.
Pomiri se s tim da su Hrvati ostali iza Džeke. Statistika ne laže. Džeko još ima par godina igranja po ligama petice i u reprezentaciji tako da će ova razlika biti još i veća.
Ti, Šuker, Hrvati i Srbi ostajete na aparatima, jer ovi prostori nisu i neće imati boljeg napadača :bih:

Jasmine,zasto bi ja po tvome morao biti banovan??jer sam ja ikad nekoga vrijedjao,omalozavao??100 ljudi,100 razlicitih misljenja,to je i smisao foruma.

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 18 okt 2016, 13:07

JerryLouis je napisao/la:
tarabuka je napisao/la:
JerryLouis je napisao/la:Nevjerovatno koliko su neki pojedinci zavidni. Ovaj jedan navodi da je u vise od 50% utakmica bio zamjena u Cityu. Pa covjece samim tim je ucinak od 50 golova za City jos impresivniji.

A sto se tice golova kakve je Suker davao .. davao je i Dzeko Hannoveru onu golcinu, pa Tottenham, pa Francuskoj itkd itkd.

Suvisno je raspravljati ko je bolji, ovdje su momci iznjeli podatak da je ispred Sukera po broju postignutih golova, kako u reprezentaciji tako i na nivou liga 5.

A razlika ce nadam se jos veca da bude. Dziganteeeeee!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
50 golova za 4 ipo sezone,nije to bas neka spektakulaarna statistika.pa suarez je samo u lanskoj sezoni zabio 54 gola.ali vjerovatno se svi slazemo,da je dzeko jedan od top 5 napadaca sa ovih prostora u poslednjih 20 godina.
Kada poredis neke stvari, koristi ako ne iste onda barem priblizne parametre. Suarez je u EPL u 4 godine postigao 69 golova za Liverpool (ako grijesim ispravi me), s tim da je igrao siguran sam skoro pa svaku utakmicu (ako nije bio povrijedjen ili ujedao) od pocetka i bio udarni napadac ekipe.

To sto u Barceloni postize po 30tak golova u sezoni nije nista posebno, uzmemo li u obzir da je Barcelona ekipa koja u Primeri iz sezone u sezonu postize 100+ golova .. bilo bi sramota da napadac te ekipe ne postigne 20+.

suarez je imao Ban od 10 utakmica i igrao u daleko slabijoj ekipi.u prvoj sezoni je odigrao samo 13 utakmica i zabio 4 gola,u 2 sezoni 9 golova,u 3+4 sezoni(ban od 10 utakmica) je zabio 56 golova i podjelio 32 asistencije.znaci da je suarez u 110(prve 2 sezone jako lose) utakmica zabio 69 golova,dok je dzeko na 130 utakmica zabio 50.sto se tice barce,suarez je od kad je stigu u spaniju zabio vise golova od ronalda,sam rijesio 2 elclasica(4 golova,3 asistencije),sam rjesio man city(4 gola) u 1/4 finalu LP,atletico(utakmica za titulu),i zabio u finalu lige prvaka.na tako velikim utakmicama dzeko i ibra nisu ni ucestvovali a kamoli zabijali i rijesavali mece protiv tako jakih ekipa.ni dzeko ni ibra se na najvecoj nogometnoj pozornici svjeta Ligi Prvaka nisu dokazali i to jim je veliki - u karijeri,pogotovo za ibru,kojeg neki smatraju za najboljeg napadaca poslednjih godina

