Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la dubrovnik » 13 okt 2016, 22:10

BaDa12 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Mi sve dobijemo i imat ćemo 27 bodova. Ako i Belgija sve dobije osim nas u Zenici, imat će isto 27 bodova, tako da još jedan remi njihov, mi 27 oni 25 :mrgreen:

Baš to, nismo ni top ali ni neka levatska ekipa. Sasvim solidna ekipa koja može sa svima igrati a ne da gubi po 4,5-0. :D
Još dosta bodova je u igri. :kafa:
Da li se ovo cita sarkazam u postu? :D

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 14 okt 2016, 09:58

dubrovnik je napisao/la:
MiiisssskeeBh je napisao/la:Ne znam sto me nerviraju neki komentari,kad je vecina ovdje nasla manu pobjedi od 5:0 protiv Estonije,nama ne valja nni kad nekog bukvalno pregazimo a to danas nije lahko,vidjet cemo ko ce u ovoj grupi zabiti 5 komada Estoniji
Sto nebi zabili Estoniji 5 ako su nama zabili 4 i mogli jos 2-3 bez problema. Mislim na Belgijance naravno.
I to sa znacajno oslabljenim sastavom.
samo sto smo mi u Belgiji zabili sami sebi dva gola,i da nije bilo tih gresaka nisam siguran da bi nas uopste dobili

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 14 okt 2016, 10:02

I jos da dodam,a to je cinjenica,Belgija ima takve igrace da mogu lahko nadomjestiti izostanak tri cetiri igraca,puno lakse nego mi jednog Besica

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 14 okt 2016, 10:05

dubrovnik je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Mi sve dobijemo i imat ćemo 27 bodova. Ako i Belgija sve dobije osim nas u Zenici, imat će isto 27 bodova, tako da još jedan remi njihov, mi 27 oni 25 :mrgreen:

Baš to, nismo ni top ali ni neka levatska ekipa. Sasvim solidna ekipa koja može sa svima igrati a ne da gubi po 4,5-0. :D
Još dosta bodova je u igri. :kafa:
Da li se ovo cita sarkazam u postu? :D
Olakšavam drugu Unu njegovu konstataciju. Ujedno opominjem da je veliko nasljeđe ostavio Magični, u svakom smislu. :) :kafa:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 okt 2016, 14:43

MiiisssskeeBh je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
MiiisssskeeBh je napisao/la:Ne znam sto me nerviraju neki komentari,kad je vecina ovdje nasla manu pobjedi od 5:0 protiv Estonije,nama ne valja nni kad nekog bukvalno pregazimo a to danas nije lahko,vidjet cemo ko ce u ovoj grupi zabiti 5 komada Estoniji
Sto nebi zabili Estoniji 5 ako su nama zabili 4 i mogli jos 2-3 bez problema. Mislim na Belgijance naravno.
I to sa znacajno oslabljenim sastavom.
samo sto smo mi u Belgiji zabili sami sebi dva gola,i da nije bilo tih gresaka nisam siguran da bi nas uopste dobili
Slicno bi se i ja mogao referirati na utakmicu sa Ciprom.
Da oni ne zabise gol sami sebi mozda ga ni mi sa igrom koju smo imali nikad ne bi zabili.
Ja nisam kritizirao nakon utakmice sa Estoncima Mehmeda Bazdarevica iako mi je u glavi od Kirin kupa da bi on mogao krivo shvatiti igre Medunjanina i postavit ga u glavnu figuru u nasoj igri. Nazalost se to i obistinilo i racun je stigao u Belgiji. Nadam se da nece biti i kusura u Grckoj. Osobno bi mi bilo puno draze i lakse pisati hvalospjeve o Bazdarevicu ali bi to u ovom trenutku i sa ovakvom igrom bilo suludo.
Harisa volim kao i sve nase igrace ali sam na utakmicama Deportiva uvjerio sam sebe da od njega nama nema nikakve koristi.
Takav sam ja dojam stekao.

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 14 okt 2016, 15:09

Slicno bi se i ja mogao referirati na utakmicu sa Ciprom.
Da oni ne zabise gol sami sebi mozda ga ni mi sa igrom koju smo imali nikad ne bi zabili.
Ja nisam kritizirao nakon utakmice sa Estoncima Mehmeda Bazdarevica iako mi je u glavi od Kirin kupa da bi on mogao krivo shvatiti igre Medunjanina i postavit ga u glavnu figuru u nasoj igri. Nazalost se to i obistinilo i racun je stigao u Belgiji. Nadam se da nece biti i kusura u Grckoj. Osobno bi mi bilo puno draze i lakse pisati hvalospjeve o Bazdarevicu ali bi to u ovom trenutku i sa ovakvom igrom bilo suludo.
Harisa volim kao i sve nase igrace ali sam na utakmicama Deportiva uvjerio sam sebe da od njega nama nema nikakve koristi.
Takav sam ja dojam stekao.[/quote]
Tacno je da je Medo spor,kao i vecina igraca tog tipa,a reci da od njega nema nista tu se necemo sloziti nikad.D a li se meni cini,ali ti si nesto nasjvise kivan na Medunjanina.Reci mi da nije zbog TIne,ako jeste,onda si me razocarao,jer prije moje registracije na ovom forumu,koji sam redovno pratio,tebe sam smatrao jednim od najkorektnijih forumasa na istom :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 okt 2016, 15:25

