Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

WolfOfWallStreet
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la WolfOfWallStreet » 16 okt 2016, 16:41

Neutral je napisao/la:Mislim da je banovan :D

Upoznao sam njega davno na jednom drugom košarkaškom forumu.

PS: Barem mislim da se radi o istom korisniku, a ne vjerujem da postoje dvojica koji navijaju za Sunse :mrgreen:
Meni teško povjerovat da van Pheonixa postoji jedna osoba koja navija za taj NBA Fulham.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 okt 2016, 17:26

filip13 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Mislim da je banovan :D

Upoznao sam njega davno na jednom drugom košarkaškom forumu.

PS: Barem mislim da se radi o istom korisniku, a ne vjerujem da postoje dvojica koji navijaju za Sunse :mrgreen:
kao @wolwerine je sam prestao pisati,sjecam se toga jer sam tad nekako ja poceo ovdje pisati
Sačekat ćemo dok se javi ovdje. Sada i mene to zanima je li on ta ista osoba, ako nije onda :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 okt 2016, 17:28

Usvojen prijedlog ministra Čampare: Pijanim vozačima kazne od 3 do 10 godina zatvora!
Kako je rečeno, inicijativa je pokrenuta povodom sve učestalijih tragičnih nesreća na cestama širom Federacije BiH, uz nadu da će ubuduće biti preduprijeđeni ovakvi tragični događaji u Sarajevu i drugim gradovima i cestama Federacije Bosne i Hercegovine.

U cilju pooštravanja kaznene politike za počinitelje krivičnih djela u prometu, danas je predloženo da federalni ministar pravde hitno pripremi i u proceduru uputi izmjene Krivičnog zakona FBiH i Zakona o prekršajima u FBiH.

Sadašnjim odredbama Krivičnog zakona, u članu 332. koji se odnosi na ugrožavanje javnog prometa, propisano je da će sudionik u prometu koji se ne pridržava prometnih propisa i time ugrozi javni promet dovedeći u opasnost život ljudi ili imovinu većih razmjera, pa zbog toga kod drugoga nastupi imovinska šteta veća od 5.000 KM, biti kažnjen zatvorom do pet godina.

Izmjenama je predloženo da za počinjenje ovakvog krivičnog djela, kazna bude od pet do deset godina.

U istom članu je propisano da će onaj koji ugrožavanjem željezničkog, brodskog, tramvajskog, trolejbusnog ili prometa žičarom dovede u opasnost život ili tijelo ljudi ili imovinu većih razmjera, biti kažnjen s pet godina zatvora. Stoga je predložena strožija kazna zatvora od pet do deset godina.

U ovom članu predviđeno je da će učinitelj biti kažnjen zatvorom do tri godine ukoliko ovo djelo učini iz nehata, a novopredložena kazna je do pet godina zatvora.

Također, predloženo je, što do sada nije bilo propisano Zakonom, da ukoliko učinitelj ponovi jedno od ova tri nabrojana krivična djela može biti kažnjen zatvorom od pet do dvadeset godina. Ukoliko se radi o povratniku u činjenju ovih krivičnih djela, svakako treba propisati mogućnost sudu da ga kazni najstrožijom kaznom zatvora.

Sadašnjim odredbama propisano je da onaj koji pod utjecajem alkohola ili drugih omamljujućih sredstava upravlja motornim vozilom ili drugim prijevoznim sredstvom, iako je zbog toga očito nesposoban za sigurnu vožnju i tako ugrozi javni promet dovodeći u opasnost život ili tijelo ljudi ili imovinu većeg opsega, bit će kažnjen zatvorom do tri godine.

Ukoliko je neko pod uticajem alkohola i/ili opojnih droga upravljao motornim vozilom, automatski je time ugrozio nečiji život i imovinu, te je prijedlog da se za učinitelja ovakvog krivičnog djela propiše kazna zatvora od tri do deset godina.

S obzirom na to da važećim zakonom to nije propisano, pokrenuta je inicijativa da za ova krivična djela, ukoliko su učinjena u povratu, bude propisana kazna zatvora od pet do dvadeset godina.

Članom 337. propisano je da će vozač motornog vozila ili drugog prijevoznog sredstva koji ostavi bez pomoći osobu koja je ozlijeđena tim prijevoznim sredstvom ili čiju je ozljedu prouzročio, biti kažnjen novčanom ili kaznom zatvora do jedne godine, a sada je predložena novčana i kazna zatvora od tri do deset godina. Novi je prijedlog da bude propisana kazna zatvora od tri do deset godina ukoliko je ovim krivičnim djelom bude prouzročena teška tjelesna ozljeda ili smrt ozlijeđene osobe.

Također, predložene su i strožije kazne propisane Zakonom o prekršajima u Federaciji BiH.

U inicijativi su podržane aktivnosti koje se trenutno poduzimaju u cilju izmjena i dopuna Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, uz nadu da će predložene izmjene i dopune doprinijeti značajnijem smanjenju broja saobraćajnih nesreća i generalno povećati sigurnost na cestama. U tom cilju, Ministarstvu prometa i komunikacija BiH upućena je inicijativa da Zakon o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, kao posebnu mjera sigurnosti, predvidi i mogućnost trajnog oduzimanja vozačke dozvole osobama kojim je dva ili više puta izrečena kazna za upravljaje motornim vozilima pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga i onih koji učestalo krše druga prometna pravila.

S obzirom na nadležnost, pozvane su kantonalne skupštine da pristupe izmjenama propisa o nedozvoljenoj nabavci, držanju i nošenju oružja u cilju pooštravanja sankcija.