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 okt 2016, 13:42

tarabuka je napisao/la:nema potrebe da se svadjamo,svako ima svoje misljenje.ja znam sta sam i gdje sam rodjen.rodjen sam u Bosni i zato sam Bosanac,kao i svi ljudi koji su rodjeni u njoj.rekao sam da je Dzeko bolji i talentiraniji napadac od Mandze,ali da je mandzina karijera ipak veca i spektakularnija.mandzo nije istjeran iz atletica,bayerna on samo za razliku od dzeke nije zelio sjedit na klupi.mogao je i mandzo ostat u bayernu i grijat klupu kao dzeko,ali on jednostavno to nije zelio.
Ovdje si napisao dvije cinjenice koje niko ne moze osporiti (boldano).
Ne znam da li je Mario mogao ostati u Bayernu ili Atleticu i sto ga je natjeralo da expresno promjeni klubove ali to i nije vazno. Cinjenica je da je Mario realno napravio vise u profesionaljoj karijeri nego sto je njegov talent obecavao a Edin znatno manje. Doduse treba uzeti u obzir da Mandzovi papiri otvaraju neka vrata koja su za Edina zatvorena. On ima EU pasos(putovnicu).

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 18 okt 2016, 17:18

Joj evo ih opet Dzeko vs Mandzo. Otvorite brate temu i raspalite. :crazy: :crazy:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

JohnCasey
Kontakt:

Post Postao/la JohnCasey » 18 okt 2016, 17:22

kakav crni Mandzukic..
Dzeko iz prajma >>>>>>>Mandzukic iz prajma
Nema tu puno priče,kad Mandzukic bude vodio svoju ekipu do titule pricat cemo
Kad Mandzukic da 4 gola na white hart laneu pricat cemo
Kad Mandzukic da gol sa 20-30 metara pricat cemo
:kafa:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 18 okt 2016, 17:50

Brojke su tu i TISINA!
Brzinski i sturo:

1. Da je Dzeko igrao u onakvom Bayernu, Atleticu, Juventusu...sigurno bi imao bar 50 golova vise na kontu nego je to sada slucaj.

2. Mandzo je imao dosta vise srece s transferima iz razloga sto je bivao cijenom pristupacan kao i zbog nacionalnog momenta - EU igrac. Pa Dzeko bi davno zavrsio u Realu, Arsenalu, Bayernu ili Milanu da tada Wolfsburg nije trazio ogromne novce za njega...tada - za njega - a ipak Bosanac, nije Talijan ili Englez ili...cak je postojao onaj dogovor s Bayernom koji je menadzer zeznuo a uz to se pojavio DUPLO jeftiniji Mandzo.

3. Dovoljno je pogledati 10 najboljih golova i jednog i drugog pa ce sve biti jasno. Garantujem da bi Ibisevic u onom Bayernu dao duplo vise golova nego Mario, a kamoli Edin. Kao sto neko rece Hrvat nije maltene dao gola izvan 16 niti je koga predriblao.

4. Dzeko u Cityiju imao strasnu, nevidjenu konkurenciju u vrhu napada i opet je bivao itekako zasluzan za dvije titule...u onakvoj konkurenciji Mandzo bi dozivio isto sto i Jovetic. Pa evo prvi put da lik ima kako treba konkurenciju u napadu u Juventusu pa ga nema maltene ni na mapi.
Dzeko jedan od najzasluznijih za titule u Wolfsburgu i Cityiju, moze li se to reci za Marija u Bayernu i Juventusu...da li bi Wolfsburg i City u onoj situaciji osvojili titule bez Edina, s dr.strane da li bi izostanak Marija iz Bayerna odnosno Juventusa znacio gubitak titula?

5. Mnogo igraca losijih i boljih od Mandzukica su osvajali trofej Lige prvaka pa to ne znaci da su bolji od nekoga drugog na svojoj poziciji koji to nisu.
Alan Shearer je smece od napadaca (?), etc...sta reci za Tottija? LOGIKA?

I na kraju
Da je Edin igrao na zavrsnicama prvenstava s reprezentacijom broj golova bi bio mnogo veci...valja sve to postici s 'jednom' Bosnom i u klubu kao supersub igrac.
Sta da je igrao vise tekmi i od prve minute?

