Niko od nas ne zna sa kakvim ce sastavom poceti protiv Grka,ali ja i dalje vjerujem Mesi,mislim da Grke necemo respektovati kao Belgiju i da nece biti onakvih gresaka,pa ljudi mi smo Belgiji bukvalno poklonili pobjedu,svojim greskama,da smo igrali kako znamo i rastereceno,kako je i trbalo,danas bi se druga pjesma pjevala.Komplketna javnost je ocekivala dobar rezultat u Briselu i nehoticno je stvoren pritisak na nase momke,koji su podlegli i sad su na stubu srama,a izgubiti od Belgije nije nikakva sramotabhsport je napisao/la:Medunjanin je doktor na sredini terena, ali kao i velika vecina nasih igraca za slabije repke, protiv jacih tu nema sta da trazi.pinoglavi je napisao/la:Kipra u zadnjih 20 gostujucih utakmica niko osim Belgije nije pobjedio sa vise od 2 razlike. A znate sta smo sve profulali sinoc.
A u zadnjih 20 gostujucih utakmica Estonije samo ih je Portugal vise napunio od nas, tad je bilo 7-0.
Pretpostavljam da bi srusili Portugal i Belgiju u ovom "rekordu" da je igrao Cimirot?
@dubrovnik gledajuci karakteristike Medunjanina jeste otrov za manje reprezntacije a sinoc jeste ocajno odigrao. Imamo dobitnu kombinaciju za manje repreznetacije koja se ne smije primjeniti na imalo jacoj reprezentaciji poput Izraela ili Slovacke a pogotovo ne protiv Belgije i to je ogroman propust.
A nema potrebe mijenjati dobitnu kombinaciju, naravno za slabije ekipe, pogotovo kuci.
Na jace mogu udariti Vranjes, Seo, Zuka, Sunjic, Pjanic, Besic, Dzeko
Ostalo je krpljenje, Bega nesiguran ne brani u klubu, Sehic nije taj kvalitet, Buric opet krizira, Spahic veliki kikser i opet ce kiksat u Grckoj, Lulic je ispuho ko dusica od njega nikakve koristi. Visca vise ne moze nista ni beku Kipra, on je dobar samo za lopte u prostor u defanzivi izrazito los.
Tino Susic spor, jeste jak u duelu, zna sacuvati loptu, ali ima potez viska i djeluje tromo na terenu. Vedo nije ni za cega u repci, njemu sistem nikako ne odgovara bas kao i Visci. Djuric nema kvalitet za 90 minuta ali sa svakim se moze fino hrvati to je dokazao u svakoj tekmi.
Izet je dobar samo za zamjene kao i Tino.
Mislim da Milicevic i Cimirot moraju startati u Grckoj, posebno Gojko jer taj decko trci i gleda prema naprijed ne nazad, a protiv Gladbaha je dokazao da moze protiv jakih (protiv Dortmunda prosle godine isto tako). Milicevic je ofanzivac koji se vraca, tako da za 4-5-1 u Atini ako budu zdravi trebaju trkaci koji ce gledati naprijed a igrati nazad.
Dakle Begovic-Vranjes-Zuka-Sunjic-Seo- Pjanic-Cimi-Mili-Lulic-Izet-Dzeko
Pod uslovom da se Izet ustali u Verderu. Izmjene bi mogle biti Mili-Tino, Visca-Izet i mozda Djuric u zavisnosti od rezultata umjesto koga.
Da imamo oruzje za grke imamo, pitanje je samo da li ce neko Mehmedu uzeti mozak kao protiv Belgije ili ce ga koristiti kao protiv Kipra.
Kada pocnemo cijeniti sebe i svoj kvalitet,koji sigurno imamo,onda ce doci i pobjeda protiv velikih,ubijedzen sam
A da ta Belgija nije neki svemirski brod pokazuje i to da im svi igraci dolaze iz EPL,a igraci iz te iste lige sinoc jedva izvuku bod u Sloveniji,koju bi mi pobjedili 4 puta u 5 utakmica,toliko