13.11.2016. Grčka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Protiv Grčke očekujem...

Pobjedu
85
43%
Remi
64
33%
Poraz
47
24%

Ukupno glasova: 196

emir79
Kontakt:

Re: 13.11.2016. Grčka - BiH

Post Postao/la emir79 » 16 okt 2016, 12:54

calcio je napisao/la:
Fidelis je napisao/la:

Mi smo tamo otisli sa razmisljanjem da nemamo sta traziti protiv njih i naravno, desilo se to sto se desilo. Ali nije mi jasno, mi protiv Belgije imamo pozitivan skor, nedavno igrali ravnopravno protiv njih u Zenici, ali opet i dalje gajimo taj mentalitet da nemamo sta traziti protiv njih. Cudna stvar. Sada vec mozemo reci da nemamo sta traziti protiv njih, zbog toga sto smo sebi usadili to razmisljanje u glavu. Ako u glavi tako razmisljas, tesko da ce te noge razuvjeriti.
Da,nismo imali ni jedan jedini valjan razlog da se unaprijed predajemo.
Vidim da se takva atmosfera priprema i pred Grcku.To je nedopustivo.Sad su tvrdi,nezgodni itd a do utakmice ce narasti na nivo Njemacke.
Taj luzerski menatelitet mi moramo izbiti iz glave ako se ikad imamo namjeru icemu nadati.
Naravno,najvaznije je kako se postavljaju igraci i selektor ali nije nevazno ni sta se pise cak i po forumima,fejsu itd.Tu su u pravilu najglasniji defetisti i na osnovu njihovog stava kreira se neko opste misljenje.
Ima tu puno i botova koji namjerno sire defetizam tipa,ma dajte ljudi kakvi mi,nemamo mi taj kvalitet i slicne finte.I onda se i igraci htjeli ili ne uljuljkaju u tu pricu i zauzmu taj luzerski stav.

Ja bih licno brisao defetisticke postove a defetisticke forumase banovao jer yebes ti pravo na misljenje kad nas to ukopa.Plus sto je rijec o lazima i nije nikakva grehota ukinuti ih kao takve.
Recimo laz je da je Grcka favorit protiv nas kao i da imaju vece sanse za pobjedu,ko napise takvo sto ja bih ga odmah ukinuo.

A sto se tice igraca davno sam napisao,ko god kaze "nadam se da cemo ostvariti pozitivan rezultat"umjesto " pobjeda je nas cilj i dat cemo sve od sebe da je ostvarimo" meni jednostavno ne bi igrao u ekipi.
Isto vazi za selektora.

Yebo te pozitivan rezultat u paksu luzerski.
Za obojicu :clap:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 okt 2016, 12:58

Trebate javiti reprezentacijama San Marina i Lihtenštajna da treba samo htjeti pobjediti i uci s takvim stavom u utakmicu pa da ih gledamo u Rusiji na SP. Kako im dosad niko nije javio je.bemu

Trener Betisa prije utakmice izjavio da ga zanima samo pobjeda protiv Real Madrida
Betis - Real Madrid 1 - 6
Kako je ovo moguće, izjavio da ide na pobjedu protiv Reala a Real ih demolirao, @fidelis u čemu su pogriješili? Možda je do navijača Betisa što nisu na forumu pisali kako će pobjediti Reala? Ili je trener trebao još arogantnije to izjaviti? Možda je problem što je prao zube poslije te izjave pa mu se tako isprala i izjava da idu na pobjedu?
Nad tobom sunce najljepše sja

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 16 okt 2016, 13:07

pinoglavi je napisao/la:Trebate javiti reprezentacijama San Marina i Lihtenštajna da treba samo htjeti pobjediti i uci s takvim stavom u utakmicu pa da ih gledamo u Rusiji na SP. Kako im dosad niko nije javio je.bemu
Ti uporedi nas sa Lihtenstajnom i San Marinom.