MiiisssskeeBh je napisao/la:Slicno bi se i ja mogao referirati na utakmicu sa Ciprom.
Takav sam ja dojam stekao.
Tacno je da je Medo spor,kao i vecina igraca tog tipa,a reci da od njega nema nista tu se necemo sloziti nikad.D a li se meni cini,ali ti si nesto nasjvise kivan na Medunjanina.Reci mi da nije zbog TIne,ako jeste,onda si me razocarao,jer prije moje registracije na ovom forumu,koji sam redovno pratio,tebe sam smatrao jednim od najkorektnijih forumasa na istom :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:[/quote]

Nije radi Tina i to ces vremenom vidjeti. Ja osobno Tina i ne vidim kao konkurenta Medunjaninu. Tino je po meni AM i na toj poziciji je puno bolji od Harisa. Haris je CM i po meni moze igrati samo umjesto Pjanica a nikako sa njim u paru. Jedini slucaj gdje sam ja mogao Medunjanina vidjeti u prvom sastavu je da on igra u paru sa Besicem a Miralem se gurne naprijed.
Sto se tice njegove igre ja odavno ne gajim nikakve iluzije.
On ne trci i kao takav ne moze nigdje igrati.
Pa pogledaj mu ucinak u ovoj reprezentativnoj akciji.
Ja bih radije na njegovom mjestu gledao Cimirota, Kozulja
pa cak i Prcica nego njega.
Tino ima druge konkurente i po meni nije prvi izbor.
Prvi je Milicevic, pa on a i Krunic je vrlo blizu.
Tako da mislim da krivo vidis moj stav o Harisu.
On jednostavno nama radi vise stete nego koristi i to je razlog zasto ga ja vec neko vrijeme ne zelim u timu.
To vec traje duze vrijeme a ovo je samo kulminacija.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 15 okt 2016, 18:56

"Moje su strasti prema Želji, ali Sarajevo je klub koji cijenim i volim, a ovaj put neka pobijedi fudbal"

:thumbdown: šipu ga
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 16 okt 2016, 16:58

Kae pozovi igrace iz PL BiH. Zasluzuju priliku. Ko je gledao ovu lakrdiju od "derbija" sve mu je jasno. Ni jedan jedini igrac iz te lige ne zasluzuje poziv niti ga treba dobit. Iskljucit i igrace iz Azerbejdzana, Moldavije, Kazahstana i tako dalje. Treba postavit standard za reprezentativce. Minimun minimum da igra u top 15 liga Evrope.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 16 okt 2016, 17:15

Medikament je napisao/la:Kae pozovi igrace iz PL BiH. Zasluzuju priliku. Ko je gledao ovu lakrdiju od "derbija" sve mu je jasno. Ni jedan jedini igrac iz te lige ne zasluzuje poziv niti ga treba dobit. Iskljucit i igrace iz Azerbejdzana, Moldavije, Kazahstana i tako dalje. Treba postavit standard za reprezentativce. Minimun minimum da igra u top 15 liga Evrope.
Bravo drug.. :thumbup: ..koja lakrdija i antipropaganda fudbala...ne zbog tempa,želje,htijenja ili pokoje šanse ,nego zbog klasičnog fudbalskog nekvalitea,fudbalske neinteligencije,,pa u oba tima ima 50% igrača kojima se od 10 lopti 8 odbija od njih kao od klade.Ma ne treba ih zvati dok god ne skontaju da je profesionalno bavljenje nogometom puno više od toga da voliš igrati fudbal i redovnog treninga,treba tu puno i individualnog rada i nadogradnje.Pa od 80% njih ja lično više puta sam vidio teretanu i bolje se fizički izgradio ,a to im je kruh.Vidi Dulje majke ti ,kao kuglica na terenu,pa hebo majku kada ga gledaš sa strane nema sekunde u sebi nešto nogometno iliti fudbalsko..nikda nebi skontao da je tip profi fudbaler..