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 18 okt 2016, 18:21

tarabuka je napisao/la:
JerryLouis je napisao/la:
tarabuka je napisao/la: 50 golova za 4 ipo sezone,nije to bas neka spektakulaarna statistika.pa suarez je samo u lanskoj sezoni zabio 54 gola.ali vjerovatno se svi slazemo,da je dzeko jedan od top 5 napadaca sa ovih prostora u poslednjih 20 godina.
Kada poredis neke stvari, koristi ako ne iste onda barem priblizne parametre. Suarez je u EPL u 4 godine postigao 69 golova za Liverpool (ako grijesim ispravi me), s tim da je igrao siguran sam skoro pa svaku utakmicu (ako nije bio povrijedjen ili ujedao) od pocetka i bio udarni napadac ekipe.

To sto u Barceloni postize po 30tak golova u sezoni nije nista posebno, uzmemo li u obzir da je Barcelona ekipa koja u Primeri iz sezone u sezonu postize 100+ golova .. bilo bi sramota da napadac te ekipe ne postigne 20+.

suarez je imao Ban od 10 utakmica i igrao u daleko slabijoj ekipi.u prvoj sezoni je odigrao samo 13 utakmica i zabio 4 gola,u 2 sezoni 9 golova,u 3+4 sezoni(ban od 10 utakmica) je zabio 56 golova i podjelio 32 asistencije.znaci da je suarez u 110(prve 2 sezone jako lose) utakmica zabio 69 golova,dok je dzeko na 130 utakmica zabio 50.sto se tice barce,suarez je od kad je stigu u spaniju zabio vise golova od ronalda,sam rijesio 2 elclasica(4 golova,3 asistencije),sam rjesio man city(4 gola) u 1/4 finalu LP,atletico(utakmica za titulu),i zabio u finalu lige prvaka.na tako velikim utakmicama dzeko i ibra nisu ni ucestvovali a kamoli zabijali i rijesavali mece protiv tako jakih ekipa.ni dzeko ni ibra se na najvecoj nogometnoj pozornici svjeta Ligi Prvaka nisu dokazali i to jim je veliki - u karijeri,pogotovo za ibru,kojeg neki smatraju za najboljeg napadaca poslednjih godina
De ako ti nije mrsko saberi sve ukupno odigrane minute kako Edina tako i Suareza, hajd molim te.

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 18 okt 2016, 18:39

Stavljati u isti koš i porediti Džeku i Mandžukića može samo provokator ili totalna neznalica.....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 18 okt 2016, 18:43

sekula je napisao/la:Stavljati u isti koš i porediti Džeku i Mandžukića može samo provokator ili totalna neznalica.....
Ljudi vode seljačke rasprave al fakat. :facepalm:

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 18 okt 2016, 18:47

Amsterdam1312 je napisao/la:
sekula je napisao/la:Stavljati u isti koš i porediti Džeku i Mandžukića može samo provokator ili totalna neznalica.....
Ljudi vode seljačke rasprave al fakat. :facepalm:
Upravo tako...i sad će opet doći neki "intelektualac" i reći da forum i jeste mjesto za ovakve i slične rasprave..... :crazy:
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 okt 2016, 19:39

marconato je napisao/la:Ponavljam, vrhunski igrac, klasa, ubjedljivo najbolji napadac u poslednjih 10 godina na nasim prostorima, jedan od najboljih u istoriji, ali tvrditi da je najbolji, pa i od jednog Šukera, barem za sada, :nene:
Šuker je redovno imao paklenu konkurenciju u reprezentaciji, prije svega Bokšića i Vlaovića koji su bili sjajni igrači, jedno vrijeme se bio pojavio i Vugrinec. To je sigurno argument više na njegovoj strani.

Teško se odlučiti između Šukera i Džeke, baš teško. Jedan je iza sebe imao Prosinečkog, Bobana, Asanovića, Stanića, sa strane je imao Jarnija, ono baš paklen tim. Sa druge strane Džeko je imao samo Misimovića, a često je sam preuzimao svu odgovornost i učestvovao je u igri mnogo više od Šukera, zato jer je morao.

Nezahvalno je upoređivati igrače iz dva različita vremenska perioda, ali poprilično sam siguran da Šuker ne bi mogao sam nositi svoju reprezentaciju kao što to Džeko radi u našoj. Isto kao što mislim da Džeko u onoj Hrvatskoj ne bi dao ovoliko golova pored igrača koje sam gore nabrojao, golovi bi bili malo drugačije raspoređeni.