Reprezentacija koja ima igrace u Juventusu , Romi, Hamburgu, Hoffenheimu, Palermu, Chelseau, Bremenu, Stuttgartu, Atalanti, Schalkeu, Laziu, Herthi, PAOK-u , Gentu, Genku, Rapidu ne treba da se plase Grcke.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 16 okt 2016, 13:08, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 okt 2016, 13:07

emir79 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Trebate javiti reprezentacijama San Marina i Lihtenštajna da treba samo htjeti pobjediti i uci s takvim stavom u utakmicu pa da ih gledamo u Rusiji na SP. Kako im dosad niko nije javio je.bemu
Ti uporedi nas sa Lihtenstajnom i San Marinom.

Reprezentacija koja ima igrace u Juventusu , Romi, Hamburgu, Hoffenheimu, Palermu, Chelseau, Stuttgartu, Atalanti, Schalkeu, Laziu, Herthi, PAOK-u , Gentu, Genku, Rapidu ne treba da se plase Grcke.
Samo sto pola njih nisu standardni u tim klubovima :P

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 okt 2016, 13:10

Uporedio u smislu mentaliteta. Ako nas samo mentalitet dijeli da pobjedimo Belgiju u gostima onda taj mentalitet koči i San Marino da osvoje bodove? Ili nije tako?
A te klubove što si nabrojao mačku o rep okači, kao što goalgetter napisa džaba Schalke kad je klupa višegodišnja, džaba Herta i Roma kad ne mogu zajedno u napadu igrati, džaba Lazio kad drugu poziciju igra u Laziju. Ne igraju imena klubova nego igrači. Od tog ''krila'' iz Lazija bi možda bolje odigrao neki igrač iz prosječne lige poput Češke jer mu više odgovara formacija.
Neko spomenu i omjer s Belgijom, totalna glupost, to što su prije bili tarabe i mi ih pobjedjivali ne znači da su i sada.

Najlakše je za sve mentaltitet okriviti, malo teže je pogledati istini u oči i reći da nemamo kvalitet kao što smo ga imali prije nekoliko godina.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 16 okt 2016, 13:12

Goalgetter je napisao/la: Samo sto pola njih nisu standardni u tim klubovima :P
Kojih pola?

Standardni Dzeko, Pjanic, Ibisevic, Bicakcic, Sunjic, Milicevic, Spahic, Susic, Vranjes ,Visca, Lulic, Hajrovic, Cimirot.
Nikada nam igraci standardniji nisu bili nego sad, a i ostali ce se vratiti kao Kolasinac recimo.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 16 okt 2016, 13:18, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 okt 2016, 13:18

emir79 je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la: Samo sto pola njih nisu standardni u tim klubovima :P
Kojih pola?

Standardni Dzeko, Pjanic, Ibisevic, Bicakcic, Sunjic, Milicevic, Spahic, Susic, Visca, Lulic, Hajrovic, Cimirot.
Nikada nam igraci standardnbiji nisu bili nego sad, a i ostali ce se vratiti kao Kolasinac recimo.
Jajalo - nije standardan u Palermu
Bicakcic - rotira se sa Schärom u Hoffenheimu
Sunjic - izgubio mjesto u Stuttgartu od onog Pavarda (vec 2 meca klupa)
Susic - tek se izborio za prvu postavu (ubrzo ne sumnjam neizostavan)
Hajrovic - nakon dvije godine "pauze" tek sad se vraca na svoje
Kolasinac - Klupa, odigrao 2-3 meca u sezoni dosad

Ostali slazem se, ali kad uzmemo sve u kompletu, jos od 2014 godine, kad smo isli na SP, nikad standardniju ekipu nismo imali sto se tice partija u klubu. Mada u nas je manje problem situacija u klubu, nego kako se ti igraci predstave kad dodju u repku i imaju vecu odgovornost.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 16 okt 2016, 13:25

Pa cekaj, sto igramo koji klinac kvalifikacije? Mozemo komotno kao sa Evrovizije istupiti.

Sa stavovima koje danas imaju nasi igraci, a i selektor vratise me u vrijeme Sliskovica, kada su svi bili protiv nas favoriti i kada smo sve yebene reprezentacije poceli respektovati.

