pinoglavi je napisao/la:Uporedio u smislu mentaliteta. Ako nas samo mentalitet dijeli da pobjedimo Belgiju u gostima onda taj mentalitet koči i San Marino da osvoje bodove? Ili nije tako?
A te klubove što si nabrojao mačku o rep okači, kao što goalgetter napisa džaba Schalke kad je klupa višegodišnja, džaba Herta i Roma kad ne mogu zajedno u napadu igrati, džaba Lazio kad drugu poziciju igra u Laziju. Ne igraju imena klubova nego igrači. Od tog ''krila'' iz Lazija bi možda bolje odigrao neki igrač iz prosječne lige poput Češke jer mu više odgovara formacija.
Neko spomenu i omjer s Belgijom, totalna glupost, to što su prije bili tarabe i mi ih pobjedjivali ne znači da su i sada.
Najlakše je za sve mentaltitet okriviti, malo teže je pogledati istini u oči i reći da nemamo kvalitet kao što smo ga imali prije nekoliko godina.
Druže, ne govori se uopšte o tome. Nas će Belgija možda opet pobjediti 5-0 ali tad možeš uzdignuta ćela izači sa meča ali ovako smo izgubili jer smo kukavice, luzeri... Glupo je izjaviti, govoriti, misliti da nemaš šta tražiti protiv Belgije jer tu odmah tražiš alibi za poraz i ako tako misliš nema šanse da pobjediš. Jer ne pobjeđuju uvijek favoriti ali mi nikad favorite ne pobjeđujemo jer odmah izjavimo oni su jači i nemamo oružja da ih pobjedimo. Luzeri smo u svakom pogledu, u porodici, u poslu, u sportu i zato nam je država ovakva. Igraš protiv bilo koga, šuti dobro je sve ispod 20 razlike, šuti dobro je da ne primimo 5 golova, šuti dobro je da ne izgubimo više od 7 golova razlike, šuti dobro je da osvoji 4,5 gameova... E pa ovo je luzerski mentalitet, ne smiješ i ne trebaš ovako razmišljat.
Belgija je favorit, to je činjenica, bolji su ali samo na papiru. Mi se trebamo i moramo potruditi da im pokvarimo plan da pobjede. Favoriti ste ali mi smo došli pobjediti, poštujemo vas, respektujemo ali i mi imamo šta ponuditi, nismo došli spuštenih gaća. Nigdje ni u ćemu nisi donji, nigdje nije da nemaš šansi, uvijek imaju neke i moraš i naći. Jer pobjednici traže načine a gubitnici razloge. Najbolji pokazatelj je rep. Srbije u košarci, dođu i razbiju Francusku a realno Francuska je individualno jača, bolja ali Srbi imaju tu sportsku drskost, bezobrazluk naravno pozitivni i imaju dobre rezultate.