Obojica imaju jake argumente na svojoj strani, pat pozicija.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 18 okt 2016, 19:52

Ko je bolji Ronaldo ili Messi? Zidane ili Pirlo? Pele ili Maradona? Palamudjenje i djecje bolesti kao i uvijek. Sve je stvar ukusa, vremena u kojima su igrali, kakvu ekipu oko sebe su imali, protiv kakvih protivnika su igrali, jer jedno je igrati protiv Portugala a drugo protiv Maldiva. No brojevi su brojevi i Edin ima to na svojoj strani. Suker takodjer ima i titule i brojke na svojoj strani kao i to da je jedna mala Hrvatska bila treca na svijetu. Tri razlicita tipa napadaca, Edin-sidras, Mario-savremeni tip napadaca, Davor-po meni svestraniji od oba zajedno. dribling, sut, lijeva-desna, glava, 16, izvan... Sve u svemu brojevi su na Edinovoj strani i na ovakvom levelu fudbala sa ovako bijednom regijom i ulaganjima u fazu fudbala je tesko dostizno jos dugo-dugo vremena.

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 18 okt 2016, 20:28

dzeko je uvjek bio jako dobar napadac.nije on ta prva klasa svjetskih napadaca(suarez,aguero,lewandowski,aubumeyang,benzema,higuain,.,) ali je u toj drugoj ligi(dzeko,mandzo,cavani,giroud,.,.).ni njegov status u svjetu nije status super zvijezde.kazem vam suker je jedna druga dimenzija,jedini igrac sa ovih prostora pored modrica,koji je neko vrijeme bio najbolji ili medju najbolja 3 na svojoj poziciji.dzeko je u svom zenitu bio mozda u top 10,pjanic je danas medju top 10,ali samo su suker i modric bili top topova.

JohnCasey
Kontakt:

Post Postao/la JohnCasey » 18 okt 2016, 20:31

cuj aubameyang [emoji3]
klasicna panjina od igraca obicni prosjecnjak kojem treba 10 prilika za 1 gol

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 okt 2016, 20:32

Trebas iz te prve klase izbaciti aubameyamnga, benzemu i higuaina ili jednostavno dodati jos nekoliko napadaca tu medju kojima bi bio i Edin.
Nad tobom sunce najljepše sja

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 18 okt 2016, 20:45

U jednom postu kaze da je Edin bolji i talentovaniji od Marija, a onda u narednom ih stavi u istu 'klasu' :crazy:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 okt 2016, 21:01

Oni se sa tarabom raspravljaju :lol: :crazy:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 okt 2016, 22:58

Virtu4l je napisao/la:Oni se sa tarabom raspravljaju :lol: :crazy:
Covjek sam sebe zbuni dok troluje... :lol:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 okt 2016, 22:59

krmpotich je napisao/la:Ko je bolji Ronaldo ili Messi? Zidane ili Pirlo? Pele ili Maradona? Palamudjenje i djecje bolesti kao i uvijek. Sve je stvar ukusa, vremena u kojima su igrali, kakvu ekipu oko sebe su imali, protiv kakvih protivnika su igrali, jer jedno je igrati protiv Portugala a drugo protiv Maldiva. No brojevi su brojevi i Edin ima to na svojoj strani. Suker takodjer ima i titule i brojke na svojoj strani kao i to da je jedna mala Hrvatska bila treca na svijetu. Tri razlicita tipa napadaca, Edin-sidras, Mario-savremeni tip napadaca, Davor-po meni svestraniji od oba zajedno. dribling, sut, lijeva-desna, glava, 16, izvan... Sve u svemu brojevi su na Edinovoj strani i na ovakvom levelu fudbala sa ovako bijednom regijom i ulaganjima u fazu fudbala je tesko dostizno jos dugo-dugo vremena.
Najispravniji post. :thumbup:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, DjaniTarik, Sheyi, Skojevska i 18 gostiju.