Prvo smo izgubili borbu za prvo mjesto, jer smo se tko postavili. Nije Problem sto smo igubili, nego nacin na kakav smo izgubili. Sad nam je ostala borba sa Grcima za drugo mjesto i nastavila se prica istom matricom. Pisaj onda kvalifikacije jbt.

Poceli traziti milion nekakvih izgovora, kao da smo tamo neka amaterska reprezentacija sastavljena od konobara, bankara, a ne ekipa koja se vrti zadnjih 5-6 godina izmedju top 20 i 30 reprezentacija na svijetu.

Nego da li Markica Dodig jos igra bocanje pa da ga pocnemo pratiti.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 okt 2016, 13:29

Beg naš ministar odbrane klupa, Kolašinac Seo rušioc klupa, Spahić sin Bosne i kapiten je standardan u Hamburgu ali šta nam znači kad nas je svaku bitnu utakmicu ukopao, za drugog stopera biramo manje zlo, desnog beka igra igrač koji je skoro prekomandovan na tu poziciju, Lulić aka standardan u Laziju ne zna rukom loptu primiti a ne nogom (stvarno je bila situacija kad mu dijete dodaje loptu da izvede aut a njemu ispada lopta), Višća aka žari i pali Turskom ne zna ubaciti lopte u reprezentaciji, napadače koje imamo ne mogu jednostavno igrati zajedno protiv jačih ekipa, Hajrović se probudio ali operisan je od odbrane i lako se može desiti da Vranješu djecu naprave ako Hajrović počne

Tako se treba predstaviti naša reprezentacija, a ne ''imamo igrače koji su standardni u: ...''

Mada ne mora biti sve tako crno kao što sada predstavljam, vraćanjem Bešića i pružanjem šansi Milicevicu, Susicu, Cimirotu pa eto i Hajrovicu onda ipak licimo na mnogo ozbiljniju i kvalitetniju reprezentaciju.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 okt 2016, 13:33

Ne treba previse uzdizdati ovu nasu reprezentaciju, jer ona realno nije ono sto je bila prije 2 godine. Ali da se MORA uzeti drugo mjesto u grupi, to je bez premca, i sramota je ako to ne ostvarimo. Medjutim, da li je to dovoljno da srusis jednu Belgiju, skeptican sam, jer mnogo kritcnih tacki ima u ekipi, da bi se pariralo jednoj Belgiji i ostvarilo minimum 9 pobjeda u kvalifikaciji od 10 utakmica.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 okt 2016, 13:34

emir79 je napisao/la:
Prvo smo izgubili borbu za prvo mjesto, jer smo se tko postavili. Nije Problem sto smo igubili, nego nacin na kakav smo izgubili. Sad nam je ostala borba sa Grcima za drugo mjesto i nastavila se prica istom matricom. Pisaj onda kvalifikacije jbt.
Izgubili smo jer smo gostovali strašnoj Belgiji koja je kvalitetnija od nas. Mada nismo još izgubili, pobjedom u Grčkoj se itekako vraćamo u borbu za prvo mjesto, zašto imaš luzerski mentalitet emire?
emir79 je napisao/la: Poceli traziti milion nekakvih izgovora, kao da smo tamo neka amaterska reprezentacija sastavljena od konobara, bankara, a ne ekipa koja se vrti zadnjih 5-6 godina izmedju top 20 i 30 reprezentacija na svijetu.
Ako ćemo tako onda je izmedju top 20 i 30 reprezentacija na svijetu izgubila od 2. najjače reprezentacije na svijetu u gostima. Samo zbog mentaliteta?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 okt 2016, 13:35

pinoglavi je napisao/la:Uporedio u smislu mentaliteta. Ako nas samo mentalitet dijeli da pobjedimo Belgiju u gostima onda taj mentalitet koči i San Marino da osvoje bodove? Ili nije tako?
A te klubove što si nabrojao mačku o rep okači, kao što goalgetter napisa džaba Schalke kad je klupa višegodišnja, džaba Herta i Roma kad ne mogu zajedno u napadu igrati, džaba Lazio kad drugu poziciju igra u Laziju. Ne igraju imena klubova nego igrači. Od tog ''krila'' iz Lazija bi možda bolje odigrao neki igrač iz prosječne lige poput Češke jer mu više odgovara formacija.
Neko spomenu i omjer s Belgijom, totalna glupost, to što su prije bili tarabe i mi ih pobjedjivali ne znači da su i sada.