Važećim kantonalnim propisima utvrđeni su uvjeti za nabavljanje, držanje i nošenje oružja i streljiva, oduzimanje oružja i streljiva, promet oružja i streljiva, popravljanje i prepravljanje oružja, te sankcije za nepoštivanje ovih uvjeta.

Prijedlog je da kaznena politika bude pooštrena i da minimalna kazna bude povećana dvostruko u odnosu na važeće propise, saopćeno je iz Vlade FBiH.
Joj naslova :rol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 okt 2016, 17:30

Nisam banovan, dosadio mi je taj profil pa sam napravio novi :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 okt 2016, 17:38

Znači da sam bio u pravu vuk = swag :mrgreen:

WolfOfWallStreet
Kontakt:

Post Postao/la WolfOfWallStreet » 16 okt 2016, 17:42

Virto kakvi vam ono Principi po CG ´odaju

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 okt 2016, 18:13

Donnie Darko je napisao/la:Nisam banovan, dosadio mi je taj profil pa sam napravio novi :mrgreen:
S koliko si ti to godina počeo pisati po forumu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 16 okt 2016, 18:13

kad sam preživio ovaj vikend sve ću preživjeti

vidi hellera što šalta profile grob te yebo :rol:
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 okt 2016, 18:16

Incognito87 je napisao/la:kad sam preživio ovaj vikend sve ću preživjeti

+1
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

WolfOfWallStreet
Kontakt:

Post Postao/la WolfOfWallStreet » 16 okt 2016, 18:22

Incognito87 je napisao/la:kad sam preživio ovaj vikend sve ću preživjeti

vidi hellera što šalta profile grob te yebo :rol:
jeKo Heller :kafa:
:rol:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 okt 2016, 18:29

Kakav je ovaj krmak kralj. Zbog njega ću još zagotiviti Mostarce. :rol:

WolfOfWallStreet
Kontakt:

Post Postao/la WolfOfWallStreet » 16 okt 2016, 18:33

Kawhi je napisao/la:Kakav je ovaj krmak kralj. Zbog njega ću još zagotiviti Mostarce. :rol:
Sportski pozdrav.

http://forum.sportsport.ba/search.php?s ... 5&start=20

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 okt 2016, 18:35

WolfOfWallStreet je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Kakav je ovaj krmak kralj. Zbog njega ću još zagotiviti Mostarce. :rol:
Sportski pozdrav.

http://forum.sportsport.ba/search.php?s ... 5&start=20

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol:
Gospodin. :tokralju:

WolfOfWallStreet
Kontakt:

Post Postao/la WolfOfWallStreet » 16 okt 2016, 18:37

On i Pastrmka, kad reče nekom liku idi se objesi na maslini :rol:
Rigoletto je napisao/la:
NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Sta je danas na TV-u ?
Ima na obnu mala nevjesta nekad iza rucka. Pozdrav drug
Premijer Liga :rol: :rol: :rol: :rol:
Rigoletto je napisao/la:
Incognito87 je napisao/la:jesi ovo ti pao u krupi sa gramom koke rigotina :rol:
ja samo s gašenim vapnom mogu past :)
O drogama
Rigoletto je napisao/la:slika

:rol: :rol: :rol:

Rigoletto je napisao/la:slika
Upućeno navijačima Metalehe poslije utakmice sa Argetajevom
Rigoletto je napisao/la:
Tuzlaado je napisao/la:Ma ovo Sarajevo i Željezničar vidjeli derbija nisu,nikakva utakmica
probaj ti gladan trčat
:rol: :rol: :rol: :rol:
Rigoletto je napisao/la:očekujemo čakijanje na derbiju, jedino i osnovno sredstvo komunikacije među sarajlijama
Rigoletto je napisao/la:
bambus je napisao/la:slika

Pastrmka,gdje ide ova petica ?
u fond za odrzavanje VHS opreme koja je potrebna za europske utakmice s borusijom, derbijem itd
Isti post
Rigoletto je napisao/la:za ibrine osmice/quote]
Rigoletto je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Imaće kad Željo i Sarajevo budu igrali.
nije vam rečeno da se prvo morate kvalificirati?
Rigoletto je napisao/la:strava u bingovoj poslovnici u neumu. 2 obitelji iz tuzle i sarajeva se potukle oko zadnjeg pakiranja smrznute piletine pred istekom roka uporabe.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 16 okt 2016, 19:48

Belmin6 je napisao/la:...
Kad se otvara Libertas, jel vrijeme?
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

High

Post Postao/la High » 16 okt 2016, 20:02

Neutral je napisao/la:danas igraju dva kluba koji su kpj. U srcu petokraka, na tribini ljiljani.

i danas ne znaju il' alija il' tito
Dva najveća kluba u državi, pa ti talambasaj šta hoćeš.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 16 okt 2016, 20:05

:tokralju: :tokralju: :tokralju:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 16 okt 2016, 20:57

Otelo je napisao/la:

:tokralju: :tokralju: :tokralju:
Walk on, with hope in your hearts.

High

Post Postao/la High » 16 okt 2016, 21:01

Od koliko do koliko sati radi Centrin šalter za prodaju karata (konkretno pitam za liniju Sarajevo - Beograd)? Šukren!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 okt 2016, 21:06

High je napisao/la:Od koliko do koliko sati radi Centrin šalter za prodaju karata (konkretno pitam za liniju Sarajevo - Beograd)? Šukren!
Budi gospodin i naruci online. Podignes kartu pred polazak. :kafa:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot] i 15 gostiju.