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 okt 2016, 19:41

Jedna utakmica dva tima u ligi nema nikakve veze s tim da li u ligi ima neko ko zasluzuje poziv u reprezentaciju.
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 okt 2016, 20:05

pinoglavi je napisao/la:Jedna utakmica dva tima u ligi nema nikakve veze s tim da li u ligi ima neko ko zasluzuje poziv u reprezentaciju.
Nemoguće je po onom igrati, udariš po zemlji ode lopta u zrak. :lol: Blatnjavo, neravno ni Messi ondje ne bi pokazao ništa i izgledao bi kao totalni amater. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 16 okt 2016, 21:16

pinoglavi je napisao/la:Jedna utakmica dva tima u ligi nema nikakve veze s tim da li u ligi ima neko ko zasluzuje poziv u reprezentaciju.
Nema, ali ima cinjenica da je ta liga 39. liga Evrope po UEFA-i. Znaci iza Albanije, Irske (bukvalno amaterska liga), Islanda i Lihtenstajna na primjer. Tu su i cinjenice da su travnjaci odron, da se igra pred 500 ljudi i 10 ovaca i da ne postoji strucnjak od kojeg se moze bilo sta korisno naucit.

Duljevic vec propada. Radovac je vec propao. Ko god moze neka bjezi. Kada pobjegne i dokaze se, onda moze da dobije poziv. Godinama su se ismijavali i osporavali kvaliteti igraca iz Poljske i Ceske na primjer. A te lige su miljama i miljama ispred nase lakrdije. Imas citavih prvih 11 skoro iz liga petice i onda neko trazi neke igracice iz nase lige da bi zadovoljili njihov licni ego i njihov klub.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 okt 2016, 01:29

Sve je tacno sto si napisao i slazem se, ali isto tako je tacno da i ovoj nasoj poluamaterskoj ligi ima uvijek nekoliko mladih igraca na koje bi se trebala obratiti paznja. Odavno sam za Memisevica pisao, evo sada predje u Holandiju, imao je nekoliko odlicnih utakmica i pocelo ga se ozbiljnije pratiti. A kad sam pisao dok je u PL igrao zajebavali ste se jer eto kako ce biti neki kvalitetan igrac u ligi ako je vjeciti derbi za qurac. Smijesan argument.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 17 okt 2016, 12:54

Memisevica trpit, Spahica otjerat!
1946~

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 okt 2016, 14:29

Medikament je napisao/la:Nema, ali ima cinjenica da je ta liga 39. liga Evrope po UEFA-i. Znaci iza Albanije, Irske (bukvalno amaterska liga), Islanda i Lihtenstajna na primjer. Tu su i cinjenice da su travnjaci odron, da se igra pred 500 ljudi i 10 ovaca i da ne postoji strucnjak od kojeg se moze bilo sta korisno naucit.

Duljevic vec propada. Radovac je vec propao. Ko god moze neka bjezi. Kada pobjegne i dokaze se, onda moze da dobije poziv. Godinama su se ismijavali i osporavali kvaliteti igraca iz Poljske i Ceske na primjer. A te lige su miljama i miljama ispred nase lakrdije. Imas citavih prvih 11 skoro iz liga petice i onda neko trazi neke igracice iz nase lige da bi zadovoljili njihov licni ego i njihov klub.
Generalno si u pravu, ali mi moramo žrtvovati bar 2 mjesta svako okupljanje za igrače iz naše lige. To je jedini način da igrač 'pobjegne i dokaže se', bar ovih par kvalitetnih igrača. Reprezentacija će mu pomoći da se lakše proda i ode iz ovog blata, ali to se mora raditi sistematski a ne kao do sad. Cimirot je najbolji primjer kako NSBiH i fudbalski klubovi mogu sarađivati.

Od toga nam zavisi budućnost. Memišević, Cimirot, Bajić, Hadžiahmetović, Grahovac, Kožulj, Hodžić su produkti naše lige i htjeli mi to priznati ili ne, oni su budućnost naše reprezentacije. Pa čak i Graovac, Kožulj, Arežina... neka u narednim godinama možemo računati na bar trojicu od njih, to je već napredak.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 okt 2016, 16:47

Ma ne treba nazor gurati nit se to piše, nego eto ako bi birao hoce li Cocalic ili Memisevic sjediti na klupi, izabrao bi Memisevica. Samo nekoliko mladih i talentovanih treba pozivati, naravno nista na stetu rezultata reprezentacije, pogotovo ako se radi o poziciji na kojoj smo deficitarni poput krila.
Stvarno je smijesna prica poslije ispadanja nasih klubova u Europi i poslije svakog vjecitog derbija kad se uvijek nekoliko forumasa uhvati da zbog toga nema niko kvalitet za reprezentaciju.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 17 okt 2016, 16:52

Covjek je davno napisao,reprezentacija ne sluzi da klubovima razvija i prodaje igrace,u reprezentaciju dolazis ako si gotov kvalitet.

A vi te svoje klubice razvijajte kao i ostali klubovi,ako ne mozete ugasite ih.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 okt 2016, 16:54

U kojoj austrijskoj ligi igra tvoj klubic sportski psihologu? Treca ili cetvrta?

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 17 okt 2016, 17:00

Recite ovom belgijskom navijacu iz tuzle da ga ne vidim i ne cujem

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Sheyi, zastitaIdentiteta i 39 gostiju.