Najlakše je za sve mentaltitet okriviti, malo teže je pogledati istini u oči i reći da nemamo kvalitet kao što smo ga imali prije nekoliko godina.
Druže, ne govori se uopšte o tome. Nas će Belgija možda opet pobjediti 5-0 ali tad možeš uzdignuta ćela izači sa meča ali ovako smo izgubili jer smo kukavice, luzeri... Glupo je izjaviti, govoriti, misliti da nemaš šta tražiti protiv Belgije jer tu odmah tražiš alibi za poraz i ako tako misliš nema šanse da pobjediš. Jer ne pobjeđuju uvijek favoriti ali mi nikad favorite ne pobjeđujemo jer odmah izjavimo oni su jači i nemamo oružja da ih pobjedimo. Luzeri smo u svakom pogledu, u porodici, u poslu, u sportu i zato nam je država ovakva. Igraš protiv bilo koga, šuti dobro je sve ispod 20 razlike, šuti dobro je da ne primimo 5 golova, šuti dobro je da ne izgubimo više od 7 golova razlike, šuti dobro je da osvoji 4,5 gameova... E pa ovo je luzerski mentalitet, ne smiješ i ne trebaš ovako razmišljat.

Belgija je favorit, to je činjenica, bolji su ali samo na papiru. Mi se trebamo i moramo potruditi da im pokvarimo plan da pobjede. Favoriti ste ali mi smo došli pobjediti, poštujemo vas, respektujemo ali i mi imamo šta ponuditi, nismo došli spuštenih gaća. Nigdje ni u ćemu nisi donji, nigdje nije da nemaš šansi, uvijek imaju neke i moraš i naći. Jer pobjednici traže načine a gubitnici razloge. Najbolji pokazatelj je rep. Srbije u košarci, dođu i razbiju Francusku a realno Francuska je individualno jača, bolja ali Srbi imaju tu sportsku drskost, bezobrazluk naravno pozitivni i imaju dobre rezultate.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 okt 2016, 13:41

Mi smo njima odlično parirali do Spahićevog autogola i onda smo se pogubili. Vršili smo i pritisak u početku, kružili oko gola i onda jedna izgubljena lopta i 3-4 Belgijanca krenuli jurišati prema našem golu, s kakvim god mentalitetom da izadješ prije utakmice tad skontaš da moraš biti maksimalno oprezan. Uostalom Spahićev autogol nije zbog mentaliteta nego zbog degenzima. Bezveze šupljirate oko mentaliteta što se tiče ove utakmice s Belgijom.

I nismo mi izgubili protiv Belgije jer smo luzeri nego jer smo dosta, dosta slabiji od njih, + igrali smo u gostima. A visok poraz je bio zbog postavke na terenu a ne zbog mentaliteta.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 16 okt 2016, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 okt 2016, 13:45

Poraz protiv Belgije je nesto sto nas obicno vec 20 i kusur godina prati.... Samo pogledajmo zadnje godine od 2011 recimo poraz od Francuske na Kosevu, poraz u Bukurestu od Rumuna, porazi od Portugala, Izrael vani, dvomec protiv Irske... Mi ne znamo izgubiti knap, niti znamo za neku sredinu - ili ne valja nista ili je sve u najboljem redu. Od navijaca do igraca.

Umjesto da su zagrizli nakon autogola, oni su se raspali prakticno, iako mi ni do gola nismo igrali nekakvu bog zna dobru utakmicu, takticki smo mi bili za jednu klasu ispod njih, pocevsi od cudne postavke, pa sve do izdanja vecine igraca.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 16 okt 2016, 17:57

slika
Mislim da bolje ne možemo postaviti ovu utakmicu. Gusta sredina, s igračima koji će trčati 90 minuta. Cimirot kao korektor, ali i neko ko zna dati loptu naprijed, Lulić box to box veznjak, Pjanić kao kreator. Hajrović jer nemamo krilo koje je 1 na 1 jako, koje može predriblati, ima muda šutirati, Milićević s druge strane s otprilike sličnim karakteristikama. Sumnjam da se može napraviti bolja kombinacija s igračima koje posjedujemo.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 16 okt 2016, 18:48

HankMoody je napisao/la:slika
Mislim da bolje ne možemo postaviti ovu utakmicu. Gusta sredina, s igračima koji će trčati 90 minuta. Cimirot kao korektor, ali i neko ko zna dati loptu naprijed, Lulić box to box veznjak, Pjanić kao kreator. Hajrović jer nemamo krilo koje je 1 na 1 jako, koje može predriblati, ima muda šutirati, Milićević s druge strane s otprilike sličnim karakteristikama. Sumnjam da se može napraviti bolja kombinacija s igračima koje posjedujemo.
Spahic ce sigurno igrati. Inace dobro, ja bih licno Lulica isto postavio uz Pjanica jer kao krilo jednostavno nije dovoljno ucinkovit, neka se ovako ubacuje u napad i pokusava kroz trku pokriti prostor na sredini. Pjanic-Cimirot uz dosta trke mogu ostatak terena adekvatno pokriti i zajedno kreirati prilike. Hajrovic mora igrati, tu ne smije biti dileme, mi smo druga reprezentacija kada je on na terenu, jednostavno unosi tu vrstu drskosti u igri prema naprijed koja nama fali, dosta je bilo alibi igre preko oba krila.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 okt 2016, 19:01

To je vjerovatno najbolje sto imamo. Mada bi bio zadovoljan i da izvedemo formaciju sa 1 napadacem i bez Medunjanina, valjda ne trazimo puno.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 18 okt 2016, 03:14

Ma dobijamo ih 100%. Mi znamo u ovim utakmicama gdje je protivnik po kvalitetu nesto losiji, frka je kad igramo sa protivnikom slicnih kvaliteta (Irska) ili malo bolji (Belgija), kad kvalitet ide uz kvanititet zalaganja. Tad krene glumatanje i prosipanje ega. Grci nisu lak protivnik, narocito na svom terenu, ali nisu bolji.Treba ih pobjediti i staviti do znanja da ne odustajemo od prvog mjesta.
Poslije ove utakmice zrijeb je nesto laksi jer igramo kljucne utakmice kod kuce.
I ja sam zagovornik Lulica u veznom sa Pjanom i jos "jednim" pa ko god. Da otvorimo mjesto Milicevicu, Visci, Hajrovicu i Susicu na krilima ili poluspicu (zavisi od formacije), pa ako rezultat ne odgovara onda bacati u vatru Vedu i Djurica.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 18 okt 2016, 08:05

1. okupiti igrače
2. karanten
3. psihički pripremiti igrače
4. taktički pripremiti igrače
5. izvesti sastav na teren
6. trčati
7. ginuti za svaku loptu
8. pokrivati prostor

samo zadnje 3 stavke će nam donijeti neriješeno, a ispunjavanjem jos jedne tacke od 3 do 5 će nam donijeti i pobjedu.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 okt 2016, 10:03

hz1987 je napisao/la:1. okupiti igrače
2. karanten
3. psihički pripremiti igrače
4. taktički pripremiti igrače
5. izvesti sastav na teren
6. trčati
7. ginuti za svaku loptu
8. pokrivati prostor

samo zadnje 3 stavke će nam donijeti neriješeno, a ispunjavanjem jos jedne tacke od 3 do 5 će nam donijeti i pobjedu.
U Belgiji smo imali prve dvije tacke...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.